The Deck Out - topic

Keskustele uusista pakoista, uusista korteista ja uusista korttisarjoista. Mitä uutta sarja tuo pelaamiseen?
Alue sisältää kattavat suomenkieliset perussäännöt

Valvoja: R0xu

The Deck Out - topic

ViestiKirjoittaja badganondorf » 18.08.2011 23:20

BLOGIN OSOITE: http://thedeckout.com/

METAGAME PAKAT(The Decklist Out) LÖYDÄT: http://www.thedeckout.com/p/decklist-out.html


Kuten jo turnausraportissani kerroin, turnauksissa käymiseni tulee vähenemään ja sitä myötä tulee myös Pokémoniin keskittyminen. En kuitenkaan Pokémonia halua jättää ja kun olen melkein koko ikäni pitänyt kirjoittamisesta Pokémoniin liittyen(turnausraportteja, artikkeleja, oppaita, tarinoita, pakkalistoja etc.), pohdin aloittaisinko Iston jalanjäljissä Pokémoniin liittyvän blogin.

Tulin siihen tulokseen, että haluan pitää blogia. Siihen tarvitsen kuitenkin lukijoita. Lukijoita saadakseni minun täytyy kuitenkin kirjoittaa asioista, jotka kiinnostavat ihmisiä. Ennen kuin luon edes blogia, haluankin teidän, foorumilaisten mielipiteitä siihen mitä blogin pitäisi sisältää. Tässä muutamia apukysymyksiä, jotka voivat auttaa toivomusten esittämisessä?

- Peruspakkalistoja vai techittyjä versioita?
- Maailman metagame vai Suomen metagamea?
- Uuden settien analyyseja?
- Kuinka usein blogia(monta krt/ vko)?
- Halutaanko muutakin kuin kilpailullisen pelaamiseen liittyviä TCG-juttuja(keräily etc.)
- Suomeksi vai englanniksi(englanniksi suurempi lukijaryhmä saattaisi olla saatavilla, mutta toisaalta se voisi karsia suomalaisia lukijoita)
- Randomisti päivityksiä, vai tarkasti suunniteltu blogi
- Haastatteluja, vierailevia kirjoittajia?


Siinä kysymyksiä, jotka nyt nopeasti pullahtivat mieleeni. Etenkin haluaisin mielipiteitä tuohon kielikysymykseen, sillä se olisi kiinnostavaa itsensä kehittymistä, jos saisin mahdollisuuden kirjoittaa englanniski. Se myös erottaisi blogin selvästi foorumin sisällöstä. Kaikki ajatukset ja ehdotukset blogiin liittyen ovat enemmän kuin toivottuja.
http://www.thedeckout.com - Maailman paras Pokémon TCG-blogi(ni)

Mewtwolover kirjoitti:Pistin kännykkääni jo muistuksen 12.8.(MM-kisat päättyvät 11.8.) kohdalle noiden (Esan) oikkien poistosta.
Avatar
badganondorf
 
Viestit: 832
Liittynyt: 04.10.2010 09:52

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja Slayer » 18.08.2011 23:30

Englanti on aika ehdoton. Onhan kortitkin englanniksi. Se on lisäksi hyvää harjoitusta niillekkin jotka eivät osaa. Englanti on sitä paitsi imo kauniimpaa(välillä) kuin suomi. Itse tykkäisin varmaan kaikenlaista techikästä perus metan lisäksi. Mielestäni luovuus on se missä pitäisi suurimmaksi osaksi saada parannusta, vaikka se meta onkin mukamas toimivinta. Haluaisin uskoa että hyvät roquepakat ovat parhaimmistoa. Vieraiden haastatteluja? No jos jotain yllättäviä turnausmenestyjiä tai voittajia saisi kommentoimaan ja analysoimaan omaa tulostaan, miten siihen pääsi ja millä pakalla ja mitä heikkouksia ja vahvuuksia pakassa on jne, se voisi tietty olla jees. Mutta huomautan että samasta pakasta yh uudelleen ja uudelleen lukeminen on tylsää. Eli itse asiassa näitä turnauksissa menestyneitä pakkoja vaikka yksi artikkeli/pakka. Eli erilaisia pelipakkoja ja niiden käsittelyä. Totuushan on että kun ihminen on jossain hyvä ja menestyvä, siihen jää helpommin koukkuun. Eli jos porukkaa rohkaistaisiin parempiin pakkoihin, he toivottavasti menestyisivät ja levittäisivät poksun "ilosanomaa" laajemmin.
True Fighter never gives up. He/She is true victor in the end.
Miun vaihtarit
Blogini
Avatar
Slayer
 
Viestit: 146
Liittynyt: 16.01.2011 16:42
Paikkakunta: Apinoiden planeetta

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja SiaBBo » 19.08.2011 00:02

Vaikka englanniksi kirjoittaminen saa varmasti suuremman lukijakannan, on mietittävä kuitenkin ensin muita suomalaisia. Koska tämä foorumi nyt on leimattu niin useasti "lasten foorumiksi", tulisi blogin olla siis helposti luettavaa näille lapsille. Tämähän tarkoittaa siis suomenkieltä. Esa kuitenkin ehkä jollain tavalla haluaa enemmän olla mukana Suomen Pokemon-skenessä, joten oletan, että suomenkieli on melko ehdoton. Eri asia tosin on, että lukeeko kukaan "lapsi" blogia ylipäätänsä. Englannin kieli kuitenkin mahdollistaisi myös ulkomaalaisia lukijoita. Faktahan on kuitenkin se, että ei blogia jaksa pitää, jos sillä ei oikeasti ole lukijoita.

Itse sisällyttäisin kaikki mainitsemasi asiat blogiin paitsi kaiken TCG:n ulkopuolelta. Random päivityksetkin vievät sitä "vakavuutta" blogilta IMO melkoisen osan pois. Hyvässä blogissa on tarkat ajankohdat, että milloin tulee uutta tekstiä. Oli se sitten kerran viikossa tai muutaman kerran viikossa tiettyinä päivinä. Se, että on selvä aikataulu ja tieto siitä, että millon tulee uutta tekstiä pitää lukijat mukana, jottei tarvitse miettiä, että millonkohan sitä uutta tekstiä sieltä tulee. Näin ollen itse kirjoittajakin tietää kokoajan, että milloin sitä aikaa pitää siihen blogiin varata.

Erityisesti eri pakkojen analysointi ja muiden pelaajien haastattelu ja muuhun analysointiin perehtyminen olisi varmasti jees.
ざわ・・・ ざわ・・・ ざわ・・・
Avatar
SiaBBo
 
Viestit: 794
Liittynyt: 01.11.2010 01:04

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja JayEm » 19.08.2011 00:08

Mielipiteitä blogin suhteen:
- Pakkalistoista kannatta tehdä peruslistoja, kuitenkin ehdotellen jotain techejä mitä voi käyttää.
- Maailman metagameen kannattaa viitata jos siinä tapahtuu jotain järisyttävää (uusia kortteja, yllätysvoittajia), mutta muuten mielestäni Suomen metagamea kannattaa pääosin käsitellä, kuitenkin hiukan verraten sitä maailman metaan.
- Uusista seteistä ilman muuta analyysejä, sillä jokaisessa setissä on jotain josta kannattaa mainita tulevaa metaa ajatellen (ellei kaikki sitä jo tiedä).
- Blogia voisi tulla hiljaisempina turnausaikoina kerran viikossa, vilkkaampina aikoina ja tärkeitä kisoja lähestyttäessä (Citarit, Statet, SMt).
- Jotain TCG-metasta eriävää voi toki olla, muttei mielestäni tarpeellista.
- Vaikka englanniksi olisi saatavilla isompi lukijakunta, mielestäni tätä blogia voisi yrittää saada nimenomaan suomalaisten omaksi aarreaitaksi, mitä tulee kilpailulliseen pelaamiseen. Tietenkin sitten vaihtoehtona on että tekee sekä suomeksi että englanniksi, jos aikaa ja jaksamista riittää.
- Random päivityksissä tuppaa käymään niin, että joskus tulee isojakin jaksoja jolloin ei tule mitään. Tämä johtaa siihen että kaikki alkavat kysellä koska tulee uutta päivitystä (puhun kokemuksesta). Suosittelisin että ottaa jonkun minimipäivitysmäärän/vko, jottei alkaisi ote lipsua.
- Haastatteluja ja vierailevia kirjoittajia kannattaa ottaa sitä mukaa, kun niille tulee tarvetta, esim. jonkin kisan finalistien haastattelu, toista näkökulmaa johonkin pakkalistaan ja sen techeihin jne jne....

Tuollaiset nyt tuli päällimmäisinä mieleen kysymysten pohjalta. Jos blogin tosiaan ottaisi erilleen foorumista niin tietenkin sitten voi englanniksi laittaa koko blogin. Kaikki oppivat englantia aikanaan.
Avatar
JayEm
 
Viestit: 851
Liittynyt: 05.10.2010 10:14
Paikkakunta: Jyväskylä
(: I used to be a league leader, but then I forgot how

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja Master Entei » 19.08.2011 00:40

Hoo, Esan blogi

Pakkalistoissa imo mieluiten molemmat, sekä techitty että normaali. Yksi vaihtoehto on myös "skeleton" listat, joihin voisi sitten ympätä artikkelissa esitettyjä techejä. Tärkeämpää kuin millainen lista artikkelissa on on kuitenkin aina se, että listan mahdolliset eri osat esitellään.

Kuinka usein blogia? No, ostaisitko mieluummin kolme shaissea autoa vai yhden hyvän? Ihan niin monta kertaa kun vaan saat jotain laadukasta kirjoitettua ilman että failaat opiskelussa ja elämässä. Kerran tai pari viikossa?

Ei kiinnosta mitkään keräilyjutut tai DS -seikkailut, mutta jos nyt kysyntää löytyy niin ei se haittaa vaikka välillä olisi jotain muutakin kuin pelaamiseen liittyvää tekstiä. Uuden asetin analyysi kelpaa aina.

Haastatteluja? En näe Suomen Pokemon-skeneä tarpeeksi suurena että näistä olisi suurta iloa. Kysyt Miskalta miksi hän valitsi voittamaansa Citariin juuri tuon pakan, ja se vastaa että testaili eri pakkoja Hygen liigassa ja päätyi siihen koska se oli varmin. Vierailevia kirjoittajia saa olla, kunhan nyt et ihan ketä vaan päästä kirjoittamaan miten Ho-oh LEGEND on paras rogue koskaan.
Säännöllisyydellä on suuri vaikutus lukijoiden pysymiseen blogin parissa. Jos vain jaksaa, niin kannattaa pitää julkaisuaikataulu ainakin suurinpiirtein samana koko ajan.

Jätin tahallaan väliin kysymykset metagamesta ja kielestä, koska ne on vaikeimmat ja on kiinni oikeastaan toisistaan. Toisaalta olisi hyvä olla myös suomeksi kirjoitettua tekstiä, mutta blogia taitaa kuitenkin lukea lähinnä englantia jo osaavat, ja sun tekstit on sen verran laadukkaita että lukijoita voisi tulla rapakon takaakin. Jos kirjoitat englanniksi, nousee kysymys metagamesta. Suomalaiset haluavat tietenkin Suomen metagamen, mutta muut varmaankin olisivat maasta riippumatta tyytyväisempiä USAn metagameen. Sanon että kirjoita Suomen metagamesta ja muuta muiden metafame niillä kirjoituksilla Suomen metagameksi.

Syyttäkää kännykän automaattikorjausta lukuisista typoista.
Avatar
Master Entei
 
Viestit: 509
Liittynyt: 01.11.2010 11:27
Paikkakunta: Turku

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja SiaBBo » 19.08.2011 01:13

Ei niiden haastattelujen tarvitse olla, että "miksi voitit pelin?" Ne voivat olla ihan kaikkia peliin liittyviä kysymyksiä. Vaikka sitten, että mitä jokin pelaaja on mieltä jostakin setistä tai jostakin pakasta tai vaikkapa jostakin toisesta pelaajasta. Kyllä kysymyksiä keksii ja niitä kyllä riittää.
ざわ・・・ ざわ・・・ ざわ・・・
Avatar
SiaBBo
 
Viestit: 794
Liittynyt: 01.11.2010 01:04

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja Tonu » 19.08.2011 10:22

badganondorf kirjoitti:- Peruspakkalistoja vai techittyjä versioita?
- Maailman metagame vai Suomen metagamea?
- Uuden settien analyyseja?
- Kuinka usein blogia(monta krt/ vko)?
- Halutaanko muutakin kuin kilpailullisen pelaamiseen liittyviä TCG-juttuja(keräily etc.)
- Suomeksi vai englanniksi(englanniksi suurempi lukijaryhmä saattaisi olla saatavilla, mutta toisaalta se voisi karsia suomalaisia lukijoita)
- Randomisti päivityksiä, vai tarkasti suunniteltu blogi
- Haastatteluja, vierailevia kirjoittajia?


-Varmaan hienoin olisi "skeleton"-listat idea jossa mainitaan noin 30-50 korttia pakasta jonka jälkeen jotain neuvoja siihen miten tuota jatkaa. Tällä tapaa voisi mainita techejä ym ja ei menisi suoraan netdeckaukseksi. Techityt pakat ovat kyllä hienoja, mutta uskoakseni moni muu haluais mielummin peruslistoja.

-Lähinnä MetaGamea tulkitseminen tulisi koskea pääsääntöisesti Suomea jos blogi päätyy olemaan suomeksi. IMO molempia MetaGameja tulisi hieman tulkita kielestä huolimatta, mutta noin 80-20 suhteella.

-Analyysit uusista seteistä olisi ihan hyvä olla mukana. Mitä uusia deckejä on oletettavissa, mitä hyviä techejä, miten setti vaikuttaa tän hetkiseen formaattiin, jne.

-IMO ihan tarpeeksi olisi 1-2 kertaa (kahdessa) viikossa. En kyl panis pahakseni jos olis vielä useamminkin. Mitä nopeammin tulee tavaraa ulos, sitä vaikeempaa on keksiä mistä kirjoittaa. Yksi idea olisi, että kerran viikossa tulee jotain asiatekstiä, aina välillä tulee jotain muuta filleriroskaa hieman epäsäännöllisin väliajoin. Pitää kans muistaa, ettei Esalla varmaankaan aina ole tuota aikaa tehdä tätä niin säännöllisesti kun vain haluaisi.

-Keräily ym jutut voisi varmaan jättää pois tai sitten harvoin mainita jostakin vastaavista asioista (filleri updateja). Oletan, että suurin osa blogin lukijoista haluaa TCG infoa jolloin keräilyyn liittyvät asiat voisi mennä vähän ohi kohderyhmältä. Itse en kyl pahastuis vaikka olisikin keräilyyn liittyviä artikkeleja vähän useamminkin.

-Oma mielipiteeni tästä on että englanniksi mielummin mikäli mitään kiinnostusta onkia lukijoita jostakin muulta kuin suomesta. Suomessa sentään nuoretkin osaavat/oppivat englantia suht hyvin. En kyl usko et kovin moni sellainen suomalainen nuori joka ei osaa englantia vaivautuisi edes lukemaan noita artikkeleja. Ainahan on googletränssit, vanhemmat, ym jotka voi kääntää tekstin suomeksi. Suomenkielinen blogi taas avautuisi paljon paremmin suomalaisille mikä on varmaan suurimpia syitä koko blogin luomiselle. Mikäli vaan intressiä englanniksi kirjoittamiselle niin tee se.

-Molempia. Asiatekstit vaikka tietyiksi päiviksi, filleri juttuja hieman randomimmin.

-Haastattelut voisi olla kiehtovia filleri artikkeleja. Näidenkin tulisi olla hieman erilaisia jolloin kaikilta ei kysyttäisi läheskään samoja kysymyksiä aina. Vieraista kirjoittajista en kyl oo kovin varma. Varsinkin jos tuo blogi tulee englanniksi. Olisi melkein paras jos yksi henkilö kirjoittaisi tuon jolloin kirjoitustyyli pysyisi samana.


Itse kyllä petyin vähän kun Iston blogi jäi vähän puolitiehen, jolloin todellaki odotan et pääsis lukee Esan blogia. Kirjoita vaikka pienistä kivistä niin luen silti. Yksi idea vielä mitä voisi harkita on jonkinlainen Q & A joihin vastailisit vaik kerran kuussa tjv. Samalla jotain muiden postaamien deck fix ehdotuksia ym. ihan vain pieninä ideoina viskelen. :3
Turnauskausi 2010-2011:
68-43 [111 peliä] (61,26% W)
Pelatut turnaukset: 18 (4 BR, 8 CC, 5 STP, 1 SM)
Top-Cuttaukset: 5/18
[päivitetty 8.5.2011]
Avatar
Tonu
Helsingin keskustan liigavastaava
 
Viestit: 542
Liittynyt: 31.10.2010 15:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja Master Entei » 19.08.2011 12:56

SiaBBo kirjoitti:Ei niiden haastattelujen tarvitse olla, että "miksi voitit pelin?" Ne voivat olla ihan kaikkia peliin liittyviä kysymyksiä. Vaikka sitten, että mitä jokin pelaaja on mieltä jostakin setistä tai jostakin pakasta tai vaikkapa jostakin toisesta pelaajasta. Kyllä kysymyksiä keksii ja niitä kyllä riittää.

Totta. :3 Ei vaan tullu mieleen tota kirjottaessa.
Haastatteluja saa olla. :P
Avatar
Master Entei
 
Viestit: 509
Liittynyt: 01.11.2010 11:27
Paikkakunta: Turku

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja jokeripokeripoks » 19.08.2011 15:57

Jos teet blogin niin muista tarkistaa, että siinä toimii rss kunnolla. Suosituimmissa blogialuistoissa se onkin jo valmiiksi. RSS-syötteen voi sitten lisätä RSS-lukijaohjelmaan, josta näkee aina kun blogiin on tullut uusia viestejä, jolloin päivitykset huomaa vaikka tahti olisi kuinka epäsäännöllinen.
Avatar
jokeripokeripoks
 
Viestit: 39
Liittynyt: 09.11.2010 23:59

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja Bloodbane » 19.08.2011 18:29

Iston blogi failasi koska Isto ei jaksanut päivittää sitä, IMO. Kunhan jaksat vain tehdä niin, kaikki menee hyvin.
Avatar
Bloodbane
 
Viestit: 885
Liittynyt: 01.11.2010 08:04

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja Kekkonen » 19.08.2011 20:17

Kieli mielellään suomi, eikö tässä nimenomaan vähän kaipailtu laadukasta suomenkielistä sisältöä, enkuks on nytkin niin monenlaista sälää (menemättä tarkemmin sen laatuun) tarjolla, että eiköhän ne pärjää siellä keskenäänkin. (sixprizes, heytrainer, gym, beach, thetopcut jne.)

Sisällön monipuolisuus tuskin ainakaan karsii lukijaryhmää eli haastatteluista settianalyyseihin ja pakkalistoihin ihan kaikkea mahdollista, mutta imo nimenomaan kilpailullisesta näkökannasta. Ainakin valtaosan materiaalista tulis olla nimenomaan kilpailullisesti pelaavalle, että itse jaksaisin lukea. Kasuaalijuttuja saa lukea täältä, ja jos täällä on liian hc-meno niin voi lukea pokemon-lehteä

Vierailevat kirjoittajat tuovat vaihtelua, jos vierailevat kirjoittajat =/= materiaalin tason lasku. Ainakin Sixprizes meni aivan hirveäksi tuubasivuksi samantien kun sinne pääsi kuka tahansa kirjoittamaan höpöhöpöjuttujaan. Eli jos vierailevalla kirjoittajalla on jotain oikeasti fiksua sanottavaa niin toki heitäkin vois päästää ääneen.

Semmonen blogisofta ois kiva missä olis hyväkiva kommenttisysteemi, joka mahdollistas järkevän keskustelun postauksissa. Kun eihän pelkästään hyvä sisältö riitä, vaan hyvä blogi tulee siitä, että lukijat ovat vuorovaikutuksessa kirjottajan kanssa.
pikapikapikachuuuu kirjoitti:Nykyään mä huudan niil banaani jos ne huutaa jotai enkä välitä koska pearl on paras ds peli koskaan!
Tästä asenteesta me kaikki voimme kaikki oppia jotain :)

Täydellisen keskinkertaisuuden tavoittelua Herran vuodesta 1993.
Kekkonen
 
Viestit: 133
Liittynyt: 01.11.2010 01:04

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja Flyffel » 19.08.2011 22:01

Kekkonen kirjoitti:Kieli mielellään suomi, eikö tässä nimenomaan vähän kaipailtu laadukasta suomenkielistä sisältöä, enkuks on nytkin niin monenlaista sälää (menemättä tarkemmin sen laatuun) tarjolla, että eiköhän ne pärjää siellä keskenäänkin. (sixprizes, heytrainer, gym, beach, thetopcut jne.)

Sisällön monipuolisuus tuskin ainakaan karsii lukijaryhmää eli haastatteluista settianalyyseihin ja pakkalistoihin ihan kaikkea mahdollista, mutta imo nimenomaan kilpailullisesta näkökannasta. Ainakin valtaosan materiaalista tulis olla nimenomaan kilpailullisesti pelaavalle, että itse jaksaisin lukea. Kasuaalijuttuja saa lukea täältä, ja jos täällä on liian hc-meno niin voi lukea pokemon-lehteä

Vierailevat kirjoittajat tuovat vaihtelua, jos vierailevat kirjoittajat =/= materiaalin tason lasku. Ainakin Sixprizes meni aivan hirveäksi tuubasivuksi samantien kun sinne pääsi kuka tahansa kirjoittamaan höpöhöpöjuttujaan. Eli jos vierailevalla kirjoittajalla on jotain oikeasti fiksua sanottavaa niin toki heitäkin vois päästää ääneen.

Semmonen blogisofta ois kiva missä olis hyväkiva kommenttisysteemi, joka mahdollistas järkevän keskustelun postauksissa. Kun eihän pelkästään hyvä sisältö riitä, vaan hyvä blogi tulee siitä, että lukijat ovat vuorovaikutuksessa kirjottajan kanssa.

Komppaan 100%, ajattelin juuri vastata itsekin mutta tuossa tulikin lähes kaikki sanottavani. :P
+ Mielummin analyysiä Suomen metagamesta, maailman metagamea voi toki sivuta.
Avatar
Flyffel
 
Viestit: 4298
Liittynyt: 31.08.2010 23:41

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja badganondorf » 20.08.2011 20:36

Kiva nähdä, että asiasta on tullut oikeasti järkeviä ja rakentavia ajatuksia. Arvostan myös tuota datispuolen kommentointia, koska itsehän en edes tullut ajatelleeksi muuta kuin oman kirjoitukseni sisältö blogia ajatellessani. Pari asiaa selvittäisin, joista on ollut hieman keskustelua.

Haastatteluja ajattelin toteuttaa siinä kohtaan mikäli kirjoitan englanniksi ja blogi saa kansainvälistä tuulta alleen. Haastattelut olisivat luonnollisesti tasoa maailman parhaat pelaajat, sillä kuten joku totesikin, tuskin ketään kiinnostaa miksi Miska oli valinnut pakan X paikalliseen Battle Toadiin, vaikka Miska maailmanmestari onkin. Haastattelut olisivat siis henkilöiltä, jotka oikeasti kiinnostaisivat laajaa lukijakuntaa.

Kertoja ajattelin 1-2/krt viikko näin aluksi. Ehkä ennen kuin kausi alkaa 1krt/vko riittää, sillä analysoiminen on aika turhaa kun on vain ykis uusi setti tullut ja metagamea ei käytännössä edes ole. Rogueita ja metagamepakkoja on näin alkukaudesta mahdoton erottaa toisistaan. Uskoisin kuitenkin, että kun turnauskausi pääsee kunnolla käyntiin(Citarit etc.) niin saan helposti 2 laadukasta päivitystä viikkoon, mikäli vain aikani riittää.

Tarkat päivitysajankohdat, se on näköjään erityisen tärkeää. Kiitos tästä informaatiosta.

Periaattessahan blogiin on sitä helpompi saada sisältöä mitä laajempi lukijakunta sillä on, koska voin ottaa lukijoiden pakkalistoja etc. juttuja arvosteltavaksi, korjattavaksi ja voin muuttaa blogia lukijoiden toiveiden mukaan. Kielikysymykseen mietin sellaista ratkaisua, että todennäköisesti aloitan kirjoittamisen englanniksi, mutta mikäli blogi ei ota kansainvälistä tuulta alleen Citari-State kauden välimaisemissa, vaihtanen kielen suomeksi, sillä muutamaa random jenkkiä on turha palvella englanniksi kun voisi palvella koko suomalaista pelaajakuntaa suomeksi.

Otan kuitenkin näin aluksi tavoitteeksi kirjoittaa päivityksiä aikataulun mukaan. Jos tämä onnistuu, otan kunnianhimoiseksi tavoitteeksi tehdä blogista Pokemon yhteisön luetuimman blogin kauden 2011-2012 loppuun mennessä(ainoa oikea blogi tällä hetkellä taitaa olla J-Witzzin videoblogi ja sillä onkin väh 4000 view. per video, joten tehtävä vaikuttaa aika utopistisen vaikealta). Suurin ongelmani englanniksi kirjoittaessa onkin se, että miten blogin pystyy tekemään edes tunnetuksi kansainvälisesti. Jos jollain on tähän tunnettavuusidean ongelmaan ehdotuksia, olisi se hienoa. Laitan tietenkin oman Gymi acconi signaan linkin blogiin, mutta se nyt ei oikein riitä xD

Kun tuosta blogisoftasta ja RSS-syötteestäkin tuli puhetta, niin onko ihmisillä ehdotuksia, mikä blogipalvelija olisi hyvä? Katsoin tuota blosgspotia, jota Isto käytti ja siinä näytti ensisilmäyksellä olevan niin RSS kuin kommenttipalstakin, mutta mikäli viisaammilla ja kokeneemmilla blogin seuraajilla tai tuntijoilla on neuvoa parasta blogitarjoajaa niin otan neuvoja vastaan.

Kiitoksia kommenteista ja lisää ehdotuksia ja mielipiteitä otan mielelläni vastaan.
http://www.thedeckout.com - Maailman paras Pokémon TCG-blogi(ni)

Mewtwolover kirjoitti:Pistin kännykkääni jo muistuksen 12.8.(MM-kisat päättyvät 11.8.) kohdalle noiden (Esan) oikkien poistosta.
Avatar
badganondorf
 
Viestit: 832
Liittynyt: 04.10.2010 09:52

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja Registeel » 20.08.2011 21:07

badganondorf kirjoitti:Otan kuitenkin näin aluksi tavoitteeksi kirjoittaa päivityksiä aikataulun mukaan. Jos tämä onnistuu, otan kunnianhimoiseksi tavoitteeksi tehdä blogista Pokemon yhteisön luetuimman blogin kauden 2011-2012 loppuun mennessä(ainoa oikea blogi tällä hetkellä taitaa olla J-Witzzin videoblogi ja sillä onkin väh 4000 view. per video, joten tehtävä vaikuttaa aika utopistisen vaikealta). Suurin ongelmani englanniksi kirjoittaessa onkin se, että miten blogin pystyy tekemään edes tunnetuksi kansainvälisesti. Jos jollain on tähän tunnettavuusidean ongelmaan ehdotuksia, olisi se hienoa. Laitan tietenkin oman Gymi acconi signaan linkin blogiin, mutta se nyt ei oikein riitä xD

Heti ensimmäiseksi on myös 1 toinen suht suuri videoblogi pokemonista (Pokemandan youtubesta löytyy), joka saa about 2000-3500 katsojaa per episodi.

Idea miten saisi tunnetummaksi ois mm. tehdä pari hyvää artikkeliä (tai mitä haluaakaan kutsua) blogiin ja sitten pyytää jotain J-Wittziä katsomaan sitä ja pyytää, että sais shout-outin videossaan jos hän pitää sitä hyvänä. On varmaan monta muutakin ideaa jos jaksaa miettiä mutta toi ois yks vaihtoehto.

Mut joo jotain tähän suuntaan ois imo hyvä:

- ''Skeleton'' pakkalistoja (joku 40-50 korttia) ja vaihtoehtoja joilla täyttää tyhjät tilat.

- Uusien settien analyseejä.

- Joku kerran tai kaks viikossa tiettynä/tiettyinä päivänä/päivinä.

- Haastatteluja jos saat jonkun suuremman pelaajan joku Pooka tjv.

- Lukijoiden pakkajen arvostelu on hyvä idea kunhan saa ulkomaalaisten pakkoja, koska ihan foorumillakin voisi tehdä suomalaisten pelaajien pakosta arvosteluja.

- Mielellään vain kilpailullista pokemon TCG:tä.

- Metagame analyysi olisi myös kiva silloin kun päästään jonkun tietyn turnauksen kohdalla mm. CC tai statet (imo olisi myös hyvä kirjottaa myös USAn metagamesta, vaikka päädyttäisiin suomenkieliseen blogiin, koska se kiinnostaa todennäköisesti lukijoita ja hyvähän se on tietää mitä muualla pelataan, koska sieltä voi saada ideoita yms).

- Mielellään englaniksi, koska saisi jotain ulkomaalaista väkeä lukemaan niin ois parempaa ja varmaan melkein kaikki ellei sitten kaikki suomalaiset blogin lukijaa ymmärtäne englantia riittävän hyvin, jotta pärjäävät.
Registeel
 
Viestit: 705
Liittynyt: 01.11.2010 18:34
Paikkakunta: Lieto

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja R0xu » 20.08.2011 21:40

Mikäli englanniksi meinasit, niin myös turnausrapsoja englanniksi voisi olla hyväksi, mikäli ulkomaita kiinnostaa suomen meta ja kuka käy kirjoittamassa, koska itse et pääse juuri pelailemaan.

Maksullinen underground osio ruotsalaisille olisi aika cool.

Card of the week tai day, voisi olla myös ihan jännä lisä, kunhan ei filleripahveista tee.
Kuva
Avatar
R0xu
 
Viestit: 1078
Liittynyt: 01.11.2010 01:01

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja Master Entei » 21.08.2011 00:12

R0xu kirjoitti:Mikäli englanniksi meinasit, niin myös turnausrapsoja englanniksi voisi olla hyväksi, mikäli ulkomaita kiinnostaa suomen meta ja kuka käy kirjoittamassa, koska itse et pääse juuri pelailemaan.

Maksullinen underground osio ruotsalaisille olisi aika cool.

Card of the week tai day, voisi olla myös ihan jännä lisä, kunhan ei filleripahveista tee.

Käytännössä Card of the Week, ettei tosiaan tule liikaa filleriä. :P Voisi olla ihan sopiva kevyempi kirjoitus, jos ei muuta keksi. Underground... no, en tiedä miten onnistuisi yhden miehen blogilta. Antaa lähinnä kuvan siitä että muu blogi ei ole yhtä laadukas.
Avatar
Master Entei
 
Viestit: 509
Liittynyt: 01.11.2010 11:27
Paikkakunta: Turku

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja Registeel » 21.08.2011 08:00

Master Entei kirjoitti:
R0xu kirjoitti:Mikäli englanniksi meinasit, niin myös turnausrapsoja englanniksi voisi olla hyväksi, mikäli ulkomaita kiinnostaa suomen meta ja kuka käy kirjoittamassa, koska itse et pääse juuri pelailemaan.

Maksullinen underground osio ruotsalaisille olisi aika cool.

Card of the week tai day, voisi olla myös ihan jännä lisä, kunhan ei filleripahveista tee.

Käytännössä Card of the Week, ettei tosiaan tule liikaa filleriä. Voisi olla ihan sopiva kevyempi kirjoitus, jos ei muuta keksi. Underground... no, en tiedä miten onnistuisi yhden miehen blogilta. Antaa lähinnä kuvan siitä että muu blogi ei ole yhtä laadukas.

Roxu tais röllää tuossa underground asiassa. Ainakin niin itse tajusin.
Registeel
 
Viestit: 705
Liittynyt: 01.11.2010 18:34
Paikkakunta: Lieto

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja Tonu » 21.08.2011 08:43

R0xu kirjoitti:Maksullinen underground osio ruotsalaisille olisi aika cool.


Pakko myöntää et repesin. +1
Turnauskausi 2010-2011:
68-43 [111 peliä] (61,26% W)
Pelatut turnaukset: 18 (4 BR, 8 CC, 5 STP, 1 SM)
Top-Cuttaukset: 5/18
[päivitetty 8.5.2011]
Avatar
Tonu
Helsingin keskustan liigavastaava
 
Viestit: 542
Liittynyt: 31.10.2010 15:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja Bloodbane » 21.08.2011 08:57

Ruotsalaisille underground, yes sir I can indeed sir. MUTTA, ehdottaisin "Eye on Japan" osiota. Se kiinnostaisi Jenkkejä eikä sitä löydy Jwittziltä. Tai keneltäkään muultakaan.
Avatar
Bloodbane
 
Viestit: 885
Liittynyt: 01.11.2010 08:04

Re: PTCG-blog part 2.?

ViestiKirjoittaja Essillore » 21.08.2011 10:21

Blogisoftaa ajatellen suosittelen Wordpressiä. Nörtit voivat tulla korjaamaan jos Wordpressissä ei-omalla-sivutilalla on jotakin pahasti vialla, mutta suosittelen sitä ehdottomasti siksi, että se on ammattimaisin ja monipuolisin softa mitä tarkoitukseen löytyy. Blogin perustaminen ja hallinnointi on ihan yhtä helppoa kuin Bloggerin/Blogspotin kohdalla, mutta Wordpressissä on se hyvä puoli, että jos projekti joskus ottaa siipiä alleen ja haluaisit esim. siirtää blogisi omalle kotisivullesi (=parempi googlenäkyvyys yms) se onnistuu, ja jos oikein tahdot ruveta customoimaan, Wordpressille löytyy liitännäisiä ihan loputtomasti. Plus, että jos joskus kuvittelet tekeväsi töitä firmassa mikä saattaisi pitää blogia, on alustoista Wordpress ylivoimaisesti käytetyin, ja hyvä Wordpress-osaaminen on aika arvokas kyky :) Plus että Wordpressin ympärille saa halutessaan tehtyä kokonaisen nettisivun (lähes) ilman koodaustaitoja.
Essillore
 
Viestit: 10
Liittynyt: 17.11.2010 14:40

Seuraava

Paluu Pokémon TCG-keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa