Pari kysymystä live-pelien alottamisesta, turnauksista yms.

Keskustele uusista pakoista, uusista korteista ja uusista korttisarjoista. Mitä uutta sarja tuo pelaamiseen?
Alue sisältää kattavat suomenkieliset perussäännöt

Valvoja: R0xu

Pari kysymystä live-pelien alottamisesta, turnauksista yms.

ViestiKirjoittaja muhq » 01.09.2016 06:26

Juuh elikkäs oon vasta onlinessa pelannu hetken tätä peliä ja sen verran hyvä ja mielenkiintonen peli että kiinnostais koittaa livenäki pelata ihan ns. kilpailullisesti turnauksissa yms, eli miten tää homma sit kannattais alottaa? Haluaisin mm. hommata kortteja jotka käy 2017 turnauksissa ja sit tietoo ite turnauksista yms. Laitanpa tuohon alas pari kysymystä joihin toivoisin vastauksia.

1. Mitä pelimuotoja virallisissa turnauksissa käytetään? Ite luin Standard formaatista ja Expanded formaatista, käytetäänkö molempia turnauksissa? Vai tyyliin vaan Standard? Ja sitte jos on Standard niin kuuluuko siihen sitte kaikki mitä täällä pokemon card databasessa näytetään kun hakee Standard-formaatilla + ne kortit mitä tulevaisuudessa julkastaan, vai tuleeko toi muuttumaan vielä silleen että siitä lähtee jotain? (niistä mitä tuolla databasessa näkyy, tiedän että toi standardi muoto itessään on ainaski varmistettu että mitä siihen kuuluu)

2. Missä Suomesta löytyy pelejä ja millasia pelejä täältä löytyy ja millon? (Joskus kuulin vaan premier-challengeista ja Suomen-mestaruuksista, niin ja liigoista, mutta en sen tarkemmin tiedä) Tyyliin viralliset 2017 pelit, missä pelataan ja millon alkaa?

3. Pakan/korttien/yms. tarvikkeiden ostaminen, vinkkejä tähän? Tiedän että ostamalla muutamia Theme-pakkoja kannattais ehkä kasata joku perus toimiva pakka alkuun ja sitte siittä pikkuhiljaa parantaa, omaan silmään tämmönen Pokemon: Battle Arena Decks: Rayquaza vs. Keldeo näytti aika hyvältä kun tulee kerran hyvät supporterit ainaski ja pari hyvää EX pokee kans yms, toi tai jotain ton tyylistä (esim. elite trainer box) ajattelin alkuun ja sitte jos tinejä yms. missä tulee promo EX:iä ja yms. perus pakkoja. Ja sit korttisuojii, pakka boxii yms. toki esim. Elite trainer boxissa tulee about kaikki, pakka boxi, matto, 65 korttisuojaa yms.

Oiskohan siinä kaikki kysymiset tältä erää.. En oo varma mutta joo, saa antaa kaikenlaisia vinkkejä, kiitos etukäteen jo jos joku vastaa :)
muhq
 
Viestit: 38
Liittynyt: 09.04.2011 12:37
Paikkakunta: Kokkola

Re: Pari kysymystä live-pelien alottamisesta, turnauksista y

ViestiKirjoittaja Reslandero » 01.09.2016 20:45

Uusia pelaajia on aina mukava perehdyttää tämän jalon lajin saloihin :)

1. Nykyisin turnauksissa on käytössä kaksi formaattia: Standard ja Expanded. Aina vuosittain tapahtuu niin kutsuttu rotaatio eli vanhemmat setit putoavat Standard-formaatista pois. Uusin rotaatio tapahtui sattumoisin juuri tänä päivänä. Uudessa Standard-formaatissa ovat käytössä kaikki kortit XY-Primal Clash (PRC) -setistä eteenpäin. Kun uusi korttisetti julkaistaan, se tulee pelilailliseksi julkaisupäivästä katsoen kolmantena perjantaina. Expanded-formaatti poikkeaa Standardista sikäli, että siinä on käytässä myös vanhempia settejä, jotka eivät ole käytössä Standardissa. Nykyinen Expanded formaatti on erittäin laaja: kaikki Black&White Base Setin ja sen jälkeiset kortit ovat käytössä. Mainittakoon vielä, että kaksi korttia, Lysandre's Trump Card ja Shiftry (Dark Explorers), ovat bännissä niiden aiheuttaman epätasapainon vuoksi, eikä niitä saa siis käyttää. Se, kumpaa formaattia turnauksissa käytetään, ilmoitetaan aina hyvissä ajoin ennen turnausta tällä foorumilla.

2. Suomessa on liigoja ainakin Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Liigakohtaiset tiedot löytyvät alueelta "Liigat ja peliseura". Tällä hetkellä Suomessa ei järjestetä aktiivisesti videopeliturnauksia, johon tuo Premier Challenge viittaa. TCG-turnauksia järjestetään Suomessa kolmenlaisia: League Challenget ovat pienimpiä turnauksia, joita järjestetään nimenomaan liigassa aina silloin tällöin. League Cupit ((entinen nimi City Championships) ovat hieman isompia turnauksia, jotka järjestetään ainakin Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Regionlasit ovat vielä suurempia turnauksia, jotka järjestetään Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Uusien sääntöjen myötä nationalseja eli tässä tapauksessa Suomenmestaruusturnausta ei enää järjestetä. Kaikkien maiden mestaruukisat korvaava tästedes mantereidenväliset mestaruuskisat. Kaikista turnauksista ja niiden tyypeistä sekä formaateista ilmoitetaan aina hyvissä ajoin "Turnaustiedotteet ja -keskustelu" -alueella!

3. Tarvikkeista löytyy tietoa ketjusta "Menen turnaukseen - mitä minun pitää tietää?". Se, millaista pakkaa haluat käyttää, on täysin itsestäsi kiinni. Yksi hyvä tapa selvittää hyvä pakka, on seurata ulkomailla käytyjen turnausten tuloksia. Niistä saa hyvää osviittaa siitä, mikä pakka on pärjännyt viime aikoina hyvin. Jos taas haluat olla itsenäinen ja oman tiesi kulkija, käytät ihan itse kasaamaasi pakkaa tai pakkaa, josta itse pidät tai vain tuntuu hyvältä. Mitä noihon Elite Trainer Boxeihin tulee, niin niistä saa kaiken tarvittavan turnauksia varten (nopat ja korttisuojat). Pelimattoasia meinasi unohtua! Pelimatto ei ole pakollinen, mutta tosi hyödyllinen. Ilman pelimattoa korttisuojiisi alkaa melko pian kerääntyä möhnää ja joudut ostamaan uudet suojat.

Toivottavasti näistä vastauksista oli edes marginaalista hyötyä :)
This text is not very effective...
Avatar
Reslandero
TCG-turnausjärjestäjä
 
Viestit: 56
Liittynyt: 20.09.2015 21:23
Paikkakunta: Turku
(: This text is not very effective...


Paluu Pokémon TCG-keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron