Oddish ja 7 energiaa

Alueella tiedotetaan tulevista turnauksista ja keskustellaan jo käydyistä turnauksista mm. turnausraporttien muodossa.

Valvojat: R0xu, Play! Pokémon -järjestäjät

Oddish ja 7 energiaa

ViestiKirjoittaja badganondorf » 18.01.2011 01:50

Hävisin Helsingin turnauksessa jopa 3 kertaa Luxchompilla. Vilegarin, Mirrorin sekä Jumpluffin. Luxchompilla pelaaminen ei siis ollut enää automaatio turnausvoittoon. Olin myös hakannut sillä nyt 4 turnausta perän jälkeen, joten en jaksanut enää pelata sitä. Päätin vaihtaa pakkaa, mutta perjantaina kun pohdin mihin vaihtaisin, ymmärsin että parempia vaihtoehtoja ei ole kuin Luxchomp. Jos siis haluan turnauksen voittaa. Päätin, etten pelaa Luxchompia koko viikonloppuna, ellei Tampereen turnauksesta tule täyttä fiaskoa.

Perjantain liigassa lähinnä itkin sitä kuinka yksipuolinen formaatti on kun Luxchomp voittaa kaiken. Isto taas valitti, että en ollut tehnyt viikon aikana himassa mitään hyödyllistä(ks. uusia pakkoja) kasassa oli vain normaalit Luxchomp, Gyarados, VIlegar ja tietenkin Gallade! Liigakerralta käteen jäikin lähinnä hyvä ruoka ja päätös, että jos en kerran Luxchompia pelaa, voin saman tien vetää kunnolla överit. Pelaisin Uxiedonkia. Tiesin, että Uxiedonkilla pääsee helposti 3-3 tulokseen, mutta mahdollisuudet olisivat vaikka 6-0. Topeissa tie nousisi jokatapauksessa jossain vaiheessa pystyyn, mutta statsit eivät ainakaan laskisi aivan anteeksiantamattomasti.

Lauantai 15.01.2011

Lauantaina heräsimme aamulla aikaisin, haimme Miskan, Millan ja Iston ja suunnistimme Annin autolla Tamperetta kohdin. Turnauspaikalle saavuttuamme, huomasin, että Tampere on todennäköisesti muuttanut Pohjoisnavan pohjoisemmalle puolelle, sillä ulkona oli järkyttävän kylmä. Muistin vielä elävästi viime vuoden Tampereen turnauksen, kun siellä oli vielä kylmempi kuin tänä kyseisenä päivänä. Pakkasta olikin laimeat -15.
Menimme sisään, tajusin, että pelaan oikeasti, Uxiedonkia. Kirjoitan listan ja sanon kaikille, että pelaan Luxchompia, sillä jos kaikki tietäisivät, mitä pelaan, pelaisivat ihmiset eri tavalla ensimmäisen vuoronsa. Tosin surullinen fakta on, että kun kyseessä on minä, kaikki tietänevät viimeistään 2. kierroksen jälkeen mitä pelaan. Turnaus alkoi tyylikkäästi 25 minuuttia myöhässä ja pairingsit tulivat.

1. kierros Piete Laiti(Gyarados)

Piete aloittaa yksinäisellä Sableyella, arvatkaa loput.
1-0

Kaikki turnauksen Uxiet donkkasivat ensimmäisellä kierroksella alle 5 minuuttiin.

2. kierros Joni Kivimäki(Luxchomp)

Tässä kohtaa jo Jonia vastaan. Kyseessä ei kuitenkaan olisi klassinen Luxchomp mirror vaan jotain muuta. Joni aloittaa pelin, mutta vetää jollain ilveellä alkukäteensä Garchompin, Luxrayn, Garchompin ja Uxien… Ei olisi kuulemma pelannut Uxieta, mikäli Miska ei olisi kertoillut, pakasta. Stn, Miska. Olisin saanut Seekeroitua Jonin 3. SP:n ja Spraysta ei olisi ollut uhkaa. Nojaa, ei tämä pakka 4 80 HP:sta ukkelia donkkaa kun Spray on häiritsemässä.
1-1

Enpä ollut ainakaan hävinnyt kauheasti ranking pisteitä edellisestä tappiostani. Sitä paitsi, olin tässä kohtaa hävinnyt turnauksen 2. kierroksen ottelun jo 3 kertaa peräkkäin. Tästä sitä lähdettiin normaalisti ylöspäin standingseissa.

3. kierros Karri Mäkelä(Luxchomp)

Joudun aloittamaan ja passaan, Karri pelaa 2 SP basicia ja PONT:n. Karri nostaa 3. SP:n ja antaa vuoron. Katson kättäni ja totean, että jos heitän jommastakummasta kädessä olevastani Victory Medalista headsin, voitan pelin, sillä saan etsittyä Seekerin, jolla estän mahdolliset Sprayt. Heitän 1 headsin ja tuplatailsin. Ei Seekeria. Sen sijaan Karilla on 4 kortin kädessään 2 Power Sprayta, terve…
1-2

Uskallan myöntää, että äskeinen ottelu ei ollut mennyt aivan suunnitelmieni mukaan. Tuntuu, että donkkaaminen on helpompaa Luxchompilla kuin Uxiella. Ehkä ei olisi kannattanut manata…

4. kierros Miska Saari(Sablelock)

En tosiaan muista oliko Miska vai Karri millä kierroksella vastassani, mutta jokatapauksessa lopputulos oli sama. Aloitan pelin jälleen, annan vuoron, tällä kertaa nostan alkukäteeni 2 basicia, joten Miska ei onnistu donkkaamaan minua. Miska käyttää Judgen vuorollaan, josta nostan kuitenkin Uxien. Alan pelaamaan normaalisti 3 Pokemonin donkia ja lopulta jään 10 päähän donkista, koska prizeissani oli 3 SSU:ta, PlusPower ja heitän kahdesta vikasta kortista juuri väärin päin(Good Rod Heads, SSU tails). Kumpi tahansa olisi mennyt toisinpäin, olisin onnistunut donkkaamaan.
1-3

Alan olemaan vakavasti sitä mieltä, että Luxchomp on parempi donki pakka kuin Uxiedonk. En pysty donkkaamaan edes 3 pokemonia, wtf. Vielä olisi mahdollisuudet 3-3.

5. kierros Riikka-Lotta Pehkonen(Kingdra/Machamp)

Riikka aloittaa yksinäisellä Azelfilla ja saan vuoron. Nauran, että peli on ohi. Käytän Pokedexin jolla saan pokeblowerin ja heitän sen. Heads. Käytän Dual Ballin, Tupla tails. Käytän Junk Armin, jolla otan Dual Ballin uudestaan. Tupla tails. … What? Kädessäni on 1 kortti jäljellä ja heitän kortit pöytään. Oujee.
1-4

Nyt se on virallista, Luxchomp on oikeasti parempi donkaamaan kuin Uxie. Puhun Riikan kanssa ottelun jälkeen ja 10 minuutin puhumisen jälkeen minulle selviää, että hän luuli koko ajan hävinneensä. Wtf? Taisi olla Riikan keskittyminen hieman jossain muualla kuin pelissä. Kävin kuitenkin ilmoittamassa heti ottelun päätyttyä, että hävisin, niin vahinkoa ei ehtinyt sattua. Vielä minulla oli kuitenkin mahdollisuus parantaa edes hieman statsejani. Laskin, että olen tällä hetkellä n. 40-50 pojoa rankingeissa miinuksella, noohh…

6. kierros Akseli Isoaho(Shedinja/Probopass/EnteiRaikou)

Harvoin pääsen Akselia vastaan turnauksessa. Noh, hän aloittaa 3 pokemonilla ja huomaan, että donkkiin on hyvät ainekset. Peli kuitenkin ratkesi siihen kun 2 Uxieta olivat prizeissa ja en saanut pelissä olevia enää käteen vaikka heitin 2 SSU:ta ja 2 Junk Armilla etsittyä SSU:ta peränjälkeen – kaikista tails. Peli pyöri pari vuoroa kunnes Akseli toi EnteiRaikoun peliin ja huomasin, että totta, pakkani jokaisella pokemonilla on power ja alle 80 HP:ta. No oho.
1-5Erityistä, muuta en voi sanoa. Turnaushistoriani huonoin suoritus koskaan. Ehkä huvittavinta on karman osuus. Jälleen kerran joku ylempi voima osoitti, että minun tehtäväni ei ole pelata donkkiflippipakkoja, vaan jotain aivan muuta. Niin kuin vaikka Luxchompia…
Turnauksen jälkeen en ollut pettynyt, olihan Revo mestarimaisilla taidoillaan vetänyt 5-1 samalla pakalla. Pakassa ei ollut siis vikaa, vaan pelaajassa.
Turnauksen jälkeen ihmiset kävivät peränjälkeen ihmettelemässä miten vedin 1-5 ja selitin käytännössä tämän koko raportin ottelujen selosteet suullisesti parillekymmenelle ihmiselle. Tämä ei haitannut, sillä nyt muistan ainakin erittäin hyvin jokaisen ottelun käännekohdat ja sain kirjoitettua foorumin yksityiskohtaisimman Uxiedonk raportin.

Turnauksen jälkeen, tai siis lähinnä 6 kierroksen jälkeen menimme(Milla, Isto, minä ja Anni) syömään lähimpään Amarilloon, jossa kaikki tilasimme Amarillo Big Burgerit ja pääsimme takaisin turnauspaikalle ennen kuin Top4 ottelut olivat päättäneet ja näytti siltä, että revon turbopakka ja jumalaiset taidot eivät olleet kantaneet häntä Top4:n saakka. Top4:Ssa olikin sitten vain lähinnä peruskauraa. 2 Gyaraa, Vilegar ja Luxchomp. Gyarat tippuivat ja Terhi pääsi ensi kertaa kaudella finaaliin Vilegarinsa kanssa. Finaalista muodostui erittäin jännittävä, kun Joni teki kohtalokkaan laskuvirheen, joka johti Fainting Spellin sekä Rescue Energian aktivoitumiseen. Finaali kuitenkin ratkesi kun aika huudettiin ja Joni voitti yhdellä prizella. Jonille jo toinen turnausvoitto putkeen, hän oli samoissa kuin Miska ja tähän citariin mennessä, seitsemästä citarista oltiin jaettu yhteensä vain 3 ihmiselle bye. Mitä vähemmän byeta, sitä parempi käytännössä niille, joilla on bye. Ellei oteta huomioon viime vuoden SM-kisoja, joiden toppeihin pääsi yksi ihminen, jolla oli bye. Ja hänkin veti byeta lukuunottamatta 2-3 turnaussaldon…Tänä vuonna en usko saman tapahtuvan.

Oikeasti turnauksen päätyttyä lähdimme kohti Kettusia jälleen auto täynnä. Tällä kertaa kyydissä oli lisäksemme Miska, Matius ja Pakkis. Milla oli lähtenyt kotiin ja Isto oltiin viety Tamperelaiselle kaverilleen. Poikkesimme Siwan kautta ja Kettusten talo olikin jo täynnä elämää kun team pottu rölläsi ja kieri lattialla samalla soittaen jotain timotei-danceremixia. Olin väsynyt, enkä jaksanut ihmisten elämöintiä, joten kävin saunassa, lagasin hetken, söin herkullista täytekakkua ja painelin nukkumaan.

Sunnuntai 16.01.2011

Heräsin aamulla pirteänä, nukuinhan sentään täydet 8 tuntia. Ja heräsin myös viimeisenä koko talossa. Aamiainen ei kuitenkaan maistunut jostain syystä ja sain tungettua suuhuni yhden leivän. Päivän pakkavalinnasta tiesin sen, että en pelaisi Uxiedonkia. Myös Luxchomp oli lähes täysin pois suljettu vaihtoehto, sillä en oikeasti vain jaksanut enää pelata Luxchompia. Helpohkon turnausvoiton mahdollisuus tietenkin houkutteli, mutta ajattelin pitää vaihtoehtoni avoimena kunnes saavun turnauspaikalle, jos vaikka saisin jonkun super hienon pakkaidean turnauspaikalla.

Menimme turnauspaikalla jälleen Annin kyydillä, otin pakat eteeni ja aloin arpomaan. Arpomista kesti kunnes Matti huusi, että oli enää 10 minuuttia aikaa rekisteröityä. Rekisteröidyin ja jatkoin arpomista. Totesin, että en pelaa Gyaraa, en halua pelata Luxchompia, joten ainoaksi edes melkein pelattavaksi pakaksi jäisi Vilegar.
Kävin lainaamassa Matilta SF Gengarin(listassa oli alun perin 2 SF:aa ja 1 Prime, mutta poistin Primen). Laskin kortit ja huomasin, että pakassa on vain 59 korttia. Halusin pakkaani toisen Lookerin, mutta koska en löytänyt Lookeria heitin vain Judgen sisään ja toivoin, että voitan SP-pakkoja siihen. Oloni oli helpottunut kun vihdoin tiesin, mitä haluan pelata, pakkakin oli toiminut liigapeleissä OK:sti, joten eilisenlaista fiaskoa tuskin oli odotettavissa. Tosin eipä ollut eilenkään…

1. kierros Mauri Viikki(Luxchomp)

Luxchomp on tasaisimpia match-upeja Vilegarille, joten tiesin, että pääsen vaihteeksi pelaamaan Luxchompia vastaan – jotain muutakin kuin mirroria. Match-up yleensä määräytyy sen mukaan miten nousee Rescue energiat ja miten Luxchomp topdeckailee Luxray LV.X:iaan pakasta trainerlukossa. Muuttuvia tekijöitä on, pelaako Luxchomp Dialgaa ja miten he käyttävät Roseradea. Peli käynnistyi molemmilla suht hitaasti, mutta Roxu sai rahdattua Vileplumeni eteen Luxraylle, lukotti Rosearadelle ja warpasin. Lähes putkeen Roxu saa LV:X:n uusiks ja Vileplumeni kärsii jälleen poisonissa ja lukossa. Olen lukossa, sillä toinen Warp energiani on jo Gengar LV:X:lla. Tiesin myös, että toinen Seeker on prizeissa joten Vileplume todennäköisesti kuolisi Poisoniin, joten sille liitetty Rescue energia menisi hukkaan. Prizeissani oli myös Gloom, joten en saisi Vileplumea heti peliin vanhan kuoltua. Nostan kuitenkin Seekerin kun Vileplumeni on poisonissa menettänyt 110 damagea, Seekeroin LV:X:ni ja liitän warpin. Laskin, että Mauri ei saa Vileplumea ainakaan seuraavalla vuorolla pois, joten annoin vain vuoron. Roxu ei tee juuri mitään ja saan vihdoin prizen Gengarillani kun sain sille vihdoin energian. Nostan Seekerin prizeista ja rukoilen, että Roxu ei pysty koskemaan Vileplumeeni(hän ei nostanut pelattua Crobatiaan 1. Seekerillani). Hän jatkaa Poison bindaamista, Level Uppaan ja Seekeroin Vileplumen, joka oli menettänyt 110 damagea, ja jolla oli liitettynä 2 warp energiaa, Rescue energia ja unown Q. Pelaan Vileplumen uusiksi ja alan Poltergeistaamaan, Poltergeistaan pelin loppuun kun Roxu ei nosta mitään pelattavaa.
1-0


Olin pelissä käytännössä 10 damagen päässä tappiosta. Noh, parempi se kuin tappio – imo.

2. kierros Joni Kivimäki(Luxchomp)

Vaihteeksi Jonia vastaan 2. kierroksella. Noh, tällä kertaa voisin vaikka yrittää voittaa jollain muulla tavalla kuin donkkaamalla. Joni aloittaa Luxraylla ja saan T1 Plumen peliin. Tuuletan jo lähes varmaa voittoani, mutta Joni pelaa Luxray LV.X:n kädestään(jöö), pelaa Puruglyn penkille ja katson hänen kättään(2 korttia). Nyt sieltä tulee tavanomaiseen tapaan Collector, ajattelen. Onnekseni sieltä ei tullut mitään. Joni iskee Flash Impactilla 60 Vileplumeen ja antaa vuoron. Warpaan Vileplumen pois edestä ja kehitän Gengarin penkille Tombilla. Joni tappaa Tombini ja koska en nosta energiaa isken Luxrayhin vain 60. En muista miten peli tästä eteni, mutta muistan, että kun käytin Lookerin, ei Jonilla ollut juuri mitään kädessä ja Gengar LV.X:ni ei tainnut kuolla laisinkaan. Peli meni jokatapauksessa yllättävän tiukalle.
2-0
Sainpa ainakin Lauantaina menettämäni ranking pojot takaisin, extran kera.

3. kierros Petri Tommila(Garchomp C LV.X/läjä SP:ta)

Mieluummin olisin pelannut mirroreita, Jumpluffeja tai Gyaradoseja vastaan, jotka olivat 2-0. Sain tietenkin vastaani ylivoimaisesti huonoimman match-upini. Kumis aloittaa ok alulla ja saa Dialga G LV.X:n 3. vuorolla peliin. En saanut sekoitettua sitä pakkaan, koska en nostanut Lookeria tarpeeksi ajoissa. Päätän kuitenkin Judgea Kumiksen, kun saan Gengar LV.X:n peliin. Kumis kuitenkin nostaa Judgesta 2 Sprayta ja Uxien(jepajee). Vielä kun Crobat G tulee juuri sopivasti tappamaan 130 menettäneen Gengar LV.X:n, on peli käytännössä ohi. En saa Gengar LV.X:aa enää takaisin. Noh, pelaan pelin loppuun, mutta Kumiksen toimivat trainerit ja topdeckailu pitävät huolen siitä, että häviän matsin selvästi.
2-1

Nauroin lähinnä Kumiksen järkyttävää munkkia, joka jatkoi koko pelin läpi, mutta toisaalta hieman kärsivällisemällä pelaamisella, olisi minulla saattanut olla mahdollisuus voittaa peli.

4. kierros Tony Packálen(Vilegar)

En ollut koskaan pelannut Vilegar mirroria, mutta olen pelannut eläissäni enemmän kuin tarpeeksi Gengar pakoilla toisiaan vastaan. Tiesin siis miten mirror toimii, Tony taas uutena pelissä ei selvästi ollut aivan hereillä alusta asti. Hän kehittää Gengarin penkille Spiritombilla(Gengarilla power, joten ehdin Shadow roomata 60 häneen ennen häntä. Pyöritän peliä käytännössä kahdella Gengarilla ja Seekereilla ja pelin toiseksi viimeisellä vuorolla Tony vihdoin saa pelin ensimmäisen prizen.
3-1

5. kierros Karri Mäkelä(Luxchomp)

Oletan taas, että muistan ottelut oikein päin. Jälleen Luxchomp, nostan kuitenkin tässä pelissä todennäköisesti parhaiten koko turnauksen aikana. Karri rahtaa pariin kertaan Vileplumen eteen ja Poison Bindaa sitä, mutta saan sen kerta toisen jälkeen pois. Prizeissa tässä pelissä oli 2 Oddish ja 1 Gloom, joten mikäli en olisi saanut Azelfia läpi, olisin ollut suurissa ongelmissa. Eräästä asiasta tämä peli oli kuitenkin harvinainen. Luultavasti ensimmäinen swiss pelini kahteen vuoteen, joka meni aikaan. Taisin kuitenkin nostaa kaikki prizeni pelin aikana kun lopulta Karri PONT:ti kätensä täyteen trainereita.
4-1

En osannut yhtään sanoa prosenteistani, joten kävin vain katsomassa standigseja kun ottelut olivat päättäneet ja löysin itseni 3. sijalta, sekä Vesan vastustajakseni. En tiennyt, mitä hän pelasi, mutta näin hänen pakassaan Dialga G LV.X:n, joten mitään hyvää ei ollut siis ainakaan odotettavissa. Aloimme lähes heti pelaamaan.

Top4 Vesa Hovinen(Dialga G LV.X/Dusknoir LV.X)

1. Ottelu

Aloitamme molemmat Spiritombilla ja Vesa etsii pakastaan Duskullin. Odotin Gengar/Dusknoir/VIleplumea. Tajuan kuitenkin Dialgan saavuttua peliin, että kyseessä on Dusknoir/Dialga – pakka, jonka kehitin jo 2 kautta sitten. Itse asiassa sen pelaaminen oli käynyt myös omassa mielessäni, mutta hylkäsin suunnitelman UNown G:n puutteen takia. Saan iskettyä Vesan Dusknoirin 100 damageen, jonka jälkeen hän ei onneksi kehitä Dusknoiriaan vaan Damage Evenittaa vain Gengarini pois. Kädessäni oli silloin Energiaa, Gastly ja Crobat G. Tuon Tombin eteen, nostan kortin ja mietin hetken mitä tekisin. Pelaan Crobatilla 10 Dusseen ja Trick Gasaan Dussen alas. Huh, jos Dusknoir olisi elänyt vuoronkin pitempään, olisin hävinnyt pelin. Vesa tulee deafenittamaan ja saan topdeck Twinsilla Gengarin pystyyn, jolla alan iskemään 30 damagea Dialgaan. Huomaan erässä kohtaa, että Vesalla on vain 1 pokemon penkillä ja Dialga on menettänyt 60 damagea. Vilkaisen kättäni ja tajuan vasta hetken miettimisen jälkeen, että kädessäni on Seeker, jolla voin ottaa Vesan viimeisen penkkipokemonin käteen ja käyttää Crobatini uusiksi, jotta Dialga on enää Shadow Roomin päässä kuolemasta. Seekeroin ja tapan Dialgan.
1-0(5-1)

2. Ottelu

Tässä ottelussa molempien alku on hieman nopeampi kuin äsken, mutta joudun jälleen käyttämään Twinseja set-upiin. Tässä pelissä Vesa ei kuitenkaan nosta Dussea, joten voitan suht nopeasti. Niin nopeasti kuin 30 Shadow Roomilla voi Dialga G:n tappaa..
2-0(6-1)

Autoloss, mikä autoloss. Unown G:n puuttuessa Dusknoir ei oikein pysty tekemään mitään järkevää Gengaria vastaan, koska sen poweri ei koskaan aktivoidu. Olemme pelaneet ottelumme suht nopeasti joten menen katsomaan toista top4 matsia, joissa pelaa kaksi pakkani autowinnia vastakkain(Gyarados ja Jumpluff). Tonu sekoilee jotain ja häviää jälleen 2-0 topeissa…Noh, Lauri käy pidennetyllä tupakkatauolla samalla kun itse mietin, kuinka hävisin Istoa vastaan Gyaradosille kun heitin 4 tailsia fainting spelleistä. Näin huono tuuri ei kuitenkaan voi olla mahdollista turnauksessa, eihän?

Finaali Lauri Hyttinen(Gyarados)

1. Ottelu
Lauri nauraa alkukädelleen ja kun itse nostan alkukäteni(BTS, Copycat, Gengar, Unown Q ja 3 energiaa), ei minua hymyilyttänyt. Heitämme aloitusta ja Lauri aloittaa. Ja kääntää – minkäs muunkaan kuin Unown Q:n. Hän katsoo kättään, liittää energian ja donkaa Unown Q:ni…Nexxtt…
0-1(6-2)

2. Ottelu

Yritän pyyhkiä äskeisen pois mielestäni mahdollisimman nopeasti, sillä tiedän, että nyt minulla on mahdollisuus, saanhan päättää kumpi aloittaa. Donki on siis enemmän kuin mahdotonta. Nostan alkukäteni: 2 Warp enua, 2 Psychic enua, 2 Rescue enua ja ODDISH! Mainitsiko joku Speed Deoxysin ja 6 energiaa? Oddishilla tosin vain on 40 HP:ta vähemmän, tjoojoo. Annan Laurin aloittaa Supporterin noston toivossa ja hän aloittaa Smearglella. Hän käyttää Portraitin, katsoo käteeni ja antaa vuoron. Nostan vuorokortin – Psychic energia! Eihän minulla ole jo kuin yli puolet pakkani energioista kädessä. Luovutin tässä kohtaa jo pelin, liitin Rescue energian Oddishille, laitoin Smearglen poisoniin ja annoin vuoron. Lauri ei näköjään itsekään nosta mitään ja Sea Sprayaa Magikarpilla 2 korttia käteen. Nostan vuorokortin, josta nousee…Collector. Helpottumisen tunne oli, noh, käsinkosketeltava. Etsin peruschaissen ja peli alkaa rullaamaan. Lauri juoksee Gyaradosejani päin samalla kuin tapan ukkeleita penkiltä ja saan viimeisen prizen Shadow Roomilla heitettyä toisesta Fainting Spellistani headsin.
1-1(7-2)

3. Ottelu

Jotain muuta kuin Speed Deoxyseja, plz. Nostan alkukäteeni Collectorin, 2 Copycatia, Uxien ja Unown Q:n. Lauri antaa aloittaa ja donkin pelossa laitan Uxien eteen ja Unown Q:n penkille. Nostan kortin, Seeker. Kiroilen mielessäni, sillä Lauri aloitti Smearglella. Here we come, Regice ja Seeker Donk. Onnekseni Lauri halusi kuitenkin set-upata ja käytti 2 kertaa Collectoria Smeargleillaan. Saan vuoron ja alan set-uppaamaan normaalisti. Sain pyöritettyä peliä, tosin meinasin munata kun laskin, että Laurilla ei olisi Seekeria kädessä. Hänellä oli ja kun olin juuri saamassa Compaund Painilla 4 prizea, LV.X:ni kuolee Crobatiin ja Seekeriin. Sinne meni se Compound Pain. Lähden iskemään Shadow Roomilla jo vahingoittuneita Pokemoneja pois ja peli menee 2-1 tilanteeseen minulle, kun Laurilla on mahdollisuus iskeä Gengarini alas ja katsoa tuleeko tails ja saanko Gengaria enää peliin. Kädessäni oli Rescue energia, mutta koska liitin ennen copycatia energian, en saanut Rescueta liitettyä enää. Tein klassisen virheen, josta olen monet kerrat paasannut, erittäin monelle pelaajalle. Noh, parhaatkin evottavat välillä. Lauri sekoilee Warp enulla Gyaradosinsa penkille, huomaan, että hänen penkkinsä on täynnä, molemmat Q:t roskissa ja vuoro enu annettu. Lauri katsoo käteeni Smearglella ja kun siellä ei ole mitään, hän huomaa evottaneensa ja scoopaa. Noh, mieluummin näin kuin flippiin…
2-1(8-2)

Olosuhteiden uhrina, olisi minun kuulunut hävitä. Olisinpa saanut asiallisen itkuraportin, jossa olisin voinut haukkua koko pokemonin PP:ksi. En kuitenkaan voi tehdä näin, sillä jostain syystä voitin jälleen Speed Deoxys ja 6 energiaa alulla(oikeasti wtf?) Joudun siis toteamaan lamesti, että pääsin citareissa tavoitteiseeni(Voitin puolet turnauksista, joissa pelasin - 4/7). Sain myös vähän killuttimia seinille, atm seinälläni roikkuu 13 citari mitalia. Kohta loppuu seinä kesken.

Lähdimme Annin kyydillä Hesen kautta kotiin, Heseen oli jo saapunut Kivimäet ja Kettuset tulivat perästämme. Vingutin koko komppanialla Hesekorttiani(boonukssiiaaa) ja söin perus mega-aterian mätön(koko päivän kalorit yhdessä hampurilaisessa). Ajelimme lumimyräkässä himaan samalla kun yritin saada lähes koko automatkan automatkaa varten tarkoitettua poltettua CD:ta toimimaan autoradiossa. Sain sen lopulta toimimaan ja juuri Hyvinkäälle saavuttuamme levy loppui.

Pääsin kirjoittamaan raporttia vasta näin myöhään, koska olin koulussa kahdessa eri kaupungissa tänään ja kirjoittelinkin tämän raportin suurimmalta osin junamatkalla Hesaan ja takaisin. Pahoittelut siis liian pitkäksi venyneestä rapsasta ja jumittavasta kerronnasta. Tosin onneksi olette tottuneet siihen jo.


Plussat ja miinukset:

+ Uxiedonk on formaatin paras pakka
+ 1-5
+ Heitin vain 5 Fainting Spellia 10 ottelun aikana(2 heads)
+ Vieläkin vain 3 hengellä on Mastereissa bye SM-kisoihin
+ Voitin 4. turnauksen tällä kaudella ja pysyn tavoitteessa
+ Luxchomp ei voittanut – vai onko se huono juttu?
+ Naurettavan huono tuuri läpi koko viikonlopun
+ Matille, joka lainasin Genkun
+ Random kakka Vilegar lista, jolla voitin
+ Oddish ja 7 energiaa – uusi legenda
+ Kettusille, joilla saimme yöpyä
+ Naurettavat ja itkettävät hetket lähes jokaisessa pelissä
+ En menettänyt aivan karmeasti rankingia
+ Voitin Vilegarilla kaikki Luxchompit
+ Hesburger
+ Tein uusia oivalluksia Vilegarilla pelatessani
+ Rakennan ainakin yhden uuden pakan tällä viikolla
+ Annille, joka kuitenkin haluaa päästä plussiin

- Unown Q donkit
- Flipit – ei ole tarkoitettu minua varten
- Speed Deoxys ja 6 energiaa on lame tarina(sitä paitsi kädessä oli ainakin yksi Holon’s Magneton)
- Istolla eikä Annilla ole vieläkään byeta
- Karmea Gengar lista, joka ei toiminut koko turnauksen aikana
- Raportti venyi sietämättömän pitkäksi


Siinäpä se kaikessa ”lyhykäisyydessään”. Onnea vaan jos jaksoit lukea tämän läpi – tai edes selata. Hyvinkäällä en siis pelaa, joten citarit ovat osaltani ohi ja seuraava haaste on ECC, josta toivonkin, että tulee hieman pitempi raportti kuin tästä. Kommenttia voi laittaa, kiitos – ja anteeksi.
http://www.thedeckout.com - Maailman paras Pokémon TCG-blogi(ni)

Mewtwolover kirjoitti:Pistin kännykkääni jo muistuksen 12.8.(MM-kisat päättyvät 11.8.) kohdalle noiden (Esan) oikkien poistosta.
Avatar
badganondorf
 
Viestit: 832
Liittynyt: 04.10.2010 09:52

Re: Oddish ja 7 energiaa

ViestiKirjoittaja Tonu » 18.01.2011 02:29

Komppaan kaameaa listaa joka ei toiminut. Vähän niinkuin pelaamani Jumpluffini...
Päätit sitten vielä matkia minun vaivalla ansaitun 1-5 tuloksen ruåtsista... ainoa huvittava juttu tossa kyllä se, että Uxiella kans päästiin toppeihin asti Revon avustuksella ja oma 1-5 repäissyt Octrolleryni oli aika kaakeli kaikkea vastaan. ;D

Oddish-legendasta tulee hieno tarina tulevalle popemon-sukupolvelle. ;_;

Njoo, hyvät suoritukset ja onnea seuraaviin kisoihin, sillä tarvitset tuota mikäli joudut vielä flippimään ahkerasti. :D

Edit: Luin läpi. Äskön vasta huomasin, että oli vielä pari riviä slåpsien alla. :D
Turnauskausi 2010-2011:
68-43 [111 peliä] (61,26% W)
Pelatut turnaukset: 18 (4 BR, 8 CC, 5 STP, 1 SM)
Top-Cuttaukset: 5/18
[päivitetty 8.5.2011]
Avatar
Tonu
Helsingin keskustan liigavastaava
 
Viestit: 542
Liittynyt: 31.10.2010 15:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Oddish ja 7 energiaa

ViestiKirjoittaja Roseanni » 18.01.2011 10:05

Uujee pääsin plussiin. Repslol @ Tre ja gräts Pälkäneen CC:n voittamisesta kaakelidekillä. Laurin nopat oli kyl vähän epäheteroita kun fainting spelleistä pelkkiä vitosia ja jos en ihan väärin muista niin Jounikin heitteli jossain välissä samoilla nopilla hupi-hurricanepunchia - 3x vitosia ja 1 heads. Nojooh. Mut silti, tässä se vaan nähdään, että hyvä pelaaja voi pärjätä huonommallakin dekillä. :D
"Pokemonista ei voi valehdella, se näkyis jo liikaa päälle." - Lehtis Jouni 28.09.2009
真実はいつも一つ! コナん<3

Esan blogi - The Deck Out
Avatar
Roseanni
 
Viestit: 267
Liittynyt: 31.10.2010 17:41
Paikkakunta: Espoo (Otaniemi)

Re: Oddish ja 7 energiaa

ViestiKirjoittaja Hero » 18.01.2011 10:54

Miksen ole plussissa ääää!? ;_;
Kuva
Avatar
Hero
 
Viestit: 1675
Liittynyt: 01.11.2010 01:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Oddish ja 7 energiaa

ViestiKirjoittaja JayEm » 18.01.2011 13:32

Jee lisää Vilegaria :3
Tässä se sitten nähdään, että jos Vilegarin lista on hyvä ja pelaaja pakkansa kanssa samaa tasoa, voi sillä pärjätä (itse pelannut/pelaa koko kauden Vilegaria ja omien sössimisten takia vain kerran Topeissa :( ).
Hitsi kun en ollut todistamassa Oddishin ja 7 energian legendaa...
Avatar
JayEm
 
Viestit: 851
Liittynyt: 05.10.2010 10:14
Paikkakunta: Jyväskylä
(: I used to be a league leader, but then I forgot how

Re: Oddish ja 7 energiaa

ViestiKirjoittaja luxuss » 18.01.2011 13:43

HB voitosta , oli ainakin itelleni turnauksen vaikein matsi , joten GG ja pahoittelut , että et saanu enempää vastusta :P ( ehkä ensikerralla )

PS. ANNI niissä nopissa mitään vikaa ole :PPP
Avatar
luxuss
 
Viestit: 45
Liittynyt: 01.11.2010 14:01

Re: Oddish ja 7 energiaa

ViestiKirjoittaja Water » 18.01.2011 16:28

Onnittelut voitosta, eihän siinä voi muuta sanoa kun on tullut sen neljä voittoa.
Tuuria ehkä ei ollut mukana mutta voitto Oddish ja 7 energiaa-alusta on kyllä tarina, joka Speed Deoxysin mukana kerrotaan vielä lapsenlapsillekin (mikäli he jaksavat Pokémonista kuunnella lörpötystä).

Anni pääsi plussiin, mutta Laurin nopissa ei ole mitään vikaa. Heitin niillä Poron CC:ssä 6/6 headsia. :P
Avatar
Water
 
Viestit: 118
Liittynyt: 01.11.2010 19:07

Re: Oddish ja 7 energiaa

ViestiKirjoittaja Juusto » 18.01.2011 16:56

Laurin nopissa ei Anni ole mitään vikaa (= heitinhän viikonloppuna päin pukamia noita Spellejä kuitenkin! (t. 1/11 heads, pakka päätetty 11/1/11, karma?)
Oli Esa aivan pakko mainita se Speed Deoxys x3 Naureskelin taustalla kun arvasin kummatkin topdeckit vielä oikein. Tampereella pelisi kuulostivat paljon hienommilta kuin mitä nyt kirjoitettuna >:
Onnea nyt vielä 4. turnausvoitostasi ja tavoitteen onnistumisesta! (:
Avatar
Juusto
 
Viestit: 478
Liittynyt: 02.11.2010 00:34

Re: Oddish ja 7 energiaa

ViestiKirjoittaja SiaBBo » 18.01.2011 19:15

Roseanni kirjoitti:Mut silti, tässä se vaan nähdään, että hyvä pelaaja voi pärjätä huonommallakin dekillä. :D


Ihan niin kuin Uxie-donkilla. :D
ざわ・・・ ざわ・・・ ざわ・・・
Avatar
SiaBBo
 
Viestit: 794
Liittynyt: 01.11.2010 01:04


Paluu Turnaustiedotteet ja -keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa