Kolme turnausta päivässä - Suursyöpön onnettomat seikkailut

Alueella tiedotetaan tulevista turnauksista ja keskustellaan jo käydyistä turnauksista mm. turnausraporttien muodossa.

Valvojat: R0xu, Play! Pokémon -järjestäjät

Kolme turnausta päivässä - Suursyöpön onnettomat seikkailut

ViestiKirjoittaja Innokas pelaaja » 03.10.2017 17:11

Olen hieman väsynyt pitkän päivän jälkeen ja valmistaudun jo seuraavaan, joten pidän raportin lyhyenä ja ytimekkäänä.

Rakensin eilen heti Tokioon saavuttuani pelaamiseen sallitun (eli japaninkielisen) pakan, jota olin toki suunnitellut jo Suomessa tarkkaan. Pakan tuli olla sellainen, ettei siitä heti näkisi, että "tällä pelaajalla ei ole varaa ostaa Kapu Tetefuja (Tapu Lelejä)!", joten pyrin naamioimaan pihiyteni ovelan konseptin sekaan. Tetefu maksaa täällä vain 2980 jeniä, mikä on melkein puolet vähemmän kuin nykyään lännessä, mutta kuitenkin. Ei niitä kolmea (tai kahtakaan) viitsi silti ostaa, kun ottaa huomioon niiden rajallisen käytön. Kyseessä on siis todellinen budjettipakka. Metsästin kortit hintoja tarkkaillen eri korttikaupoista. Yllättävästi korttien hinnat heittelevät yhdenkin kaupunginosan sisällä, sillä yhdessä paikassa pakan pää- ja ainut Pokémon maksoi 500 jeniä, yhdessä vain 200. Yllätyin myös Kodawari Hachimakin (Choice Band) hinnasta, sillä se oli yllättäin pakan kallein kortti maksaen keskimäärin lähes 600 jeniä. Neljä Hachimakia maksoi melkein puolet koko pakan hinnasta...

Pokémon:
4 Akujikingu GX (engl. Guzzlord GX)

Kouluttajat:
4 Platane Hakase (Professor Sycamore)
2 Guzma
2 Fuladari (Lysandre)
4 Nest Ball
4 Kodawari Hachimaki (Choice Band)

Energia:
40 Aku Energy (Darkness Energy)

Siinä pakkani kaikessa yksinkertaisuudessaan. Pakka on yksi kaikkien aikojen yksinkertaisimmista mutta silti äärettömän hauska. Ideana on siis käyttää Kuichirakasu-iskua, jolla Akujikingu ahmii itseensä energiaa pakan 5 päällimmäisen kortin joukosta. Pelin voittoon riittää parhaimmillaan jopa vain 2 tyrmäystä: Tyrant Hole knokkaa Hachimakin avustuksella yleensä yhden EX:n tai GX:n ja Gluttony GX on omiaan ottamaan 4 palkintoa esimerkiksi Shaymin EX:stä. Suuntasin siis kolmeen korttikauppaturnaukseen (joihin on yleensä odotettavissa neljästä kymmeneen pelaajaa) testaamaan, miten pakka käytännössä toimii.

***

Turnaus 1 (klo 12): Hobby Station, Akihabara

Kierros 1: Zoroark GX / Tapu Koko / Magearna EX / Bronzong / Sudowoodo / Kartana GX / Oricorio

Arviolta yläkouluikäisestä pelaajasta huokui taitavan pelaajan aura. Vihu käytti taitavasti Tapu Lelen hyökkäystä hyödyntäen Akujikingun omia energioita sitä vastaan (sillä kiinni 3 Nikotamaa eli DCE:tä ja Kodawari Hachimaki). Kolme palkintokorttiani sain ahmimalla Oricorion.

Tappio 3-6 (Japanissa merkitään virallisiin lappuihin aina palkintokorttien lukumäärät, ja niiden perusteella voidaan jopa laittaa tasatulokseen päätyneitä pelaajia paremmuusjärjestykseen).

Kierros 2: Zoroark GX / Lycanroc GX

Vastaani asettui Japanin tämän hetken yleisin ja ehkä tehokkain pakka. Nyt pakan peli käynnistyi kuitenkin äärettömän hitaasti: alussa perus-Pokémonit odottelivat tyhjän pantteina saaden vain harvoja voimakortteja. Lopulta Lycanroc GX pääsi hyökkäämään, mutta minulta löytyi kriittinen Hachimaki. Akujikingun ensimmäinen voitto-ottelu oli tosiasia!

Voitto 6-2.

Kierros 3: Buzzwole GX / Silvally GX

Vastaani asettui korttikaupan yksi myyjä, joka oli tullut mukaan kisaan kahdeksanneksi pelaajaksi. Hän käytti minulle todella ikävää pakkaa - Buzzwole ja Silvally pystyvät nimittäin molemmat hyödyntämään Akujikingun heikkoutta. Yhdessä vaiheessa Silvallyn knokkaaminen olisi ollutkin ehkä kannattavampaa kuin aktiivisen Buzzwolen (minulla oli Fulandari kädessä), mutta en todennäköisesti silti olisi pystynyt voittamaan.

Tappio 2-4.

Muilla pelaajilla olivat käytössä pakat Gengar, Zoroark GX, Mega Gardevoir... ja Akujikingu! Huomasin tämän vasta omien pelieni jälkeen, ja menin juttelemaan tämän toisen Akujikingu-pelaajan kanssa tästä mahtavasta pakasta. Sitten siirryin jo pian alkavaan Chelmon kisaan.

***

Turnaus 2 (klo 14): Chelmo, Akihabara

Chelmo on aina ollut keskeisin vakiopaikkani Pokémon-korttien suhteen, joten yllätyin vähän, että paikalla ei ollut juurikaan ihmisiä. Pelejä saatiin kuitenkin pelattua.

Kierros 1: Tapu Bulu GX / Vikavolt

Vastustajani vaikutti aloittelijalta, koska hän varmisti, että eihän ensimmäisellä vuorolla saa hyökätä. Kenties hän myös oli ostanut valmispakan (Vikavolt / Tapu Bulu) ja parannellut sitä tehokkaammaksi. Oli miten oli, hän onnistui tekemään pelistäni äärimmäisen kiusallista antamalla aktiiviselle Bululle Fighting Fury Beltin, jolloin en voi edes Hachimakin avulla saada sitä alas yhdellä iskulla. Niinpä hän hyökkäili kaikessa rauhassa ja paransi itsensä vieläpä täydellisesti käyttämällä Bulun GX-hyökkäystä. Yhden sain kanveesiin, mutta siihen se jäi.

Tappio 2-6.

Kierros 2: Eeveeluutio

Vastustajani oli vertaansa vailla oleva Eevee-keräilijä, jolla näkyi olevan esimerkiksi Eeveeluutio-korttiastia ja Eeveeluutio-korttisuojat. Lisäksi aina Eeveen kehittyessä hän laittoi kehitysmuodon kuvan päälle kyseisen hahmon minifiguurin. Se oli upeaa katsottavaa. Niinpä pelin aikana nähtiin Umbreon GX:n, Sylveon GX:n ja Jolteonin figuurit. Onnekseni voitin pelin puhtaalla tulivoimalla ja lopussa Guzmalla ottaen haavoittuneesta Sylveon GX:stä 4 palkintokorttia. Tässä pelissä taisin saada kaksi kertaa täyden 5 energian Kuichirakasun. Sen saaminen tuntuu aina mahtavalta. Vastustajani osoitti myös ihailtavaa säntillisyyttä lisäämällä joka kerta sanan "aku" (pimeys-), kun sanoin pelkästään liittäväni Pokéen pelkän "energian". Suomessa lätkitään tylsästi ilman mitään puheita, jopa koko pelin ajan mykkänä - usein täällä on aivan päinvastoin!

Voitto 6-2.

Kierros 3: Raichu + miljoona erinimistä promo-Pikachua

Olin hengästyä katsoessani pakan kekseliäisyyttä: käytössä oli toinen toistaan upeampia Pikachuja (kuten Tokyo Mega Pokémon Center Pikachu) istumassa Sky Field -penkillä vahinkoa lisäämässä, kun vanha kunnon Raichu hoiti iskemisen. Sain kuitenkin otettua prizejä nopeasti 4 kappaletta (joista 3 jo tokalla vuorolla Gluttonyllä), kunnes vihollinen sai paremmin peliään käyntiin. Loppujen lopuksi etumatkani oli kuitenkin liikaa.

Voitto 6-2.

Seuraava turnaus oli vasta illalla, mutta ainakaan pakan pelaaminen ei vaatisi kovin massiivista aivotyöskentelyä. Siirryin sitä varten Ikebukuroon, missä kävin ostoksilla Pokémon Centerissä ja nautin Fuwa Fuwan Jellybeans -ilmaislivekeikasta.

***

Turnaus 3 (klo 19.30): Yellow Submarine, Ikebukuro

Kierros 1: Volcanion EX / Turtonator GX / Ho-oh GX

Pelin alku oli äärimmäisen huvittava: minua iäkkäämpi vastustajani mietti pitkään, mitä pakkaa pelaisi, vaikka muut olivat jo aloittaneet pelit. Lopulta hän päätyi yhteen niistä ja aloitti sekoittamisen. No, siitäpä vasta alkoi uusi odottaminen, sillä en saanut perus-Pokémonia aloituskäteen kirveelläkään. Näistä hidastuksista johtuen muut olivat peleissään jo pitkällä, kun me vasta pääsimme alkuun. Alku meni "ihan ok", mutta kriittinen kohta taisi oli se, kun en liittänyt yhtä Hachimakia penkki-Akujikinguuni Field Blowerin pelossa, ja seuraavalla vuorolla menetin sen takaisin pakkaan vihun N:n takia, jolloin jäin 10 HP:tä vajaaksi Turtonaattorin knokkaamisesta. Seuraavalla vuorolla tuo kulmikas Pokémon palasikin takaisin käteen Acerolalla. Lopun tulipakka hoiti totutun varmasti.

Tappio 3-6.

Kierros 2: Buzzwole GX / Zoroark GX

Peli oli ohi parissa vuorossa. Buzzwole vihollisen aktiivipaikalla on aina turhauttava näky. Sen sain kyllä tuupertumaan, mutta seuraava hoiti homman, kun en saanut muita Akujikingujani peliin.

Tappio 2-2.

Kierros 3: ---

Olin ainoa kahden tappion pelaaja, joten en päässyt enää pelaamaan. Niinpä vastaanotin palkintoboosterini (Japanissa osallistumismaksua vastaan saa yleensä aina rahan arvosta boostereita) ja palasin majapaikkaani.

***

Päivän saldo siis 3-5. Ihan kelvollinen suoritus turbo-Akujikingulle. Nyt vain on mietittävä, mitä muutoksia teen pakkaan, kun sunnuntain vähän suurempi Mirai Champion -kisa lähenee. Fiarrow (Talonflame) houkuttelisi jonkin verran, koska sillä saisin vähennettyä vastustajan ekstrakorttien määrää aloituksessa ja pakotettua hänet 7 palkinnon peliin. Talonflame myös pehmentäisi mahdollisesti joitain pokéja Gluttonyn etäisyydelle ja hakisi pakasta tarvittavat täsmäkortit, mutta valitettavasti se voi hidastaakin peliä entisestään, jos käteen vasta haettu Akujikingu esimerkiksi saatetaan takaisin pakkaan N:n avulla. Fuladarin ja Guzman 2-2 -jako on myös vähän hassu, ja se johtuu siitä, että Fuladareja minulla oli 2 tallessa siltä ajalta, kun pelasin täällä aktiivisemmin vaihtoni aikana, mutta halusin ostaa nyt mieluummin Guzmia, koska ne pysyvät formaatissa pitempään.

Tämän kirjoittamisessa meni odotettua pitempään, joten lopetan nyt tähän, mutta saatan vielä palailla turnausraporttien merkeissä, mikäli aikaa riittää. Akujikingun matka on vasta alkanut.
Innokas pelaaja
 
Viestit: 125
Liittynyt: 01.11.2010 17:02

Paluu Turnaustiedotteet ja -keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron