Kony 2012

Täällä voit keskustella muiden käyttäjien kanssa aiheista, jotka eivät sovi muille alueille.
Alueen säännöt
Käyttäjät voivat tehdä äänestyksiä vain tälle alueelle.

Mikäli haluat järjestää kilpailuja, muista lukea ohjeet kilpailujen järjestämiseen täältä!

Kony 2012

ViestiKirjoittaja vilpuri5 » 09.03.2012 19:41

Joseph Kony on ugandalainen mystikko ja sissipäällikkö, joka on vuodesta 1987 lähtien johtanut Afrikan pahamaineisimpiin kuuluvaa Lord's Resistance Army -sissiliikettä.

Lord's Resistance Armyn toimintatapoihin kuuluu ugandalaisten lapsien sieppaaminen ja aivopeseminen lapsisotilaiksi, ja sisseiltä paenneet lapset ovat kertoneet lapsisotilaiden palvovan Konya puolijumalan kaltaisena hahmona.

Koska Lord's Resistance Army on historiansa aikana syyllistynyt lukuisiin ihmisoikeusloukkauksiin, mukaan lukien siviilien joukkomurhiin, silpomisiin, kidutuksiin vuonna 2004 kansainvälinen rikostuomioistuin julkaisi pidätysmääräyksen Konystä. Konya vastaan on esitetty 33 syytekohtaa, joista 12 koskee rikoksia ihmisyyttä vastaan, mukaan lukien murha, orjuutus, ja epäinhimilliset teot, jotka ovat aiheuttaneet vakavia fyysisiä vammoja ja kärsimyksiä. 21 syytekohtaa koskee sotarikoksia, mukaan lukien murha, siviilien julma kohtelu, tahalliset hyökkäykset siviiliväestöä vastaan, ryöstelyt sekä lasten pakkovärväys sotilaiksi.

Konya ei ole kuitenkaan onnistuttu saamaan kiinni, ja nykyisin Konyn uskotaan piileskelevän Lord's Resistance Armyn leirissä Kongon demokraattisessa tasavallassa.


Pähkinänkuoressa Joseph Kony on siis sissipäällikkö, joka mm. sieppaa ugandalaisia lapsia ja pakottaa pojat sotilaiksi. Kony on ollut vapaalla jalalla jo vuosikausia, mutta vasta nyt ollaan pääsemässä asian kimppuun kunnolla. Kony on teoillaan päässyt maailman pahimpien sotakriminaalien listan ykköseksi.

Mitä me voimme tehdä?

Konyn pysäyttämiseksi on aloitettu Kony 2012 -kampanja, jonka videon voi katsoa YouTubesta. Video on saanut tähän mennessä jo yli 55 miljoonaa näyttökertaa ja se leviää verkossa kovaa vauhtia. Tavoitteena on tehdä Konysta julkisuuden henkilö, ja aktivoida yksittäiset kansalaiset ympäri maailmaa vaatimaan hallituksilta toimia Konyn pidättämiseksi. 20.4.2012 tarkoituksena on levittää Kony-aiheisia julisteita ja tarroja suurkaupunkeihin ympäri maailmaa niin, että uutiskynnys ylittyy. Kampanjan taustajärjestö on yhdysvaltalainen voittoa tavoittelematon Invisible Children -organisaatio. Mukana on 20 julkisuuden henkilöä sekä 12 poliitikkoa, mukana mm. Taylor Swift, Rihanna, Angelina Jolie, Bono sekä Ellen DeGeneres.


Katso noin puolituntia kestävä pätkä Kony 2012 - projektista tästä, mukana mm. erään Konyn uhrin tarina

Autat paljon myös esimerkiksi vain jakamalla videon vaikkapa facebook-sivustollasi tai levittämällä tietoa muuten. Kony 2012 tarvitsee kaikkien kansalaisten apua, sillä tarkoituksena on nimenomaan herätellä yhteisvoimin hallitusten jäsenet vauhdittamaan pidätystoimia.


Poistin linkit joissa kaupitellaan tavaraa. Sellaisia ei tänne laiteta. Harkitsen annanko koko ketjun edes olla täällä. -Mewstor
Pahinta ei ole pahojen ihmisten pahuus, vaan hyvien ihmisten hiljaisuus.
Avatar
vilpuri5
 
Viestit: 31
Liittynyt: 16.07.2011 11:40
Paikkakunta: Oulu

Re: Kony 2012

ViestiKirjoittaja Mewstor » 09.03.2012 22:02

Ei pitänyt vastata tähän ollenkaan mutta...

