Sivu 1/1

Miten rakennetaan turnauspakka

ViestiLähetetty: 29.10.2010 10:32
Kirjoittaja badganondorf
Kun alat miettiä, millaisen turnauspakan rakentaisit, on sinun hyvä ensin tutustua jo pelattuihin pakkoihin. Näitä löydät esim. täältä foorumilta tai http://www.pokegym.net :sta Ei ole häpeä kopioida jonkun toisen pakkaa – päinvastoin – se on suuri askel paremmaksi pelaajaksi tulemiseen. Jokainen on aloitteleva pelaaja joskus, joten muistakaa opiskella ja kopioida jo hyvien ja kokeneiden pelaajien pakkoja, niin kaikki maailmanmestaritkin ovat syntyneet.

Kun olet päässyt kohtaan, jossa olet valinnut tulevan pakkasi, on aika alkaa muuttamaan sitä miten itse tykkäät. Tällöin olet siis katsonut jo alustavan listan jostain netistä tai kaveriltasi tai rakentanut vain oman pohjalistasi pakallesi. Muokkaamaan voit lähteä pakkaa kahdella eri tavalla. Voit:

– Pelata kavereidesi sekä liigalaistesi kanssa testiotteluita pakallasi, jolloin voit pyytää heiltä korjausehdotuksia ja/tai tietenkin itse muokata pakkaasi siihen suuntaan mihin itse haluat.

- Laitat alustavan pakkalistasi tänne foorumille, selität pakkasi strategian ja pyydät korjauksia. Kaikki foorumilaiset ovat täällä auttamassa sinua pakanrakentamisessa, joten älä ujostele pyytää apua.

Tämän jälkeen alat ollakin jo loppusuoralla. Pakkasi on muotoutunut eri välikäsien kautta jo erittäin turnauskelpoiseksi. Vielä tarkistat olivatko kaikki pakkasi kortit varmasti sallittuja turnauksessa, johon osallistut.


Näiden kaikkien vaiheiden jälkeen olet täydellisesti valmis turnaukseen. Mutta älä huoli, vaikka et kaikkia osia tai edes yhtään kohtaa toteuttanut ennen kuin menet turnaukseen, koska mikään paikka ei ole parempi oppia kuinka hauskaa ja haastavaa samaan aikaan Pokemon voi parhaimmillaan olla, kuin itse turnauksessa.

Pakkaa rakentaessa täytyy myös muistaa niinkin tärkeä asia kuin budjettisi, joka on mitä luultavimmin rajallinen. Kauden alkaessa sinun pitää määrittää tarkkaan, pystytkö rakentamaan monta eri pakkaa kauden aikana ja proxyt muita pakkoja vai päätätkö kauden alussa yhden pakan, jolla pelaat läpi kauden ja parantelet sitä tulevien korttisarjojen mukana.

Pakkojen hinnoissakin on huomattavia erojoa. Vuoden 2006 maailmanmestarin Miska Saaren pakassa ei ollut edes yhtään Holo Rarea korttia, ja pakka olikin ylivoimaisesti halvimpia pakkoja ikinä, joilla on jotain suurta voitettu. Pakassa ainoa kallis asia oli Holon Engine, siitä huolimatta Miska oli lainannut osan pakkansa korteista.
Sitten taas vuoden 2007 maailmanmestarin Tom Roosin pakassa oli Holon Enginen lisäksi vielä 10 ex-pokemonia. Tämän pakan arvo siis olikin n. 4-kertainen verrattuna Miska Saaren MM-voittopakkaan. Jälleen, Tom lainasi osan voittopakkansa korteista.

Tästä opimme montakin asiaa, Pokemon on hauskinta kun sitä tekee porukassa. Iso porukka, joka jakaa korttinsa, saa myös aikaiseksi paljon enemmän kuin yksi ihminen, joka ei lainaa kortteja kavereilleen. Olemalla ”joukkue” saatte paljon monipuolisemmat korttivarat ja pystytte kasaamaan yhdessä pakkoja, joista ette itse pystyisi edes uneksimaan. Yhteistyössä ON voimaa – myös tässä pelissä.

Kun olet kehittynyt pelaajana tarpeeksi korkealle tasolle pelaamalla muiden tekemillä pakoilla, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen – luomaan omia pakkojasi. Kun pystyt luomaan omia pakkoja, tulee pelistä entistä hauskempaa. Pystyt keksimään countereita suosittuja pakkoja vastaan ja voittaa turnauksia omilla viritelmilläsi. Jos voitat, muut kopioivat sinun pakkojasi ja näin jatkumo jatkuu, eikä lopu ikinä. Kaikki ovat joskus aloittelijoita, kaikki ovat joskus hieman kokeneempia ja – lopulta – kaikki pääsevät joskus huipulle.

Joten vaikka olisit kuinka kokematon pelaaja ja pakanrakentaja kannattaa sinun mennä jokaiseen turnaukseen johon suinkin pääset, pitämään hauskaa ja oppimaan, sillä turnaukset ovat ikimuistoisia tilaisuuksia jokaiselle, joka on osa sitä.

Re: Miten rakennetaan turnauspakka

ViestiLähetetty: 01.11.2010 01:08
Kirjoittaja Kekkonen
Triumphantin lyhenne on muuten TM, koska TR = Team Rocket :) Tämmönen pieni fiksaus.

E: Olipas ruma graaginen hymiö :SS

Re: Miten rakennetaan turnauspakka

ViestiLähetetty: 01.11.2010 12:27
Kirjoittaja Tonu
Roosin MM-voittopakassa oli kylläkin 14 exää (ja 1 star). Vaikkakaan Miska ei pelannut yhtään Holo-Rarea, hänen decki pelasi sentään kymmentä Rarea joista 7 oli energiaa ja loput 3 Pokéa. :P

Komppaan kaikkea muuta mitä esa kirjoitti. :>

Edit:
"Virallisesti" GS:n oikea lyhenne on HS.

Re: Miten rakennetaan turnauspakka

ViestiLähetetty: 29.03.2011 12:45
Kirjoittaja Zami
Call of Legend-sarjankin voisi lisätä listaan.

Re: Miten rakennetaan turnauspakka

ViestiLähetetty: 08.08.2011 16:31
Kirjoittaja pokefan229
Onko nämä Japanilaiset kortit ''sallittuja'' tämän hetkisissä turnauksissa? :P
Spoiler:
olen tyhmä

Re: Miten rakennetaan turnauspakka

ViestiLähetetty: 08.08.2011 17:03
Kirjoittaja R0xu
Eivät, viime kauden alussa kiellettiin japanilaisten korttien pelaaminen muualla kuin japanin turnauksissa.

Tosin uusi kausi alkaa käynnistymään tämän viikonlopun MM-kisojen jälkeen, jolloin varmaan ilmoitetaan, jos muutoksia tulee.

Re: Miten rakennetaan turnauspakka

ViestiLähetetty: 01.12.2011 23:31
Kirjoittaja korvamato
Mitenkäs toi noitten vanhempien korttien käyttö turnauksissa? Onko sallittuja vai täytyykö olla noita kyseisiä sarjoja :D

Re: Miten rakennetaan turnauspakka

ViestiLähetetty: 01.12.2011 23:34
Kirjoittaja R0xu
Eipä noilla vanhemmilla korteilla saa pelata kauden virallisissa turnauksissa.
Liigassa ja joissain hupiturnauksissa, joissa erikseen sanotaan vanhat kortit sallituksi niin voi.

Aloitus viestin listasta puuttuu Emerging Power ja Noble Victories

Re: Miten rakennetaan turnauspakka

ViestiLähetetty: 01.12.2011 23:39
Kirjoittaja korvamato
Okei :D ku ite oon ostanu tota undauntedia mut täytyypi ostella sit lisää ku oon enemmän vanhan generaation kortteja ostellu aikoinani :D

Mitä muute suosittelisitte tehokkaan pakan rakentamiseen? jotai tiettyy kavaa tai jotai :D

Jos sinulla on jotain lisättävää, niin älä lähetä toista viestiä perään vaan käytä muokkaa-nappulaa (avoin kirja). - Keltainen Rayquaza

Re: Miten rakennetaan turnauspakka

ViestiLähetetty: 02.12.2011 00:27
Kirjoittaja Flyffel
Lisäsin aloitusviestiin Emerging Powersin, Noble Victoriesin, BW-Promot ja laitoin huomautuksen Next Destiniesistä.

korvamato: Kannattaa tutustua erään tämän foorumin adminin, badganondorfin, The Deck Out -blogiin (englanniksi). >Tässä< on linkki The Deck Outin ketjuun tällä foorumilla. (Sieltä löytyy myös linkki itse blogiin.)