Oh Law of Large Numbers, Thou Art a Heartless Bitch!

Alueella tiedotetaan tulevista turnauksista ja keskustellaan jo käydyistä turnauksista mm. turnausraporttien muodossa.

Valvojat: R0xu, Play! Pokémon -järjestäjät

Oh Law of Large Numbers, Thou Art a Heartless Bitch!

ViestiKirjoittaja dAcktor » 26.08.2011 23:46

MM-kisat - raportti ja muuta

Matkustus aika: 13.7 - 16.8.2011


Tämä raportti on kirjoitettu Gigasin muistoa kunnioittaen. Tulen aina muistelemaan kauniit kusetukset mitä soit minulle kauden turnauksissa. Ilman niitä en olisi kirjoittamassa tätä.

MM-kisojen raporttien aika... Osa lukijoista varmaan muistanee, että lähdin Pohjois-Amerikan länsirannikolle hyvissä ajoin ennen kisoja. Missasin samalla perinteiset Miska- ja Kettusleirin, mikä vähän ottaa päähän. Tarkaalleen ottaen matkani kesti sen viisi viikkoa.

I has a kiertoreitti... (13-16.7)

Matkani ensimmäinen etappi oli San Diego, jossa oli tarkoituksena stallata muutama päivä ennen kuin siirtyisin Vancouveriin työmatkalle. Ennen lähtöä kävin vielä tiistaina Safessa pyörimässä ja miittasin Larsin, jolta pölläsin matkaani pahveja. Vastapalvelukseksi lupauduin hankkimaan jotain tuliaista.

Lähtöpäivä oli keskiviikko 13.7 ja lentokentällä multa kysyttiin tyhmyyksiä kuten:
Onko sulla ESTA?
Kuinka kauan olet omistanut laukkusi?,
Kuka on pakannut laukkusi?
Onko sinulla elektroniikkaa mukana, jos on, niin kuinka kauan olet omistanut ne ja ovatko ne olleet joskus huollossa?

ESTA:aa kysyttiin, mutta sitä ei koskaan haluttu nähdä. Ehkä ne sitten luottaa, että ihmisillä on ESTA ja jos ei ole, niin USA:n rajalla tulee ongelmia. xD Muuten hyvä, mutta tarkkojen vastausten antamiseen menee liikaa aikaa, kun joutuisi käymään kaikki laitteet läpi erikseen. Eikä mulla ollut kuin kannettava, kamera ja puhelin. En siis jaksanut pakata mukaan edes DS:ää saatika PSP:tä jne. En kuitenkaan joutunut terroristilinjalle, jossa oltaisiin kyselty tarkemmin tyhmiä kysymyksiä. Parasta, että ennen lähtöporttia oli myös samanlainen haastattelu, jossa kysyttiin "oletko vastaanottanut mitään tavaraa lähtöselvityksen ja lähtöportin tulon välillä?". Hirveää pelleilyä vain sen takia, että joku partaveikko saatiin hengiltä muutama viikko aiemmin. Näiden pelleilyiden takia en viitsinyt edes ostaa mitään juotavaa lentokentältä, kun siitä olisi todennäköisesti tullut hirveät itkut.

Lento oli perus roskaa ja tällä kertaa se oli 9 tuntia ja määränpäänä Chicago. Chicagon lentokentän lähestyessä alkoi pyörimään "Welcome to United State of America" -video ja myös helppo kolmen askeleen prosessi, jolla pääsee maahaan. Rajalla meni se tunnin verran ja tuota tervetulo-videota sai kuunnella sen koko ajan. xD Pääsin sisälle ja hoidin laukkuni seuraavalle etapille ja hankkiuduin itse vielä oikeaan terminaaliin. Siellä sitten kyselinkin henkilökunnalta, että olenkohan oikeassa paikassa, kun missään ei ollut tietoa lennostani. Sain vastaukseksi, että olen ehkä turhan aikaisin paikalla. Noh, pitää tappaa aikaa ja samalla syödä matkani ensimmäinen Big Mac -ateria. Hampurilaisiin ja Subwayn subeihin tein matkan aikana ehkä turhankin paljon tuttavuutta. =P Chicagon lentokenttä on surkea, siellä ei ole edes ilmaista nettiä. Nyt eletään kuitenkin jo 2010-lukua eikä mitään 1990-lukua.

Lento Chicagosta San Diegoon kestää sen 4 tuntia, jonka onnistuin aika hyvin torkkumaan eli aika meni suht nopeasti. Saavuin illalla San Diegoon, jossa stallasin ulkosalla yrittäen bongata serkkuni autoa, kun parkkihalli oli yksi iso kuoppa. xD Helpostihan tämäkin kävi, kun tunnistin serkkuni autosta parin panda figun, jolla heiluu pää. Edellisen kerran näin figun pari vuotta sitten.

Serkullani ensimmäisenä tehtävä oli langattoman netin säätäminen. Pitää olla prioriteetit kunnossa. :) Koska serkkuni ei muistanut salasanaa, niin mun työnä oli sitten tavalla tai toisella saada langaton pelaamaan. Googlella sain nopeasti purkin IP-osoitteen selville. Ei muuta kuin ihmettelemään purkin asetuksia ja salasanan turvakysymyksenä oli jonkun pelin XYZ accountin salasana. Mietin hetken ja totesin, että sen on pakko olla tämä ja tottakai se meni läpi. Olen aina iloinen siitä, että ihmiset käyttävät hyviä salasanoja. Vähän kuin jossian miitingissä, kun piti veikata Pandemin koneen salasanaa. Katsoin hiukan avataria ja totesin, että kyllä se salasana on tämä... =P Sori Pandem, joudut nyt viimeistään vaihtamaan salasanasi tai avatarisi. =P Yöllä sitten saikin muutaman kerran soiton Suomesta. Vastasin klo 4, kun yrittivät tavoittaa mua väkisin. Soitto tuli Turun yliopistosta ja pienen selittelyn jälkeen uskoivat, että en ole Suomessa ja sain soittajan lähettämään mulle asiasta sähköpostia. xD

Ilmeisesti valitsin lähtöpäiväni sen verran hyvin, että ensin sain kuunnella orjien hehkutusta uudesta Harry Potter leffasta. Sain mittani aika hyvin täyteen jo ennen matkaa. Noh, San Diegossa sitten serkkuni olivat menneet leffaan jonottamaan sisäänpääsyä teatteriin. xD Kävin itsekin ensi-iltapäivänä tuolla leffateatterin lähistöllä. Tosin mun tarkoitus oli kiertää kirjakauppa ja eikä tuo valikoima ole ainakaan matikan kirjojen kohdalla ole parantunut parissa vuodessa. Parasta oli varmaan Starcraft novellit...

Pääasiallisesti stallasin ja nukuin, kun yritin vain päästä jetlagista eroon. Tämä onnistui tällä kertaa paljon paremmin, kun olin jo Suomessa onnistunut hajottamaan päivärytmini ihan totaalisesti menemällä nukkumaan klo 3-4 aikoihin ja heräämällä milloin sattui kouluun. :D

Sunn... Rainy Vancouver (16-27.7.2011)

Lauantaina 16.7 oli vuorossa lento Vancouveriin. Lennon kesto oli jotakuinkin 3 tuntia, mikä on paljon enemmän kuin olin koskaan kuvitellut. Kartalla Vancouver näyttää kohtalaisen lähellä San Diegoa ainakin verrattuna Helsinkiin. =P Olin lentokentällä taas kerran hyvissä ajoin ja pelleilin aikani tylsässä terminaalissa. Lähtöselvityksessä multa kysyttiin viisumia Kanadaan. Totesin vain, että ei mulla ole viisumia, kun en sellaista tarvitse. Tiskillä ollut heppu oppi samalla jotain uutta. =P Toisin kuin Chicagossa, niin San Diegossa on ilmainen netti, jota pitää tietenkin käyttää hyväksi. Air Canadan kone antoi hyvin positiivisen vaikutelman, kun näinkin lyhyellä lennolla oli oma monitori, josta katsoa mitä ikinä onkaan tarjolla. Mä taisinkin vain nukkua lennon ajan. xD

Vancouverissa oli myös kivan pitkät jonot maahantuloaulassa, kun tuonne oli laskeutunut juuri lentoja Euroopasta jne. Siskoni kone laskeutui Vancouveriin n. 30 min aikaisemmin ja törmäsin samalla Matikan laitoksen tutkijoihin, jotka olivat tulleet toisella lennolla paikan päälle. Hyvä, kun piti kertoa matkustanko yksikseni vai en. Lentomatkan menin kyllä yksin, mutta konferenssissa ollessani, tuskin olen yksikseni. Kiva, kun määritelmät ovat hyvin selkeitä ja yksiselitteisiä. =P Laukku mukaan ja etsimään sisko käsiin.

En jaksanut leikkiä julkisilla, joten otettiin taksi hotellille. Hotellin julkisivu oli remontissa, kuten hyvin moni orja oli maininnut tripadvisor sivuilla. Ei paljon haittaa, kun konferenssipäivät alkoivat aamulla klo 8:30 ja päättyivät 21:00. Toisaalta remontin johdosta hotelli tarjosi ilmaisen aamupalan ja netin. Hotelliaamupalat ovat aina perinteistä munakasta, lihapullia ja nakkeja. Lisäksi on tarjolla muroja ja muuta sekailaista riippuen hotellista. Toisin kuin eräissä Pohjoismaiden hotelleissa, niin täällä ei ollut tarjolla leikkeleitä tai juustoa leivän päällisinä. En ole tällaisen aamupalan ystävä, joten kävin vain kerran aamupalalla.

Eka iltapäivä tulopäivänä meni siihen, että tuli kierreltyä vähän keskustaa ja jäi todella pahamaku Vancouverista. Kaupunkia on kehuttu käytännössä kaikkissa mittauksissa maailman parhaaksi kaupungiksi. Ja kaikki mitä näin oli rakennustyömaita, muutamia piikkilankoja ja muuta hämärää. Okei onhan Helsingissäkin kerjääjiä ja muuta roskaa, mutta pidän Esplanadin puistoa paljon hienompana paikkana kuin mitään Vancouverin vastaavaa paikkaa.

Sunnuntaina 17.7 tuli kierreltyä vähän enemmänkin, kuten olympiakylään, joka oli ihan kiva. Armas kun kävelet yhdenkin korttelin pois päin, niin johan yleisilme muuttuu täysin. China Town:ssa tuli myös käytyä, se oli lähinnä yksi tien pätkä, jossa oli ravintoloita ja pikku myymälöitä. Tuoltakaan ei tarvitse kuin liikkua korttelin väärään suuntaan ja saa eteensä asunnottomia ja muuta hämärä porukkaa. Alkoi olla aika selvä, että Vancouver on lokaalisti hieno paikka, muttei missään nimessä globaalisti kaunis.

Seikkailun jälkeen käytiin ilmoittautumassa konferenssiin, josta siirryttiin konferenssin coctail-kutsuun. Ruoka oli hyvää, mutta juoma maksullista ja kallista - myös limu. xD Lisää pelleilyä ja stallaamista ja törmäsin yhteen tutkijaan, jonka tapasin aiemmin kesäkuussa Kyprosella. Vaihdoin muutaman sanan ja jatkoin pyörimistä. Jossain välissä tuli myös vaihdettua muutama sananen Matikan laitoksen esimiehen kanssa, joka oli hyvin kiireinen ja suosittu mies tutkijoiden joukossa. Bongasin yleisön joukossa myös muutamia tähti matemaatikoita. Kokeilin myös jongloorausta ja epic failasin, kun viime kerrasta on varmaan lähemmäs 10 vuotta. :) Siinä klo 20 aikoihin taidettiin lähteä takaisin hotelliin, tosin matkan varrella tuli haettua vähän lisää ruokaa ja juotavaa. Parasta oli tietenkin se, että mulla on hirveä päänsärky ja heikotti. Olin joko tulossa kipeäksi tai sitten kärsin vain nestehukasta. Kyse oli kuitenkin jälkimmäisestä eli riitti kun nesteytti itseään tarpeeksi kokiksella. =P

Loput konferenssipäivät olivat käytännössä sellaisia, että istuin luennoilla, opin joistain jotain kivaa. Tylsemmillä luennoilla datasin ja jos en datannut, niin nukahdin. xD Mainitsemisen arvoisia asioita ovat coloradolaisten matemaatikoiden kanssa yritys päästä suklaafonduelle. Suklaakahvila oli ihan porvarimesta, vaikkakin fondue oli ihan huokea. Joka tapauksessa eksyttiin sinne 15 min ennen sulkeutumista eikä silloin enää myyty fondueta. Jäi nyt sekin kokematta, kun loppu konferenssin ajan en enää törmännyt kykeisiin matemaatikoihin. Tämän lisäksi laitoksen esimies pyysi yhtenä iltapäivänä päivälliselle, kun hänen normiseuransa olivat estyneitä. Päädyttiin johonkin italiaiseen ravintolaan, jossa merenelävä pasta annos oli hyvää, mutta hintaakin oli se 25 kanadan dollaria...

Alla lista hyvin valikoitujen esitelmien otsikoista:

"How Do Insects Fly and Turn?"
"Playing Chess Against the Universe"
"Nonlinear Dynamics of Jellyfish Swimming"
"Capturing Prey with Porous Boundaries: A Case Study using Upside Down Jellyfish"
"Mathematical Modelling of the Dynamics of a Rowing Boat"
"The Neuromechanics of Insect Locomotion: How Cockroaches Run Fast and Stably Without Much Thought" (kutsuluento)

Loput esitelmien otsikot voi jokainen lukea osoitteesta: http://meetings.siam.org/program.cfm?CONFCODE=IC11

Koferenssin jälkeisenä päivänä oli vielä ekskursio Viktorian saarelle. Matka tuonne kesti sen 4-5 tuntia. xD Ensin bussimatka ja sitten lauttamatka. Enkä nähnyt edes miekkavalaita, okei ne olivat rareja. Merileijonat olivat kuulemma commoneita, mutta ei niitäkään näkynyt missään. Ehkä jollain oli vain repel päällä. :( Viktoria saari oli ältsin hieno paikka ja keskustakin oli kaunis. Toinen kohde Butchart Garden, joka oli käytännössä pakollinen mesta. Paikka oli puisto, jossa oli kukkaistutuksia - hienoja ja kauniita. Ja vähän huonompana puolena oli se, että paikka oli maksullinen. Vähän kuin johonkin eläintarhaan olisi mennyt, missä eläimet oltiin korvattu kukilla. =P Aikataulu oli kuitenkin typerän tiukka, joten ei oikein ehtinyt nautiskella keskusta-alueesta eikä puutarhasta ollenkaan. Olisi pitänyt olla pari tuntia pidempi matka eli tunti kummassakin paikassa enemmän omaa aikaa. :/ Ekskursiopäivä oli ensimmäinen päivä, jolloin Vancouverissa oli oikeasti kaunista ja lämmintä.

Messukeskuksessa alkoi ICIAM:n jälkeen joku konferenssi meikkaamisesta. Ehdin ihmetellä hetken miten tuolla alkoi pyörimään naisia ns. design ostoskassien kanssa, vaikka tuollaisia kauppoja nähnyt ihan viereisessä kortteleissa. Oli tuolla myös jotain perinteisempiäkin konferensseja ICIAM:n jälkeen.

Sunnuntaina 24.7 piti käydä Stanley parkissa ja akvaariumissa sekä vuorilla. Aamulla tuli datisteltua kuitenkin liian kauan, että päädyttiin pelkästään vuoriin. Vuorille oli pakko päästä, kun olin ihaillut lumisia vuoren huippuja konferenssin ajan. Vuorista valikoitui Grouse Mountain, joka oli enemmän tai vähemmän turistirysä. Olihan tuolla huipulla asfalttiakin siellä täällä, jotta kävely oli kai helpompaa. =P Tuolla tuli myös kavuttua huipulle, joka oli lopulta turhankin pitkä kävelymatka kohtalaisen jyrkkää ylämäkeä. Ylhäällä oli toki kyltti, että tästä eteenpäin ei kannata mennä, kun tie on jyrkkä ja maasto muuten vaan ikävä. :D Ei voitu varoittaa aiemmin. =P Erilaisten esitysten katsomisen seurauksena tuli myös poltettua kädet, naama ja erityisesti nenä. xD

Maanantaina oli vuorossa Stanley Park ja akvaarium, jälkimmäinen oli todella pieni paikka, jossa oli delfiini- ja maitovalasesitys. Kivoja meduusoja oli myös nähtävissä, mutta eipä tuolla ollut noiden lisäksi oikein mitään muuta. Stanley Parkin reunaa tuli käveltyä joitain kilometrejä, kun tavoitteena oli päästä Lion Gate Bridgeen. Matkan aikana tuli tehtyä muuta kiertotie, kun kartan kaikkia pieniä polkuja oli vaikea erottaa toisistaan. Kävely takaisin päin oli vähintäänkin yhtä tuskainen, kun jalat parkuivat pikkuhiljaa armoa. :D

Tiistai oli pitkälti lagauspäivä, jolloin lähettelin mm. postikortteja ympäri maailmaa MY Camp 2011 matikan tiimiläisille. Datistelin aika paljon ja menin kohtalaisen aikaisin nukkumaan. Keskiviikkona oli aikainen herätys ja matka takaisin San Diegoon.

Ajan tappamista San Diegossa (27.7-8.8.2011)

Herätys aamulla klo 4 pintaan. Viimeisetkin tavarat mukaan, aulaan ja taksin kautta lentokentälle. Tällä kertaa USA:n maahantuloaula olikin jo Vancouverin lentokentällä, jossa toivotettiin tervetuloa. Sekavassa ja unisessa tilassa tuntui melkein siltä kuin kolmen tunnin lento oli jo ohi, mutta todellisuus löi vasten kasvoja hyvin äkäseen. xD Seuraavaksi etsin käsiini lähtöportin ja lähdin pyörimään lentokenttää ympäriinsä. Tuli ostettua jotain porvari pateeta (rapu, hummeri ja savulohi). Ne pitäisi ehkä myös syödä jossain välissä, mikään kiire ei tämän kanssa ole, kun parasta ennen päiväys on vuonna 2017. xP

Saavuin takaisin San Diegoon ennen puolta päivää. Kyyti tulisi joskus iltapäivästä. Eli tapoin aikaa netissä. :) Torstai oli ainoa päivä serkullani, joka tuntui ajan tappamiselta. Viikonloppu meni kivasti katsoessa MLG Anaheimia ja tajusin samalla, että olin n. tunnin ajomatkan verran väärässä paikassa. Toisaalta mitään lippuja tuonne tuskin olisi ollut enää tarjolla. Pääsin kuitenkin katsomaan pitkästä aikaa Starcraftiä ja SlayerS tiimin orjien Hellion openingeja ja paljon kärventyneitä probeja, SCV:tä ja droneja. =P Tuli myös käytyä Best Buy:ssa hankkimassa Wiimoteja ja DualShock. Katsoin etukäteen firman nettisivuilta hintoja ja oli kivasti alennuksessa. Päätin varmuuden vuoksi ottaa koneen mukaan, jotta on helpompi itkeä niille hinnoista, jos ja kun kivijalkaliikkeen hinnat poikkeavat. Kyllähän ne hinnat poikkesivatkin toisistaan eikä kassakone osannut yhdistää tarjouksia, joten tehtiin paikan päällä tilaus. Tähän kaikkeen kului reilusti päälle 30 min, mutta kyllä kannatti kun säästin lähemmäs $80 ja maksoin ohjaimista sen $120. Ohjainten jälkeen piipahdettiin läheisessä korttikaupassa, jossa yritin hankkia Triumph sarjaa ilman tulosta. Ei haittaa hirveästi, kun löysin kilobokseista pari Fighting enua, jossa energy luki suomeksi. Okei se oli ehkä espanjaa... =P

Maanantaista 1.8 lähtien asustelin Hiltonin lentokenttähotellissa viikon ennen siirtymistä Hiltonin Bayfrontiin. Lentokenttähotellista oli 1.5 tunnin kävelymatka Downtowniin, lähimpään järkevään (= ilmainen netti) Starbucksiin oli 40 min kävely. Voitte arvata, että ko. viikon aikana tuli käveltyä paljon. xD Kävelyn lisäksi tuli katsottua myös FMA2:sta. Pari vuotta aiemmin olin lopettanut seuraamisen, kun matkustin San Diegoon grindaamaan. Tällä kertaa matkustin San Diegoon katsomaan FMA:ta, eli hyvin menee. xD

Kävelin tiistaina 2.8 Downtowniin tutkimaan paikkoja ja virkistämään muistiani. Rantaviivaa pitkin kävellessä tuli yllättäen turistirysiä vastaan. Ekana tuli merimuseo vastaan ja lopulta vielä Seaport Village. Tästä oli enää lyhyt matka turnaushotelliin, joten käväisin sielläkin katsomassa paikkoja. Hotellin ulkopuolella pyöri sitten orjia nimilaput kaulassa eli ts. joku konferenssimenossa. Kävin tiskillä kyselemässä asustelisiko meidän presidenttimme Ökä hotellissa. Heppu kun oli saapunut paikan päälle jo aikaisemmin, mutta ei näkynyt listoilla. Datistelin iPhonellani jonkin aikaa Starbucksissa ennen kuin lähdin etsimään käsiini vanhan tutun Subwayn ja vihannesparkkihallin, jonka yhteydessä oli joku ostoskeskus. Parasta, etten muistanut ollenkaan millä nimellä paikat kulkevat enkä tiennyt missä ne oikeasti sijaitsi. Muistin ainoastaan, että ostoskeskus oli suunnassa X ja intuition avulla pyörin sopivasti oikeaan paikkaan ja mestan nimi oli Horton Plaza. Hello Kitty kaupan jälkeen yritin etsiä Subwayta, josta saisin iltapalaa hotellille, kun hotellin porvariravintolassa ei haluaisi käydä varsinkaan yksin. Törmäsin pyöriessäni The US Grant hotelliin, joka on ainoa viiden tähden hotelli San Diegon keskustassa ja sen ulkopuolella pyörikin aika paljon asunnottomia kerjäläisiä... Lopulta pyöriminen tuotti tulosta ja löysin Subwayn, josta tilasin kuukauden subin- Buffalo Chickenin. Yleensä siedän samaa ruokaa aika pitkään, mutta tätä kyseistä subia söin niin usein, että se alkoi maistumaan hiukan monotooniselta. =P Kotimatkalla hotelliin huomasin hotellin, jonne meinasin bookata itseni. Tosiaan paikan vieressä oli korkeimman oikeuden rakennus. Ja ainakin kartan mukana toisessa suunnassa naapurina olisi ollut vankila. Ehkä nämä seikat lisättynä viikonlopun koviin taksoihin sai mut menemään tuonne lentokenttähotelliin.

Keskiviikkona 3.8 kävin lentokentällä dataamassa. Myönnän, että kärsin lievästä vieroitusoireista. Istahdin terminaalien välialueelle, kun terminaalissa 1 oli palohälytys lauennut ja ihmisiä ohjattiin ulos. Itse datistelin onneissani eikä kukaan tullut pyytämään poistumaan. Tässä aikaa vierähtikin monta tuntia kunnes nälkä ja Suomessa kellon lähestyessä pikku kolmosta, päätin lähteä yläkertaan hampurilaiselle. Oikeasti lentokenttä oli lähin paikka ilmaiselle netille ja ruoalla. Okei hotellin lähellä oli kuulemma joku halvahko ruokapaikka, mutta aukiolot olivat aika typerät, joten siellä ei tullut käytyä ollenkaan.

Torstaina ja perjantaina kävin Point Lomassa ja Liberty Stationin puistossa pyörähtämässä. Ja oli mielestäni ihan siisti paikka ja lisäksi tuolla oli mahdollisuus ihastella lentokoneiden nousua. :D Pääsin / jouduin myös juttelemaan Greenpeacen orjan kanssa, joka kyseli tiedänkö järjestön jne jne. Totesin, että tiedän, mutta mua ei kiinnosta pätkääkään niiden metodit, jolla yrittävät mukamas parantaa maailmaa. Teki niin mieli sanoa, että määrittelisin Greenpeacen terroristijärjestöksi, mutta tuolla päin maailmaa ei viitsinyt käyttää sanaa terroristi. Erityisesti kun hyväuskoiset ihmiset pistävät noille rahaa ja ne pistävät sen esim. pikkuveneisiin, joilla vaarantavat valaanpyyntilaivoja. Okei mun kantani valaanpyyntiin on neutraali, mutta laivan työntekijät tekevät työtään eikä ongelma ratkea sillä, että vaarannetaan ihmisten henkiä.

Sunnuntaina pyörin serkkuni vanhempien kanssa Balboa Parkissa. Paikka oli turistirysä eikä se millään tavalla muistuttanut puistoa siinä mielessä kuin ymmärrän puiston. Käytiin myös Costco tukkuliikkeessä, jonka ulkopuolella oli nakkikioskin tapainen mesta. Ekaa kertaa tuntui pahalta katsoa pikkulapsia syömässä pizzaa ja juomassa limua. Olen varmaan tulossa vanhaksi tjv...

Pokemonin MM-kisat (8-15.8.2011)

San Diego
12-14.8.2011
Hilton Bayfront


Turnausviikon ajan vietinkin kisahotellissa - Bayfrontissa. Sain jotenkin sovittua lentokenttähotellissa, että antaisivat kyydin Bayfrontiin. Sain myös antamaan huoneen samantien klo 11, vaikka check-in oli normaalisti klo 15. Huomaa kanssa etten hirveästi katsonut mitä olin varannut, kun ensimmäiselle päivälle oli aamiaisbuffet varattuna. xD Noh, tuo aamiaisen arvo oli lähemmäs $25.

Matkan aikana valitin myös foorumin Typpisartikkelista, jossa Pokegearin laskut ovat mitä ovat. Kaikesta huolimatta asian käsittely on vieläkin onnetonta eikä ole vieläkään siinä kunnossa, jossa lukija voisi vain sijoittaa lukuja katsoa todennäköisyys laskimesta. Jopa Hero on intoutui avautumaan asiasta mulle, kun hän aikoinaan itki kaavojani. Kerroin vain mitä pitää sijoittaa ja pyytää laskimelta tulos.

Maanantai meni pitkälti dataamiseen ja serkkuni äiti kyyditti mut paikalliseen pokemon liigaan, jossa hakkasin muutamat Typpismirrorit. xD Paluu hotellille tapahtuikin sitten ratikkaa käyttäen. Joku ratikka tuli ja totesin serkulleni, että hyppään tuohon, vaikkei siinä oikein lukenut onko edes oikea ratikka. :D Hotelliin meno kesti sen lähemmäs tunnin ja piti vaihtaa ratikkaa pari kertaa, kun ei uskaltanut mennä ns. sinisellä linjalla Petco Parkiin, kun missaan kuitenkin hämärässä ja päädyn vielä Meksikoon. =P Ratikka linja ihan toimiva, mutta yleisesti ottaen aika mitätön kattavuus. Niin joo ja kulkihan tuo myös Fashion Valleyn läpi, jossa sijaitsee Apple Store. En kuitenkaan ehtinyt käydä tuolla. :/ Kävin illalla vielä Ralphissa hakemassa juotavaa ja Subwayssa iltapalaa.

Tiistai aamuna piti herätä normaalia aikaisemmin, jotta ehtisin porvari raivintolaan Velaan aamupalalle. Tunnistin tuolta muutaman tarjoilijan parin vuoden takaa, mutten en mielestäni nähnyt sitä tarjoilijaa, jolta Tia kyseli pari vuotta sitten "Do you accept American Express", huom. kultakortti. Tähän tarjoilija vastasikin "Oh, yeah!" sellaisella äänensävyllä ettei voinnut kuin revetä. xD Mut ohjattiin pöytään, johon jätin aamiaiskuponkini ja lähdin hakemaan ruokaa. Mielestäni aamupala oli niin perus kun olla ja voi. Plussana oli mahdollisuus saada paistettua kananmunaa ja ruispaahtoleipä. Elämä ilman ruisleipää on kovin pehmeää tuolla päin maailmaa, joten ruispaahtokin oli iloinen yllätys vaikka sekin oli kovin pehmeää. Palasin pöytääni ja siinä olikin pari pukuorjaa - hienoa. Valitin asiasta yhdelle tarjoilijalle, joka tarjosi toista pöytää lähistöltä ja kyseli halusinko kahvia, appelsiinimehua jne. Otin mehua, mutta olisin preferoinnut enemmän omenamehua, muttei ollut tarjolla. Kävin nyreänä toisessa pöydässä hakemassa kuponkini, kun ilman sitä kuitenkin laskutettaisiin aamiaisesta. Ruoka naamaan ja kävin hakemassa sitten makeaa enemmän tai vähemmän jälkiruoaksi. Croisanttia ja mustikkamuffinsia, joista jälkimmäinen oli mielettömän hyvää. <3 Taas kerran kun palasin pöytään, niin se olikin katettu uusia asiakkaita varten. Jos ei muuta, niin on ainakin tehokas ravintola. xD Vetelen siinä aamupalan jälkimmäistä puoliskoa, kun alkuperäisen pöytäni toisille antanut tarjoilija tuli pahoittelemaan. Syödessäni ihailin kivasti seiniä ja kattoa ja pohdiskelin työjuttuja. Toki tuli samalla kuunneltua viereisten pöytien jotain bisneskeskusteluja. Oli just sellaista imelää roskaa mitä en itse jaksaisi ollenkaan.

Pyörin messukeskuksen katossa ja rannikkoa pitkin uudestaan ja kävin pikku "saarilla" pyörähtämässä. Asunnottomia nukkui siellä täällä ja enemmän turistipuolella oli sitten orjia ruokkimassa lokkeja. Siis eivätkö ne nyt ymmärrä, että ruokkimisen jälkeen palkaksi saadaan niiltä ulosteita taivaalta. Ihan mahtava vaihtokauppa. xD Huomasin nyt ihan oikeasti, että sandaaleilla ei voi oikein kävellä järkeviä matkoja ilman, että jalat alkavat pikku hiljaa huutamaan armoa. Illalla tuli Istolta viestiä, että kone myöhässä ja olisivat ehkä puolen yön jälkeen paikan päällä. Noh ei se mitään, katson sitten enemmän FMA:ta ennen kuin tulisivat. Keskiyön jälkeen tuli Millalta soitto, että tulisin lobbyyn, kun mua tarvitaan. Tiskillä haluttiinkin multa passia, jotta tietävät olevani ihminen joksi itseäni väitän. Hain passin, kun samalla Esan poppoo suuntasivat omaan huoneeseensa.

Keskiviikko oli shoppailupäivä, jolloin toimin jonkinlaisena oppaana. Orjat menivät täysin shopping spree -moodiin ja pistivät rahaa menemään joka puolelle. =P Kierros alkoi aamupalalla Subwayssä. Martikkalalta kysyttiin "lettuces, tomatoes?", johon orja vastasi kivasti "joo, salaattia". :D Aamupalan jälkeen lähdettiin Horton Plazaan, jossa Isto meni ensityönä tunniksi Victoria's Secretiin ja tuli ulos satasen köyhempänä, mutta olipa ainakin mitä pukea ylle iltaisin. xD Pyörimistä muissa kaupoissa ja huomasin, että olin väärässä seurassa sillä kukaan näistä aikuisista ei ollut kiinnostunut Hello Kittystä - hävetkää. :/ Jatkoin shoppailuoppaana olemista, samalla kun osa muusta porukka jäi pelaamaan shakkia. Shakkipaikkaan palaamisen jälkeen käytiin Ben & Jerry kiskalla. Otin Juuston(?) kanssa Cookie Cookie Sundayn, koska kuva näytti niin houkuttelevan hyvältä. Tilaus sisään ja oletin, että homma oli siinä, mutta ei. Tästä alkoi hirveä kysymyksen sarja, mitä keksiä, jäätelöä, kastiketta, pähkinää haluat - WTF? Sain lopulta jotain mikä kyllä muistutti kuvassa ollutta ja oli niin täyttävää, että oli jäädä kesken. Naiset ostivat jotain isoja jäätelöpalloja kipoissa ja eivätkä saaneet ahneina edes jäätelöä alas. =P Mä kun tosiaan luulin, että Ben & Jerry maistuvat naisille aina ja miten suurina annoksina tahansa. =P Shoppailun päätteeksi mentiin Ralphsiin juomaostoksille. Matius osti vanilja kokista, zeroa ja maissisiirappia (=perus), olivat yhtä inhottavaa litkua kuin viime kerralla, kun maistoin. Joka tapauksessa, kun tota on saatavilla, niin pitäähän sitä nyt juoda. =P Ekasta ja edellisesta vanilja kokis kohtaamisesta on jo ties kuinka monta vuotta, kun pääsin käsiksi tuohon vuonna 2003 CERN:ssä.

Miska teki eräänlaisen ennätyksen ostamalla paketin Dr. Pepper Cherryä ja myyjä oli kommentoinnut "etten ole koskaan nähnyt kenenkään ostavan koko pakettia". Ilmeisesti tuo litku on käsittämättömän pahaa. Tietämättömille sanottakoon, että Dr. Pepper on kirsikanmakuista limua, joka sinällään maistuu pahalle. Tähän kun lisätään erikoisversio, jossa korostetaan kirsikkaa, niin ei voi mennä hyvin. Toimin osaltaan ihmistkokeena, josta lyhyt selostus raportin lopussa. Kaikesta huolimatta joudun tunnustamaan, että maissisiirappi kokis on käsittämättömän pahaa ja Cherry kokis oli oikeasti juotavaa tämän rinnalla.

Paluu hotellille olikin aika eeppinen. Orjilla hirveästi ostoskasseja ja juomia. Matius raahasi pari pakettia kokista ja totesi messukeskuksen vierustaa kävellessä "A ja B ohi, enää C sisäänkäynti". Muuten hyvä, kun sisäänkäyntejä oli aina johonkin H:n asti. :D Ts. oltiin kävelty vasta pari sisäänkäyntiä ja edessä oli "muutama" lisää. =P

Torstaina mentiin San Diego Zoohon moikkaamassa 2-vuotiasta jättilaispandaa. Okei, osa orjista lähti animekauppaan... Näin ko. pandan pari vuotta sitten, kun se oli vastasyntynyt. Okei, näin sen monitorin kautta, kun sitä ei vielä esitelty yleisölle. Ei toi ollut enää niin söpö kuin se voisi olla, mutta heitti se kuitenkin takaperin kuperkeikan. Samalla kun viereisessä aitauuksessa toinen veteli "niin hyvää bambua". :D Paikalliset koalat olivat myös liikunnallisella päällä ja liikkuivat puissa. Normaalisti ne vain nukkuvat puuhun käpertyneinä. =P Näin samalla Falcon linnun, kun sitä en nähnyt parisen vuotta sitten. Sama pätee myös laiskiaiseen, jonka häkki oltiin siirretty toiselle puolelle eläintarhaa. :) Tuli sitä käytyä myös Balboa Parkissa ja juostua laskeutuvien koneiden perässä. xD Balboa Parkin ja eläintarhan jälkeen takaisin hotellille Foxiin syömään. Itse sain kunnian istua presidenttimme Ökän viereen, joka evotti englannissa minkä ehti. xD Suurimmalla osalla oli ylipitkän niminen burgeri ja Moisio aloitti kaksinkamppailun OMG! Burgerin kanssa, jonka hävisi aika tyylittömästi.

Kävin jossain välissä turnausalueella. Ensimmäiset fiilikset olivat "Olenkohan väärässä paikassa?", kun seinissä olleissa bannereista en tuntenut käytännössä yhtään pokemonia nimeltä. :D

Perjainta oli grindit. Muiden jonottaessa grindiin, itse jonotin pokemon kaupan aukeamista. Sen kun piti olla hotellin ilmoitustaulujen mukaan auki klo 9 lähtien. Kellon tikittäessä eteenpäin tuli fiilis, että tää ei tunnu oikealta ja kauppa olisi tosiaan auki ekan kerran lauantaina. Hienosti tehty, kun grindaajat saavat näin ollen mahdollisuuden tyhjentää kauppa eikä varsinaisilla pelaajilla ole mahdollisuutta ensimmäiseen ostoon. Grindien ekalla kierroksella kaikki suomalaiset saivat byen, paitsi Terhi, jonka vastustaja ei koskaan saapunut paikalle. xD Samalla kun grindaajat hikoilivat keskenään, niin itse hikoilin Maailmanmestarimme Miskan kanssa. Testipelasin Typpistä ja Annin tiputtua pelasin Stage1 pakalla Miskaa vastaan. Vein Typpistä mennen tullen sen 7-8 peliä, kun heitin mukavasti 2+ headsiä per peli. Tuli melkein sellainen fiilis, että voisi pelata Stage1 roskaa eikä Typpistä. =P Loppupäivästä tuli Millan kautta simulaatiotulos Typpiksellä. Milla grindasi itsensä sisään 10-1 tuloksella ja pakan suosio suomalaisten orjien keskellä kasvoi.

Samalla sain tiedon että Gymistä tuttu pelle -yoshi- ei grindannut itseään sisälle, joka oli ihan oikein, kun vei Matin. Koko kesän ajan orja itkenyt Gymillä ratingeistä ja siitä miksi Arena Cupin pisteet menevätkin ensi vuodelle ja miksi invitet eivät passaannu eteenpäin. Tässä on meillä aikamoinen uus-epähetero, kun invitet passaantuivat aikoinaan, mutta silloin vain Top 20 saivat inviten. Nykyinen Top 50 on vain helpottamaan työtä ja NOIR:sta, mitä piti aina muistuttaa erikseen. Olisi pitänyt päästä onnittelemaan orjaa, 51. ranking listalla ja vikalla kierroksella ulos grindeista - keep up the good work. :D

Lauantaina alkoi ns. oikea turnaus. Kuten aina neuvotaan, niin olisi hyvä nukkua ja levätä kunnolla. Taidettiinkin mennä aikaisin nukkumaan. Itse en tosin saanut nukuttua kovin hyvin. Viimeistään klo 6 aamulla oli herätys ulkopuolisten orjien ansiosta. Hissien luona oli joku Kumis-Anni^2 pariskunta riitelemässä. Naisosapuoli huusi ja parkui jotain randomia, että kännykkänsä akku on loppu eikä ole laturia mukana ja halusi soittaa sedällensä. Sinällään mielenkiintoista, että jokaisessa huoneessa oli vain pari lankapuhelinta, joilla olisi voinnut myös soittaa. Tätä ragemista tosiaan jatkui ainakin se 30 minuuttia. En ymmärrä eikä varmaan tuo Kumiksen korvikekaan ymmärtänyt mistä oli kyse. Tästä tapauksesta olisi saanut kivan Youtube-videon, mutta kun ei jaksanut kuvata. =P Lopputuloksena oli se, että oloni oli normaali turnausta väsyneempi.

Aamupala saatiin ruuhkaisesta Starbucksista, otin itse leipää. Tuon jälkeen lähdettiin odottamaan avajaisia ja turnauksen alkamista. Avajaisia varten saatiin vallattua joukolla ihan kiva pöytä, mutta kaiuttimet kyllä osoittivat tosi kivasti kohti. xD Ainakin kuulee ja tuntee äänet... Avajaisten aikana fiilikset olivat oikeasti todella korkealla, korkeammalla kuin pari vuotta sitten, kun olin vain hengaamassa mukana. :D Tunnelma latistui musiikkiesityksen aikana, mikä oli mitään sanomatonta roskaa. Ihan sama vaikka oli koko Pokemon soundtrackin takana oleva kerma soittamassa. Niin joo, juontohomman hoiti Pokemonin oma botox heppu - Nick. Parin vuoden takainen botox nainen ei ollut enää mukana.

Avajaisten jälkeen ulkopuoliset häädettiin pois pelipöydistä ja pelaajat hakeutuivat rosterien mukaisiin paikkoihin. Pääsin "yllättäen" lähelle japanilaista tähteä Yamatoa, undefeated maailmanmestari vuodelta 2004. Kiva, kun oma nimi alkaa "Tr" ja Yamaton nimi "Ts", niin ollaan hyvin lähekkäin listalla. =P Anni tuli sitten orjailemaan ja kuvaamaan. Pyysin - japaniksi - Yamatoa poseeraamaan kuvaan, josta heppu innostui puhumaan mulle japania. Totesin, että mun japani on vielä kehnoa ja hän totesi samaa englannin kielestään. Kättely ja onnentoivotukset ja katsomaan paringsia. :)

Swiss-kierros

Katson paringsit, vastustajan nimi ei kertonut mulle tässä vaiheessa mitään ja lähden vessaan, kun rostereissa meni liian kauan. Rushaan sieltä takaisin pöytään, jossa ihmetelläänkin missä olin...

1. kierros
Con Le (USA:n mestari 2010) [Yanmega, Megazone, Kingdra]


Shufflaan pakan normisekoituksellani, mutta nopeahkosti. Unohdin tyystin hymiönopan heiton. :( Nostan käden ja eikä mitään, Lost Remover kyllä oli. Vastustaja kävi käytännössä koko käteni läpi kortti kortilta... En tiedä onko tämä hepun tapa pelata vai onko vain kyse suomalaisesta. Ollaanhan me kuitenkin menestytty aikas hyvin.

Mulligoin lopulta sen pari kertaa ja enkä saanut aloittaa. Myöskään mitään Collectoria näkynyt pariin vuoroon ja tulihan sieltä Judgestakin kerran pari ekoilla vuoroilla. Vihulla oli sitä vastoin joku T2 eka Magnezone ja T3 toinen magneetti. Lisäksi löytyi Kingdra ja sudenkorentoja lenteli joka puolella, niin eiköhän tämä ollut tässä. Samaan aikaan olin saanut paljon pieniä siilejä penkille pyörimään, mutta yhtään isompaa siiliä ei näkynyt missään. Annoin sen verran paljon tasoitusta, ettei voinut voittaa, vaikka kuinka yritin vemputtaa lappuja. xD

Heppu kiittää ja toteaa, että formaatti perustuu liikaa onneen... =P

0-1

2. kierros
Jackson Iler [Yanmega, Megazone, Kingdra]


Peli oli käytännössä sama kuin eka. :) T1 hepulla oli kaikki orjat pelissä siitäkin huolimatta, että Judgetti T1 jne... Sain isoja siilejä peliin, mutta annoin liikaa eteen. :) T1 jälkeen tiesin, että hävisin eli loistava formaatti. Ei tarvitse pelata ekaa paria vuoroa pidemmälle. =P

0-2

Tässä välissä olin, että PP ei olisi PP, jos huonompi pakka ei voittaisi. :)

Ruokatauolla lähdettiin joukolla valtaamaan läheistä Subwayta ja olin jo sitä mieltä, että voisin dropata. Ei kiinnostanut pelaaminen yhtään, kun olin lagaillut koko aamun. Oikeastaan vielä huonompi olo kuin normi turnauksessa... =P

3. kierros
Edward Kuang (Kanadan mestari) [Zekrom]


Kaveri oli hävinnyt jo pari ekaa peliä suomalaisille (Esa ja Milla). Kolmannella kierroksella tulee kolmas suomalainen orja täsmälleen samalla Typpislistalla. Mahtaa ketuttaa pikkasen. :) Zekrom on @@@@@ pakka, joka ei voi millään voittaa ellei saa sen 4-5 prizea etua. Tuollaista etua se ei saa. Noh peli käyntiin ja enkä aloita tätäkään peliä. Vihu menee ja viskoo kolme Dual ballia. Ilmeeni kun niistä tulee 5/6 heads. :) Seuraavaksi tulee Junk Arm ja 2/2 heads Dual ballista. Koska tää oli niin hauskaa, niin heittihän tuo vielä SSU:sta headsin ja lopulta PONT. T1, 4 enua pelissä ja 240 mun Manaphyyn. :) Melkein selvisi tuosta. Onneksi oli Reshiram penkillä ja käsittääkseni mun T1 oli luokkaa "pls, top deck". :) Hirveää vemputtamista ja muuta säätöä, että sain isot siilini peliin ja aloin ottamaan noita Zekromeja vasemmalta, oikealta ja keskeltä tuplaavalla mitalla. =P Lopulta ilmeeni, kun tulee puhveli DCE:n kanssa lyömään 20. =P Se oikeastaan riitti, kun mun Lost Remover oli discitty kauan sitten eikä mulla ollut Junk Armejakaan missään enää. :/ Yksi prize vähemmän etua ja olisin voittanut tuon helposti.

Totesin, että ehkä Zekrom on loistava pakka, kunhan heität sen 11/13 heads parin ekan vuoron aikana. :D

0-3

Kuulemani mukaan resistit olivat tässä vaiheessa 33.33%. xD Tässä välin Baby Kivimäki tuli "valamaan" uskoa ja totesi, että nyt aloitat sen kusettamisen, kun ei tästä muuten tule valmista. =P Oliskohan tässä kohtaa, kun kaksinkertainen maailmanmestari Jason Klaczynski "hipelöi" mua, kun halusi päästä ruuhkassa kaveriporukkaansa. =P

4. kierros
Clifton Goh (Singaporen mestari) [Stage 1]


Aloitan, T1 Collector ja siilit peliin. Aloitin pelin Reshiramilla ja etsin pari siiltä ja toisen Reshiramin. Mietin, että voisin ottaa Manaphyn tai Cleffan, kun käsi oli aika roskaa. Toisaalta mun fiilis oli "nyt @@@@@ oikeesti". Nostelin kaikkea lähes siistiä. Olisikohan ollut T2 / T3, kun sain Sagesta pari isoa siiltä ja kädessä olikin jo pari karkkia. Näin tän pitäisi mennä. Ei ollut tuosta Stage1 pakasta mitään vastusta. Otin vielä lopuksi Reversalilla Zorron eteen ja pois. Kaveri yritti syöttää niitä pieniä sudenkorentoja minkä ehti, mutta kun ne eivät mua kiinnostaneet pätkääkään. Vikan Zorron tiputtua tuli scoop. Olihan tää joku 1-5 prizet tjv. Mulla oli 3 Typpistä ja 3 Reshiramia pelissä ja kaverilla oli 2 Yanmaa. :)

Tän pelin aloitin ja voitin. =P

1-3

5. kierros
Andrea Ceolin (Italian mestari) [Yanmega, Megazone, Kingdra]


Jo kolmas tämän vuoden mestari putkeen, bring it on! =P En aloittanut peliä, mulla oli ihan kelpo käsi, mutta tuli T1 Judge. :) Nostin kai aika hyvät laput, kun sain setupin aikaiseksi. Andrea ei osannut muuta kuin Judgettaa ekat vuorot, kun disci näytti 3x Judge ja joku Kommari tjv. Ei paljon haitannut, kun sain siilit peliin ja pyöritettyä Junipereita nollan kortin käteeni. :) Koska Pokemon on taitopeli, niin kaveri tulee ja heittämään parahaxia. :D Onnistuihan tuokin 5/5 kertaa pelin aikana, ei paha ollenkaan. Tuli ainakin jännittävä peli, kun meni aikaan ja 3 vuoroakaan ei riittänyt, kun prizet meni 1-1. Tulee jotain kusetus pelleilyjä ja tarvitsin Switchin ja PlusPowerin, että voittaisin pelin. heti. Muuten olisi kai tullut turpaa parin vuoron sisällä. Jotain mä taisin kusettaa, kun nostin kädessä oli Junk Arm, filleri ja pari Plussaa tjv. Junk Armilla Switch ja Plussa kädestä. :)

Pelin aikana Andrealla oli ladattu Magnetonu, osoitin nimeäni ja totesi, että nyt Tri Attack. Meni leikkiin mukaan ja oli ottamassa noppia. =P Oli myös sellainen pelleily, että käytin viimeisen käsikorttini Pokegearin ja nostin sillä Juniperin. Tuli itkut, kun shufflasin pakan. xD Joo, noh selvittiin tostakin...

2-3

Totesin muille orjille, että ehkä Italian mestarin päänahka on arvokkaampi kuin Signaporen mestarin vastaava. =P

6. kierros
Mark Garcia [Typpis, Reshiram, Smeargle]


Aloitin pelin T1 Collectorilla ja hain ison kasan pikku siilejä. Tähän tuli vastauksena Smearglen Portrait, jolla se sai Sagen. xD Toki pelasi myös oman Collectorinsa. Joo ei tässä mitään, vuorot vaihtuvat ja manuaalilla ladattu Reshiram oli valmis lyömään. Halusin lyödä hepun Reshiramin penkiltä alas, joten nopat käteen, Reversal - tails. Junk Arm ja uusiksi Reversal - tails... Hieno tapa kuluttaa omat käsikortit ja resurssit. xD Vihulla oli tässä vaiheessa Typpis pelissä ja itselläni pieniä siilejä penkkiä täynnä. Piti ottaa toi Smeargle alas. Laputtelin Juniperilla 2 karkkia käteen, en yhtään Kommaria enkä isoa siiltä. Tilanne näytti vähän heikolta, kun toinen lyö multa orjan alas enkä voi vastata mitenkään. Sagella nostin 2 Typpistä ja ilmeesi, kun tyhjästä tulee pari Typpistä peliin ja taisi tulla Quilavakin mukaan. Nyt voin aloittaa taas prizien vaihtamisen. Erityisesti, kun kaveri evotti eikä jatkanut mun orjien ohkottamista. Loput vuoro menikin niin, että vaihdettiin prizeja 1-1 tilanteeseen. Otti multa kusettamalla yhden Reshiramin pois Typpiksellä ja poisti samalla Rescue enun. Hieno ei yhtään Reshiramia enää jäljellä, mutta kun nostin juuri edellisellä vuorolla prizeista Reviven, niin ei paljon haittaa. :) Nyt oli kuitenkin sellainen tilanne, että tarviin Plussan, jos haluan voittaa. Plussa käytetty ja selasin discin ainakin kolme kertaa läpi enkä löytänyt kuin yhden Junk Armin. Joo, Juniper ja ilmeesi, kun nousi 2x Junk Arm, Circulator ja 4 filleriä. Retreat pari enuisella siilillä, Reshiram eteen ja 3x Typpis poweria. :) Olisin voinnut leikkiä Circulator, jolla olisin saanut täys HP Typpiksen hepun penkiltä eteen ja perään 2x Junk Armilla Plussat. =P Sen verran pelle mirror, että ei jaksa leikkiä. Peli päättyy siihen, että jos et nosta ekaa prizea, niin häviät ellei toinen evota.

3-3

Resistit taisivat olla taas 33.33%. =P Joo ja 6. kierroksen heppu dropasi samantien pois. =P Olen niin kovis vastustaja, että hävinneet droppaavat, kun muilla suomalaisilla heille hävinneet jatkavat pelaamista. =P

Heittelin sitten kaikkea random läppää muille tyyliin "Taivas varjele, mikä sieltä tulee... Sieltä tulee HEADS". Totesin myös Matille, joka päätyi translatoriksi, kun Isto oli kipiä, että jos joutuu vielä kääntämään jotain kuulutuksia suomeksi, niin heittäisi jotain tollasta läppää. =P Joo seuraavan kierroksen alussahan piti taas odottaa noita käännöksiä. Kuulin vain, kun Matti aloitti ja mua ei kiinnostanut ollenkaan. Kuitenkin lopussa tuli läppää. :D Repesin totaalisesti, kun Millalla meni ohi. Esan vastustaja totesi, että ilmoita kun tulee suomeksi, kun haluaa kuulla miltä suomen kieli kuulostaa. Esakin repesi. Parasta, että isä Kivimäki sai tän nauhalle, kun kuvasi senioreiden paringseja. <3

7. peli
Alex Fields [Stage1]


Ensimmäinen ajatus vastustajasta oli se, että onkohan heppu sukua kanadalaiselle matemaatikolle John Charles Fields:lle... Hepun ansiostahan meillä on Fieldsin mitali. Huomion arvoista asiassa on se, että Lars Ahlfors sai aikoinaan ensimmäisen jaetun Fieldsin mitalin.

Olen nähnyt ihan kivoja Stage1 pakkoja, mutta tämä oli jotain aivan kamalaa roskaa. En ymmärrä miten tällä voi voittaa edes pelejä. Toisaalta pelin lopputulos kertoo jotain muuta. =P En nosta yhtään mitään, täyttä roskaa ja häviän siihen, kun resurssit on käytetty kaikkeen muuhun kuin mihin olisin oikeasti halunnut. Junk Armeilla ei saanut mitään järkevää, kun Kommareita ei noussut oikeastaan koskaan. Lopulta mun ainoa mahdollisuus olisi ollut joku tupla Lost Remover, jolla poistaa enuja, mutta kun ei ollut yhtään Junk Armia jäljellä. Ainoa toivo oli, ettei hepulla ole enuja jossain 8 kortin kädessä. =P Ja tällä roska Stage1:llä päästiin sijalle 32 - en ymmärrä. Ei kyllä moni muukaan.

Milla vei oman pelinsä viereisessä pöydässä ja vihu kyseli minkälaista listaa pelaa. Siihen Milla vastaa, että 9 Fire, 3 Rescue. Pelasin sitten Millalle TURPA KII! -counterin. Ei kyllä itseni takia, kun tiesin jo hävinneeni pelin. Meillä oli kuitenkin Miska samalla listalla top cuttaamassa jne...

Standingseja saatiin odottaa pitkä tovi, kun pari kaverusta tappelivat sen reilu 15 min ajan-huudon jälkeen. xD Lopulta 86. sija ja ihan kiva kokemus loppujen lopuksi. Pokemon on edelleen PP, eikä se siitä miksikään muutu. Suomalaisten yhteishengen takiahan tätäkin pelataan.

En muista enää missä välissä otettiin ryhmäkuva Reshiram digimonin luona. "Ulokkeen" hipelöinti samaan aikaan ei oikein onnistunut, joten maailmanmestarimme meni makaamaan digimonin alle ja omi koko "ulokkeen". Tuossa oli samalla isoja kihoja paikalla ja Dave tulikin myös kuvaan. Hepulta myös kysyttiin "Dave, you're allowing this?". Tähän Dave vastasi "Sure, they're not damaging it". xD Suomen joukkue on yksi iso trolli. =P

Alkuillasta päästiin opastamaan Kettusten perhe halvempaan ruokapaikkaan eli ts. Subwayhin. Annetaan sen verran hyvää esimerkkiä nuoremmille, että käveltiin teiden yli, vaikka ylitys ko. kohdassa oli kielletty kyltein. Tämän lisäksi oltiin jäädä ratikan alle ja aloitettiin suojatien ylitys vilkkuvalojen aikaan, vaikka sekin on kielletty. =P

Sunnuntaina heräsin siinä klo 5:15 enkä saanut enää unta. Aamutoimenpiteet ja päätin lähteä alas tutkimaan pokemon kaupan jonotilannetta. Klo 5:45 aikoihin jono oli sen verran pitkä, että ylsi kyltin "Retail store entrance start here" kohdalle. Heppuja oli kirjaimellisesti nukkunut jonossa, kun useammallakin oli mukana tyynyjä ja peittoja. Menin jonon perälle istuskelemaan ja odottamaan kaupan aukeamista. Pari kertaa 200-300 kiloinen orja halusi ohittaa mut ja tilaa ei ollut hirveästi. Tuli sellainen fiilis, että tollanen kun kaatuu päälle, niin olen sisältäkäsin aika pirstaloitunut. xD Selvisin kuitenkin hengissä. Kaupan auetessa jaettiin jonottajille ostoslappuja, joka tulee palauttaa kassalla muuten ei myydä mitään. Lisäksi ylimääräistä porukkaa ei päästetty lähellekään jonoa, koska kiilaamista oli tapahtunut liikaa, mikä oli ihan totta. Ikävintä jonottamisessa ei ollut jonottaminen itse vaan pellet orjat jonon etupäässä. He hurrasivat kaikille, jotka olivat onnistuneet ostamaan kaupasta pelimaton. Peliteoreettisesti niiden olisi pitänyt olla vihaisia, kun myynnissä on yksi matto vähemmän ja suurempi todennäköisyys, etteivät itse saisi ostettua mattoa Ebayhin. Lopulta homma meni sellaiseksi, että mattoja riitti mullekin ihan hyvin. Eli ei kannattanut tulla ainakaan yhtään aikaisemmin jonottamaan. :D Pääsin kaupasta ulos tavaroiden kanssa ja $142 köyhempänä klo 10 aikoihin eli tunti kaupan aukeamisen jälkeen. Törmäsin suomalaisiin orjiin ja kuulin, että jokainen top cuttaaja ollaan kusetettu ulos Top 16:sta. Joo PP ja lähdettiin kauppaan shoppailemaan, koska se piristää mieltä. Kyllä tuosta on tehty tieteellinen tutkimus, vaikka tulos on triviaali, jos kysytään keneltä tahansa naiselta. =P

Mentiin taas kerran Horton Plazaan ja ostin sieltä itselleni repun, kun en tekisi neljännellä matkalaukulla yhtään mitään. Repun ostin siis sen takia, että saisin pokemon krääsät jotenkin ehjänä takaisin Suomeen ja koska en ICIAM konferenssista enkä Pokemonin MM-kisoista saanut mitään kunnollista laukkua. :( Takas hotelliin ja menin ennen pakkaamista Starbucksiin dataamaan. Kaikessa tässä äiti Martikkala saapui tyhjästä paikalle ihmettelemään ja toteamaan, että ihmiset olivat enemmän tai vähemmän huolissaan missä olin ollut. Tämä kaikki sen takia, kun kenelläkään ei ollut näköhavaintoa sitten lauantain. Joo... olin jonottamassa pokemon tuotteita eli ei mitään vakavempaa. =P Alkuillasta pakkasin roskani ja itkin sitä, että joutuisin todennäköisesti pitämään lippistä päässäni kotimatkan aikana. :/ Sain kuitenkin lopulta pakattua lippikset matkalaukkuun, kun Marimekon meikkilaukkuni ei viennytkään niin paljon tilaa kuin olin kuvitellut. =P Reppu täyttyi pokemon jutuilla ja totesin, että pääsen vielä tekemään tuttavuuksia viranomaisten kanssa lentokentällä. Kuitenkin epäilevät pehmojen todellista sisältöä tjv. =P Samaan aikaan muut draftasivat uutta sarjaa. Turnauksen vei Milla, kun sillä oli ihan pelle pakka, jonka tarkoituksena oli vain kusettaa. :D

Illalla käytiin vielä Foxissa purilaisella ennen nukkumaanmenoa. Alunperin tarkoituksena oli syödä pääruoka ja jälkiruoka, mutta kun hampparin jälkeen ei tuntunut enää mahtuvan mitään, niin jäi Skillet Brownie syömättä. Ensi kerralla sitten, jos sellainen tulee... Onnistuin ennen illallista Miskan painostuksesta / suosituksesta ottamaan Dr. Pepper Cherryä. Pakko myöntää, että tuo litku oli oikeasti juomakelpoista. :D Orjat miettivät, että mitä looppaisivat koko lennon ajan. Mä kun pidin itseäni sekona. =P

Kotimatka - vihdoinkin!

Maanantai aamuksi viritin herätyksen klo 3:33, jolloin itse ainakin heräsin mukavasti Rick Rollaukseen - muista en tiedä. =P Aamutoimenpiteet ja ulos. Palautin samalla myös lentokenttähotellin avainkortin, olihan sekin Hilton ja oli pakko trollata. :D Hopattiin taksiin ja lentokentälle, jossa selvisi, että me eletään 1980-lukua tjv, kun taksikuskille kelpasi vain käteinen. Kaikesta huolimatta tuntuu siltä, että osa asioista on jäänyt todella pahasti nykyajasta.

Lähtöselvitysjonossa kuulin sitten aika paljon suomea, heput olivat FinnFestistä palaavia suomalaisia. Lisäksi ko. jonossa meni puoli-ikuisuutta, kun joillain orjilla meni ihan käsittämättömän kauan saada hommat hoidettua. En pysty käsittämään. Turvatarkastus oli nopea enkä joutunut tällä kertaa uuteen koko vartalo skannaus -laitteeseen. Eikä reppuni sisältöä epäilty. :D Datistelin hiukan ja odotin nimeni kuulutusta, kun American Airlinesilla on jotain standby juttuja. IMO ihan typerä systeemi, kun tämän ansiosta missasin pari vuotta sitten lentoni LA:sta San Diegoon. Nimeni kuulutuksesta ei voinnut tunnistaa nimeä ja lisäksi tiskillä todettiin "venaa ihan rauhassa". Koneen lähdettyä toi orja vain totesi "mikset tullut paikalle, kun nimesi kuulutettiin" jtv. Jeps HB tollekin, kun ei viitsinyt edes katsoa, kun kyselin... Joka tapauksessa stallasin ja kyselin yhdeltä suomalaiselta, että minkälainen tapahtuma tuo FinnFest oli tällä kertaa. Sain sitten kuulla monologia DNA-analyyseistä ja oman sukujuuren alkuperästä ja että osallistuminen tutkimukseen on nyt alennuksessa jne jne. Annoin yhteystietoni eli käytännössä sähköpostiosoitteen. Sain sitten kyselyä, että mitä teen TKK:lla. Noh, perus matematiikan jatko-opiskelija. Tähän heppu totesi, että hänen poikansa oli valmistunut TKK:sta 15 vuotta sitten ja etsii C++ koodaajaa firmaansa. Hermoilin jossain kohtaa ja kävin kysymässä boarding passia ja samalla nimeni kuulutettiin. Jeps, pääsin tällä kertaa koneeseen ja Chicagosta Helsinkiin olikin jo boarding pass - kaikki hyvin.

Lento Chicagoon meni kyllä lagiessa ja torkuin ehkä pari tuntia neljän tunnin lennosta. Tälläkin kertaa lennettiin Gran Canyonin yli. Harmi että istuin koneen oikealla puolella, enkä siten nähnyt kanjonia ollenkaan. :( Chicagossa oli sitten kolmisen tuntia aikaa vaihtaa konetta. Koneesta pois ja jäin pyörätuolifarssin keskelle. Pyörätuoleja oli estämässä liikkumisen kokonaan eikä noi työntekijät edes yrittäneet päästää ihmisiä sopivasti tuolta välistä pois. Ihmiset takanani alkoivat huutelemaan "nyt v... oikeesti, meillä on jatkolento". Itkin itsekin tuossa, kun ei ollut mitään tietoa lähtisikö lento Helsinkiin samasta vai jostain toisesta terminaalista. Jälkimmäisessä tapauksessa joutuisi menemään uudestaan turvatarkastuksesta läpi, jolloin aikaa menisi enemmän. Homma oli tehty kuitenkin sen verran kivasti, ettei tarvinnut edes vaihtaa terminaalia taikka mennä passintarkastuksen läpi. Etsin lähtöportin käsiini ja päätin käydä McDonaldsissa hampparilla. Pitihän tää matka päättää samassa Mäkkärissä kuin olin seikkailuni aikoinaan aloittanut viitisen viikkoa sitten. :D Hampparin jälkeen ostin vielä vettä 9 tunnin lennolle ja menin stallaamaan lähtöportille. Koska Chicagon lentokenttä oli onneton, en voinnut surffata netissä, joten päätin aloittaa MM-raporttini kirjoittamisen. Sain parin tunnin aikana kirjoitettua Swiss kierrosten kuvaukset lähes kokonaisuudessaan ja jäljellä oli "enää" muiden mielestäni mielenkiintoisempien asioiden kirjoittaminen. Lopetin kirjoittamisen kuitenkin liian aikaisin, kun lähtö viivestyi reilu 30 min. Syynä oli koneessa ollut vesivuoto, jonka alkuperän löytäminen vei aikaa.

Lento Helsinkiin oli ihan takapuolesta. Aluksi onnistuin nukkumaan, mutta siinä klo 2-3 aikoihin Suomen aikaan en enää onnistunut torkkumaan. Vaihdoin muutaman sanansen lennon aikana vieressä istuneen syntyperäisen virolaisen kanssa. Heppu oli kai emeritusprofessori Chicagon alueelta tjv ja oli matkalla Tallinnaan. Heppu oli jokseenkin subliikki ja puheli lentoemännän kanssa lentoyhtiöiden palveluista jne. Heppu totesi myös, että SAS ei laskuta turistiluokkien orjia alkoholijuomista ja tilasi ruuvimeisselin. Olin juuri matkan aikana oppinut muistaakseni Millalta, kun hän totesi tietävänsä visailukysymyksen vastauksen. xD Pakko todeta, että on loistava vuosi, kun osaan erottaa baarikierroksen ja -ryömminnän toisistaan jne jne. =P Muuten tuo lento meni pitkälti jpopin merkeissä ja lopussa vaihdoin kpopiin. Toisin päin ei olisi pystynyt, kun kpop listallani oli kuunneltavaa ehkä 40 min edestä ja vastaavasti jpop lista kesti muutaman tunnin. Loopissa olisi päähajonnut. Siinä tunti ennen saapumista alkoi laskeutuminen. Laskeutuminen oli ikävin sitten CERN:n paluun tjv. Korvaa särki ihan vietävästi, kun en saanut millään tasattua painetta. :/

Kone laskeutui Helsinki-Vantaalle klo 9 aikoihin, n. 30 min myöhässä. Portti oli sama kuin mistä aikoinaan nousin koneeseen. Käytännössä piti kävellä läpi lentokentän ja passintarkastus oli tyyliin anna passi ja kaikki hyvin. Ei mitään kolme helppoa askelta Suomeen. =P Odottelin oman aikani laukkuani ja kävelin ulos ilman ongelmia. Hyppäsin taksiin, kun iso matkalaukku, olkalaukku ja reppu yhdistelmällä ei millään halua mennä aamuruuhkaan, jossa iki-iloiset suomalaiset työmatkalaiset olisivat ottaneet mut niin mukavasti vastaan. =P Lisäksi tarkoituksenani oli pestä pyykit, lähteä käydä koululla ja lopuksi Safessa. Tämä kaikki sen takia, että pystyisin tappamaan aikaa enkä vain nukahtaisi ennen aikojani. Eli helpottamaan aikaerosta toipumista. Tavallaan tämä toimikin, mutta kun sairastuin flunssaan, niin päivärytmini olikin pari kertalukua erikoisempi. =P Koulumatkalla jotkut pennut kommentoivat keskenään "Toi (laukkutagi) on varmaan Japanista. Katsokaa kuvassa on skeittaava Pikachu". Lukivat myös tagista sanat San Diego, mutta eivät kai tajunneet muuta...

Tilastoja / Ruokatottumus:
20+ subia
~20 erilaisia hamppareita
Nuudelia, burritoja, pizzaa ja muuta roskaa.

Elin hyvin terveellisesti... =P Ei se mitään, kun loppuviikko Suomessakin tuli elettyä spagetilla ja kebabilla - kiitos Täffä ja Dipoli. xD

Lopuksi vielä plussia ja miinuksia. Kuten aina lista ei ole täydellinen, kun en koskaan muista kaikkia.

Plussat

+ Suomen joukkuehenki
+ Millan grindaus
+ Matiuksen ja Miskan kusetus invite. =P
+ Pandat, koalat
+ Matin "Taivas varjele mikä sieltä tulee... Sieltä tulee heads"
+ Selvisin hengissä
+ Vancouverin konferenssista jäi oikeasti jotain käteen

Miinukset

- Kumis-Anni^2 pariskunta
- Vancouverin sää oli kehnohko
- Vela ravintola pöytäsekoilu
- PP formaatti
- Top 16
- Pokemon kauppa ei ollut auki perjantaina
- Sunnuntaiaamun pokemon kaupan ekat aasiakkaat
- Lentäminen
- Paloin muutaman kerran
Kuva
dAcktor
 
Viestit: 33
Liittynyt: 31.10.2010 16:48
Paikkakunta: [insert]-avaruus

Re: Oh Law of Large Numbers, Thou Art a Heartless Bitch!

ViestiKirjoittaja Tonu » 27.08.2011 00:45

hb

Upposi melkein tunti ja oli kyllä hienoa luettavaa. Ite pelit olivat tylsempiä kuin muut kohdat rapsasta. :D
PP et et päässy pärisee Gigaseilla. Slåpseista unohtu varmaa ettei orjat halunnu Kitty kauppaa... ;<
Turnauskausi 2010-2011:
68-43 [111 peliä] (61,26% W)
Pelatut turnaukset: 18 (4 BR, 8 CC, 5 STP, 1 SM)
Top-Cuttaukset: 5/18
[päivitetty 8.5.2011]
Avatar
Tonu
Helsingin keskustan liigavastaava
 
Viestit: 542
Liittynyt: 31.10.2010 15:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Oh Law of Large Numbers, Thou Art a Heartless Bitch!

ViestiKirjoittaja LefaLefa » 27.08.2011 01:22

GLHF jne. Matsiselostukset skippasin, muuten tuli luettua kokonaan ja tämä vaikutti oikealta ratkaisulta. xP
Avatar
LefaLefa
 
Viestit: 652
Liittynyt: 01.11.2010 01:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Oh Law of Large Numbers, Thou Art a Heartless Bitch!

ViestiKirjoittaja Mewtwolover » 27.08.2011 02:04

Pitkä, mutta kuitenkin sen verran mielenkiintoinen rapsa, että sen jaksoi kerralla lukea.

dAcktor kirjoitti:Googlella sain nopeasti purkin IP-osoitteen selville.

Repesin tuolle, sen IP-osoitteen kun näkee usein purkin pohjasta, eikä siinä ole muutenkaan kuin vain 4 vaihtoehtoa(192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.1.100 ja 192.168.1.254) jos sitä ei ole käsin muutettu.
Taidealueen kaikki muut kilpailut -vastaava ja Videopelialueen kilpailuvastaava
Kuva
"Nyt tajuan, ettei syntyperällä ole merkitystä, vain se on tärkeää kuinka itse käytät syntymässä saamasi elämän lahjan" -Mewtwo
Avatar
Mewtwolover
Pr00-nörtti
 
Viestit: 3403
Liittynyt: 31.08.2010 20:40
Paikkakunta: Jyväskylä City
(: Oh wow, oh wow, oh wow! :)

Re: Oh Law of Large Numbers, Thou Art a Heartless Bitch!

ViestiKirjoittaja Bloodbane » 27.08.2011 10:40

Hyvä rapsa.
Avatar
Bloodbane
 
Viestit: 885
Liittynyt: 01.11.2010 08:04

Re: Oh Law of Large Numbers, Thou Art a Heartless Bitch!

ViestiKirjoittaja Alvis » 27.08.2011 16:32

Mielenkiintoinen ja kattava raportti. Reissu oli pitkä, mutta kaikesta päätellen kokemisen arvoinen. Luin Lefan tavoin vain tärkeimmät kohdat eli kaiken muun paitsi matsiselostukset. Näin on tullut tehtyä yleensäkin, kun lappuja en ole pahemmin seurannut ja Pokémon TCG on... noh, PP.

dAcktor kirjoitti:Alkoi olla aika selvä, että Vancouver on lokaalisti hieno paikka, muttei missään nimessä globaalisti kaunis.

Ilmeisesti luennot olivat sitten lokaaleja maksimeja ja ympäristö globaali minimi?

dAcktor kirjoitti:Elin hyvin terveellisesti... =P Ei se mitään, kun loppuviikko Suomessakin tuli elettyä spagetilla ja kebabilla - kiitos Täffä ja Dipoli. xD

Ai nyt sullekin on ruvennut Täffän keskiviikkospagetit maistumaan. Sinne sitten syksylläkin!
Kuva
Avatar
Alvis
 
Viestit: 25
Liittynyt: 01.11.2010 19:43
Paikkakunta: Helsinki
(: 七転び八起き


Paluu Turnaustiedotteet ja -keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron