Pokémon miitti Hapessa - Gyarados w/o BTS - 4. sija

Alueella tiedotetaan tulevista turnauksista ja keskustellaan jo käydyistä turnauksista mm. turnausraporttien muodossa.

Valvojat: R0xu, Play! Pokémon -järjestäjät

Pokémon miitti Hapessa - Gyarados w/o BTS - 4. sija

ViestiKirjoittaja Tonu » 02.12.2013 14:54

Ah, Pokémon-tapahtuma Hapessa. Kuulostaa kyllä niin lupaavalta. Kuluneen viikon aikana Kumis oli manaillut sitä et tuskin saadaan edes kahdeksaa TCG pelaajaa tohon turnaukseen kun itse olin sitä mieltä et toi kahdeksan täyttyisi helposti. Muutaman päivää ennen turnauspäivää koitin inspistellä mitä pelais. Ekana taisin melkein kallistua 3 Kyurem NVI/Plasma Kyurem/Blastoise/damage swap Dusseen kunnes tajusin sen et toi voi olla liian huono Mr.Mimee vastaan. Hieman myöhemmin harkitsin Vileplume/Roskalukko/Unown G&Q/Donphania mut toi häviää suoraan mihin tahansa Water Pokéen, varsinkin Outrage Kyuremiin. Pariin kertaan vitsillä ajattelin et vois pelaa Gyaradosia ilman BTS:ää sillä se oli bännissä. Muina vaihtoehtoina oli joku Typpis variaatti, Eelektrik variaatti, jne.

Edellisenä iltana Kumis ja Roxu teki visiittiä täällä ja kertoi et tarttee huomiseks tiettyjä lappuja, sekä pari-kolme ylimääräistä pakkaa siltä varalta et tulee yllätyspelaajia. Kasasin kuluvan illan aikana GG:n, Typpiksen, Drapionin jonkinlaiselle alulle ja päätin et kasaan Gyaradosin heti kun huomasin et Secret Wonderssin Clefairyllä on Moon Stone -itemi joka antaa sen evolvaa samalla vuorolla kun sen on pelannut. Sen evoluutiolla Plasma Stormissa osaa vielä evolvaa yhen oman Pokén Headsillä. Mikäli Ditotukset failaisi niin olis sentää 50% todennäköisyys saada se gyarados peliin tolla vuorolla. :D

Turnauspäivänä päätin et meen noin klo 11:sta Happeen kun kerran Kumis oli sanonu et menee tonne klo 10-11 välissä. Kumis pistinoin klo 10:20 viestii et heräs juuri ja lähtee kohti Happea. Itse olin Hapen edessä seisoskelemassa klo 11:10 paikkeilla; sisällä ei ollut valoja, eikä muita näkynyt. noin viis minsaa odoteltuani paikalle saapui noin 4-5 henkilöä seisoskelemaan ovien eteen ja he puhuivat keskenään englanniksi. Tästä viel 5-10 minuuttia niin seuraava henkilö näkyi paikan päällä. Kait noin 11:25 paikkeilla tapahtuman järjestäjä tuli paikalle ja kyseli hieman et mikä tuo random porukka tos oikein on ja totes et avaa ovet klo 12 ja tais lähtee ite kauppaan. Pian tämän jälkeen paikalle saapui uusi kourallinen englantia puhuvie henilöitä ja heillä oli erilaisia soittimia mukanaan... vähän alkaa olee fiilis et nää ei oo tulossa Pokémon tapahtumaan. Jonkun ajan päästä Zami tuli paikalle ja tasan paikkeilla tapahtuman järjestäjä ja Kumiksen jengi saapui paikalle.

Kun päästiin sisälle aloin purkaa reppua ja tekemään Lefan pakan alkua. Tuossa samalla piti etsiä Kumikselle lappuja, sekä keksii mitä Roxu pelaa sillä Roxun LuxChomppi oli jäännyt Kumiksen kämpälle. Heitin sit Roxulle GG:n. Jossain vaihees Jaxi sano et saattaa hyppä TCG-kärryyn VG-kärryn sijasta. Kun Jaxi kyseli VG palkinnoista, todettiin ettei tuohon saatu palkintoja. Täs vaihees Jaxi ilmoitti et tarttee itekki pakan. xD

Joskus klo 14 paikkeilla Trii tais tulla tapahtumaan ja totes et haluu pelaa FlyKon pakkaa. Kysyn et tartteeks se toho viel mitä lappuja. Saan vastaukseksi et koko pakan. xD
Itse taas luulin et Triil oli toi pakka kasassa kun hän ei kertaakaan maininnut sitä et toi pitäis kasata eikä vastannut siihen kun kysyin pari päivää aiemmin et tartteeks se jotain lappuja. Ehdotin Triille Typpistä pelattavaks mut toi ei käynyt kun kerran menin spoilaamaan sen mitä Tri pelais. Plan B: Lefan kansiosta 3 Rhyperior lvX:ää, omasta kansiosta 4 Mew Primee ja ~40+ Energiaa. Kyselin jossain vaihees Jaxilta tohon Mr.Mimee mut kaikki oli kuulemma pakoissa. Jaxi hääräsi oman ja JonzQ:n pakan ääressä. Lopulta kun turnaus alkoi vähän myöhässä, pelaajia taisi olla 12 kappaletta. Näistä kaksi oli itselleni täysin randomeja veijareita.

En löytänyt omaa pakkaani varten tarpeeksi tiettyjä kortteja jolloin päädyin tekemään jonkinlaisia kompromissejä pakan kannalta. Huhujen perusteella joka toisen pakan olis pitäny kans olla Traikku-lukko -pakkoja, mikä ei osoittautunut olevan totta lopuksi. Pelaamani pakka:

4-4 Gyarados SF
1-1 Clefable (SW/PS)
3 Ditto BC
2 Smearlge UD
2 Sableye SF
1 Regice LA
1 Azelf LA
1 Mr. Mime PF
2 Skuntank G PL
1 Unown M MT
3 Unown G GE
2 Unown Q MD
= 28

4 Warp Energy
4 Rescue Energy
= 8

4 Collector
1 RAnni
2 Bebe
3 Felicity
3 Volkner
2 Seeker
1 Palmer
2 Virbank
1 SkyArrow
1 Comppi
1 Luxury Ball
1 Ultra Ball
2 Pokémon Rescue
=24

Jo ennen turnausta pakkalistani oli sellainen et olis voinu haluta tehä muutaman modauksen listaan mut ei löytyny kortteja, eikä ollut intressiä tehdä mitään turnausvoitto listaa, vaan mennä mehustelemaan. :P

Råund 1, peli 1: Zami (Garchomp)
Heti eka peli ja meinaan mulligoida. Sain kuiteskin Diton jolla aloitan. Zami voitti aloitusflipin ja tais itse aloitti pelin. Zami tais kerran mulligoida ja sain tosta Azelffin. Zami pelaa level pallon tai peari T1 ja hän sai 2-3 Gibleä peliin. Ongin Azelffilla Karpin Prizeistä, pelaan sen penkille, lyön Smearglen eteen Diton päälle ja portraittaan. Saan N:n jolla saan uuteen käteen Unown Q:n, Collectorin jol etin kaks Karppia ja Sableyen. Pelaan Virbankin, tuon Sablen eteen ja haen Sableyella Felicityn jol Discin kaks Karppia. T2 Garchomp, Sable kops. Muistaakseni missasin Gyaradosin saannin, päädyin kait jättää Smearglen eteen ja tuo lähti Laaserilla. Sain Gyaradosin ja Skuntankilla poisonit kait kun olin pari-kolme prizeä tappiolla. Tuolla 120 damagea päällä, Switchaa toiseen Garchomppiin joka yrittää disciä gyarani Rescue enun, mut unown G blocki effectin. Tää Garchomp tais Retreatata tuohon edelliseen melkein kopsuneeseen joka tais kopsua Gyarani Laaserin avustuksella. Sain muistaakseni Bebellä Gyaradosin ja Rescuella Magikarpin, molemmat peliin Diton avulla. Taisin Portraittaa Juniperin, Poisonittaa Skunkilla ja Sableyettaa Felicityä jolla nostan 4 lappua lisää discien pari turhaa lappua. Tuokin tais kopsua, tuun Gyaralla iskemään Garchompin taas 20 damagen päähän, Retreat ja toinen Garchomp tulee lyömään, pelaan Warp enun, Seeker, Healaan Gyaran, pelaan Karpin Diton päälle ja evolvaan sen. Sain vastustajalle yhen Pokén jäljelle peliin ja sil on 120 päällä ja se on poisonissa. Zami ei tainut pelata pakassaanu muita Basicceja. Täl vuorol hänene ainoa mahis saada Gyarani ehkä olemasta hyökkäämättä olisi, että hän saisi Laaserin. Hän oli kuiteskin pelannut/Discinyt jo 4, mutta Ace Spec oli vielä pelaamatta. Zami tais Skylattaa Cyclone Scoop Upin jol nosti Garchomppinsa pois pelistä häviten tohon. Miehekäs move. :)
Prizetilanne: ~4-3
Pelitilanne: 1-0

Råund 1, peli 2: Zami (Garchomp)

Kumis tais announcaa et 10 minuuttia aikaa. Et pitää vaan olla antamatta 6 prizeä tuon aikaa niin tulisi voitto tästä råundista. Tästä pelistä ei jäänyt paljoakaan mieleen. Zami tais saada taas T2 Garchompin, ite taisin saada T2 Poison+60 Gyaralla. Peli tais mennä aikaan Zamin vuorolla kun prizetilanne oli ~5-4. Lopulta ajan loppuessa Zami oli prizellä johdossa.
Przetilanne: 4-3
Pelitilanne: 1-0-1
1-0


Tässä kohtaa Kumis kysy et onks ok jos pelataan vaan paras yhdellä menetelmällä 30min+3. Kaikille tais käydä. IMO tällä tavalla koko turnaus olisikin pitänyt vetää jos sen aikoo saada pelatuksi kolmessa tunnissa (ellei 3 swiss, ei top-cut).


Råund 2: Petri "Kumis" T. (Drapion/Absol/Claydol/Vileplume/Spiritomb/Skuntank G)
Kumis tais pistää mut aloittamaan. Pelaan T1 Collectoria ja taisin saada Smearglen eteen jolla Portraittaan kait PONTin. Kumis retreattas Baltoynsä Spiritombiin, pelaa virbankin, Skorupin ja evolvaa Claydollinsa Tombillansa. Taisin Warppaa Smearglen eteen jolla Portraitti osu Collectoriin. Pelaan SkyArrowin ja tuun Sableyella Discimään pari Karppia ja yks tais mennä penkille. Kumis sai Drapionin ja skrupin peliin. Tämän lisäksi hän sai Virbankkinsa peliin. Tiesin täs kohtaa et matsi menee hankalaksi, sillä oma Skunkkini ei toimisi, enkä saisi Drapioneita OHKOlla. Special Darkkia Drapioniin ja Skunkilla molemmat poisoniin, toinen Drapion peliin Tombilla. Taisin tulla Sableyella etsimään suppoa, saan prizen Tombista joka poisonissa. Kumis saa toisen Special Darkin, Poisonin Skunkilla, level uppaus, kops. Noh, saan Gyaradosini, pääsen iskemään 90 damagea. Kumis sai seuraavana kahtena vuorona skorppari poison Headsin ja OHKOs molemmat Gyaradosini 50 poisonin avulla. Absolillakin on 10 HP:tä liikaa etten saa sitäkään alas. Jossain vaiheessa pelasin Unown Q:n Diton päälle ja mietittiin sit et mitenköhän toi ruling menee. Päädyttiin siihen et kun se Ditto on se Pokémon mikä siinä päällä on, Ditto menee Unown Q:n Powerin mukana kiinni Tooliksi. xD
Kumis pärisee ylitseni. Jos Kumis ei olis saanu toista Virbankkiaan, olisin itse saanut tuon peliin ens vuoroks jolloin matsin kulku olis ollut aivan toisenlaisensa. Absolit olis OHKOontunu, Drapionit olis OHKOontunu, jne. Nyt kävin näin.
Prizetilanne: ~4-0
1-1


Råund 3: ??? (???)

Olis ollu peli toista näistä kahdesta pelaajaa vastaan mutta kaiketi heidän äitinsä oli käynyt hakemassa molemmat pois, eikä Kumikselle ilmoitettu tästä tapahtumasta mitään. ilmainen voitto on ilmainen voitto.
2-1


Råund 4: Laura "Tyynis" L. (Kyurem NVI/Plasma Kyurem/Claydol/Blastoise/Spiritomb/damage swap Dusse)

Tätä pakkaa meinasin itse pelata. Laura voitti aloitusflipin ja tais pistää mut aloittamaan. Itseläni tais olla Smeargle ekaa kertaa startissa. Portrait tais osuu monipuoliseen käteen. Jos muistan oikein niin oli tarjolla Collectoria, PONT, sekä N tai TGC; joku mil molemmat tais shufflata. Haen kait Kaks Karppia ja Diton penkille. Oma Felicity tais discii kaks Karppii ja nostan kuraa ja passaan. Lauralla oli Regice edessä, Collector tais hakee Tombin, Baltoyn ja Kyuremin. Water Energia Kyuremille ja pass. Portraittaan PONTin ja saan täl vuorolla Ditosta Magikarpin ja siitä Gyaradosin. Sain Virbankin mut Skuntankkia ei näkynyt, enkä myöskään saanut kolmatta Karppia discittyä. Laura tais pelaa PONTin jol nosti Squirtlen ja Warp enun. Spiritomb evolvas Baltoyn. Taisin saada Collectorin jol hain Mr.Mimen, Diton ja kait Magikarpin käteen. Mime ja Ditto meni penkille, kopsun Spiritombin. Täs kohtaa Laura tais saada Blastoisen peliin ja latasi Kyureminsä jolla pääsi tekemään 30 damagea eteen. Loppupeli oli aika sekavaa. annoin pari kertaa Gyaradosia hieman uhrattavaksi niin et löin 90-120 damagea poisonin kanssa jolloin Gyaradosini lähtee Outrageen. Tällä tavoin sain pidettyy damaget lähestulkoon kokonaan pois pelistä ettei Dusse siirtäisi damageita Mr.Mimeen jonka jälkeen Kyuremin Spreadi isku tekisi ~150-180 damagea 30 damagen sijasta. Jossain vaihees kun Portraittasin niin kädes oli vaan Palmer. Onneksi Discissäni oli neljä roskapokea joten jouduin viskaamaan vain yhden Karpin takas Disciin. Peli meni lopulta aikaan, molemmalla tais olla 3 prizeä jäljellä.
Prizetilanne: ~2-2
2-1-1


Näköjään tiedossa oli top-4 pelit. Kumis droppas ja pääsin tuon takia pelaamaan Lefaa vastaa ja Laura pääsi matsaamaan Pokémon trainer Jaria vastaan.


Top-4: Leevi "Lefa" R. (Garchomp/Altaria/Claydol/Dusse DP/Spiritomb)
Lefa flippas ittellensä aloitusheiton suosiolliseksi ja aloitti pelin todeten et se pääsee evolvaamaan eka tolla tapaa. Lefalla tais olla Gible tai Baltoy startissa ja jotain Pokéja penkillä. Itse aloitin Magikarpilla. Saan T1 Collectorin, haen Sableyen, Clefairyn ja Smearglen. Pelaan SkyArrowin, Retreattaan Smeargleen, evolvaan Clefablen. Toteen et pläänit failas ku mä evolvasinkin eka. Heitän viel Clefablella Headsin ja saan T1 Gyaradosin. Portraitilla PONT ja taisin missata kaiken oleellisen. Lefa tais saada Tombin eteen, PONT tais failata sillei ettei Lefa saannut Gabitea. Tomb tais evolvaa Baltoyn. Kumpikin nysvää sen 4 vuoroa ennen kuin mitään alkaa tapahtua. Lefa onnistui flippaamaan Reversalin Headsiks niin et Ditto lähti penkiltä, sekä heitti molemmat SSU:nsa oikein tuossa pelissä. Garchompit jäivät ikävästi 20 damagen päähän kopsumisesta. Peli menee lopulta aikaan ja molemmat evottelivat pari kertaa matsin aikana. Ite unohdin käyttää Poisoneita ennen retreattauksia... Peli meni viimein aikaan ja Lefa johti prizellä. Lefa pelaa Warp Pointin ja evoon sillä etten tuonut Clefablea eteen, se olisi kestänyt Garchompin tekemän 80 damagea. Olen kaks Prizeä takana ja edessä oleva Garchomppi on täysissä HP:ssä. Tässä kohtaa en kait voinut enää mitenkää voittaa koska penkilläni oli yks Poké liikaa etten saanut tilaa Unown M:lle jolla Unown Q. Jos penkil olis ollut se yks slotti enemmän, mun olis pitäny saada tuo M@Q eteen Warp Enulla, Powerista Heads, Seeker Gyaradosiin, Clefablesta Heads, retreat takas Gyaraan. Sama kikka viel ens vuoroksi ja viimeiseksi vielä kerran Warp Enu, kolmas Heads Unown M:stä tai sitten Rescuella Magikarp ja Clefablella kolmas Gyara peliin ja toivoa sitä et et tuu vielä yhtä Garchomppia eteen ja samalla toivoa ettei se Garchomp lvX:ää tulisi flippimään Clefablea penkiltä.
Warp Point evotuksen takia olin siis kaks prizee jälessä, Seeker Healaan Gyaradosini, saan Gyaran Clefablella peliin ja saan Garchompin 20 damagen päähän. Lefa retreattas mikä ei ollut yllätys. Gyarani otti damaget ja tiedän et häviin. Jotain pientä mehusteluu vielä koitin mun lopetin vikan vuoroni suht lyhyeen.
Prizetilanne: 3-2
2-2-1


Neljäs sija, sain yhen boosterin. Bianca, Spiritomb, FA Emolga, Rev Piplup. 4/5 boosteri. Finaalissa Laura ja Lefa. Peli meni lopussa tosi tiukaksi kun Lefa ei saanut nostettua mitään lappuja mitä olisi kaivannut. Damage Swap Dusse vei lopulta voiton kun pehmensi sillä Garchompin jonka kopsui Plasma Kyuremillään 1-1 prizetilanteessa. Tapahtuman jälkeen häippäsin metron suunnalle kun en jaksanut oottaa pysäkillä bussia jolla pääsisin 10 minsan kävelymatkan päähän kotia. Kun pääsin rauttikselle, bussi meni ohi ja päätin et meen sit junalla. Tiesin sen verran et Minnake oli menos jollain junal mut en ainakaan eksynyt samaan junaan. Parin pysäkin päästä jollain kakaroilla pauhas MLP suomidubbi kovalla volumella viereisessä vaunussa. Droppaan junasta ja bussi tuli minuutissa. Jouduin kävellä vain noin 5 min kunnes pääsin kotiin. The end.


PRÅPSIT:
+Magikarp on kuningas (huom kruunu)
+T1 Gyarados (vaik ei tehny mitään monee vuoroon)
+Rapu vähän harkitsi et tulis pelaamaa (åhå!)
+Kaikki 4-5 evoluutio flippiä Headsiksi
+Ditot IMBA
+Skuntak G+Virbank
+Lauralle voitosta
+Lefalle tokasta sijasta
+Ihan kiva miittinki...


SLÅPSIT:
-Miitistä ei irronnut itselleni juuri muuta kuin turnaus
-Huono decklista
-En päässy flippaa Unown m:ää kertaakaan
-Jaxi ei pärjännyt Empollaan
-Tri ei saanu Mr.Mimeä pakkaansa
-Tri ei päässy pelaa FlyKonia
-Pari huonoa alkua
-Evotukset
Turnauskausi 2010-2011:
68-43 [111 peliä] (61,26% W)
Pelatut turnaukset: 18 (4 BR, 8 CC, 5 STP, 1 SM)
Top-Cuttaukset: 5/18
[päivitetty 8.5.2011]
Avatar
Tonu
Helsingin keskustan liigavastaava
 
Viestit: 542
Liittynyt: 31.10.2010 15:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pokémon miitti Hapessa - Gyarados w/o BTS - 4. sija

ViestiKirjoittaja Jaxi » 02.12.2013 15:51

Top 4:n toinen matsi oli Laura vs Pokemon Trainer Jari. Kun sanoin, että Mimet on pakoissa, en tarkoittanut turnauspakkoja, vaan formaatissa olevia pakkoja, jotka mulla oli deckiboxeissa. Niistä olisit voinut kaivaa.
Jaxi
 
Viestit: 49
Liittynyt: 01.11.2010 10:57

Re: Pokémon miitti Hapessa - Gyarados w/o BTS - 4. sija

ViestiKirjoittaja pokemon trainer Jari » 02.12.2013 15:58

Omassa pakassanikaan ei ollut tuota uutta Mr. Mime:ä (ainoastaan CL Mime), jonka takia sitten lopulta hävisin Lauralle top 4:ssä.
Avatar
pokemon trainer Jari
 
Viestit: 310
Liittynyt: 09.02.2011 18:06
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pokémon miitti Hapessa - Gyarados w/o BTS - 4. sija

ViestiKirjoittaja LefaLefa » 02.12.2013 21:48

En tiennyt, että tän pelin uudet säännöt olis näin huonot. Tarvitse niiden ansiosta miettiä pelaamista taas vähään aikaan.
Avatar
LefaLefa
 
Viestit: 652
Liittynyt: 01.11.2010 01:01
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Turnaustiedotteet ja -keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron