Switch to full style
Täällä voit keskustella muiden käyttäjien kanssa aiheista, jotka eivät sovi muille alueille.

Alueen säännöt

Käyttäjät voivat tehdä äänestyksiä vain tälle alueelle.

Mikäli haluat järjestää kilpailuja, muista lukea ohjeet kilpailujen järjestämiseen täältä!
Lähetä vastaus

Suosikkiopeningit/endingit yms.

27.04.2011 18:27

Tämän kaltainen töpö taisi olla joskus vanhalla foorumilla, eikä sellaista ole uudelle foorumille perustettu... Vielä... Mutta pistetään nyt asiaan muutos... Ainoana "sääntönä", joka tähän voitaisiin kunnolla laittaa, on kunnolliset perustelut, jotta aiheesta saataisiin jonkin moista keskustelua. Ja olettaisin, että linkkejä saa laittaa, jotta muut näkisivät/kuulisivat, millaisesta on kyse.

Omat:

One Outs OP: Pay Money To Pain - Bury

Tää biisi on omasta mielestäni todella hyvä. Itse asiassa parhaita animeopeningeja musiikiltaan. Alkuosa jotenkin herkkä, ja jossain vaiheessa biisistä tulee hieman vakavampi. Joka tapauksessa omasta mielestäni kyseessä on kaunis kappale. Pienenä huomiona lisään, että koko laulu on englanniksi, vaikka esittäjäbändi on japanilainen.

Bakuman: Super Hero Legends opening

Vaikka kyseessä ei ole varsinaisesti animeopening, se silti aloittaa koko sarjan, ja on sarjan sisäisen sarjan tunnari. Biisi on vauhdikas, ja samalla jotenkin eeppinen. Vaikeaa selittää sen kummemmin...

Bakuman OP: Kobukuro - Blue Bird

Blue Bird on vain upea kappale. En voi mitään sille, että olen heikkona viuluihin ja vastaaviin soittimiin...

Lisää laittelen omaan listaani, kun muistan/jaksan listata selityksineen kaikki biisit...

Re: Suosikkiopeningit/endingit yms.

27.04.2011 20:41

Nämä eivät ole paljoakaan muuttuneet sitten vanhan foorumin. Mutta postataanpa nyt uudestaan, koska ne minusta ansaitsevat paikkansa parhaiden openingien töpössä. En tiedä, onko tarkoituksena arvostella pelkästään openingin musiikkia vai kokonaisuutta, joten laitan vähän molempia.

Kokonaisuus
Higurashi no Naku Koro ni
Luultavasti paras opening, mihin olen tähän mennessä törmännyt. Luo juuri sellaisen psykedeelisen ja epämääräisen kuvan, joka tälle sarjalle sopii. Paljon symboliikkaa ja kappale, josta tulee kylmiä väreitä. Tässä sarjassa ei kaikki tosiaankaan ole ihan hyvin ja normaalia, joten luo juuri oikeaa tunnelmaa.

Baccano!
Musiikista olen tässä hieman kahta mieltä, mutta se on silti sen verran hauska ja svengaava, että saa hymyilemään. Videon kanssa varsinkin. Siirtymät hahmoista toiseen ovat mielikuvituksellisia ja kiinnostavia ja opening auttoi huomattavasti isohkon hahmokaartin nimien muistamisessa lyhyenpuoleisessa sarjassa. Myös hahmojen luonteet ja suhteet tuli suht hauskasti jo openingissa.

Soul Eater 1 ja 2
Molemmissa openingeissa on puolensa. Ekassa parempi video, tokassa parempi musiikki.
Ensimmäisen heiluva kamera häiritsee tosin hiukan siinä ekassa viikatekohtauksessa, mutta muuten se on aika loistava tehokeino. Kakkosopening alkaa hienosti, mutta loppu on aika tavallista hahmokaartin esittelyä ilman sen kummempia erikoisuuksia.

Musiikki
Higurashi no Naku Koro ni rei
Videossa sikäli ei ole mitään kovin erikoista, mutta musiikki... Yleisestikin When They Cry-sarjan (Higurashit ja Umineko) animeissa on mielenkiintoiset ja tunnelmaa luovat kappaleet openingeissa ja niistä on suosikkia hankala valita. Mutta eiköhän se olisi joko tämä kolmas tai jo linkitetty ensimmäinen. Erityisesti rytmitys tekee kappaleesta kiinnostavan, mutta se on myös sen verran melodinen, että on yleisesti helpommin pidettävä kuin sarjan muut kappaleet, jotka eivät välttämättä joka musiikkimakuun iske. Tämä on sen sijaan enemmän... sellainen, jonka voisi kuvitella kuulevansa radiosta joskus. Muut luovat epäilyttävää tunnelmaa, tämä kuulostaa enemmän toiveikkaalta omaan korvaani. Musiikki tosin on vaikeammin arvosteltavissa objektiivisesti kuin musiikki+video, joten riippuu kai paljolti ihmisestä, miten mikäkin kappale iskee.

Re: Suosikkiopeningit/endingit yms.

27.04.2011 21:41

No, animenkatsomiseni on varsin suppea. Mutta heitänpäs tänne jotain omia helmiä kuitenkin.
Videoissa voi olla spoilaavaa tavaraa, tai ne on muuten vain epämääräisiä eivätkä ole videollisesti oikeita openingijä. Arvoin tässä lähinnä musiikillista puolta
Lisäksi osa saattaa olla ns. kokoversioina eikä vaan siinä animen alussa olevassa lyhyessä muodossa.

One Piece Opening 9 - We Are

No, ensinnäkin itse pidän kaikista One Piecen openingeistä. Valitsin tämän nyt lähinnä koska pidän We Area parhaimpana (duh), ja tämä uusioversio on mielestäni hitusen hienompi kuin alkuperäinen kappale. Kappale tiivistää hienosti koko One Piecen yhteen lauluun. Kaikki OPn openingit ovat siis aivan huippuja

Dragonball Z Kai Opening - Dragon Soul

Sain eargasmin kuullessani tämän ensimmäisen kerran. Kasvoin sen surkean englanninkielisen dragonballz hokemisen kanssa, joten eiköhän se ole sitten selvä että tämä teki minuun vaikutuksen.

Toriko Opening 01 - ''Guts guts''

Tämä nyt sitten on ainakin sitä uudempaa animea, alkoi kuitenkin vasta tänä vuonna (Oliko jopa tässä kuussa?). One Piecen avulla tämän sitten löysin ja jostain syystä tämä opening natsahti hyvin. Ei se varmaan hirveän laatu ole mutta nämähän ovat mielipidekysymyksiä. Teki mieli kuunnella tämä uudelleen ja uudelleen

FMA - Opening 1

Itse animea en katsonut kuin sen muutaman jakson verran, mitä muistin sitä Subilta katsoa sen ilmestyttyä suomen televisiosta. Tunnari nyt on vaan aika laatukamaa joka tapauksessa. Soitin tätä silloin aikoinaan pitempiäkin aikoja Youtubesta.

Pokemon Battle Frontier Theme USA ja Pokemon Battle Frontier Theme - Spurt

Jaa että mitä jenkkiversio tekee tässä listassa? Siksi koska koen sen kuitenkin aika viihdyttäväksi ja mukaansatempaavaksi tunnariksi. Japaniversio tietenkin pesee jenkkiversion kaikilla osa-alueillaan, videona oli hieno nähdä Ashin pokemonit lentävän avaruudessa tai jossain vastaavassa.

Naruto - Fighting dreamers

Vaikka kiroankin Naruton henkilökohtaisesti maan rakoon, tämä tunnari on aika hyvä. Menevä tahti saa tämä itsensä kuunneltua yhä uudestaan ja uudestaan.

Re: Suosikkiopeningit/endingit yms.

29.04.2011 13:06

Näitä on itselläni aika paljon, voisin selata tuben suosikkilistani läpi ja mainita muutamista mistä pidän.

Sherlock Koira alkutunnari

Nostalgista arvoa tällä biisillä, tuli tuota muutama jakso telkusta kun olin vielä pikkuinen. Varmaan silloisella lapsi mielellä ihastunutkin tähän ja ei näin nykyiässäkään kuulosta edes huonolta sanoitukselta : )

Hunter x Hunter - Opening 3 (OVA Genei Ryodan)

HunterHunter melkoisen hyvä shounen sarja vuosien takaa. Ikävästi potentiaalinen anime loppui tästä mangan mennessä sen tekijän käsissä vähän päin mäntyä
Sarjan lempi opening viidestä vaihtoehdosta.

Needless - Opening 1

Kunnon japanihevipoppia, soittoääneni ollut jo pitkäntovin. Kuunnellessa saa aina Manly fiilikset ;__;

Digimon Tamers ending 1

Jotenkin tässä mennään ilon ja synkkyyden välissä. Takaton angsti sateessa ja sitten kamujen saapuminen paikalle on jotenkin vaan aika aaawws.

Hokuto no Ken - opening

Sarja 80-luvulta milloin animet olivat eeppisiä muskelimiesten taistelemista ja koskettavat musiikit.

Kaiji 2 op

Vähän uuttakin animea. Musiikki sopii hyvin Kaiji sarjalle ja on mukaansa vievä.

No tuolihan tuossa jo muutama. Oon niin huono perustelemaan että en jaksa enempää.

Re: Suosikkiopeningit/endingit yms.

29.04.2011 19:36

Liian pitkä lista tulisi, jos lähtisin luettelemaan kaikkia suosikki OP:itani, joten täytyy tällä erää tyytyä vaan viiteen ensimmäiseen jotka nousivat esiin, kun nopeasti selasin katsomieni sarjojen OP/ED:itä. En yleensä jaksa niinkään kiinnostua videoiden kuvamateriaalista, vaan mielenkiinnon kohteena on enemmänkin musiikki. Mitään järin syvällisesti en saa purettua mieltymyksiäni, mutta yritän saada jotain (fiksua) tekstiä aikaiseksi. Heitän sulkuihin vielä bändin/artistin ja kappaleen itse sarjan lisäksi.

Baccano OP (Paradise Lunch - Gun's & Roses)
Ja heti ensimmäisenä on vuorossa OP, joka on listalla sitten enemmänkin videon kuin musiikin perusteella. xP Ei siinä mitään, on se musiikkikin ihan svengaavaa. Eniten tässä kuitenkin viehättävää tapa, millä hahmojen esittelyt on liitetty toisiinsa. Todella sujuvasti siirrytään henkilöstä toiseen ilman minkäänlaisia ongelmia.

Black Lagoon OP (Mell - Red Fraction)
Toisena sitten OP, joka on listalla sitten täysin musiikin perusteella videon ollessa mielestäni vähän meh. Musiikki, ollessa kuitenkin tärkeämpi osa, pelastaa tämän OP:n täydellisesti. En tiedä viehättääkö tässä sitten se, että laulu on englanniksi laulettu. Kappale sopii kuitenkin sarjaan hyvin, millä on ainakin vaikutusta mielipiteeseeni.

Durarara!! OP1 (Theatre Brook - Uragiri no Yuuyake)
Samankaltaisuutta löytyy Baccanon OP:n kanssa, mutta mikäs ihme se on, kun tekijätiimi on sama. Erona Baccanon OP:hen kuitenkin on tässä se, että tällä kertaa kappale on myös todella hyvä ja huomio omalta osaltani kohdistuu enemmänkin sen tunnustamiseen, eikä videon. Baccanon videon tapaan hahmot esitellään todella sujuvasti.

FMA: Brotherhood OP1 (YUI - again)
Muistan kun FMA:n mangaan perustuva anime alkoi pyörimään, niin mielessä kävi, että mitäköhän tästä nyt tulee. No, aloitetaan sarja törkeän hyvällä OP:lla. Kelpasi, ei sarja nyt muutenkaan pettänyt. Mutta itse OP:hen, kuten sanoin, kun ensimmäisen kerran katsoin sarjaa ja se aloitetaa tällä, niin eihän siitä voinut olla pitämättä. Kappaleen rauhallisesta alusta siirrytään ns. kiihkeämpään tunnelmaan ja edelleen kertosäkeeseen. Todella hyvä veto saada katsojat seuraamaan sarjaa.

Hayate no Gotoku S2 OP1 (Elisa - Wonder Wind)
Pahoittelen, etten nopealla etsinnällä löytänyt itse videota, mutta musiikin perusteellahan tässä taas menen. Mainitsemistani OP:ista tämä on siitä erikoisin, etten oikeastaan tiedä, miksi pidän tästä. Kappale on useamman kerran jäänyt soimaan päähäni, joten se voi hyvinkin olla syynä.

En nyt enempää jaksa alkaa listaamaan, viisikin OP:ta on jo mielestäni melko paljon. Katsotaan jos joskus jatkan listaani.

Re: Suosikkiopeningit/endingit yms.

29.04.2011 21:31

Pocket Monsters OP 9- Battle Frontier
Tähän kappaleeseen ei voi olla rakastumatta! Ehdottomasti suosikkini Pokémon-animen tunnareista. Kappale on tarttuva, kitarariffit mahtavat, laulaja loistava. Täydellistä

Higurashi no naku koro ni OP
Tämä on yksi minunkin suosikki opening-biiseistä mitä olen kohdannut. Kappale luo pientä mystistä tunnelmaa mikä taas sopii sarjaan.

Hopeanuoli OP
Haha, vaikken en olekaan katsonut kyseistä animea montaakaan jaksoa enkä tästä kovinkaan paljoa edes pidä, on sarjan tunnari jotain niin mahtavaa että siihen ei sitten millään kyllästy. Melodia on hyvin tarttuva ja laulajan ääni hyvä.

Higurashi no naku koro ni kai ED- Taishou a
Ah, tämä ending-kappale on ihanan rauhallinen ja sopii hyvin sarjan toisen kauden henkeen.

Umineko no naku koro ni OP

Tämä on kyllä eeppisin animetunnari, jonka olen kuullut. Intro oli hyvin mahtipontinen ja tää tunnari oikeastaan sai mut vähän vilkaisemaan millainen sarja tämäkin nyt oikein on, mutta petyin :/ (ja koska tämä kuitenkin OP/ED-topicci en ala selostamaan tästä sen enempää) Opening kuitenkin on todella hyvä ja varsinkin tuo italian kieli joissain kohdissa tuo lisäpisteitä

Re: Suosikkiopeningit/endingit yms.

11.05.2011 08:25

Heiccu kirjoitti:Higurashi no naku koro ni OP
Tämä on yksi minunkin suosikki opening-biiseistä mitä olen kohdannut. Kappale luo pientä mystistä tunnelmaa mikä taas sopii sarjaan.

Higurashi no naku koro ni kai ED- Taishou a
Ah, tämä ending-kappale on ihanan rauhallinen ja sopii hyvin sarjan toisen kauden henkeen.

Umineko no naku koro ni OP

Tämä on kyllä eeppisin animetunnari, jonka olen kuullut. Intro oli hyvin mahtipontinen ja tää tunnari oikeastaan sai mut vähän vilkaisemaan millainen sarja tämäkin nyt oikein on, mutta petyin :/ (ja koska tämä kuitenkin OP/ED-topicci en ala selostamaan tästä sen enempää) Opening kuitenkin on todella hyvä ja varsinkin tuo italian kieli joissain kohdissa tuo lisäpisteitä


Turha minun on näitä listata, olisin maininnut nuo kaikki.

Lisäksi Kami nomi zo shiru sekain molemmat OP:t ovat mielestäni hienoja. Kaijin 1-op on hyvä, tokasta en oikein pidä.

Re: Suosikkiopeningit/endingit yms.

11.05.2011 16:01

Ginga Densetsu Weed Opening
Itse tykkään paljon rytmistä ja musiikista jotku osuvat sarjaan todella hyvin. Laulajan ääni ei mitenkään erityisen kaunis, mutta ihan okei.
Omiin lempisarjoihin tämä on kuulunut jo melko kauan.

Tokyo Mew mew Japanese Opening
Oii, tämän ihkupulla-animen opening. Rytmi kiva ja laulajan ääni kaunis. Mutta todellakin, kappale kertoo aika paljon koko sarjasta.

Pokémon Opening, Season 1
Tämä. Tämä on ylivoimaisesti parhaita Pokémonin Openingeja ikinä. Pidän todella paljon.

Digimon Tamers Japanese Opening
Pidän todella paljon, vaikka Digimonit eivät niitä lempiasioita ole. Laulajan ääni ihan kiva ja itse musiikki on todella mukavaa kuunneltavaa.

Re: Suosikkiopeningit/endingit yms.

11.05.2011 16:56

Higurashit onkin jo linkitetty sen verta monessa postissa että jätän ne tällä kertaa. Aivan loistavia, etenkin 2 ekan kauden openingit. <3 Sen sijaan ihkutan vielä lisää tota Madoka Magicaa, joten tässäpä sen lopputeema. Vieläkin saa aikaan kylmiä väreitä. Kertoo mielestäni aika paljon sarjan hengestä sekä lyriikoiden että soundin osalta. Sekä kaunis että ahdistava. Soundtrackia tekis kyllä mieli, om nom~

Madoka Magica - Magia

Re: Suosikkiopeningit/endingit yms.

21.08.2011 01:00

En turhan monea animea katso, joten listaanpa jokaisesta sen suosikki OP:n tai ED:n. En nyt oikein osaa sanoa miten yleisesti arvostelen näitä, mutta koitan nyt sanoa jotain järkevää jotta tämä ei olisi ihan pelkkä lista. OP:t saattavat sisältää spoilaavaa tavaraa, joten katsothan varoen ja omalla vastuulla jottet joudu spoilauksen uhriksi.

One Piece OP 6 - Brand New World
Hieman vaikea valinta, koska pidän tästä ja OP 15. lähes yhtä paljon, vaikka ovatkin hyvin erillaiset OP:t. Pidän musiikista sen positiivisuuden takia ja myös videon alusta ainakin, mutta en niin paljoa lopusta, koska se sisältää muutaman spoilerin ja musiikki ei kuulosta niin hyvältä. Mutta joka tapauksessa tämä on ehdottomasti yksi suosikeistani.

Soul Eater OP 2 - Paper Moon
Ehdottomasti yksi suosikeistani ja myös yksi ensimmäisistä OP:sta joita olen nähnyt. Alku on varsinkin hyvä, mutta loppua kohden menee hieman tylsäksi, kun hahmoja ei esitellä kovin omaperäisesti, mutta pidän videosta silti aika paljon. Kokonaisuudessaan ihan hieno OP.

Katekyo Hitman Reborn! OP 7 - Funny Sunny Day
KHR OP:t ovat usein ainakin videon kannalta mielestäni aika samanlaisia: hahmojen, kohtausten ja uusien kykyjen esittelyä ja tämä OP ei eroa tuosta kaavasta mitenkään erityisellä tavalla. Pidän tästä OP:sta eniten musiikin takia, joka sopii videoon aivan loistavasti ja se kuulostaa todella hyvältä varsinkin englanniksi. Hieno OP kaiken kaikkiaan.

Naruto Shippuden OP 9 - Lovers
Jaa-a, mitä nyt tästä sanoisin. Tämä OP ei missään suosikkilistani kärjessä komeile, mutta varmaan Naruto OP-listan kärjessä ehkä. OP on kokonaisuudessaan ihan hieno: Henkilöiden ja tapahtumien esittelyä, uusia jänniä juttuja ja muuta jännää, mutta todellisen hienouden siihen tekee videon sisältämä tietynlainen symboolisuus, joka tavallaan tiivistää Sakuran tunteet ja ajatukset tähän OP:seen. Tästä huolimatta musiikki ei ole mitenkään ihmeellistä.

Full Metal Alchemist Brotherhood OP 2 - Hologram
Sanoisin että tämä saattaa olla se suosikki OP:ni. Musiikki on aivan käsittämättömän hyvän kuuloista ja videokin on loppuun asti aivan mahtava. En oikein keksi mitään huonoa sanottavaa paitsi alun hahmojen esittely, joka on varsin tylsä, mutta siitä huolimatta OP on mahtava.

Toradora! ED 2 - Orange
Listani ainoa ED ja tämän hetkinen suosikkini näistä kaikista. Vaikka video nyt ei ainakaan ensivaikutelmallaan anna mitään kovin hyvää kuvaa, eikä musiikki erityisine nimineen ja tyylineen saata vakuttaa tai mitään erityisiä syvällisyys pisteitä saata kerätä, niin pidän tästä silti ihan käsittämättömän paljon, että vähän ihmetyttää. Jotenkin vain kokonaisuus on niin piristävä ja positiivinen, että tuntuu siltä, että voisi kuunnella tätä vaikka kuinka kauan. Osittain tämän kappaleen takia tein tämän koko listan.

Re: Suosikkiopeningit/endingit yms.

23.08.2011 13:49

Ja lisää omia suosikkejani, koska nyt tuli pari mieleen...

Reborn OP 2: Boys and Girls

Opening on omasta mielestäni ehkä yksi eeppisimmistä, mihin olen ikinä törmännyt. Animaatio kertoo loistavasti muutoksesta, joka sarjassa tapahtuu, elikkä nyt oikeat taistelut alkavat. Biisi on mahtava, ei yhtään vaikuta että LM.C, suosikkibändini, esittää sen xD Mut, kuitenkin, mä olen nähnyt englanninkielisen käännöksen, ja sen myötä voin todeta, että voisi luulla biisin olevan tehty ihan sarjaa varten.

Kaiji OP 1: The future is in our hands

Tutustuin Kaijiin ekan kerran vasta kolme päivää sitten, ja tämä nousi heti yhdeksi suosikeistani. Kapinallisasenne tuntuu aina hyvältä, ja koko biisi sopii sarjan henkeen todella hyvin.

Re: Suosikkiopeningit/endingit yms.

06.04.2012 17:11

Herätänpä tämän ketjun, kun vanhan viestien videoista 6/7 ei enää toimi ja paljon uutta animea on tultu katseltua. Beware of spoilers

Clannad: After Story OP1 - Toki Wo Kizamu Uta
Tämä on ehdottomasti yksi kauneimmista ja rauhallisimmista animetunnareista minkä tiedän, jossa musiikin ja kuvan yhteensopivuus on suorastaan loistava. Vaikka tämä muistuttaa jossain osin aika paljon Clannadin alkutunnaria, niin silti tämä pesee sen helposti. Samaa ei kuitenkaan voi sanoa lopputunnareista, sillä After Story:n ending on turhan positiivinen eikä se sovi mielestäni surullisimpiin jaksoihin ollenkaan. Dango Daikazoku ftw~

Tengen Toppa Gurren Lagann OP1 - Sorairo Days
Eeppisyyttä IMO parhaimmillaan. Jos jokin alkutunnari lävistää taivaat niin se on kyllä tämä. Varsinkin kohdat 0:10-0:37 välillä ovat ainakin musiikin kannalta aivan täydellisyyttä hipovia. OP olisi minun puolestani voinut pysyä samana koko sarjan pienin muutoksin, mutta Kaminan korvaaminen pikku prinsessa Nialla oli virhe, virhe ma sanon!

Steins;Gate OP1 - Hacking to the Gate
Uniikimpaa alkutunnaria saa etsiä, sillä en ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa. Tämä on kuin taideteos; löydän siitä aina jotain uutta jokaisella katsontakerrallani ja se on aina yhtä viihdyttävä. Biisikin on hyvä, mutta kävi minun kohdalla hieman tylsistyttäväksi sarjan loppupuolilla.

ef - a tale of memories OP - Euphoric Field
Ei mitenkään erityinen alkutunnari, mutta teema on hyvin mielenkiintoinen ja biisi on myös hyvin sopiva. Opening:issa on myös tietynlaista symbolismia, joka valkenee pitemmällä sarjassa.

Naruto Shippuden ED21 - Cascade
Siinä missä viimeisimmät alkutunnarit ja lopputunnarit ovat sisältäneet paljon symbolismia tai ovat muuten menneet päin arsetta(Links Links), niin tässä on tunnetta niidenkin edestä. Vaikka samoja Naruto Vs Sasuke ja Hinata ja Sakura teemoja on kierrätetty ihan reilusti, niin silti tämä on mielestäni poikkeuksellisen hyvin tehty, koska se ei keskity pelkästään niihin. Musiikki sopii täydellisesti.
Lähetä vastaus