Mitä vilpuri5 on tehnyt tämän asian eteen? Jos ette oikeasti aio tehdä muuta kuin spämmiä copypastaa ympäri nettiä ja käydä klikkaamassa naamakirjassa jotain tykkäänappia, älkää edes vaivautuko. Voittoa tavoittelematonta organisaatiota ei ole olemassakaan. Tällaisissa keräyksissä se raha saadaan aina takuulla käytettyä kaikkeen muuhun kuin konkreettiseen toimintaan asian eteen. Paperilappusilla tai tarroilla ympäristöä roskaamalla saa aikaan vain kiukkua ihmisissä. On hyvin todennäköistä, että asiasta ollaan jo tarpeeksi tietoisia kiitos internetin lähes ylitsevuotavan spämmimäärän ja noiden maailmaa mullistavien julkkismainostajien. Tämä ei ole mikään uusi juttu. Joku vain päätti nyt nostaa metelin aiheesta ja kuten kaikissa hypeissä, on tässäkin loistava tilaisuus heittää oheistuotteet kehiin.

Kyllä arvasitte oikein. En ole tämän asian kannalla lainkaan. Jos tällaista oikeasti tapahtuu niin on se kamalaa, mutta jos kukaan ei ole sille vielä mitään tehnyt, ei asia tunnu vallanpitäjiä hirveästi kiinnostavan. Esim. USA on nyt listinyt jo sen verran maineikkaita terroristeja, ettei tämän tyypin löytäminen olisi homma eikä mikään... jos heitä oikeasti kiinnostaisi.
Mutta ei se mitään. Katsotaan tapahtuuko jotain tämän kampanjan ansiosta. Jos tapahtuu niin, joo hyvä juttu. Varsinkin jos USA jaksaa vaivautua, voivat he saada edes yhden merkinnän epäitsekkäästä toiminnasta kirjoihinsa.
Mewstor myy kortteja ja tavaraa!!!
Mewstorin vaihtolista
White2 FC: 0047 0767 8511
Kiitos Hilippa ihanasta avatarista!
Avatar
Mewstor
DaMewFreak Admin
 
Viestit: 2212
Liittynyt: 31.08.2010 20:36
Paikkakunta: Turku

Re: Kony 2012

ViestiKirjoittaja Mewtwolover » 09.03.2012 23:04

Mewstor kirjoitti:Tällaisissa keräyksissä se raha saadaan aina takuulla käytettyä kaikkeen muuhun kuin konkreettiseen toimintaan asian eteen.

Totta, tässä asiassa on noussut kohu juuri tuosta rahan käytöstä: Joseph Kony-nettikampanjasta nousi myrsky

Nimimerkki Inha olmi on tuon linkittämäni uutisen kommenteissa kiteyttänyt hyvin, mistä tässä kampanjassa on oikeasti kyse:
Inha olmi kirjoitti:Konyllä ei edes ole mitään lapsiarmeijaa, hän on vain yksi sadoista mahdollisuutensa menettäneistä viidakkoon ajetuista puskakenraaleista. Hänessä ja hänen muutaman sadan hengen "armeijassaan" ei ole mitään sen ihmeellisempää joka nostaisi hänet erikoisuudeksi. Afrikka on pullollaan hirmutekoja tehneitä kapinallisia, Jason Russel on vain luonut hänestä lähes yliluonnollisen pahuuden ilmentymän jota vastaan maailmanparantajat ja surusilmäiset humanistit voivat taistella kotoaan käsin ostamalla rannekkeitta ja muuta krääsää.

Lopputuloksena on Russelin tähtitieteellinen rikastuminen hyödyllisten hölmöjen avulla.

Naurettavinta tässä hommassa on että Konya vastaan kiivaasti kampanjoivista moni ihailee avoimesti myös aikanaan lapsia siepannutta ja murhannutta kapinalliskenraali Che Guevaraa.

Jason Russel on tuon Invisible Children-järjestön johtaja.

Lainaan tähän asiaan liittyvää viestiäni Offtopic-palstalta:
Mewtwolover kirjoitti:Tuo leffa on kuvattu jo vuonna 2003 ja julkaistu vuonna 2006, nykyäänhän LRA-sissiliike on jo Ugandassa nujerrettu ja siellä on rauhallista. Kony pakoilee ICC:tä(kv. rikostuomioistuin) Kongossa.


Tällaisiin kampanjoihin kannattaa siis aina suhtautua kriittisesti, eikä suinpäin lähteä levittämään niitä eteenpäin!
Taidealueen kaikki muut kilpailut -vastaava ja Videopelialueen kilpailuvastaava
Kuva
"Nyt tajuan, ettei syntyperällä ole merkitystä, vain se on tärkeää kuinka itse käytät syntymässä saamasi elämän lahjan" -Mewtwo
Avatar
Mewtwolover
Pr00-nörtti
 
Viestit: 3446
Liittynyt: 31.08.2010 20:40
Paikkakunta: Jyväskylä City
(: Oh wow, oh wow, oh wow! :)

Re: Kony 2012

ViestiKirjoittaja Mewstor » 09.03.2012 23:29

Myönnän etten tiedä tästä muuta kuin mitä olen kuullut/lukenut tähän mennessä, sillä kiitos tuubin uuden systeemin, jos katsoisin tuon videon sieltä, olisi suosituksissani lista videoita joita en todellakaan aio katsoa ja v-käyrä nousisi entisestään. Yhdistettynä tietoihin järjestöjen toiminnasta, olen tullut siihen lopputulokseen, että ihmisiä vedetään taas höplästä.
Mewstor myy kortteja ja tavaraa!!!
Mewstorin vaihtolista
White2 FC: 0047 0767 8511
Kiitos Hilippa ihanasta avatarista!
Avatar
Mewstor
DaMewFreak Admin
 
Viestit: 2212
Liittynyt: 31.08.2010 20:36
Paikkakunta: Turku

Re: Kony 2012

ViestiKirjoittaja Hikaru » 10.03.2012 00:01

Mewstor kirjoitti:Myönnän etten tiedä tästä muuta kuin mitä olen kuullut/lukenut tähän mennessä, sillä kiitos tuubin uuden systeemin, jos katsoisin tuon videon sieltä, olisi suosituksissani lista videoita joita en todellakaan aio katsoa ja v-käyrä nousisi entisestään. Yhdistettynä tietoihin järjestöjen toiminnasta, olen tullut siihen lopputulokseen, että ihmisiä vedetään taas höplästä.

Öh... Katso kirjautumatta sisään? No ei tarvitse, videolla ei oikeastaan ole mitään ihmeempää sisältöä, jos osaa katsoa vähänkään kriittisesti. Sen on siis tarkoitus vain saada ihmiset ostamaan tuotteita, lahjoittamaan järjestölle ja levittämään tietoa. Onhan se hienoa, että tällaisista asioista valistetaan ihmisiä, mutta minusta tuo video on kuin mistäkin anarkistipropagandatehtaasta. Alkoi epäilyttää siinä vaiheessa, kun siinä käskettiin levittää tiettynä päivänä koko kaupunki täyteen Kony 2012 julisteita. Siis roskausta ja lainrikkomista. Arvelutti myös Russelin oman pojan käyttäminen katsojiin vetoajana. Välittömästi videon katsomisen jälkeen olin ihan "jee-tahdon auttaa", mutta tunne laimeni nopeasti.

Lisäksi luin, että suurin osa niistä rahoista menisi oikeasti siihen mainostamiseen ja noiden elokuvien tekemiseen - niitä on kuulemma tehty useita. Mutta kyseessä ovat tietty huhuja, mutta ulkoapäin rahat kyllä näyttävät hyvin paljon suuntautuvan jonnekin muualle.
Entisen hiekkalaatikon Hikari palveluksessanne. Rekisteröity: 02.10.2007
Recent POKÉMON MANGA News: Pokémon Adventures DP/Pt 8 ja Pokémon Black & White 10 on julkaistu Suomessa (tavallaan) 5. kesäkuuta.
Seuraavaksi ilmestyvät Pkmn Adv 17 ja Pkmn Adv BW 1 heinäkuussa. Koko julkaisuaikataulu
Avatar
Hikaru
 
Viestit: 763
Liittynyt: 01.11.2010 17:13
Paikkakunta: Helsinki
(: Fabulous! :)

Re: Kony 2012

ViestiKirjoittaja Dark Ho-oH » 10.03.2012 01:15

Sinänsä hienoa että porukka yrittää tehdä asialle jotain mutta joo... olen katsellut tätä touhua lähinnä Tumblrin puolella jossa ihmiset rebloggaavat Konyyn liittyviä viestejä. Okei, äijä tulee kaikkien tietoisuuteen. Okei, tekeekö se maailmasta paremman paikan jos yksi mies saadaan vangittua? Teot on kuitenkin jo tehty, jos niitä edes oli. En tiedä, kuka sitten tietää, en tiedä sitäkään. Sinänsä hienoa että ihmiset yrittävät jollain tapaa "tehdä maailmasta paremman paikan" sosiaalisen median kautta ottamalla näitä asioita esille, mutta ei sitä voi tehdä kuin vain tällaisissa yksittäistapauksissa. Jos sekään edes auttaa. Voit saada itsellesi hyvän mielen tykkäämällä, retweettaamalla tai rebloggaamalla (jne...) jotain näihin asioihin liittyvää, mutta tuottaako se välttämättä koskaan tulosta, tuskinpa. Ja itsehän en ole asian hyväksi tehnyt mitään, olen muiden antanut hoitaa sen puolestani.
Avatar
Dark Ho-oH
 
Viestit: 1002
Liittynyt: 01.11.2010 07:55
Paikkakunta: Salo

Re: Kony 2012

ViestiKirjoittaja JayEm » 10.03.2012 18:59

Spoiler:
Kuva

Tämä tiivistäköön kantani tapaukseen.
Avatar
JayEm
 
Viestit: 851
Liittynyt: 05.10.2010 10:14
Paikkakunta: Jyväskylä
(: I used to be a league leader, but then I forgot how

Re: Kony 2012

ViestiKirjoittaja Bloodbane » 11.03.2012 15:04

Kuva

Missä Uganda?
Avatar
Bloodbane
 
Viestit: 885
Liittynyt: 01.11.2010 08:04

Re: Kony 2012

ViestiKirjoittaja Juusto » 11.03.2012 15:11

Spoiler:
Kuva

Jossain tuolla noin!
Avatar
Juusto
 
Viestit: 478
Liittynyt: 02.11.2010 00:34

Re: Kony 2012

ViestiKirjoittaja vilpuri5 » 23.03.2012 08:58

Vaikka tätä asiaa on arvosteltukin paljon maailmalla, ei se sulje pois sitä tosiasiaa, että ympäri maailmaa on miljoonia lapsisotilaita ja lapsiseksiorjia kammottavissa oloissa. Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että hyvä, että asiasta nyt edes puhutaan, koska aivan liian usein me suljemme silmämme siltä, mitä tapahtuu.
Ei siis kannata ajatella, etttä nyt kun tätä yhtä Konya arvostellaan, niin ongelmaa ei ole.
Joka viidestoista sekunti kuolee ihminen puhtaan veden puutteeseen, joka minuutti kuolee nainen synnytykseen, ja synkkä lista jatkuu.
Asioihin voi kuitenkin vaikuttaa, ja vaikuttaminen lähtee aina yhdestä ihmisestä. Ei tarvitse heittäytyä asumaan sillan alle ja antamaan koko elämänsa panosta kehitysyhteistyöhön, jo pienet teot vaikuttavat siihen, että ihmiskunnan tulevaisuus olisi valoisampi.
Aivan liian usein me muistamme- ja meitä muistutetaan! - vain huonoista asioista, mutta tosiasia kuitenkin on, että kehitysyhteistyöllä saadaan aikaan muutoksia. Totta kai, kun kyse on ihmisistä, ne eivät tapahdu hetkessä. Esimerkiksi Afrikassa perhekoko oli rapiat vuosikymmen sitten yli kahdeksan, nyt se on jotain viiden luokkaa. Muutos on suuri.
Ei siis pidä antaa yhden, kenties hieman virheellistä kuvaa välittävän kampanjan sokaista itseään. Myös Konyn taustalla on se kammottava totuus, jonka me liian usein siivutamme.
Isot, maailmanlaajuiset organisaatiot, kuten Punainen Risti alajärjestöineen, Unicef ja vastaavat, tekevät koko ajan töitä muun muassa lapsisotilaiden aseman parantamiseen, oikeuteen elää turvassa ja rauhassa, ja sitä työtä me jokainen voimme tukea.
Pahinta ei ole pahojen ihmisten pahuus, vaan hyvien ihmisten hiljaisuus.
Avatar
vilpuri5
 
Viestit: 31
Liittynyt: 16.07.2011 11:40
Paikkakunta: Oulu


Paluu Muu Keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron