Helsingin citariraportti

Alueella tiedotetaan tulevista turnauksista ja keskustellaan jo käydyistä turnauksista mm. turnausraporttien muodossa.

Valvojat: R0xu, Rai-chan, Play! Pokémon -järjestäjät

Helsingin citariraportti

ViestiKirjoittaja Reslandero » 08.02.2016 03:23

Koska joka iikka on lukenut aikaisemmat raporttini, niin oletan jokaisen lukevan myös tämän. Varoitan jo etukäteen, että tästä tulee semi tylsää luettavaa.

Olen saanut otsaani leiman "Pelaan joko Sceptileä tai Groudonia". Tämä on pitänyt kutinsa aika hyvin. Sceptileni ilmoittivat minulle päivää ennen turnausta: "Jos todella välität meistä, niin et käytä meitä Helsingissä!" Samalla Groudonini murisivat binderissäni: "Mekin haluttais väliilä piestä tyyppejä!" Lopputulos oli siis, että joulukuuset saivat vapaapäivän, ja isot mahtavat majavat pääsivät töihin. Turnaukseen mentiin vaatimattomilla nollan tunnin yöunilla. Matkalla Helsinkiin ajattelin salaa "toivottavasti kukaan turkulaisista ei toppaisi, niin pääsisin nopeammin nukkumaan".

Kierros 1: Vs. Delphox/Pyroar

Pyroar ei sinänsä ole suuri ongelma, mutta jos vastustaja saa useamman Delphoxin ladattua, voi tulla pissat housuun. Melkein jokainen vuoro meni samalla tavalla: Korrinalla kaivetaan pieni Groudon pöytään ja pari roboa kädestä myös. Sitten energia ja pass. Vastustaja tekee jotakin ja hyvässä lykyssä kaataa Wobbuffetin. Sitten mennään monta vuoroa samaa rataa. Robo eteen. Groudonille energia ja Primal Groudon. Vastustaja pistää robon ongelmajätteeseen, uutta eteen, enu ja pass. Sitten alkaa Groudonit olla jo pikkuhiljaa ladattuina, ja riehuminen voi alkaa. Siinä on vain niin turvallinen olo, kun Groudonit voivat vaan chillailla ja hengailla penkillä vailla pelkoa mistään Lysandresta tai mistään muustakaan. Vastustajalta tippuu Pokémon toisensa perään, ja praisit on nostettu. Toinen peli oli hankalampi. Vastustaja turboilee minkä kerkiää, ja itselleni alkaa tulla vähän kiiru. Lataan Groudoneita n vuoroa, mutta robot loppuvat kesken liian äkkiä. Viimeinen robo edessä ja kaksi Primal Groudonia penkillä, joista toinen oli ottanut kunnolla siipeensä aiemmin ja joutunut lähtemään vallan karkuun. Vastustaja pelaa Escape Ropen ja voittaa pelin sillä. Kolmannessa pelissä vastustajalla käy huono tuuri eikä nosta mitään ja häviää donkkiin.

Tulos: 2-1

Kierros 2: Vs. Gengar EX/Wobbuffet

Ei mikään erikoisen paha matchup. Paitsi että alkukäteni on uskomatonta ripulia. Onneksi top deckaan Sykerön ja pelastun. Saan parikin Groudonia peliin ja alan ruokkia toista. Vastustaja totta kai tuo sen Lysandrella eteen, mutta tottahan toki kädessäni on switch. Kun sitten aikanaan Groudonit ovat valmiita, niin sitten piestään Gengar kerrallaan ja voitetaan. Toinen peli toisti täysin samaa tarinaa.

Tulos: 2-0

Kierros 3: Vs. Entei (alias FlappyDogs)

Juuri tämä oli se syy, miksi Sceptilet eivät halunneet leikkiin lähteä! Tämä om Groudonillekin hankala matchup, sillä Entei on yleensä liian nopea. Varsinainen piikki lihassa on se, kun Enteille saa kaksi Assault Vestiä kiinni. Silloin Groudon ei välttämättä tapa edes stadikan kanssa. Lyhyen matematiikan oppitunti: Enteillä kaksi Assault Vestiä. Entei käyttää Flame Screeniä. Enteihin lyödään 40+40+30=110 vähemmän. Hyi. Kumpikin pelaaja saa hyvän alun. Vastustaja keulii omalla ekalla vuorollaan ehkä vähän liikaa ja on huolimaton. Minulla Wobbuffet edessä ja vastustaja hakee Ultra Ballilla Shayminin käteen. Pelaa Shayminin pöytään ja aikoo nostaa kortteja. Se tunne, kun saa sanoa "ei toimi". Hassua sinänsä, koska juuri viisi sekuntia sitten viereisessä pöydässä tehttin täysin sama virhe. Vastustajalle jää yksi kortti käteen ja arvatkaapa, mikä se on. No mikäpä muu kuin toinen Shaymin! Vastustajan eka vuoro stoppasi kuin seinään. Itse en tee oikein mitään kuin ruokin Groudoneita ja megaevolvaan ne yksi kerrallaan. Aikaa kuluu jonkin verran, minulta tuhoutuu robot ja pari Wobbuffettiakin. Peli oikeastaan ratkesi siihen, kun vastustaja heittää Entein Heat Tacklesta tails (silloin Entei lyö itseään 30 verran) ja pääsen lyömään sem maagisen satasen. Viimeisenä Lysandretan jotain ja voitan. Toista peliä ei ehditty aloittaa.

Tulos: 1-0

Kierros 4: Vs. Giratina/Seismitoad)

Ei perhana. En pääsekään kotiin ihan vähään aikaan, sillä tästä otetaan ID ja päästään toppeihin.

Kierros 5: Vs. Giratina/Seismitoad

Tästäkin otetaan ID.

Top 8: Vs Yveltal/Zoroark/Gallade

Oih ja voih. Tätä matchupia pelkäsin toden teolla. Tai oikeastaan pelkäsin sitä yhtä pellehermannia, nimittäin BRT:n Yveltalia, joka lyö 60 aktiiviseen ja 60 penkki-EX:ään. Ei oo kivaa. Vastustaja saa aika kämäsen alun ja joutuu aloittamaan Shayminillä. Mutta kuinka ollakaan, sieltähän se häijy Yveltal kuitenkin tulee. Lyömään se ei vielä pääse, mutta vähän huolestuttaa silti. Minä taas vain lataan Groudonia ja passaan. Sitten vastustaja pääsee lyömään Yveltalilla. Robojen menettäminen ei ole kivaa, mutta vielä vähemmän kivaa on penkille lyöminen; Groudonhan ehtii pökrätä ennen kuin se pääsee lyömään ekan kerran. Alan olla pikkuhiljaa kriisissä, mutta onneksi top deckaan pokémonkeskustädin ja saan sillä vuoron lisäaikaa. Pääsen viimein lyömään isolla Groudonilla. Nyt olenkin konna. Lysandretan Yveltal EXin ja tapan sen. Vai tapanko? Aaargh, laskin väärin, ja se jää kympin päähän, kiitos Assault Vestin ja resistanssin. Mikäs se mun pääaine yliopistolla taas olikaan? Minkäs aineen opettaja taas olinkaan?! Voihan nyt minimaalipolynomi vieköön! Aikaa kuluu muutama vuoro ja olen käytännössä jo hävinnyt. Mutta ei vielä heitetä kirvestä kaivoon. Mielessäni on vielä yksi kikka. Pelataan Teammates. Haetaan sillä Bunnelby ja pakan viimeinen basic enu. Sitten lasketaan oikein olan takaa. Minulla olisi varaa antaa vastustajalle vielä yksi palkinto. Tämän palkinnon hän tulisi saamaan Wobbuffetista. Hänellä kestäisi kolme vuoroa ottaa se palkinto Wobbuffetista. No, kokeillaanpa. Kaikki menee kuin meneekin suunnitelman mukaan. Vastustaja ottaa viidennen palkinnon Wobbuffetista. Itselläni on jäljellä vain yksi robo ja Primal Groudon. Robo eteen. Passataan. Vastustaja pitkän harkinnan jälkeen tuhoaa robon. Sitten Primal Groudon eteen. Hähää! Bunnelby pöytään, energia sille, switch, Bunnelby eteen ja millataan vastustajan pakan viimeiset kaksi korttia ja voitetaan peli!! Huhhuh... Toista peliä ehditään pelata jonkin aikaa, ennen kuin aika huudetaan. Vastustajan pitäisi saada yksi palkinto, niin mentäisiin sudden deathiin. Voihan nyt perhana, Groudonillahan on niin suuret mahdollisuudet voittaa sudden death... Heitin aikaisemmin Bunnelbyllä kaksi roboa takaisin pakkaan. Ja onneksi heitin, sillä nostin ne uudestaan ja sain pitkitettyä peliä tarpeeksi. Vastustaja olisi nostanut sen tarvittavan palkinnon, jos olisi ollut yksi vuoro enemmän aikaa. Voitin kuin voitinkin matsin. Enkä pääse vieläkään kotiin nukkumaan!

Top 4: Vs. Entei (alias FlappyDogs)

Jaahas, sama vastustaja kuin kolmannella kierroksella. Voiton pitäisi olla varma, vai mitä? No ei kyllä ole. Meinaan hävitä saman tien donkkiin, mutta onneksi käy tuuri ja vastustaja saa huonon alun myös. Toinen vuoroni, saan viimein Korrinalla pienen Groudonin ja robon peliin. Helpotuksen huokaus, nyt vaan kiireen vilkkaa toinen Groudon pöytään ja vähän setuppaamaan. Aika kuluu. Vastustaja on ottanut neljä palkintoa, minä kolme. Valitettavasti sain setupin käyntiin liian hitaasti. Ainoa keino voittaa olisi ollut kuten äskeisessä matsissa, mutta pupuparka oli pökrännyt jo aiemmin, ja loput basic enut olivat palkinnoissa. Hävisin siis. Pelin jälkeen kysyttiin judgelta, paljonko oli aikaa jäljellä. Judge vastaa tyynen rauhallisella äänellä: "Onhan tässä vielä semmoiset kaksi minuuttia." Ehkä Groudon ei nyt kuitenkaan ihan reilussa minuutissa voi voittaa. Urheat majavat oli lopulta päihitetty ja pääsen kotiin nukkumaan lievää univelkaa pois.

Plussat ja miinukset

+ Oma pakkavalinta oli ilmeisesti onnistunut.
+ Oma tulos.
+ Turnauksen ilmapiiri ja ihmiset.

- Jälleen tuli tehtyä mokia, jotka olisivat voineet maksaa pelejä.
This text is not very effective...
Avatar
Reslandero
TCG-turnausjärjestäjä
 
Viestit: 56
Liittynyt: 20.09.2015 21:23
Paikkakunta: Turku
(: This text is not very effective...

Paluu Turnaustiedotteet ja -keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa