Foorumin säännöt

Täältä löytyvät foorumia koskevat tiedotukset ja ohjeet sekä palauteketju.

Foorumin säännöt

ViestiKirjoittaja Mewstor » 01.11.2010 01:11

Säännöt, joita jokaisen foorumilla liikkujan tulee ehdottomasti noudattaa:

Käyttäjätunnuksen luominen:
-Luo itsellesi vain yksi käyttäjätunnus. Ylimääräiset käyttäjätunnukset tullaan poistamaan ilman ennakkovaroitusta!

Käyttäjätietojen salaus:
-Älä koskaan anna käyttäjätunnustasi muiden käyttöön. Foorumin ylläpitäjät eivät koskaan kysy sinulta käyttäjätunnustasi tai salasanaasi (me näemme ne tarvittaessa kysymättäkin), joten älä koskaan luovuta tietojasi ulkopuolisille!
-Jos olet alle 18-vuotias, älä koskaan ilmoita foorumilla koko nimeäsi tai kotiosoitettasi! 18 vuotta täyttäneet jäsenet voivat ilmoittaa tietonsa omalla vastuulla. Koskaan ei voi tietää, millaisia hämärähemmoja internetissä liikkuu, joten on parempi olla varuillaan.

Muiden foorumin jäsenien kunnioittaminen:
-Älä kirjoita asiattomia, kirosanoja sisältäviä tai muutoin lasten silmille soveltumattomia viestejä. Tällaiset viestit tullaan poistamaan välittömästi ja toistuvassa tapauksessa käyttäjätilisi tullaan jäädyttämään määräajaksi ilman ennakkovaroitusta. Myöskään foorumille postatut linkit, esimerkiksi You Tube-videoihin, eivät saa sisältää kiroilua tai muutoin hävytöntä materiaalia!
-Kiroilu on kielletty! Tähdillä sensuroidut kirosanat ovat sallittuja, mutta siten, että koko sana muodostuu vain tähdistä.
-Älä hauku, mustamaalaa tai muulla tavoin halvenna ketään! Toistuvassa tapauksessa käyttäjätilisi tullaan jäädyttämään määräajaksi ilman ennakkovaroitusta.
-Älä vastaa asiattomiin viesteihin asiattomuuksilla, vaan raportoi asiaton viesti foorumin Admineille tai Moderaattoreille. Tällöin asiaton viesti voidaan poistaa keskustelua häiritsemästä sen sijaan, että foorumilla alkaisi täysin tarpeeton sanasota.

Netiketti eli hyvien tapojen mukainen käyttäytyminen:
-Kun olet luomassa uutta ketjua, tarkista ensin foorumin hakutoiminnolla, onko vastaava ketju jo olemassa. Jos sellainen löytyy, lisää oma juttusi jo olemassa olevaan ketjuun täysin uuden aiheen perustamisen sijaan. Tämä vähentää tarpeettomia viestiketjuja foorumilta ja nopeuttaa foorumin toimintaa.
-Kun olet tekemässä uutta ketjua, luo se aina oikealle aihealueelle. Väärälle aihealueelle luodut ketjut saatetaan siirtää tai poistaa kokonaan ilman ennakkovaroitusta.
-Älä lähetä turhia (esim. "Juuri niin", "Häh?", "Ok."), todella lyhyitä (esimerkiksi pelkän hymiön sisältävä viesti) tai aiheeseen kuulumattomia (nk. trollaus) vastauksia ketjuihin. Tällaiset viestit tullaan poistamaan foorumilta välittömästi. Joissakin ketjuissa saattaa olla omat säännöt koskien viestien pituutta.
-Älä kirjoita monta kertaa peräkkäin samaan viestiketjuun. Jos jotain jäi sanomatta, käytä uusimmassa viestissäsi olevaa "muokkaa"-komentoa.
-Älä Kirjoita Näin. Se Näyttää Tyhmältä Ja On Ärsyttävää Lukea. ÄLÄ MYÖSKÄÄN HUUDA TARPEETTOMASTI. Huomaamme sinut kyllä vähemmälläkin.
-Jos näet toisen foorumin jäsenen rikkovan sääntöjä, älä vastaa siihen, vaan raportoi viesti. Tällöin modet ja adminit näkevät raportin ja hoitavat asian ilman, että itse syyllistyt minimodaamiseen.

- Ulkopuolisten sivujen mainostaminen kaupallisessa tarkoituksessa on kielletty niin ketjuissa kuin signaturessakin.
- Älä aloita ketjua vain mainostaaksesi toista sivua. Omassa signaturessa oman fanisivun mainostaminen on kuitenkin sallittu. Myös ohjaaminen toiselle sivulle esim. neuvonta tarkoituksessa on täysin ok.
- Oman tavaran myyminen foorumilla on sallittua vain myyntialueella ja sitä varten on haettava ylläpidolta lupa. (Katso tarkemmat ohjeet myyntialueelta)
- Piilomyyminen on kielletty ja siitä voidaan antaa varoituksia tapauskohtaisesti.
- Tekijänoikeudet omaavaa materiaalia laittomasti levittäville sivuille linkittäminen on kielletty.

HUOM! Adminilla/moderaattorilla on oikeus tilanteesta riippuen omavaraiseen tulkintaan, mikä on spämmiä, provosointia tai muuten epäsopivaa käytöstä missäkin paikassa sekä oikeus toimia itse parhaiten kokemallaan tavalla kyseisessä tilanteessa.
Mewstor myy kortteja ja tavaraa!!!
Mewstorin vaihtolista
White2 FC: 0047 0767 8511
Kiitos Hilippa ihanasta avatarista!
Avatar
Mewstor
DaMewFreak Admin
 
Viestit: 2212
Liittynyt: 31.08.2010 20:36
Paikkakunta: Turku

Re: Foorumin säännöt

ViestiKirjoittaja Mewstor » 24.06.2011 19:44

Lisätty sääntö koskien kiroilua. Kiroilu on nyt ehdottomasti kielletty. Tähdillä saa kiroilla, mutta sana ei saa olla tunnistettavissa. Käyttäkää siis pelkkiä tähtiä jos tekee mieli päästellä höyryjä. Muut käyttäjät voivat sitten keksiä mielessään sopivan kirosanan tähtien tilalle. Sensuroimattomista ja tunnistettavissa olevista sensuroiduista kirosanoista tulee varoitus.

Edit: Lisäsin myös kohdan liittyen raportoimiseen ja minimodaamiseen.

Edit: Muokkasin kiroilusääntöä tarkemmaksi.
Mewstor myy kortteja ja tavaraa!!!
Mewstorin vaihtolista
White2 FC: 0047 0767 8511
Kiitos Hilippa ihanasta avatarista!
Avatar
Mewstor
DaMewFreak Admin
 
Viestit: 2212
Liittynyt: 31.08.2010 20:36
Paikkakunta: Turku


Paluu Foorumin säännöt, yleiset tiedotukset ja palaute

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron