Slaykalla on asiaa: Yleispelattavat kortit

Keskustele uusista pakoista, uusista korteista ja uusista korttisarjoista. Mitä uutta sarja tuo pelaamiseen?
Alue sisältää kattavat suomenkieliset perussäännöt

Valvoja: R0xu

Slaykalla on asiaa: Yleispelattavat kortit

ViestiKirjoittaja Slayer » 13.03.2011 20:49

Jäin tuossa miettimään asioita kun palasin liigasta. Ensinnäkin yleisessä käytössä olevia kortteja tuputetaan joka pakkaan ja ymmärrän, koska ne ovat öh...oikein hyviä(kesti hetken miettiä "ei voimakas" sana). Esim Uxieta kaikki pelaa kaikkialla ja collectoreja heitetään joka paikkaan. Samalla tavalla seekereitä hehkutetaan että nyt saa uxiet takaisin. Myös sableyen ja spiritombin pelaaminen ovat...hmm...ikävän yleisiä. Toimivat kyllä ja silleen mutta sitten tuli vastaan visio: Mitä jos on joku pakka jossa se ei toimi? Olisiko parempi silloin vain täräyttää suoraan rohkeasti, että hyvä lappu, mutta ei tähän pakkaan. Saako niin sanoa?

Esim omalla kohdallani jos pakan pitäisi alkaa pistelemään porukkaa palasiksi todella äkäiseen, kuten moni muukin pakka, niin herää kysymys, että kannattaako sitä ylimääräistä kikkailua harrastaa. Otan esimerkiksi ton zard pakan. zard on kova lyömään, mutta sit tulee uxie alotuskäteen ja sanon että voih. pelkkä uxie. Sama kuin unown q...ne ovat...öh...hyvin ikäviä aloituskädessä yksinään. Miten korjata tilanne?
Seuraava oli spiritombin lukotus. Kai silläkin on heikkoutensa. Tarvitsisi löytää keino jolla aggressiivisesti posauttaa tomb taivaan tuuliin, ja nopealla aikataululla. Siis se hidastaa molempia, tiedän, mutta kun se isku sen bodyn kanssa on vaan että häh? Regice tech? toimisko?

Sit viel: Olisiko uus teoria hyvä judgea vastaan? Siis kaveri heittää judgen ja jos saat teorian handuun niin homma tavallaan aloitetaan kohdallasi alusta. Oli ikävä kohdata judge tänään. Ja jos voisi jotenkin varmistaa uxien olemassaolon kädessä judgen jälkeen niin sekin olisi oikein ninjaa, mutta sitä on hankala kontrolloida. Pahoittelen kirjoitusvirheitä ja sitä jos tämä on turha aihe. Etsin siis keskustelua ja mielipiteitä joiden pohjalta parantaa omaa suoritusta, en suoraa faktaa....that is jos tästä voi lyödä vaan yhtä faktaa esiin...
True Fighter never gives up. He/She is true victor in the end.
Miun vaihtarit
Blogini
Avatar
Slayer
 
Viestit: 146
Liittynyt: 16.01.2011 16:42
Paikkakunta: Apinoiden planeetta

Re: Slaykalla on asiaa: Yleispelattavat kortit

ViestiKirjoittaja Hero » 13.03.2011 22:41

Ja tämän topicin ideana oli...? Vastaat omiin kysymyksiisi itse.
Kuva
Avatar
Hero
 
Viestit: 1678
Liittynyt: 01.11.2010 01:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Slaykalla on asiaa: Yleispelattavat kortit

ViestiKirjoittaja Kekkonen » 13.03.2011 22:53

En pelais vähempää ku kahta Uxieta missään muussa pakassa ku Mew/Rhyperiorissa, lol. Siinäkin sen takia että et HALUA nostaa lisää kortteja sen jälkee ku olet hakenu dekistä orjat ulos. Että silleen en oikei keksi edes syytä sanoa kellekään tuon kohdalla, että "hyvä kortti mutta ei tähän pakkaan." Collectorin kohdalla sama, paitsi että siinä ainoana poikkeuksena Uxie donk, joka ei colleja pelaa. Kaikkiin muihin dekkeihin kyllä yleensä menee 2-4 collectoria, ei tule muita poikkeuksia mieleen ainakaan mulla.

Tietysti on kiva pelata erilaisia pakkoja ja kortteja, mutta jos haluaa myös voittaa pelejä niin ernuilu itseisarvona on huono lähtökohta. (Ei pelata stapleja siks kun kaikki muut pelaa niitä.) Tietysti pitää punnita kortin pelaamisen hyötyjä ja haittoja. Uxiella saavutettava hyöty läpi pelin ja varsinkin startissa on aivan käsittämättömän suuri, mikä useimpien mielestä helposti on sen riskin arvoista että Uxie on alussa. Uxie ei edes ole kovin huono alku, varsinkaan verrattuna mainitsemaasi Unowniin, joka on erittäin herkkä donkeille. Uxie kuitenkin iskee millä vaan enulla 20 JA kykenee pakenemaan pakan alle, mikä imo tekee Uxiesta jopa ihan ok startin.

Jos uusi teoria = Prof Oak's New Theory niin öööö joo, kyllä PONTkin voi olla ihan ok vaihtoehto jos pakkasi kusee herkästi Judgeen. Ei se kuitenkaan mitenkään ylivertainen ole eikä mitenkää counteroi Judgea. Jos pakkasi on herkkä Judgelle (ei pysyvää powernostoa kuten esim Magnezonella) niin todennäköisesti oikeaan väliin pelattu Judge kyllä sotkee pelisi joka tapauksessa useimmiten. Mahdollisuuksia tähän voi obviously pienentää pelaamalla lisää nostoa tai vaikka VS Seekereitä. Tuurimomenttia ei kuitenkaan Judgen kohdalla millään voi karsia, onneksi kuitenkin vastustajasikin voi nostaa ihan kuolleen käden.

Starttereita koskevaa pohdintaa en ihan tajunnut, mutta mainitsemasi Regice ainakin on jo pitkään ollut yleinen tech paljon trainereita pelaavissa dekeissä. Starttereita pelataan yksinkertaisesti siksi, että pakka setuppaisi varmemmin ja nopeammin ja niin niiden kohdalla on aina tainnut olla.
pikapikapikachuuuu kirjoitti:Nykyään mä huudan niil banaani jos ne huutaa jotai enkä välitä koska pearl on paras ds peli koskaan!
Tästä asenteesta me kaikki voimme kaikki oppia jotain :)

Täydellisen keskinkertaisuuden tavoittelua Herran vuodesta 1993.
Kekkonen
 
Viestit: 133
Liittynyt: 01.11.2010 01:04

Re: Slaykalla on asiaa: Yleispelattavat kortit

ViestiKirjoittaja Slayer » 14.03.2011 19:34

Hero kirjoitti:Ja tämän topicin ideana oli...? Vastaat omiin kysymyksiisi itse.


Ideana oli keskustella aiheesta: yleispelattavat kortit? Ja kiva, että olet kanssani samaa mieltä?

Siis puhdasta visiointia josta sitten voidaan saada kehittävää ideaa ihan omasta takaa. Itse koen tällaisen pohdinnan varsinkin niille tarpeelliseksi, jotka haluavat pärjätä omillaan, mutta jotka osaavat realistisesti ottaa kritiikkiä vastaan. Pelkkä en pelaa koska muut pelaa, ei oo se ajatus vaan se että ihan oikeasti pohditaan olisiko sittenkin toinen vaihtoehto, vai onko niitä lappuja nyt pakko hankkia pakkaan. Vaihtoehtoja, mielipiteitä ja sen sellaista. Onko tama paha?
True Fighter never gives up. He/She is true victor in the end.
Miun vaihtarit
Blogini
Avatar
Slayer
 
Viestit: 146
Liittynyt: 16.01.2011 16:42
Paikkakunta: Apinoiden planeetta

Re: Slaykalla on asiaa: Yleispelattavat kortit

ViestiKirjoittaja Kysyjä » 14.03.2011 19:43

Slayer kirjoitti:vai onko niitä lappuja nyt pakko hankkia pakkaan.

On, jos muut vaihtoehdot oikeasti olisivat hyviä, niitä pelattaisiin. Spiritomb, Uxie, Sableye ja Smeargle ovat kaikki hyviä ja pelattavia kortteja ja kelpaavat lähes joka pakkaan. Mutta kuinka hyvin ne sopivat, se on asia erikseen. Sableye sopii parhaiten Gyaradokseen, Spiritomb VileGariin ja muihin stg2 pakkoihin, Uxie ja Smeargle sopivat lähes joka pakkaan.
Ei niin aktiivinen
Avatar
Kysyjä
 
Viestit: 595
Liittynyt: 01.11.2010 16:06

Re: Slaykalla on asiaa: Yleispelattavat kortit

ViestiKirjoittaja Hero » 15.03.2011 02:16

Yrität nyt oikeasti tulla ehdottamaan jotain uutta meta-gameen? Vaikka sitä on jo tehty siitä asti, kun saimme Azelfin, Uxien ja Roseannin/Collectorin.. Turha aihe.
Kuva
Avatar
Hero
 
Viestit: 1678
Liittynyt: 01.11.2010 01:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Slaykalla on asiaa: Yleispelattavat kortit

ViestiKirjoittaja Slayer » 15.03.2011 10:35

Pystyykö herra heittämään kunnollisia perusteluja? Mielestäni luovuus ei ole koskaan pahasta. Myöskään yleisesti pelattavat kortit eivät ole huonoja. Mutta myöskään ei tule ajatella liian yksinkertaisesti. Voittoja voidaan saavuttaa myös roqueilla, joissa on vain osattu miettiä yleiset metapakkojen toimintaperiaatteet. Tämä aihe ei todellakaan ole turha...
True Fighter never gives up. He/She is true victor in the end.
Miun vaihtarit
Blogini
Avatar
Slayer
 
Viestit: 146
Liittynyt: 16.01.2011 16:42
Paikkakunta: Apinoiden planeetta

Re: Slaykalla on asiaa: Yleispelattavat kortit

ViestiKirjoittaja mr.Panda » 15.03.2011 14:19

Se on ihmisen oma asia,haluaako pelata roqueta vai metagamea.Se on ainut tosiasia mikä tässä aiheessa on järkevää.Jos haluat pelata roqueta,niin pelaa.
"Jumala antoi ihmiselle yhden pelimerkin nimeltä elämä" - Seto Kaiba

Pandan TCG Vaihtoluola -> viewtopic.php?f=26&t=211
Avatar
mr.Panda
Jyväskylän Liiga-Leader
 
Viestit: 235
Liittynyt: 01.11.2010 11:29
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Slaykalla on asiaa: Yleispelattavat kortit

ViestiKirjoittaja badganondorf » 15.03.2011 14:48

En tiedä muista korttipeleistä, mutta Pokemonissahan tämä Slayerin mainitsema "Rogue" tarkoittaa siis pakkaa. Rogue pakoissa erilaista on lähinnä ne ISKEVÄT pokemonit, ei niinkään trainer engine tai startterit. Roguet käyttävät aivan samoja starttereita kuin metagamepakat, ja myös Collectoreita, Uxieta ja Azelfeja kuten kaikki muutkin. Nämä saavat pakan toimimaan. Näin on ollut aina. Vaihtoehtoisstarttereita käytettiin jo GG-kaudella kun Furret/Pidgeot d/Gyarados oli kova juttu(ei kyllä voittanu mitään järkevää). Mutta Furrettia käytettiin myös GG:ssa, joka oli siis sen ajan kovin metagame pakka. Pokemonissa erotutaan nostokoneistolla erittäin harvoin, etenkin nykyään, kun pelaajien taitotaso on noussut ja parhaat nostokoneistot yleensä löydetään nopeasti, jolloin ne leviävät yleiseen tietoisuuteen.

Uxieta olen yrittänyt jättää pelaamatta, mutta aina se tulee sinne uudelleen. Uxie pystyy restoraamaan 0 kortin käden ja nostaa sinulle enemmän kuin Steven(kaikkien aikojen paras supporter). Ja kyseessä on kaiken lisäksi basic pokemonin poweri. Startterit on luotu sitä varten, että erikoisetkin pakat saataisiin toimimaan. Pokemonissa kannattaakin lähteä luomaan sitä uudelleen(jos siis haluaa olla ernu), jonka uudelleen luomisesta on jotain hyötyä(eli lähinnä pakan idean), ei nostokoneiston. Pyörää on aivan turha keksiä uudelleen pokemonissa(kaan).
http://www.thedeckout.com - Maailman paras Pokémon TCG-blogi(ni)

Mewtwolover kirjoitti:Pistin kännykkääni jo muistuksen 12.8.(MM-kisat päättyvät 11.8.) kohdalle noiden (Esan) oikkien poistosta.
Avatar
badganondorf
 
Viestit: 832
Liittynyt: 04.10.2010 09:52

Re: Slaykalla on asiaa: Yleispelattavat kortit

ViestiKirjoittaja Poromagia » 20.03.2011 13:02

badganondorf kirjoitti:En tiedä muista korttipeleistä, mutta Pokemonissahan tämä Slayerin mainitsema "Rogue" tarkoittaa siis pakkaa.


Muualla rogue-pakka tarkoittaa pakkaa joka tulee "metagamen ulkopuolelta" (vähän niinkuin sanan suomennos viittaakin) eli kyseessä on usein jonkun hullun keksijän kehittelemä sekoitus, tosin Wowissa tuo voinee tarkoittaa myös rogue-heroon perustuvaa pakkaa :).
Avatar
Poromagia
Korttipeliliike Pasilassa
 
Viestit: 149
Liittynyt: 04.11.2010 21:57


Paluu Pokémon TCG-keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron