Kokkausta uusavuttomille

Täällä voit keskustella muiden käyttäjien kanssa aiheista, jotka eivät sovi muille alueille.
Alueen säännöt
Käyttäjät voivat tehdä äänestyksiä vain tälle alueelle.

Mikäli haluat järjestää kilpailuja, muista lukea ohjeet kilpailujen järjestämiseen täältä!

Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja Hero » 03.09.2012 22:21

Nyt on taas se aika, kun ihmisiä muuttaa omilleen ja eikä isi tai äiti enää tee ruokaa.

Viime foorumilla oli eri nimellä, muttei se nyt haittaa mitään.
Tähän voi jokainen tulla shareemaan toisille luusereille ohjeita ja ruokia mitä itte tykkää tehdä.
Se että laittaa leivän uuniin juuston ja makkaran kanssa ei ole ruuanlaittoa tai että laittaa mikropizzaan salamia.

Pegonipasta:
- 2 pkt HK:n pekonia
- 1 pussillinen kinkkusuikaleita
- 1 purkki ruokakermaa
- 1 purkki creme bonjour
- 400g pastaa
- 1 suuri sibali

1. Pastat kiehuu.
2. Silppuu saksilla pekonit pienemmäksi.
3. Pannu kuumaksi - pekonit kehiin.
4. Hetken kypsyneet kinkut ja sipuli perään.
5. Kaada ruokakermaa lihamätön päälle sopivasti.
6. Pastat valmiina - vesi pois - cream bonjour purkki sekaan.
7. Kaada valmis pekonimättö pastan sekaan.
8. Sekoita villisti.
9. Anna hetken hautua.
10. Syö


Donnarisalaatti:
- 4 tlk tonnikalaa
- 2 tuubia kruunumajoneesia
- 1 iso salaattikerä
- 1 suuri sibale
- 200-300g makaronia

1. makaronit kiehumaan
2. piekse salaatti ja sibali paloiksi kulhoon
3. korkkaa tonnaris ja iske ne salaatin ja sibalin seuraksi
4. heittele valkopippuria sopivasti sekaan
5. majoneesia n. 1½ tuubia sekaan (kyllä, ja hyvä jos tuo 1½ tuubia edes riittää. Voi lisää enemmän jälkikäteen jos tuntuu liian nihkeältä.)
6. sekoita koko setti vahvalla kädellä
7. tod. näk. makaronit ovat jo pohjassa
8. vedet pois makaroneista ja valmiit makaronit salaatin sekaan
9. sekoita villisti kaikkeutta keskenään
10. folio päälle ja jääkaappiin tunniksi
11. syö tunnin päästä valmis salaattisi

inb4 SiaBBon kalapuikot ja nuudelit.
Viimeksi muokannut Hero päivämäärä 04.09.2012 03:59, muokattu yhteensä 3 kertaa
Kuva
Avatar
Hero
 
Viestit: 1678
Liittynyt: 01.11.2010 01:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kokkausta avuttomille

ViestiKirjoittaja Flyffel » 03.09.2012 22:59

Täältä löytyy hieman lisää mutta pidetään mielummin tuore topic.

Itsehän pärjäsin vuoden niinkin köyhästi kuin maha täyteen kouluruokaa arkisin + pientä välipalaa ja viikonloppuisin tyyliin pussikeittoa / pastaruokaa ja joskus jotain hienompaa. :´D
Avatar
Flyffel
 
Viestit: 4298
Liittynyt: 31.08.2010 23:41

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja SiaBBo » 03.09.2012 23:36

Tämä topikki vielä innostaa minua tekemään mitä ihmeellisimpiä ruokia! :B Kun meillä syödään spagettia, niin minä hoidan homman!

Teh Amazing Bolognese Sauceeeeeee!:


400g jauhelihaa
1kpl sipuli
1kpl porkkana
2kpl valkosipulinkynttä
2rkl tomaattipyrettä
1purkki tomaattimurskaa
1dl punaviiniä (kuivaa)
1rkl Worcester Saucea
4rkl täysmaitoa

Sitten tietenkin suolaa, mustapippuria ja myös hieman kuivattua oreganoa.

Totuus on kuitenkin se, että porkkanat ja sipulit ovat yleensä niin säälittävän kokoisia, että niitä kyllä voi laittaa enemmänkin. Jos ne eivät nyt ihan minimaalisia ole niin kolme rupee olemaan jo siinä rajalla. Valkosipuliakin voi laittaa enemmän ja tietenkin kaikkia mausteita sen verran, kun rupee maistumaan siltä, mistä tykkää! Kannattaa maistella useaan otteeseen sitä soossia, että tietää, mitä se vielä ehkä kaipaa lisää!

