Kysyntää liigalle Espoon/Järvenpään suuntaan?

Täältä löydät tietoa Suomessa toimivista liigoista, joihin voit tulla vapaasti pelaamaan Pokémon TCG:tä, videopelejä tai vain viettämään aikaa samanhenkisten seurassa! Eikö lähistölläsi ole liigaa? Perusta uusi ketju ja kerro mistä olet, ehkä löydät uusia pelikavereita!

Valvojat: R0xu, Play! Pokémon -järjestäjät

Kysyntää liigalle Espoon/Järvenpään suuntaan?

ViestiKirjoittaja Pikapika » 01.09.2018 06:19

No, palailimpa tässä aktiiviseksi pokémonfoorumin käyttäjäksi sitten vuoden keppi ja kivi. Käväisin tuossa Poromagiassa palaillessani korttiharrastukseni pariin reilu kolmisen vuotta taukoa pidettyäni ja tuli mieleen että voisin ehkä-mahdollisesti-luultavasti sellaista pyörittää. Korttiskene kun tuntuu hiljentyvän vaarallista tahtia ja tarvitsee lisää kaikenlaista toimintaa elpyäkseen lähellekään "kulta-aikojaan". Kuulin huhuja että Järvenpään liiga olisi kuulemma jo ajat sitten kuollut (toivottavasti lienevät vain huhuja. olis nimittäin harmi kun muutan itse kyseiseen kaupunkiin kuun alussa. Sitäpaitsi kyseinen liiga sattuu olemaan juuri aikaan jolloin olen normaalisti täyskoomassa yötyön jäljiltä >_< ) ja Suomihan tarvitsee runsaasti uusia moottoripyöräliigoja saadaan vähän kilpailua Bandidosille ja Helvatan Enkeleille (kiersin sensuurin), moottoripyörä kun on moottoripyörä ja skootteri se lälläripyörä

Kun asiasta puhuttiin kuulin yllättävän paljon Espoon saavan kannatusta liigasijaintina, tosin ainakin mulle heräsi pieni ihmetys että tarvitseekohan pääkaupunkiseutu vielä kolmatta varmistetusti toimivaa liigaa, tosin Espoo olis mulle aika toimiva sijainti koska opiskelut sattuu sijaitsemaan rantaradan varrella kyseisessä kaupungissa. Mutta sitten kuulin että "virallisen" liigan olisi sijaittava jonkun pelikaupan, tms. yhteydessä, toisaalta taas kuulin että "julkinen tila" riittää, päättipä byrokratian rattaat sitten pokémonkortteihinkin kajota :P Espoosta (saatika Järvenpäästä) en ainakaan itse löytänyt muita varmistetusti toimivia pelipuoteja kuin GameStopit enkä ole yhtään varma sallivatko nämä edes tällaisia tiloissaan, saati onko niissä ylipäätään tilaa muulle kuin myyntitoiminnalle (ainakaan GameStopeissa joissa olen käynyt ei pöytätilaa juuri löytynyt). Toki johonkin kirjastoon tai nuorisotaloon voisi tällaisen perustaa, niin kuin kuulin ehdotettavan mutta kuulemma epävarmaa voiko sellaista liigaa "virallistaa".

Ymmärrän että liigaosiossa ei ole ollut aktiivista keskustelua sitten vuoden Jura-liitukausi ennen ajanlaskun alkua, mutta vastauksia olisi silti ihan kiva saada. Eli summa summarum: Espoo vai Järvenpää, vai ylipäätään kumpaakaan?
Avatar
Pikapika
 
Viestit: 638
Liittynyt: 07.11.2010 10:24
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Kysyntää liigalle Espoon/Järvenpään suuntaan?

ViestiKirjoittaja Ciel Phantomhive » 01.09.2018 09:30

Espoon liiga olis mahtava juttu. Seutu-lipulla pääsee, jos asuu pääkaupunkiseudulla, Järvenpää on liian kaukana, joten kulut olisivat liian suuret pääkaupunkiseutulaiselle. Toki voit kysyä, jos GameStop sallii nimissään perustaa liigan, mutta GameStopien tilat on usein pienet, joten voisimme pelata juurikin kirjaston tiloissa. Isossa omenassa voi saada huoneen harrastukselle, joten pikku-jonnet ja muut ylimääräiset eivät häiritsisi. Voisimme myös pitää cuppeja ja challengeja perättäisinä päivinä, jolloin muualta tulevien ei tarvitse ravata täällä koko aikaa, vaan he löytävät yösijan ja voivat helposti kilpailla seuraavana päivänäkin. Toki, kun itse olen espoolainen, on oma lehmä ojassa, mutta Isoon omenaan pääsee metrolla ja/tai Selloon helposti junalla Helsingin suunnasta. :)
"So what? You're another person, so of course you look different. What do you need to be ashamed for? Besides, I'm free to be with whoever I want. No one has the right to say anything about it."
-Ciel To Snake
Avatar
Ciel Phantomhive
 
Viestit: 156
Liittynyt: 07.11.2015 21:00
(: Tähänkö sai jotain raapustaa? Hups, nyt käytin koko tilan...

Re: Kysyntää liigalle Espoon/Järvenpään suuntaan?

ViestiKirjoittaja tammis » 01.09.2018 10:05

Järvenpään liigaa ei ole ollut enää pitkään aikaan.

Pk-seudullahan on kolme aktiivista liigaa: Poromagia, Kesanto ja Oh My Game, joista kaikki järjestävät challengeja. Cuppeja järjestää ainoastaan Poromagia, mutta OMG:n uskotaan ja toivotaan liittyvän siihen joukkoon pian.

Virallinen liiga voi toimia myös muussa julkisessa tilassa kuin pelikaupassa, mutta Challengejen ja Cuppien järjestämisoikeuteen voidaan vaatia sijaintia peliliikkeessä (https://assets.pokemon.com//assets/cms2 ... nce-en.pdf).

Mitä tulee itse kysymykseen, en valitettavasti povaisi kovinkaan suurta elinvoimaa uudelle liigalle. Turnauksen sanktiointiin tarvitaan 8 osallistujaa, ja jo Vantaalla on vähän vaikeuksia saada tätä täyteen.
Avatar
tammis
 
Viestit: 48
Liittynyt: 29.11.2015 19:43
Paikkakunta: Helsinki / Nummela, Vihti

Re: Kysyntää liigalle Espoon/Järvenpään suuntaan?

ViestiKirjoittaja Mewtwolover » 01.09.2018 10:30

tammis kirjoitti:Virallinen liiga voi toimia myös muussa julkisessa tilassa kuin pelikaupassa, mutta Challengejen ja Cuppien järjestämisoikeuteen voidaan vaatia sijaintia peliliikkeessä (https://assets.pokemon.com//assets/cms2 ... nce-en.pdf).

Tarkemmin sanottuna Challengeja voi saada järjestää ilman että liiga sijaitsee peliliikkeessä tai on yhteistyössä peliliikkeen kanssa, mutta Cuppien järjestämisoikeuteen vaaditaan sijainti peliliikkeessä tai yhteistyökumppanuus peliliikkeen kanssa, säännöt menevät näin (lihavoin avainkohdat):
9.1. Qualification Criteria for League Challenges
Should you wish to apply to host a League Challenge, please take note of the following criteria that must be met:
If your League is located in the United States or Canada
- You must have your League for at least six months.
-You must have consistent and accurate reporting for a minimum of three months.

If your League is located in Europe, Russia, or South Africa
- Your League must be based in or associated with a store.
- Additional Club Leagues may be approved at TPCi’s sole discretion.
- You must have consistent and accurate reporting for a minimum of three months.

10.1. Qualification Criteria for League Cups
League Cups are only available to Store Leagues. In order to determine which Store Leagues qualify, Pokémon Organized Play looks at a combination of factors that may include tenure, consistent and accurate reporting, and previous success with League Challenges and Prereleases.

Store League = liiga, joka sijaitsee peliliikkeessä tai toimii yhteistyössä peliliikkeen kanssa.
Club League = liiga, joka toimii muussa julkisessa tilassa eikä ole yhteistyössä peliliikkeen kanssa.
Taidealueen kaikki muut kilpailut -vastaava ja Videopelialueen kilpailuvastaava
Kuva
"Nyt tajuan, ettei syntyperällä ole merkitystä, vain se on tärkeää kuinka itse käytät syntymässä saamasi elämän lahjan" -Mewtwo
Avatar
Mewtwolover
Pr00-nörtti
 
Viestit: 3447
Liittynyt: 31.08.2010 19:40
Paikkakunta: Jyväskylä City
(: Oh wow, oh wow, oh wow! :)

Re: Kysyntää liigalle Espoon/Järvenpään suuntaan?

ViestiKirjoittaja Pikapika » 01.09.2018 17:11

Eli jos mä ton Mewtwoloverin kommentin oikein ymmärrän niin riittää että liiga toimii jonkinlaisessa "yhteistyössä" pelikaupan kanssa jotta saataisiin aikaan sellainen "kauppaliiga" - ja tähän siis riittää että sopii asiasta pelikaupan, yms. kanssa, vai?

Itse tulkitsen pääkaupunkiseudun liigamäärän yhä kahdeksi, kun ainakin itse pitäisin Poromagiaa ja Kesantoa käytännössä samana liigana joka vain kokoontuukin kahdesti viikossa - nämä kaksi liigaa kun kokoontuvat keskenään samassa paikassa samaan aikaan vain eri päivinä. Mitä kuitenkin elinvoimatilanteeseen tulee, uskon itsekin tilanteen olevan epävarma, varsinkin jos perustan sen liigan ihan keskelle skuttaa. Itse kuitenkin olen sen verta positiivinen asian suhteen ja olen sen verta jääräpää että kaikki oppi täytyy hakea sieltä surullisenkuuluisasta Siperiasta, niin voisinkin kokeilla joku päivä kuinka liiga Espoossa vetäisi väkeä. Järvenpää kun on vaikuttaa sen verta pieneltä paikkakunnalta että suoraan sanottuna, ikävä kyllä uskon liigan elinvoiman olevan siellä hyvin lähellä nollaa, ellei nyt Jäkessä olisi sitten tapahtunut joku yhtäkkinen superinnostus kortteihin, jota en ainakaan näiltä näppäimin usko.

Ai niin, kiitos kaikille vastauksista :)
Avatar
Pikapika
 
Viestit: 638
Liittynyt: 07.11.2010 10:24
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Kysyntää liigalle Espoon/Järvenpään suuntaan?

ViestiKirjoittaja Mewtwolover » 03.09.2018 18:07

Pikapika kirjoitti:Eli jos mä ton Mewtwoloverin kommentin oikein ymmärrän niin riittää että liiga toimii jonkinlaisessa "yhteistyössä" pelikaupan kanssa jotta saataisiin aikaan sellainen "kauppaliiga" - ja tähän siis riittää että sopii asiasta pelikaupan, yms. kanssa, vai?

Ei muuten taida riittää pelkkä sopiminen pelikaupan kanssa, katsoin noita sääntöjä tarkemmin läpi ja huomasin tämän:
2.1. Store Leagues and Club Leagues
Whether your intended location is a game store or another community space, the Pokémon League program can be available to you. However, events associated with Leagues, such as League Challenges and League Cups, may only be available to you if your League is hosted by, or is otherwise associated with, a store. For the sake of differentiation, we refer to Leagues held in conjunction with a store as “Store Leagues,” while Leagues held in all other spaces are called “Club Leagues.

Your venue must meet the following criteria* to be classified as a store for the benefit of the Pokémon League program:
- Must be a “brick-and-mortar” establishment with a storefront, a visible point of sale, and regular daytime opening hours.
- Must sell the Pokémon Trading Card Game.
- Must provide accessibility to all potential attendees, regardless of age.
- Must have space for at least 8 players either inside or directly adjacent to your store.
- For events such as League Challenges and League Cups, you will be required to provide access to a clean, safe, and suitable tournament space within walking distance of the venue.

*These criteria are subject to change.
Taidealueen kaikki muut kilpailut -vastaava ja Videopelialueen kilpailuvastaava
Kuva
"Nyt tajuan, ettei syntyperällä ole merkitystä, vain se on tärkeää kuinka itse käytät syntymässä saamasi elämän lahjan" -Mewtwo
Avatar
Mewtwolover
Pr00-nörtti
 
Viestit: 3447
Liittynyt: 31.08.2010 19:40
Paikkakunta: Jyväskylä City
(: Oh wow, oh wow, oh wow! :)

Re: Kysyntää liigalle Espoon/Järvenpään suuntaan?

ViestiKirjoittaja Pikapika » 04.09.2018 23:42

Oikein hyvä kun muistutit, Mewtwolover :o Olinkin jo tässä lähteä vähän soudellen sotaan ja varata jo tiloja, täytyypi sitten miettiä tuota tilanvarausta ja ylipäätään koko homman järjestämistä tuon tiedon kannalta. Tämä kun sattui hieman mutkistamaan näitä asioita :P
Avatar
Pikapika
 
Viestit: 638
Liittynyt: 07.11.2010 10:24
Paikkakunta: Järvenpää


Paluu Liigat ja peliseura

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron