EV-treenaus for Dummies

Yleistä keskustelua Pokémon-videopeleistä, sekä Pokemon peleistä jotka eivät kuulu pääsarjan peleihin.

Valvoja: pikanoob

Alueen säännöt
• Keskustelu Pokémon-pelien romhackeistä ja emulaatiosta on sallittua vain tällä alueella.
• Ei linkkejä pelien ROM-tiedostoihin, ei edes valmiiksi pätsättyihin (pre-patched) ROM-tiedostoihin.
• Romhackien (IPS- ja XDELTA-tiedostot) latauslinkit ovat sallittuja, mutta ne eivät saa viedä sivuille, joilta voi ladata ROM-tiedostoja.
• Emulaattorien latauslinkit ovat sallittuja, mutta ne eivät saa viedä sivuille, joilta voi ladata ROM-tiedostoja.
• Romhackien teossa ja käyttöönotossa käytettävien työkalujen latauslinkit ovat sallittuja, mutta ne eivät saa viedä sivuille, joilta voi ladata ROM-tiedostoja.
• Suosittelemme käyttämään latauslinkkejä, jotka vievät suoraan lataukseen.

EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Mewstor » 03.10.2010 21:22

Tervetuloa lukemaan varmasti virheiden täyteistä tekstiäni (lähinnä typoja toivottavasti). Tämän artikkelin tarkoitus on kertoa EV-kouluttamisesta (uusille) pelaajille, jotka eivät ole koskaan EV-kouluttaneet, eivätkä tiedä siitä hölkäsenpöläystä. Yritän selittää asian mahdollisimman yksinkertaisesti ilman mitään hienoja laskuja ja säätöjä. Vain yksinkertaisesti, mistä on kyse ja miten alkaa EV-kouluttamaan helpolla ja yksinkertaisella tavalla.

Esimerkit EV-koulutuspaikoista ovat omiani! Ne ovat paikkoja joita käytän itse kouluttaessani poksujani Diamondissa ja Platinumissa. Teen sen niin kuin itselleni on helpointa. Jollekin toiselle jokin toinen tapa on helpompi ja arvostan heidän tapaansa toimia. Annan myös muiden vinkkien perusteella muita vaihtoehtoja sitten myöhemmin muokkaamalla. Kertokaa siis vapaasti tässä ketjussa omat hyväksi koetut EV-koulutuspaikkanne!

*=katso alhaalta extrat

X ja Y-pelihin liittyvät koulutustiedot viestin lopussa

Ja pitemmittä puheitta…


Mitä on EV-kouluttaminen?

EV-kouluttaminen on yksinkertaisesti oman Pokemonin voiman, puolustuksen tai nopeuden parantamista ottelemalla tiettyjä Pokemoneja vastaan. Useimmiten tämä tapahtuu yhtä tiettyä Pokemonlajia vastaan taistelemalla useita kertoja peräkkäin.


Mitä ovat EV:t?

EV:t ovat pisteitä, joita saa kaatamalla tiettyjä Pokemoneja. Esim. Shinxistä saa yhden pisteen Attackiin, Gastlysta yhden pisteen Special Attackiin ja Staraviasta 2 pistettä Speediin. Huom! Tämä ei vielä tarkoita, että koulutettavan Pokemonin statti nousee heti yhdellä, esim. että Attack stat nousisi arvosta 23 arvoon 24. Tarvitset vähintään neljä EV-pistettä, ennen kuin koulutettavan Pokemonin statissa näkyy mitään muutosta, ja tämäkin näkyy kunnolla vasta korkeammilla leveleillä.

Pokemon voi saada EV-pisteitä vain jos se saa experiencea, tai sille syötetään vitamiineja. Pokemon saa expaa kaatamalla muita Pokemoneja joko itse, tai vain käymällä ottelussa, mutta jokin muu Pokemon kaataa vastustajan. EV:itä saa myös jos Pokemonilla on Exp.Share esine holdissa, koska silloin Pokemon saa ottelun kautta saatua expaa, vaikka vastustajan kaataisikin jokin toinen Pokemon. Muista, että Day Caressa (päivähoidossa) oleva Pokemon saa expaa, mutta se ei saa siitä EV-pisteitä, koska hoidossa oleva Pokemon ei ottele muita Pokemoneja vastaan.

(EV=Effort Value on tässä kohtaa väärä termi sille missä yhteydessä käytän sitä, eli EV-pisteiden keräämisessä, joka taas olisi EP=Effort Points. Yritän tässä kuitenkin olla sekoittamatta liikaa päitä ja käytän termiä EV joka paikassa.)Ennen kuin aloitat!!!

Nyt tulee varmasti koko homman tärkein kohta. Pokemonisi jota haluat kouluttaa, on oltava koskematon! Eli se ei ole koskaan saanut saada expaa mistään muualta paitsi Day Caresta tai Rare Candyistä. Sille ei saa myöskään syöttää vitamiineja, ennen kuin aloitetaan itse koulutus ja tiedetään mitä sille annetaan.
Jos Pokemon on jo saanut EV-pisteitä, etkä tiedä mitä pisteitä se on saanut, on pisteet poistettava. Tämä tapahtuu syöttämällä Pokemonille tiettyjä marjoja. Alla on lista marjoista, joita voi käyttää ja mitä stattia ne laskevat. Löytöpaikat ovat Diamond, Pearl ja Platinum peleille. Route 208:lta löytyvät marjat saat Berry Masterilta.

#21 Pomeg (-10 EV:tä HP:seen) (Route 208, 214, 226)
#22 Kelpsy (-10 EV:tä Attackiin) (Route 208, 225, 230, Fuego Ironworks)
#23 Qualot (-10 EV:tä Defenseen) (Route 208, 222,226, 229, Resort Area)
#24 Hondew (-10 EV:tä Sp.Attackiin) (Route 208, 221, 228, Fight Area)
#25 Grepa (-10 EV:tä Sp.Defenseen) (Route 208, 211, 229, 230, Resort Area)
#26 Tamato (-10 EV:tä Speediin) (Route 208, 212, 225, 228)

Jos Pokemonilla on yli 100 EV:tä jossakin statissa (sanotaan nyt vaikka 130 Attackissa), kun annat ensimmäisen marjan, statin EV:t laskevat suoraan sataan. Tämän jälkeen ne laskevat EV:itä aina kymmenellä. Tarvitset siis yhden statin kaikkien EV:iden poistamiseen korkeintaan 11 marjaa! Helpointa on kuitenkin vain antaa marjoja niin kauan, kunnes kaikki EV:t on poistettu. Anna marjoja, kunnes ruudulla lukee ”…became more friendly. Its base … can’t go lower.” Nyt statin kaikki EV:t on poistettu. Tee tämä kaikille stateille, eli käytä jokaista marjaa kunnes kaikki EV:t on poistettu.

pokeMonniac kirjoitti:Taas vähän päivitystä XY-aikakauteen. EV-alennus berryt saadaan mutatoitumalla Berry Fieldseillä (Route 7). Tämän tehdäksesi tee aluksi Surpire Mulchia (3 samaa berryä kompostoriin). Sen jälkeen laita kaksi tarvittavaa berryä vierekkäin, jolloin lopputuotteessa pitäisi olla yksi mutaatio. Mutaation aiheuttavat marjat:

Pomeg = Iapapa + Mago
Kelpsy = Chesto + Persim
Qualot = Oran + Pecha
Hondew = Aspear + Leppa
Grepa = Aquav + Figy
Tamato = Sitrus + Lum

Lisäksi nykyisin berryt laskevat EV'tä 10 pojoa vaikka statissa olisikin yli 100 pojoa EV'tä. Testasin Slurpuffillani, jolle olin vahingossa antanut 252 HP (piti olla 244). Annoin yhden Pomeg berryn, jonka jälkeen supertreenauksessa varmistin, että antamalla 10 pistettä EV'tä lisää oli Slurpuffini jälleen "fully trained".Macho Brace

Ja vielä ennen kuin päästään kaatamaan Pokemoneja. Hanki MachoBrace (Itse käytän nyt esimerkkinä MachoBracea, koska koen sen helpommaksi laskemisen kannalta ja se on helpompi saada kuin Power itemit.*) Diamondissa ja Pearlissa sen saa Pastoria Citystä näyttämällä yhdelle trainerille kaikki Burmyn muodot. Platinumissa samalta tyypiltä näyttämällä sekä tyttö, että poika Combeen. Voit myös siirtää MachoBracen Pal Parkin kautta vanhemmista peleistä.

MachoBrace tuplaa EV-pisteet, jotka saat kaatamalla jonkin Pokemonin. Esim. normaalisti Gastlysta saisi yhden EV-pisteen Sp.Attackiin, mutta MachoBracella saatkin kaksi pistettä.


Pokerus

Hommaa helpottaa myös suuresti jos saat Pokemonillesi Pokerusin. Se on erittäin harvinainen virus, jonka voit saada villiltä Pokemonilta, joko pyydystämällä sen tai hyökkäämällä siihen fyysisellä iskulla. Tämä on kuitenkin melko turhaa puuhaa, sillä Pokerus on äärimmäisen harvinainen. Helpoimmalla pääset, kun vaihdat joltakin toiselta pelaajalta itsellesi Pokemonin, jolla on Pokerus. Vilkaisepa foorumimme Wi-Fi-aluetta.**

Kuten MachoBrace, Pokerus tuplaa kaadetusta Pokemonista saadut EV-pisteet. Jos Pokemonilla on MachoBrace ja Pokerus samaan aikaan, se saisi Gastlysta 1x2(MachoBrace)x2(Pokerus)=4 EV:tä Sp.Attackiin.


Muista, että kumpikaan näistä ei ole pakollinen! Voit hyvin EV-kouluttaa ilman MachoBracea tai Pokerusta. Ne vain nopeuttavat asiaa huomattavasti!


EV:t ja mistä niitä saa

On tiedettävä, mistä saa mitäkin EV-pisteitä. Nämä ovat omat EV-koulutuspaikkani. (Muistakaa, että lisään muita paikkoja kunhan porukka kertoo niitä. Itse käytän näitä paikkoja koska ne ovat samat kaikissa peleissä (DPPt).)

HP: Ihan yksinkertaisesti Bidoofit (1). Route 201. Äärimmäisen hidas vaihtoehto koska sieltä tulee vastaan myös Starlyja, ja Bidoof itse antaa vain 1 pisteen HP:seen. Koulutan HP:ta todella harvoin, joten en niin välitä hitaudesta.

Attack: Bibarel (2). Itse juoksen Route 209 nurmessa. Ovat tarpeeksi alhaisella tasolla jotta heikompikin Poke pystyy kaatamaan niitä yksinään.

Erittäin hyvä paikka on Lake Valor. Super Rodilla Gyarados (2) ja Seaking (2). Tässä huonoa on vain se, että nuo ovat aika korkealla tasolla. Heikompi koulutettava ei pärjää näille yksinään. Loistava paikka jos koulutettava on korkeatasoinen.

Defense: Paras paikka monen mielestä on Ruin Maniacs Caven (Route 214). Täältä löytyy vain Geodudeja (1) ja Hippopotaseja (1).
Iron Islandilta löytyy Geodude (1), Graveler (2) ja Onix (1). Itse käytän usein myös Victory Roadia, jos koulutettava Pokemonini on korkeatasoinen. Graveler (2), Onix (1) ja Steelix (2).

Sp.Attack: Ehdottomasti paras minusta on Old Chateau Eterna Forestissa. Mene yläkertaan huoneeseen jonka seinällä on taulu jolla on punaiset silmät. Varmista, että sinulla on DS:n GBA slotissa jokin GBA Pokemon-peli (R/S/E,FR/LG). Vastaan tulee ainoastaan Gastlyja (1), sekä harvoin Hauntereita (2) ja Gengareita (3).

Sp.Defense: Route 223 Tentacruel (2) ja Mantyke (1).

Speed: Trophy Garden Route 212 päivällä Pichu (1), Pikachu (2) ja Staravia (2). Miksi päivällä? Koska silloin on suurin mahdollisuus tavata kyseiset Pokemonit.


Näiden lisäksi moni EV-kouluttaa ottelemalla trainereita vastaan hyödyntäen VS.Seekeriä. Itse koen VS.Seekerin käytön hankalaksi ja ärsyttäväksi. Laite pitää ladata jokaisen käyttökerran jälkeen, joka sai minut hermostumaan, kun en usein saanut oteltua traineria vastaan enempää kuin yhden kerran neljästä yrityksessä. Ja joka välissä piti ladata laite uudestaan.
En kuitenkaan väitä tätä mitenkään huonoksi tavaksi. Kokeile sitä ihmeessä! Siitähän saa rahaakin samassa. Lue tätä ketjua. Monet ovat kertoneet hyvistä paikoista käyttää VS.Seekeriä EV-koulutuksessa.


Vitamiinit

Vitamiinit ovat erittäin tärkeitä EV-koulutuksessa, sillä ne nopeuttavat koulutusta huomattavasti. Vitamiineja löytyy ympäri Sinnohia Pokepalloista, sekä piilotettuina, jotka löydät käyttämällä Dowsing Machinea. Helpoin tapa hankkia vitamiineja on ostaa ne. Voit ostaa niitä Veilstonen isosta marketista, tai Battle Pointeilla Battle Frontierilta.

Vitamiinit antavat Pokemonille EV:itä seuraavasti.

HP Up: 10+ HP:seen.
Protein: 10+ Attackiin
Iron: 10+ Defenseen
Calcium: 10+ Sp.Attackiin
Zinc: 10+ Sp.Defense
Carbos: 10+ Speediin

Et voi antaa enempää kuin 10 vitamiinia/statti. Kun Pokemonilla on statissa 100 EV:tä tai enemmän, vitamiinit eivät toimi. Anna siis tarvittavat vitamiinit ennen kuin alat kouluttaa Pokemoniasi taistelemalla muita Pokemoneja vastaan!


Kuinka monta EV-pistettä voin antaa Pokemonilleni?

Kaiken kaikkiaan voit antaa yhdelle Pokemonille 510 EV-pistettä. Yhteen stattiin voit antaa korkeintaan 255 EV-pistettä, mutta käytännössä vain 252 (koska jäjelle jäävät 3 pistettä eivät enää vaikuta stattiin mitenkään. Ne ovat siis turhia ja niitä ei tulisi enää siihen stattiin antaa).


Itse kouluttaminen

Nyt vihdoinkin kouluttamaan! Otetaan tähän esimerkiksi vaikka se kaikkien tuntema Pikachu.
Haluat Pikachulle Sp.Attackia ja Speediä maksimi määrän, eli 252 EV:tä/statti.

1. Aloitetaan antamalla Pikachulle vitamiineja. Anna 10 Calciumia ja 10 Carbosia. Nyt sille on annettu 100 EV:tä kumpaankin stattiin. Tarvitset enää 152 pistettä Sp.Attackiin ja Speediin!
2. Jos Pikachulla ei vielä ole Pokerusta, hanki sellainen.
3. Laita Pikachulle MachoBrace holdiin.
4. Ota Pokéchista auki laskuri (nro.11)

Koulutetaan Pikachulle ensin Sp.Attackia, eli Old Chateauun.

Koska Pikachulla on MachoBrace ja Pokerus, se saa jokaisesta Gastlysta 4 EV-pistettä, Hauntereista 8 pistettä ja Gengareista 12 pistettä.
Aina kun kaadat esim. yhden Gastlyn, napauta laskuria neljä kertaa. Jos kaadat Haunterin, 8 kertaa ja Gengarista 12 kertaa. Jatka kunnes laskurissa lukee 152. (Jos laskurissa lukee esim.148, kaada vain yksi Gastly! Juokse pakoon Hauntereilta ja Gengareilta, koska ne antavat liikaa pisteitä ja laskuri menisi 152 pisteen yli.)

Noin. Sp.Attack on koulutettu valmiiksi.

Nyt on vuorossa Speed, eli Trophy Gardeniin.

Koska Pikachulla on MachoBrace ja Pokerus, se saa jokaisesta Pichusta 4 EV-pistettä ja Pikachuista sekä Staravioista 8 pistettä.
Tee kuten äsken Old Chateaussa. Kun laskurissa lukee 152, olet valmis.

Pikachulle on nyt saatu kerättyä yhteensä 504 EV-pistettä. Maksimi määrä on 510, eli käytettävissä on 6 pistettä. Voit laittaa ne mihin tahansa muuhun stattiin, johon haluat.

Ja Pikachu on koulutettu! Noin helppoa se on


Extra materiaali


*Power Itemit

On olemassa esineitä, jotka nopeuttavat EV-kouluttamista vieläkin enemmän. Näitä ovat Battle Frontierista saatavat ns. Power Itemit. Ne saa ostettua Battle Pointeilla Frontierilla sijaitsevasta myyntikojusta (16BP kpl).

Power Weight: +4 EV:tä HP:seen
Power Bracer: +4 EV:tä Attackiin
Power Belt: +4 EV:tä Defenseen
Power Lens: +4 EV:tä Sp.Attackiin
Power Band: +4 EV:tä Sp.Defenseen
Power Anklet: +4 EV:tä Speediin

Miten nämä toimivat?

Otetaan esimerkiksi Gastly(1), Haunter(2) ja Gengar(3). Esim. kaadat yhden Gastlyn, saat yhden pisteen +4 pistettä itemistä. Jos koulutettavalla on Pokerus, se tuplaa saatujen pisteiden summan. Eli saat (1+4)x2(Pokerus)=10 pistettä Sp.Attackiin, Haunterista (2+4)x2=12 pistettä ja Gengarista (3+4)x2=14 pistettä.
Ota tämä huomioon laskiessasi pisteitä Pokéchin laskimella. Muutoin kouluttaminen tapahtuu aivan kuten edellä.


**Lisää Pokerusista

Mistä tiedän jos Pokemonillani on Pokerus?

Katso pokemonin statusruutua. Jos Pokerus on vielä tarttumiskykyinen, Pokemonin kuvan yläpuolella on liilassa laatikossa teksti "PKRS". Jos Pokemonilla on Pokerus, mutta se ei enää voi tarttua muihin, Pokemonin kuvan alla on pieni hymynaama. Vaikka virus ei voi anää levitä hymynaaman omaavasta Pokemista muihin, se saa silti Pokerusin hyödyn EV-koulutuksessa.

Miten saan Pokerusin tarttumaan koulutettavaan Pokemoniini?

Ota koulutettava Pokemon, sekä tarttuvan Pokerusin omaava Pokemon tiimiisi ja aseta ne vierekkäin. Pokerus tarttuu aina vieressä olevaan Pokemoniin. Mene nyt ruohoon ottelemaan villejä Pokemoneja vastaan (mutta varmista ettei EV-koulutettava Pokemon saa expaa!). Muutaman ottelun jälkeen, tarkista koulutettavan Pokemonin statusruudusta onko sillä Pokerus. Jos ei, jatka ottelemista kunnes Pokerus tarttuu.

Miten saan estettyä Pokerusin muuttumisen hymynaamaksi?

Pokerus säilyy tarttuvassa muodossa, kun laitat Pokemonin PC:lle. Jos jätät Pokemonin tiimiisi, Pokerus muuttuu hymynaamaksi 1-3 päivässä.


Mistä tiedän mitä EV:itä minun tulisi antaa Pokemonilleni?

Ensin sinun on tiedettävä, missä Pokemon on vahva, ja missä ei. Jos Pokemonillasi on luonnostaan (base stats) hyvä Sp.Attack ja Speed, voit haluta tehdä siitä Sp.Attackerin. Silloin kannattaa siis ehkä kouluttaa vain Sp.Attackia ja Speediä.

HUOM! Smogon on erittäin hyödyllinen paikka selvittää mitä EV:itä antaa millekin Pokemonille, riippuen siitä millaisen haluat siitä tehdä. MUTTA! En suosittele EV-jaon katsomista sieltä, jos et tiedä mitään IV:istä, kilpailullisesta pelaamisesta tai jos Pokemon tulee vain pelin sisäiseen käyttöön/ajoittaisiin hupipeleihin. Otetaan yksi esimerkki Smogonin sivuilta.

Trick Lugia 200 HP / 116 SpA / 192 Spe

Tällaisella EV jaolla et tee mitään ellei Lugiallasi ole max IV:t. Tällainen jako on tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi Pokemon Onlinessa, jossa kaikilla on mahdollisimman hyvät Pokemonit (max IV:t yms.)

Jos vasta opettelet EV-koulutusta, etkä tiedä/välitä IV:istä, suosittelen ihan suoraan yksinkertaisinta EV-jakoa. 252 kahteen stattiin ja jämät minne haluat.


Mitä sitten ovat IV:t?

IV:t ovat Pokemonin geenejä. Ne määräävät kuinka vahva Pokemon on tietyssä statissa. IV:t vaihtelevat välillä 0-31. Mitä suurempi numero, sitä parempi kyseinen statti on. Jokaisella statilla on oma IV, joka määräytyy sillä hetkellä kun Pokemon napataan tai muna luodaan (ei siis silloin kun muna kuoriutuu).
Jos haluat todella hyvän Pokemonin, esimerkiksi Battle Frontierin hakkamista varten tai kilpailulliseen pelaamiseen, on sinun hyvä ottaa selvää IV:istä. Niillä on valtava vaikutus Pokemonin voimaan!
Lisää tietoa kilpailullisesta pelaamisesta löydät esim. täältä.


Entäs Naturet?

Naturet ovat olennainen osa kilpailullista pelaamista ja myös EV-kouluttamista. Nature määrää tarkemmin stattien kasvun. Esimerkiksi Adamant natureisen Pokemonin Attack kasvaa korkeammaksi kuin jonkin toisen Pokemonin, kun taas samainen nature samaan aikaan laskee tuon Pokemonin Sp.Attackia. Adamant olisi siis erittäin huono nature Pokemonille, jonka haluaisit olevan hyvä Sp.Attackeri. Jos Pokemonillasi on huono nature siihen nähden miten haluat sen kouluttaa, hanki uusi Pokemon, jolla on parempi nature. Minusta on aivan turhaa edes yrittää saada huononatureisesta Pokemonista parempaa EV-kouluttamalla. Se ei vain toimi.
Katso täältä mitkä naturet nostavat/laskevat mitäkin stattia.


Ajattelin lisätä tähän loppuun vielä Mikun tekemän listan koulutuspaikoista HGSS-peleissä.

Ihan uteliaisuuttani rupesin etsimään HeartGoldissa ja SoulSilverissä hyviä EV-koulutuspaikkoja. Pistin mukaan omat kommentit paikoista ja tarkistin todennäköisyydet tietyille Pokeille jne vielä jälkeenpäin. Jos tuossa on kuitenkin virheitä tai löydätte parempia paikkoja niin kertokaa pois.

HP: Ruins of Alph (Surf) - Wooper (1), Quagsire (2)
Hyvä paikka, kun Surfaamalla ei tule muita vastaan kuin Wooperia ja Quagsirea. Lisäksi Quagsiren kohtaamisen tn on 40%.

Attack: Route 42 (Surf) - Goldeen (1), Seaking (2)
Mt. Silver (Surf 1&2F) Seaking (2), Goldeen (1)
Seakingit ovat Mt. Silverillä paljon yleisempiä kuin Route 42:lla, joten koulutus sujunee siellä nopeammin.
Mt. Silver (Super Rod 2F) Gyarados (2)
Gyarados on ainut Pokemon, mitä täällä voi tulla vastaan Super Rodia käyttämällä ja siitä saa 2 EV:tä.

Defense: Route 21 - Tangela (1)
Tällä Routella on myös 5-10% tn kohdata Mr. Mime riippuen vuorokauden ajasta.
Route 45 - Graveler (2), Geodude (1), Gligar (1) [vain HG], Skarmory (2) [vain SS]
HG:ssa on 10% tn, että kohtaat Phanpyn ja SS:ssä 5% tn, että kohtaat Teddiursan. Muuten hyvä paikka.

Special Attack: Ilex Forest, Route 35 (Surf) - Psyduck (1), Golduck (2)
Näissä paikoissa ei tule muita Pokemoneja vastaan Surfaamalla.

Special Defense: Route 41 (Surf) - Tentacool (1), Tentacruel (2), Mantine (2) [Vain HG]
Tällä Routella ei tule muita Pokemoneja vastaan Surfaamalla ja Tentacruelit ovat yleisiä verrattuna muihin Routeihin.

Speed: Route 30, 31, 35, 43, 45 (Old/Good/Super Rod) - Magikarp (1), Poliwag (1)
Perushyvä paikka kouluttaa, kun onkimalla ei tule muita Pokemoneja vastaan.
Route 44 (Surf) - Poliwag (1), Poliwhirl (2)
Täällä on 10% tn törmätä Poliwhirliin, josta saa 2 EV-pistettä.
Diglett’s Cave - Diglett (1), Dugtrio (2)
Täällä on 10% tn törmätä Dugtrioon, josta saa 2 EV-pistettä.
Route 10 - Spearow (1), Voltorb (1), Raticate (2), Fearow (2), Electabuzz (2)
Loistava paikka, mutta yöllä Spearow ja Fearow eivät esiinny täällä ja niiden sijaan vastaan voi tulla Quagsire, joten silloin kannattanee hankkia Speed EV:t muualta.


Kouluttaminen X ja Y-peleissä

pokeMonniac kirjoitti:Tässä hieman päivitystä aiheeseen XY-aikakautena.

1) Horde-treenaus

- Mitä tarvitsevat: Power itemit (Battle Maison, 16 BP), Pokemonin sweet scentillä (Combee, Venusaur, Tropius, etc.), Pokemonin jolla liike, joka iskee kaikkia vastustajia (Earthquake, Surf, Petal Blizzard, Parabolic Charge, Rock slide, etc.), EXP. share ja tietenkin koulutettavia Pokemoneja.
(- Ei pakollisia, mutta hyödyllisiä: Pokerus)

- Alku valmistelut: (Tartuta Pokerus koulutettavilla pokemoneilla), Anna koulutettaville Pokemoneille (1-5 kpl) power itemit, laita EXP.share päälle

- Kouluttaminen: Valitse paikka, missä voit kouluttaa haluaamaasi stattia (katso esim. täältä. Aseta taistelu pokemonisi kärkeen (mielellään jokin korkea levelinen Pokemon, jolla siis esim. Earthquake, Surf, etc.). Käytä sweet scentiä ja horde taistelu alkaa (huom. ei toimi sateella). Yhdestä taistelusta tulee pelkällä power itemillä 25-30 EV pistettä, Pokeruksen ja power itemin kanssa 50-60 EV pistettä. Jatka taisteluita kunnes EV pisteitä on haluttu määrä (huomaa, että nykyisin max EV yhteen statiin on 252, joten ei ole vaaraa mennä yli, jos tähtäät maximi EV pisteisiin).

- Esimerkki koulutus: Haluat kouluttaa kaksi special attackeriä (252 speed, 252 sp attack, 4 hp). Anna toiselle Pokemonille Power lens ja toiselle Power anklet. Aluksi taistelemaan route 12:lle speedia (wingull). Taistele 10 hordea (ei pokerus) tai 5 hordea (pokerus), jolloin pokemoneillasi on EVt: 250 speed ja toisella 200 speed + 50 spAttack. Vaihda power itemit ja mene taistelemaan spAttackiä esim. routelle 21. Jälleen 10(ei pokerus)/5 hordea, nyt kummallakin Pokemonillasi on 250 speed ja 250 sp.attack. Treenauksen voi viimeistellä esimerkiksi super treenaamalla.

Metodin plussat:
- Nopein tapa kouluttaa suuria määriä EV pisteitä
- Mahdollisuus kouluttaa jopa 5-6 Pokemonia kerralla
Metodin miinukset:
- Vaatii power itemeitä, mitä enemmän haluta kouluttaa kerralla sitä enemmän power itemeitä tarvitset.
(96 BP kaikki itemit, 192 BP kaikki itemit kahteen kertaa, jne.)
- Hienosäätö vaikeampaa (esim. 176 speed pojoa, 16 HP pojoa etc.)

2) Super treenaus

- Mitä tarvitset: Koulutettavan pokemonin

- Kouluttaminen: Kouluttaminen tapahtuu 3DS:n alanäytöllä. Aluksi voit tehdä vain lvl 1 supertreenausta (+4 EV), mutta kun kaikki lvl 1 treenit on tehty avautuu lvl 2 (+8) ja lopulta lvl 3 (+12). Lisäksi saat treenisäkkejä onnistuneista supertreenauksista. Tärkeimmät säkit ovat double up bag (seuraavasta treenistä kaksinkertaiset pojot), Large säkki (+12) ja Medium säkki (+4). Huom. Pokerus tai power itemit eivät vaikuta super treenauksessa tulleisiin EV pisteisiin.

Metodin plussat:
- Halpa tapa EV treenata, ei tarvetta Pokeruksella tai Power itemeille.
- Hyvä tapa hienosäätää EV jakoa (esim. +4 EV pistettä johonkin statiin)

Metodin miinukset :
- Hitaampaa treenata kuin Horde-battleissa
- Kouluttaminen vaikeampaa tietyillä Pokemoneilla (ainakin matalan levun poket näyttävät olevan melko tehottomia sekä rapid fire tyypin ammukset vaikuttavat olevan hieman heikompia kuin muut tyypit)
Mewstor myy kortteja ja tavaraa!!!
Mewstorin vaihtolista
White2 FC: 0047 0767 8511
Kiitos Hilippa ihanasta avatarista!
Avatar
Mewstor
DaMewFreak Admin
 
Viestit: 2211
Liittynyt: 31.08.2010 20:36
Paikkakunta: Turku

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Luca » 24.11.2010 17:47

Pystyykö mitenkään tarkistaa että on antanut max EV:t johonkin statsiin. Emeraldissahan taisi olla sellainen mahdollista?
*örvelö*
Friend codeja
Spoiler:
Diamond Friend Code 5071 1708 9544
SS FC 1033 9524 7555
Black FC 4341 1671 3747
Avatar
Luca
 
Viestit: 257
Liittynyt: 05.11.2010 20:48

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Miku » 24.11.2010 20:26

Luca kirjoitti:Pystyykö mitenkään tarkistaa että on antanut max EV:t johonkin statsiin. Emeraldissahan taisi olla sellainen mahdollista?

DPP:ssä sen Effort Ribbonin saa Sunyshore Marketista, HG/SS:ssä Blackthorn Citystä.
Black FC: 0175 2211 6355
SoulSilver FC: 2278 9061 9206
Platinum FC: 5027 1549 2797
Avatar
Miku
 
Viestit: 113
Liittynyt: 01.11.2010 01:09
Paikkakunta: Battle Frontier

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Sherlock » 27.11.2010 20:40

Mitikö antaa kaikkia EV poistavia berryjä niinku jokaiseen statiin vai vain niihin mitä on kehittänyt?
Sherlock
 
Viestit: 184
Liittynyt: 26.11.2010 21:15
Paikkakunta: Vantaa

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Tas » 27.11.2010 21:30

Jos haluat nollata kaikki EV:t, etkä tiedä mitä kaikkea EV:tä pokemonisi on saanut, niin sitten jokaista niistä. Jos taas tiedät tarkalleen, mitä EV:tä pokemonisi on saanut, niin tietenkin riittää, että annat vain noita haluttuja EV:tä poistavia marjoja. Eli kyllä, riittää kun annat vain niitä jo haaliamiasi EV:tä poistavia marjoja.
[21:51:11] <+Caccis> ota nyt realismi vastaan, suurin osa jotka harrastaa tätä on failureita irl
Avatar
Tas
 
Viestit: 844
Liittynyt: 03.09.2010 18:55

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Luca » 27.11.2010 22:00

Periaatteessahan noi EV-marjat mahdollistaa sen että pokemonin ei tarvitse ola ''koskematon'' kuten tossa oppaassa kerrotaan. Vai olenko väärässä?
*örvelö*
Friend codeja
Spoiler:
Diamond Friend Code 5071 1708 9544
SS FC 1033 9524 7555
Black FC 4341 1671 3747
Avatar
Luca
 
Viestit: 257
Liittynyt: 05.11.2010 20:48

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Flaredo » 28.11.2010 15:03

Et ole väärässä.
White: 0218 0414 0479
HeartGold: 3567 5147 9364
Avatar
Flaredo
 
Viestit: 76
Liittynyt: 03.11.2010 20:46

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Goldi » 05.12.2010 12:24

Mistä näkee poken IV:t?
Avatar
Goldi
 
Viestit: 179
Liittynyt: 01.11.2010 08:00

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Darrell » 05.12.2010 12:32

http://www.serebii.net/games/iv-calcdp.shtml

Tuolla laitat pokemonisi tiedot ja painat Calculate IV:s. Pystyt myös laskemaan Hidden Powerin.
Avatar
Darrell
 
Viestit: 1165
Liittynyt: 01.11.2010 08:37
(: Wannabe-Pro

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Buba » 05.12.2010 12:52

^Ei mitään tuollaisia 8)

http://www.metalkid.info/Pokemon/Calculators/IV.aspx

Et voi laskea jos Pokemonillasi on Random EV:tä.
Viimeksi muokannut Buba päivämäärä 05.12.2010 12:55, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar by hilippa ^_^ -Kiitti
FC: 1720 2834 8523
HG FC: 4297 9890 0992
UEPC
Avatar
Buba
 
Viestit: 75
Liittynyt: 01.11.2010 08:06

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Darrell » 05.12.2010 12:55

Kyl ne voi laskee jos tietää paljon on EV:tä. Stattien laitetaa EV:t jotka on pokelle laitettu.
Avatar
Darrell
 
Viestit: 1165
Liittynyt: 01.11.2010 08:37
(: Wannabe-Pro

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Buba » 05.12.2010 12:56

Darrell kirjoitti:Kyl ne voi laskee jos tietää paljon on EV:tä. Stattien laitetaa EV:t jotka on pokelle laitettu.

Buba kirjoitti:Et voi laskea jos Pokemonillasi on Random EV:tä.


._.
Avatar by hilippa ^_^ -Kiitti
FC: 1720 2834 8523
HG FC: 4297 9890 0992
UEPC
Avatar
Buba
 
Viestit: 75
Liittynyt: 01.11.2010 08:06

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Riolucario » 06.12.2010 01:12

Voiko tuohon serebiin IV-laskimen antamiin tuloksiin luottaa vai onko se samaa laatua kuin serebiin EV-koulutusopas?
Avatar
Riolucario
 
Viestit: 855
Liittynyt: 01.11.2010 03:02
Paikkakunta: 127.0.0.1
(: U mad? :) Tiedän että olet. :3

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Miku » 06.12.2010 03:31

Riolucario kirjoitti:Voiko tuohon serebiin IV-laskimen antamiin tuloksiin luottaa vai onko se samaa laatua kuin serebiin EV-koulutusopas?

Samaa laatua. Monni on kehittänyt todella kätevän IV-laskimen ja sitten Pokemon Onlinella voi myös katsoa kätevästi IV:t. Paras netistä löytyvä IV-laskin jota ei tarvitse ladata on imo Metal Kid's IV Calculator.
Black FC: 0175 2211 6355
SoulSilver FC: 2278 9061 9206
Platinum FC: 5027 1549 2797
Avatar
Miku
 
Viestit: 113
Liittynyt: 01.11.2010 01:09
Paikkakunta: Battle Frontier

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Riolucario » 14.12.2010 23:29

En tiedä onko oikea ketju, mutta tämä viesti mielestäni sopii parhaiten tänne. Jos on jokin ketju johon tämä viesti sopii paremmin, kertokaa, niin tiedän vastaisuudessa laittaa tämänkaltaiset kysymykset sinne. :)

Lasketaanko Pokemonit joilla on haxattu tavara, jotka ovat saaneet leveleitä haxatuilla Rare Candyillä tai joille on opetettu liike haxatulla TM:llä, hakkeroiduksi Pokemoniksi?
Avatar
Riolucario
 
Viestit: 855
Liittynyt: 01.11.2010 03:02
Paikkakunta: 127.0.0.1
(: U mad? :) Tiedän että olet. :3

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Tas » 15.12.2010 00:01

Ei koska itse pokemonia ei ole tehty mitenkään huijaamalla. Kaiken muunhan voi tietty koodata, kuten esimerkiksi oikeusritari-Miku tekee (hän ei voi kuulemma sietää koodaamista, mutta käyttää kuitenkin ARskaa tuollaisiin).
[21:51:11] <+Caccis> ota nyt realismi vastaan, suurin osa jotka harrastaa tätä on failureita irl
Avatar
Tas
 
Viestit: 844
Liittynyt: 03.09.2010 18:55

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Miku » 15.12.2010 02:08

Olen oikeuden kasvot, yön ritari ja komppaan täysin Tasia tuossa. Kaikki Pokemonini on pumpattu täyteen steroideja, eli HAXATTUJA Rare Candyjä, vitamiineja ja opetan niille liikkeitä HAXATUILLA TM:illä. Mutta itse Pokemonit ovat kuitenkin aitoja ja EV-koulutan ne aidosti. Käytän kyllä vielä PokeRusia ja Power-itemeitä mutta ne on hommattu laillisesti.
Black FC: 0175 2211 6355
SoulSilver FC: 2278 9061 9206
Platinum FC: 5027 1549 2797
Avatar
Miku
 
Viestit: 113
Liittynyt: 01.11.2010 01:09
Paikkakunta: Battle Frontier

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja RiinGii » 21.12.2010 13:27

Voiko noita EV pisteiden vähennys marjoja saada sapphiressa? Jos voi niin mistä?
RiinGii
 
Viestit: 2
Liittynyt: 21.12.2010 13:24

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Zami » 21.12.2010 13:49

RiinGii kirjoitti:Voiko noita EV pisteiden vähennys marjoja saada sapphiressa? Jos voi niin mistä?

Kyllä voi, mutta en sitten tiedä mistä tarkalleen. :P Joku muu tietää?
Avatar
Zami
JKL:n 2. Liiga-Leader
 
Viestit: 521
Liittynyt: 15.10.2010 10:21
Paikkakunta: Haapaniemi, Jyväskylä

Re: EV-treenaus for Dummies

ViestiKirjoittaja Jenny » 21.12.2010 17:35

RiinGii kirjoitti:Voiko noita EV pisteiden vähennys marjoja saada sapphiressa? Jos voi niin mistä?


Ne marjat (Pomeg, Kelpsy, Qualot, Hondew, Grepa, Tamato) itsessään on saatavissa RU/SA peleissä, mutta EV:iden vähentämiseen ne toimivat vasta Emeraldissa. Marjat löytyvät matkan varrelta kun kiertää Hoennia salimerkkien ynm. perässä.
Wi-Fi Waihtolani/RNG-kokoelmani
RNG Abuse -opas B/W peleihin (suomeksi!)
<Pkmngeek> *sigh* I wish I was born in Japan sometimes. Everyone wishes that too right?
<Zelen> no I don't, I'd hate to live in society with so much pressure
<Voodoo> Well then I bet you're not an Ubers player : p
Avatar
Jenny
 
Viestit: 309
Liittynyt: 14.12.2010 12:59

Seuraava

Paluu Muut Pokémon-pelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron