Pokemonkorttisarja kortit 1-151 arvo?

Keskustele uusista pakoista, uusista korteista ja uusista korttisarjoista. Mitä uutta sarja tuo pelaamiseen?
Alue sisältää kattavat suomenkieliset perussäännöt

Valvoja: R0xu

Pokemonkorttisarja kortit 1-151 arvo?

ViestiKirjoittaja anttijj » 05.10.2016 17:20

Hei,

En ole mikään tietäjä näissä asioissa, joten toivottavasti jollakulla on asiasta enemmän tietoa.

Minulla on kaikki ensimmäisen sarjan kortit Pokemonit 1-151 kansioituna. Onko teillä suuntaa antavaa arviota mitä koko korttisetistä voisi pyytää myytäessä tai onko täällä innostuneita keräilijöitä sarjalle? Kortit ovat olleet vuodesta 2000 asti kansiossa eikä niillä ole sen jälkeen pelattu tai tehty mitään. Suurimpaa osaa korteista on monta eri versiota mutta minulle versiot eivät kerro mitään. Sen verran katsoin netistä että arvokkain kortti niistä taitaa olla 1st edition hologrammi Charizard. Mukana on myös paljon Energy ja Trainer kortteja. Yhteensä kortteja on kaksi kansiollista ehkä noin 500 kappaletta.

Mielipiteitä?

Antti

Siirsin korttipelialueelle. -Mewtwolover
anttijj
 
Viestit: 1
Liittynyt: 05.10.2016 17:07

Re: Pokemonkorttisarja kortit 1-151 arvo?

ViestiKirjoittaja Mewstor » 07.10.2016 13:30

Tähän vaikuttavat niin monet asiat ettei kukaan varmasti osaa tässä sinulle kertoa mitään tiettyjä arvoja. Tässä olisi lista asioista jotka tulisi tietää.

Kunto: Tämä on korteissa aina se kaikkein tärkein asia. Varsinkin vanhat kortit menettävät arvonsa jos ne eivät ole täydellisessä kunnossa. Todella harvinaiset kortit saattavat pitää osan arvostaan vaikka niissä olisikin virheitä, mutta niiden on oltava melko huomaamattomia. Tarkimmille keräilijöille, kaikilla pienilläkin naarmuilla ja kulumilla on merkitystä.

Sarjat: Se että kerrot korttien olevan 1-151 numeron Pokemoneja ei kerro minulle vielä mitään. Ovatko ne aivan alkuperäisiä Base, Jungle ja Fossil seteistä? Onko joukossa Neo-sarjojen kortteja (nekin lasketaan jo todella vanhoiksi). Ovatko sarjat kokonaisia ja ryhmitelty sarjan mukaan vai onko sinulla vain kansio jonne olet sattumanvaraisesti kerännyt noita kortteja? Korteista saa aina yksittäin myytynä enemmän rahaa kuin isosta määrästä kerralla, paitsi jos myyt kokonaisen setin kerralla hyväkuntoisena (ei kuitenkaan aina).

Harvinaisuus: Vanhoissa korteissa kiiltävyys (holo) ei välttämättä tarkoita, että kortti on harvinainen. Esimerkiksi tuo mainitsemasi Charizard on kiistämättä yksi harvinaisimmista ja halutuimmista korteista. Samasta sarjasta löytyy kuitenkin muitakin holoja, mutta niiden arvo ei vain koskaan yllä Charizardin tasolle. Kaikki holot eivät siis ole samanarvoisia. Vanhojen korttien common (ympyrä) ja uncommon (salmiakkikuvio) kortit ovat vieläkin melko yleisiä joten niistä ei voi odottaa saavansa paljoa vaikka vetoaisi siihen, että kyseessä on pian lähes antiikkisia kortteja (ellei kyseessä ole 1ed tai "shadowless" kortit joita ei varsinkaan Suomessa ole paljoa).

Eli, suosittelen katsomaan joitain suuntaa antavia hintoja holoille täältä . Älä katso sitä mitä kortista pyydetään juuri nyt alimmillaan, vaan sitä millä hinnalla se on viimeksi myyty (ellei tämän hetken hinta ole alhaisempi). Se, että joku pyytää kortista 150€, ei tarkoita, että joku maksaa siitä niin paljon jos muutama edellinen on myyty vaikka 60-100€:lla. Myyjä saa tietenkin aina itse asettaa hintansa, varsinkin jos kortti on todella harvinainen eikä niitä ole montaa, tai jopa lainkaan myynnissä.
Mewstor myy kortteja ja tavaraa!!!
Mewstorin vaihtolista
White2 FC: 0047 0767 8511
Kiitos Hilippa ihanasta avatarista!
Avatar
Mewstor
DaMewFreak Admin
 
Viestit: 2212
Liittynyt: 31.08.2010 20:36
Paikkakunta: Turku


Paluu Pokémon TCG-keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron