Switch to full style
Täältä löytyvät foorumia koskevat tiedotukset ja ohjeet sekä palauteketju.
Lähetä vastaus

#pkmn.eu IRC-kanava (nykyään #/nb/)

23.12.2010 21:40

Oletko koskaan foorumilla pyöriessäsi ajatellut kuinka mukavaa olisi tutustua esimerkiksi tuohon tosi kivalta vaikuttavaan herra Kekkoseen? Oletko koskaan synkkien talvi-iltojen masentamana mennyt itkien nukkumaan, koska et löydä enää rajallisesta meselistasi ketään, jolle kertoa tuoreimmat kuulumisesi? Oletko koskaan haaveillut tuuheiden viiksien kasvattamisesta? Nyt kaikkeen tähän ja moneen muuhunkin vaivaan, kuten jalkasieneen on nyt tarjolla vastaus. Tule juttelemaan muiden foorumilaisten kanssa IRCiin Quakenetiin #pkmn.eu-kanavalle! Etsimme tällä hetkellä innokkaita jutustelijoita päiviemme valoksi ja iltojemme iloksi. Kaikki ovat tervetulleita ikään, sukupuoleen, ihonväriin tai napakarvoihin katsomatta. Älä siis epäröi, vaan hanki itsellesi heti IRC ja liity hilpeään joukkoomme!

Jos et halua ladata mitään kivaa ohjelmaa tuolla pyörimistä varten, pääset kuitenkin osaksi hauskanpitoa vaikkapa http://webchat.quakenet.org/ -sivuston kautta. Kirjoitatte vain ensimmäiseen kohtaan haluamanne nimimerkin ja jälkimmäiseen #pkmn.eu ja pääsette nauttimaan laadukkaasta keskustelusta muiden foorumilaisten kanssa.

Kanavalla noudatetaan tällä hetkellä seuraavia sovellettavissa olevia sääntöjä:
- Ei kiusata ketään.
- Ei häröillä. Kannun olisi tosiaan tarkoitus olla avoin kaikille foorumin käyttäjille, joten pidetään ne kaikkein salaisimmat fetissit ihan omana tietona.
- Ei trollata. Jos sinulla oikeasti on niin tylsää, etkä keksi mitään parempaa tekemistä, mene muualle.

Jos koette olevanne turhan vanhoja ja pidätte kannun keskustelua turhan lapsellisena tai muuten vain typeränä (mitä se ei ainakaan omasta mielestäni ole ollut), kukaan ei pakota teitä käymään siellä. Vaikka nyt säännöt kirjotinkin (ja tarvittaessa kirjoitan vielä lisää), niin se ei tarkoita kyseessä olevan mikään natsikannu. Kenenkään on turha pelätä sitä, että valvoisimme suurennuslasin kanssa tekemisiänne. Ja jos satutte kannulla rikkomaan sääntöjä, ei rangaistus tule ulottumaan foorumille asti. Pidetään linja melko rentona ja ystävällisenä, jotta kaikki uudemmatkin uskaltavat tulla mukaan juttelemaan.

Lisäys: Ilmeisesti jossain vaiheessa on sattunut jokin virhekäsitys, että kanava liittyisi jotenkin foorumiin, vaikka aiemmin olinkin jo sanonut, ettei asia ole näin. Korjaanpa siis tuota käsitystä: vaikka saisit bannit foorumilta, olet silti tervetullut kannulle, kunhan käyttäydyt siellä hyvin. Ja sama toisinpäin. Kaikki ircissä tehty kuuluu vain sinne. Näitä kahta ei pidä sekoittaa. Ainoa yhteys foorumin ja kannun välillä on nimi ja tämä mainostopic, jonka tekoon pyysin oikein erityislupaa. Se ei tee niistä samaa asiaa. Molemmissa on omat säännöt ja ylläpitäjät. Jos koet kokeneesi vääryyttä toisessa paikoista, älä valita siitä toisessa. Siitä ei ole mitään hyötyä! Sama kuin valittaisit futispelissä kokemaasi vääryyttä rehtorin puhuttelussa. Kaikki ovat tuolla kannulla ihan oma itsensä, eivätkä välttämättä se sama unelmiesi prinssi/prinsessa, joksi olet heidät kuvitellut foorumin perusteella. Turha siis järkyttyä, jos vaikka olet odottanut legendaarisen Heron olevan joku kauhea gansteri ja huomaatkin hänen oikeasti olevan täysi tossukka, joka viettää viikonloput rauhallisesti kotonaan siivoten.

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

27.12.2010 15:38

Pystyykö tuolle kanavalle tulemaan millä tahansa IRC-ohjelmalla vai pääseekö sinne vain tietyillä ohjelmilla? Olen melko n00b IRC:in kanssa, joten en tiedä asiasta mitään. Voisiko joku kokeneempi IRCin käyttäjä neuvoa?

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

27.12.2010 15:42

Kyllä millä tahansa irc-ohjelmalla pääsee Quakenet serverille ja sieltä kanavalle #pkm.fi

Koitan tässä piakkoin tehdä irc ohjeet, saa joku muukin jos kerkiää.

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

27.12.2010 15:43

Ok, kiitos. :) Mutta miten ohjelmalla pääsee Quakenet-servulle?

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

27.12.2010 15:56

Riolucario kirjoitti:Pystyykö tuolle kanavalle tulemaan millä tahansa IRC-ohjelmalla vai pääseekö sinne vain tietyillä ohjelmilla? Olen melko n00b IRC:in kanssa, joten en tiedä asiasta mitään. Voisiko joku kokeneempi IRCin käyttäjä neuvoa?

Riolucario kirjoitti:Ok, kiitos. :) Mutta miten ohjelmalla pääsee Quakenet-servulle?

Tässä ohjeet Linuxissa käytettävälle XChat-ohjelmalle.

1. Asenna Sovellusvalikoimasta (Sovellukset→Ubuntun Sovellusvalikoima) ohjelma XChat­GNOME.

2. Käynnistä Sovellukset→Internet→XChat­GNOME IRC­keskustelu.

3. Jos käyttäjätietoja ei kysytä heti, valitse Muokkaa→Asetukset→IRC­asetukset.

4. Kirjoita valitsemasi kutsumanimi ja oikea nimesi niille varatuille paikoille. Nämä näkyvät muille kanavalla oleville. Napsauta Sulje tai OK.

5. Valitse ylävalikosta IRC→Yhdistä, valitse ”Quakenet”, ja napsauta Yhdistä.

6. Valitse ylävalikosta Verkko→Kanavaluettelo.

7. Kirjoita alempana olevaan Hae tekstiä ­kenttään ”pkmn.fi”. Nyt listassa näkyvät kanavat

8. Liity pkmn.fi-kanavalle valitsemalla ko.rivi ja napsauttamalla Liity kanavalle painiketta. Voit liittyä näille kaikille kanaville valitsemalla ja liittymällä jokaiselle erikseen. Nyt voit sulkea kanavalistan Sulje­painikkeella.

9. Vasemmalla puolella näet kanavat, joille olet kirjautuneena. Mikäli haluat jatkossa kirjautua automaattisesti kanaville, napsauta ikkunassa kanavan nimen päällä hiiren oikeata nappia ja valitse Liity automaattisesti yhdistettäessä. Seuraavan kerran käynnistäessäsi XChat­GNOMEn kirjaudutaan automaattisesti valituille kanaville.

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

27.12.2010 16:41

Olisko jollain antaa mac-käyttäjälle ohjeita? :B

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

27.12.2010 16:44

Itse käytän Colloquyta, suosittelen. Sehän on siis ilmainen clientti.

1. Elikkäs siis lataa ja asenna Colloquy tosta yläpuolelta.
2. Avaa Colloquy ja eteesi pitäisi avautua tälläinen kuva.
Kuva
3. Klikkaa kohtaa "New" ja aukeaa uusi ikkuna.
Kuva
Nicknameksi minkä haluat ja serveriksi quakenet, kuten kuvassa. Voit myös ruksita "remember this connection", jotta tiedot jäisivät talteen.
4. Nyt sulla on serveri kunnossa. Sitten painat kuvan 1 ikkunasta kohtaa "Join room" yläpalkista. Aukeaa seuraava ikkuna.
Kuva
Lisäät vain haluamasi kanavan ja "Join"

Hyviä irkkaushetkiä Macistit.

Lisäsäätöjä laitan spoileriin:
Spoiler:
Nyt, kun sulla on muistissa serveri Connections-ikkunassasi voit tehdä listä säätöjä painamalla hiiren oikeaa nappia serverin kohdalla ja valitsemalla Get Infon.
Kuva
Sitten sulle aukeaa tälläinen ikkuna.
Kuva
Siihen voit lisäillä tietoja halutessasi. Passwordia tarvitset, jos haluat rekisteröidä nickisi. Alt. Nickname on nimimerkki, joka tulee käyttöösi jos joku toinen on varannut nimimerkkisi quakenetissa samalla hetkellä.
Kuva
Automaticista voit lisäillä automaattisia toimintoja. Itse suosittelen ruksimaan tuon "Connect on launch", sillä kun lisäät kanavia tuohon "join rooms" kohtaa se avaa kyseiset kanavat käynnistettäessäsi Colloquyn. Commandseihin suosittelen laittamaan Authin, jos sinulla sellainen on.


Ohjeet ovat nopeasti ja sekavasti kirjoitettu. :p
Viimeksi muokannut Maketsu päivämäärä 27.12.2010 17:20, muokattu yhteensä 2 kertaa

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

27.12.2010 16:49

Roseanni kirjoitti:Olisko jollain antaa mac-käyttäjälle ohjeita? :B

Lataa Xchatin mac-versio täältä ja noudata edellisessä viestissäni olevia ohjeita kohdasta 3 eteenpäin.

Btw, Xchatista on Windows-versiokin, sen voit ladata täältä. Aiemman viestini ohjeet pätevät tähänkin kohdasta 3 eteenpäin.

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

27.12.2010 17:10

Itse kyllä pidän Mac-käyttäjänä Maketsun ehdottamaa Colloquyta huomattavasti X-Chat Aquaa viimeistellympänä, miellyttävämpänä, helpompana ja muutenkin parempana IRC-clientinä. Varsinkin noiden kuvallisten ohjeiden avulla pitäisi ohjelman käyttämisen onnistua asiaan perehtymättömiltäkin. Varsinkin, kun Colloquyn selkeä ulkoasu muistuttaa enemmänkin pikaviestintä kuin perinteistä IRC-clientiä.

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

28.12.2010 00:11

Tänään harkoissa ollessani keskustelu oli kuulemma vähän karannut lapasesta. Onneksi kuitenkin Lefa oli tullut paikalle rauhoittamaan tilanteen. Välttääksemme tälläiset tapaukset tulevaisuudessa, päätin nyt kirjoittaa vielä nuo vähäiset sääntömme tänne foorumillekin (ks. aloitusviesti), jotta kukaan ei voisi välttää, ettei tietänyt niistä. Tästä eteenpäin siis seuraa rangaistusta vähän aiempaa herkemmin.

Jos teiltä viedään mahdollisuus puhua, kestäkää vain se rangaistus loppuun. Jos lähdette pois ja tulette heti takaisin saadaksenne heti tuon puhekyvyn automaattisesti takaisin, teidät potkitaan pois.
Jos teidät potkitaan, pitäkää sitä varoituksena ja varokaa vähän puheitanne/tekojanne tulevaisuudessa.
Jos ette osaa varoituksista huolimatta käyttäytyä kunnolla, teidät bannitaan. Kukaan ei osaa luvata milloin nuo bannit poistetaan, tai poistetaanko niitä ollenkaan, joten yrittäkääpä käyttäytyä, ettei ketään tarvitsisi sulkea ulkopuolelle.

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

28.12.2010 00:28

Jos tonne on sattunut joku saamaan banaanit ennen, kuin tänne on sääntöjä pistetty, eikö olisi reilua, että bännit nollattaisiin joskus? Suomessakaan ei voida rangaista rikoksesta, joka ei ollut tapahtumahetkellä käytössä.

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

28.12.2010 01:16

G-Mao kirjoitti:Jos tonne on sattunut joku saamaan banaanit ennen, kuin tänne on sääntöjä pistetty, eikö olisi reilua, että bännit nollattaisiin joskus? Suomessakaan ei voida rangaista rikoksesta, joka ei ollut tapahtumahetkellä käytössä.


Vaikka ns. "viralliset" säännöt eivät olleetkaan olemassa, kun kannulta ainoa bännittu henkilö on saanut bänninsä, niin tällä hetkellä näiden bännien poistamiseen ei nähdä mitään tarvittavaa syytä. Nämä bännit tulivat kuitenkin asiattomasta käyttäytymisestä, mikä jo sinänsä on yleisen ja hyvän netiketin vastaista.

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

28.12.2010 01:25

Lefan viesti nyt sanookin jo oikeastaan kaiken oleellisen. Kiusaus- ja häröilysäännöt ilmoitin kannulla moneen kertaan heti alkuaikana ja rölläystä nyt ei katsota varmaan missään hyvällä, tai jos katsotaan, kertoo se jo jotain paikan asiallisuudesta. Annoin myös useamman sanallisen varoituksen ennen banneja, mutta niillä ei ollut mitään vaikutusta käyttäytymiseesi. Seuraavalla kerralla (millä?) voit sitten vähän miettiä omaa käyttäytymistäsi ennen kuin rupeat hölmöilemään.

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

28.12.2010 11:36

Minä en ole ruvennut hölmöilemään. Minä kun en viitsi edes vaivautua kanavalle (osaa käyttää ircciä).

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

28.12.2010 21:47

Kun koneesta on akku loppu enkä jaksa etsiä virtajohtoa, latasin iPhonelle jonkinlaisen IRC-clientin. En kuitenkaan tajunnut koko ohjelmasta mitään, joten jos joku osaisi neuvoa hieman tämän systeemin kanssa? Kuva:

Spoiler:
Kuva

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

28.12.2010 23:55

Juu itselläni olisi sama ongelma kun riolucariolla, iPhonen clienti heittää tommosen eikä ole mitään hajua mistään.

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

29.12.2010 00:29

Tein tällasen jännän päätöksen. Juhlistan uutta vuotta saapumalla kannulle. Luvassa on jotain speciaalia.

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

29.12.2010 02:11

Toivottavasti tämä "spesiaali" on vasta hieman illemalla, sillä tulen vasta silloin kotiin. :) (Olen maalla.)

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

29.12.2010 12:46

Riolucario kirjoitti:Kun koneesta on akku loppu enkä jaksa etsiä virtajohtoa, latasin iPhonelle jonkinlaisen IRC-clientin. En kuitenkaan tajunnut koko ohjelmasta mitään, joten jos joku osaisi neuvoa hieman tämän systeemin kanssa? Kuva:

Spoiler:
Kuva

SnappiX kirjoitti:Juu itselläni olisi sama ongelma kun riolucariolla, iPhonen clienti heittää tommosen eikä ole mitään hajua mistään.

Olisi helpompi auttaa jos kertoisitte tuon clientin nimen.

Re: #pkmn.fi IRC-kanava

29.12.2010 13:27

Clientin nimi (ainakin sen mitä minä käytin) oli IRC999. Tosin myöhemmin kyllä sain tuon toimimaan. Ja SnappiX myös todennäköisesti sai sen toimimaan, sillä hänkin oli IRCissä eilen, paitsi jos hän oli siellä tietokoneella.
Lähetä vastaus