1. Aloitetaan raastamalla porkkana ja hienontamalla sipuli!
2. Heitä vähän oliiviöljyä pannulle ja kuumentele vihanneksiasi. Tarkoitus ei ole saada niitä mitenkään tummenemaan vaan niitä vähän hikoillutetaan siellä!
3. Heitä valkosipulit pian tämän jälkeen perään.
4. Mausta mustapippurilla ja suolalla tässä vaiheessa. Heitä myös ripaus kuivattua oreganoa. Jos moista ei löydy, niin käytä vaikkapa pizzamaustetta. Mustapippuria ja suolaa kannattaa jo tässä vaiheessa laittaa ihan rutkasti.
5. Kun vihannekset ovat vähän hikoilleet öljyssä niin on aika heittää jauheliha sekaan.
6. Ruskista jauhelihaa.
7. Heitä pyre sekaan.
8. Lisää punaviini.
9. Lisää tomaattimurska.
10. Mausta vielä Worcester Saucella.
11. Ihan lopuksi lisää vielä täysmaito.

Tässä vaiheessa tietenkin on kannattanut jo keittää spagetit tai ylipäätänsä päättää, että miksi moisen kastikkeen nyt väsäsi. Kelpaahan tuo myös lasagneen! Tärkeää on muistaa maistella useasti tekelettäsi ja laittaa sen mukaan vielä lisää mausteita, jos on tarpeen. Ja kannattaa sekoitella paljon tietenkin.
ざわ・・・ ざわ・・・ ざわ・・・
Avatar
SiaBBo
 
Viestit: 794
Liittynyt: 01.11.2010 01:04

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja Jontukka » 04.09.2012 01:22

Ihmettelen jos et Hero saa huomautusta kiroilusta. ; D ha ha.
Mutta joo...

Itse varmaan syön muuton jälkeen pelkkää makaronia ketuspilla jonkin aikaa. noin 1,50 e maksaa koko annos. Jatkossa pelkät 20 cnt kunnes ketsuppi loppuu. Halpaa ja miehekäst safkaa koko perheelle.
"With great power comes great responsibility" - Uncle Ben (spiderman)

Image
Friend code: 5370-1499-8457
Avatar
Jontukka
 
Viestit: 539
Liittynyt: 01.11.2010 01:17
Paikkakunta: ISS avaruusasema
(: Somebody stop ME!

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja Master Entei » 04.09.2012 02:13

Suosittelen bologneseen myös tuoreita, kuutioituja tomaatteja. Ei liikaa: Sepon ohjeeseen ehkä 2 keskikokoista tomaattia. Nämä lisätään siis vasta juuri ennen tarjoiluvaihetta. Tekee jänniä.

Bonuksena näin yön pikkutunneilla aamupala:
2xPaahtoleipäsiivu
2xCheddar Aamupala/samanlainen, mutta kyseistä merkkiä halvempi juustosiivu
3xPekonisiivu
jossa x=haluttu leipien määrä
Paista pekonit rapeiksi pannulla. Kun pekonit ovat melkein halutun näköisiä, siirrä ne pannulla syrjemmälle, ja laita paahtoleipäpalat paistumaan pekonirasvoihin. Käännä leipäpalat, ja aseta toisen päälle cheddarjuustosiivut. Anna cheddarjuuston lämmetä hieman, kasaa pekonit juuston päälle, heitä tyhjä leipäpala pekonien päälle ja nauti parhaasta sämpylästä, mitä olet koskaan syönyt. Suositellaan lauantai- ja sunnuntaiaamuille, sillä näinä päivinä aamupalan nauttimiseen on hieman enemmän aikaa kuin normaalisti.

Menee samaan kastiin kuin uunileivät, mutta pakko jakaa koska niin hyvää, etkä ole kumminkaan kokeillut.
Avatar
Master Entei
 
Viestit: 509
Liittynyt: 01.11.2010 11:27
Paikkakunta: Turku

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja MFMAKE » 04.09.2012 10:54

Kiva topic, tota Jessen pekonipastaa vois testaa joskus. Ehkä.
Ebin papusetti:
Paketti pirkan ruskeita papuja
Paketti pirkan tomaattimurska-chiliä
400g jauhelihaa
jauhelihaan pirkan tacomaustetta (en itseasiassa tiiä vaikuttaako tää lopputuloksen makuun juuri ollenkaan, pitää joskus testaa settiä ilman)
paketti pekonia (jos tykkää)
400g pakastevihanneksia, oma suosikkini 200g herne-maissi-paprikaa + 200g herne-maissi-porkkanaa (jos haluaa vähän terveellisemmän aterian eikä jaksa erikseen alkaa laitteleen kasvispuolta)
vihreitä jalapenoviipaleita TMS, jos haluaa.

Eli ladotaan ekana paistinpannulle jauhelihat ja sekotellaan tacomauste niihin, sit silputtu/pilkottu/tms pekoni ja pakastevihannekset pannulle. Sit niinku ootellaan että jauheliha on ruskeeta ja pekoni jotenki kypsää ja pakastevihannekset ei-jäisiä, kaadetaan päälle pavut + pirkka chilitomaattimurska + oman maun mukaan jalapenoviipaleita. Sit niinku sekotellaan tätä ja sit voi vähän aikaa antaa viel olla liedel ja sit olis valmista, omnomnomnom.
Tulisuutta vois lisätä soosseilla/jauheilla mut mun ei oo viimeaikoina tehnyt mieli noita jalapenoja tulisempaa nii ne ovat saaneet riittää. Pirkan chili-tomaattimurskan tulisuus on käytännössä 0, tai no, hyvin mitätön.
Viimeaikojen lempiruokani, johon alan jo vähän kyllästymään.

En tiiä onks tän postaamisessa mitään järkee mut postaan silti, ei tässä oo muuta pointtia ku suositella tota tiettyä valmiskastiketta:
Tikka masala-setti.
Uncle bens tikka masala-valmiskastike
broilerin filesuikaleet
"jonkin verran" omia lemppari-wokkipakastevihanneksia
kaveriks riisii
Ihan vaan paistetaan pannulla ne filesuikaleet ja wokkipakastevihannekset, sitku ne alkaa olemaan valmiita nii kaadetaan päälle tikka masala-soossi (ei koko purkkii, joku 1/3-puolet? paketissa on kai joku suositusmäärä). Riisin kanssa oikein hyvää.
....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Avatar
MFMAKE
 
Viestit: 14
Liittynyt: 01.11.2010 22:18

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja Timantti » 05.09.2012 16:23

Itämainen (?) nuudelikasviswokki
Nuudelia
Wokkiin soveltuvia pakastevihanneksia (Voi toki käyttää tuoreitakin jos haluaa)
Kookosmaitoa
Broilerisuikaleita

Keitä nuudelit ja ruskista broileri. Paista vihannekset ja lisää kookosmaito kastikkeeksi. Syö. Nauti.


Ja jos vielä jäi nälkä, on jälkiruoka aina kiva!

Timanttinen Omenakakku
150 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
1,75 dl vehnäjauhoja
3 omenaa

Viipaloi tai leikkaa omenat haluamaasi muotoon ja asettele ne voidellun piirakka- tai kakkuvuoan pohjalle. Vispaa muna ja sokeri, lisää voi ja sitten jauhot.
Kaada koko mössö omenoiden päälle ja paista n. 20 minuuttia 200 asteessa.
(Kermavaahto lisukkeena on kiva : 3)

Ja on muuten hyvää.
[15:30] <X-Pertti> Linux on niin surkee, ettei se tue edes viiruksia
Spoiler:
Black FC: 2065 3314 7808 (Paum)
Soul Silver FC: 2408 2255 0057 (Fred)
3DS FC: 5069-4361-4421
Wi-Fi -vaihtola
Lé Turinat (käy katsomassa!)
Avatar
Timantti
 
Viestit: 544
Liittynyt: 01.11.2010 10:19
Paikkakunta: Espoo
(: Hävisit pelin

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja JayEm » 05.09.2012 19:35

Tässä teille Epic Dessert time. Makean vihaajat varokoot.

Epic Dessert Taim

2 hengen annos, joka saa sinut yökkimään.

1x Ben & Jerry's Cookie Dough -jäätelöä 500ml
Digestive-keksejä (tai muu haluamasi keksi)
Marianne-rouhetta
Valion Mansikkakermavaahtoa
Nonparelleja

1. Vatkaa kermavaahto
2. Kaavi annoskulhoon Ben & Jerry'siä
3. Sirottele päälle Marianne-rouhe
4. Päällystä kermavaahdolla
5. Sirottele kermavaahdon päälle nonparelleja
6. Aseta Digestive-keksit jäätelön viereen, mikäli jäätelö on hiukan sulanut, sinulla on dippiä.
7. Nauti

Parasta on, kun voit kokeilla eri yhdistelmiä syödessäsi. Digestive-keksit kermavaahdolla ja nonparelleilla on nam. Toisaalta keksit jäätelöllä ja mariannerouheella on myös loistavaa. Kokeilu on vänkää.
Avatar
JayEm
 
Viestit: 851
Liittynyt: 05.10.2010 10:14
Paikkakunta: Jyväskylä
(: I used to be a league leader, but then I forgot how

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja Pikapika » 06.09.2012 07:36

Pellillinen Pannukakkuja

Ainekset :

75 g Voita
4 Munaa
6 dl Maitoa
3 Rkl Sokeria
0,5 tl Suolaa
2,5 dl Jauhoja

Ohjeet : Sulata voi mikrossa. Kun voi on sulatettu, laita 4 munaa pannukakkutaikinaan. Sitten kaada sekaan 6 dl maitoa. Laita sekaan sokeri ja suola. Sitten laita jauhoja. Laita taikina pellille ja pelti uuniin. Pidä pannaria uunissa 20-30 min.
Sitten nauti.

Lyhenteet : g = gramma, dl = desilitra, rkl = ruokalusikallinen, tl = teelusikallinen

No, laitoin tuon taas koska vastaamisesta on varmaan jo puoli vuotta ylikin.
Avatar
Pikapika
 
Viestit: 638
Liittynyt: 07.11.2010 11:24
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja Hero » 07.09.2012 15:59

Asetun SiaBBoa vastaan.

Tein spagettia ja siihen jauhelihakastikkeen.

NÄITÄ TARVITSET:
400-500g jauhelihaa
1 suuri sibale
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 juuriselleri
1 tlk tomaattipyrettä (vähintään 3 ruokalusikallista)
1-2 desii ketsuppia
1 ES

Mausteita:
- Lihaan jotain coolia
- Merisuolaa
- Mustapippuria
- Muskottipähkinää
- Valkosipulirouhetta
- Oreganoa

1. Porkkanat, palsternakka ja juuriselleri sellaisiksi mukaviksi suikaleiksi - josta ne viipaloidaan läjään.
Palsternakkaa tarvitset yhden desin, selleriä yksi desi ja porkkanaa kaksi desiä.
PROTIP: Ota sellainen kuorimaveitsi ja siivuta sillä palasiksi. Jotka voit helposti viipaloida pienemmiksi.
2. Samaan vihannesotkuun hienonna sibali.
3. Pannu kuumaksi.
4. Iske liha pannulle ja heittele lihaasi mausteita (grillimaustetta, paprikaa, jne)
Nämä myös: merisuolaa, mustapippuria, muskottipähkinää ja valkosipulirouhetta.
5. Liha tarpeeksi ruskeeta ja hirveän näköistä - Iske vihannessotku sekaan.
6. Parin pyörittelyn jälkeen heitä tölkillinen tomaattimurskaa.
7. Jos sotku näyttää liian jähmeeltä - heittele joku 1-2 desii vettä. Sellaisella perskutinalla.
8. Muista heitellä aika "reippaalla käellä" mausteita, koska tomaattipyre ja vesi kirjaimellisesti laimentaa ja vesittää mausteesi.
9. Hauduta tätä sekamelskaa ½-1h kannen alla. Muista hämmentää kuitenkin 10-15min välein sotkuasi.
10. Korkkaa ES, juo ES, nauti ES.
11. Ehkä aboot tunnin päästä sotkusi on hautunut ja lisääppä siihen ketsuppia 1-2 desiä ja oreganoa. Itse käytin Heintzin chiliketsuppia - jebin.
12. Tässä vaiheessa on hyvä iskee vähän spagetit kattilaan kiehuu.
13. 15 min päästä kastikkeesi ja spagettisi ovat valmiita.
14. Spagetit lautaselle ja soossi siihen.

5/5
Kuva
Avatar
Hero
 
Viestit: 1678
Liittynyt: 01.11.2010 01:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja Rapidash » 07.09.2012 17:49

Mun feivoritti.

purjo
n. 2-3 porkkanaa
paprika
+ esim. tofua, tai mitä vaan, herkkusieniä...?
Pirkka valkosipulinen pastakastike
kidneypapuja
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
fetapaketti

+couscousia

Paista porkkanasiivut, paprikapalat ja purjorenkulat öljyssä. Laita joukkoon pavut (valuta liemet altaaseen molemmista). Kaada pastakastike. Kuutioi ja kaada feta. Tunge couscousin päälle.

Valmis.
Avatar
Rapidash
 
Viestit: 12
Liittynyt: 07.09.2012 15:01

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja -M3- » 09.09.2012 12:15

Ikäni < 18, mutta joutuu silti joskus tekee safkaa, ja tätä on aika kätevä tehdä. Nimen saa keksiä itse.

Ainekset
-Jauhelihaa
-Makaroonia
-Jauhelihaan mausteita (Paprika, Chili, Suola yms)
(-Halutessa sipulia/paprikaa)

Jauhelihaa ja makaroonia silmämitalla, eli sen verran minkä menee.

1. Vettä kattilaan joku puolet, kiehumaan.
2. Ruskista ja mausta jauheliha (ja laita sekaan sipulin ja/tai paprikan paloja)
3. Kun vesi kiehuu, laita suolaa ja makaronit perään.
4. Pidä makaroneja kattilassa sen aikaa kun pussissa lukee tai kunnes ovat pehmeitä.
5. Sit kun molemmat valmiita, kaada vesi pois kattilasta, ja jauhelihat sekaan.
6. Sekoita jauhelihat ja makaroonit kunnolla.
7. Syö
RNG > Pokémon
-M3-
 
Viestit: 194
Liittynyt: 15.08.2011 18:51

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja SiaBBo » 09.09.2012 13:04

^Esalle makaronia ja jauhelihaa mausteilla!
ざわ・・・ ざわ・・・ ざわ・・・
Avatar
SiaBBo
 
Viestit: 794
Liittynyt: 01.11.2010 01:04

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja Hero » 10.09.2012 00:10

Kantsis varmaan lorauttaa jotain kermaa sekaan, ettei ole niin kuivaa.
Kuva
Avatar
Hero
 
Viestit: 1678
Liittynyt: 01.11.2010 01:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja SiaBBo » 10.09.2012 07:37

Hero kirjoitti:Kantsis varmaan lorauttaa jotain kermaa sekaan, ettei ole niin kuivaa.

Tai olet Esa ja laitat ketsuppia.
ざわ・・・ ざわ・・・ ざわ・・・
Avatar
SiaBBo
 
Viestit: 794
Liittynyt: 01.11.2010 01:04

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja -M3- » 10.09.2012 08:03

Hero kirjoitti:Kantsis varmaan lorauttaa jotain kermaa sekaan, ettei ole niin kuivaa.


Tuota voi ofc soveltaa, mut mielestäni toi käy 'paremmin' kuivana, mutta makunsa kullakin. Ja ketsuppia voi aina laittaa :d
RNG > Pokémon
-M3-
 
Viestit: 194
Liittynyt: 15.08.2011 18:51

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja Jite » 13.09.2012 17:35

Varoitus: seuraava ohje saattaa joko aiheuttaa hilpeyttä kanssaruokailijoissa, tai vaihtoehtoisesti vain kummastusta, miksi et tarjoa pottuja sellaisenaan.

Pottulumi
(neljälle)

4-8 perunaa
5 dl vettä
suolaa

1. Kuori perunat, jos tahdot. Kuori tulee kumminkin jäämään pusertimeen.
2. Pese perunat.
3. Kiehauta vesi ja lisää suola.
3. Laita perunat kattilaan. Peitä kannella.
4. Keitä 30 minuuttia.
5. Kaada keitinvesi pois.
6. Puserra suoraan lautaselle.
7. Syö ja kuvittele sen olevan perunamuussia, jota et koskaan jaksanutkaan valmistaa.
"Well, let's raise a ruckus."
Avatar
Jite
 
Viestit: 1357
Liittynyt: 01.11.2010 12:55
Paikkakunta: Turku
(: also known as Scrupture

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja badganondorf » 13.09.2012 22:34

-M3- kirjoitti:
Hero kirjoitti:Kantsis varmaan lorauttaa jotain kermaa sekaan, ettei ole niin kuivaa.


Tuota voi ofc soveltaa, mut mielestäni toi käy 'paremmin' kuivana, mutta makunsa kullakin. Ja ketsuppia voi aina laittaa :d


SiaBBo kirjoitti:
Hero kirjoitti:Kantsis varmaan lorauttaa jotain kermaa sekaan, ettei ole niin kuivaa.

Tai olet Esa ja laitat ketsuppia.



I approve of this.
http://www.thedeckout.com - Maailman paras Pokémon TCG-blogi(ni)

Mewtwolover kirjoitti:Pistin kännykkääni jo muistuksen 12.8.(MM-kisat päättyvät 11.8.) kohdalle noiden (Esan) oikkien poistosta.
Avatar
badganondorf
 
Viestit: 832
Liittynyt: 04.10.2010 09:52

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja Hai » 15.09.2012 14:16

Mmmmh jos tyksii jauhelihasta mutta haluaa siihen vähän uutta aspektia:
Chili con carne kahdelle.

250g jauhelihaa
1 (suuri) sipulijong~
1 rkl chiliä
2 tl valkosipulimurskaa
1 tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2-3rkl hillosipuleita
riisiä
(Esalle ketsuppia.)

1. Timingin vuoksi riisit jo keittymään tässä vaiheessa.
2. Ensin kaikki kamat valmiiksi, pilko sipulijong yms hella kutoselle.
3. Vähän öljyä pannulle ja päristele jauhelihat ruskeaksi.
4. Jos pannu on tarpeeksi iso, valkoiset pavut liejuineen nyt siihen. Isompaa annosta tehdessä voi joutua vaihtamaan pataan jo.
5. Lisää kaikki muut as in chili, sipulit, valkkarimurska ja sekoittele samalla vielä kuumentaen. Hillosipulit voi lisätä vasta hetken lämmittämisen jälkeen jos haluaa rakenteen pysyvän kovana. (Esa lisää tässä vaiheessa myös ketsuppia sörsseliinsä.) Pannulle voi lisäillä hieman myös vettä jos tuumaa ettei paputölkin liejut riitä tuomaan tarpeeksi kosteutta safkaan.
6. Suolaa / jauhelihamaustetta voi lisäillä myös tarpeen mukaan.
7. Tsumo~, nyt voit syödä ruokasi.
Avatar
Hai
 
Viestit: 70
Liittynyt: 01.11.2010 19:22

Re: Kokkausta uusavuttomille

ViestiKirjoittaja pokeMonniac » 18.09.2012 19:44

Itse tulee kokkailtua lähes päivittäin. Tässä muutama erikoisempi(?) resepti joihin ei tarvitse mitään erikoisia aineksia tai välineitä.

Tulinen kaalikeitto

1 keskikokoinen kaali (n.500g)
1 rkl suolaa
2 lihaliemikuutiota
vettä
400-500 g jauhelihaa
1 iso sipuli (tai 200g pussi pakastesipulia, jos ei jaksa silputa)
1-2 pussi keittojuureksia (pieni pussi)
(meiramia, muita mausteita) (mausteita ei juuri tarvita, koska käytetään texmex kastiketta)

Välineet:

Kattila (väh. 5l mieeluummin isompi)
Paistinpannu + lasta
Lusikka

Valmistusaika: n. 20 minsaa aktiivista tekemistä + 1 h odottelua

+ HOT (no sugar added) texmex juttu (löytyy tortilla osastolta)

Ota kaalista huonot lehdet pois jos on. Pilko kaali,ja laita se kattilaan. Lissää vettä niin että kaalet peittyy. Sitten suola ja lihaliemet. Laita kiehumaan. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja sipuli. Lissää se kaalen sekkaan kiehumahan. Sitten keittojuurekset (ja mausteet). Keitä kaalikeitto kypsäksi 1 tunti ja tarkista maku,jos on tarvista lisää suolaa. Ota keittoa lautaselle ja lisää texmex juttua maun mukaan (kun väri muuttuu punaseksi on sopivasti). Yhdestä satsista riittää hyvin syömistä (muistaakseni tuli semmonen 5 l kattila täyteen noilla määrillä) ja riittää moneksi päiväksi.

Jauhelihamureke

Taikina osa:

vajaa 2 dl korppujauhoa
n. 4 dl turkkilaista jogurttia (4 kukkurapäistä ruokalusikkaa)
2 munaa
700 g jauhelihaa
2 pss sipulikeittoaineksia
n. 2 dl vettä
1 iso paprika
150 g kurkkua
mustapippuria

Täyte osa:

200g tuorejuustoa (esim. chili)
2-4 keityttyä kananmunaa
(+ muita täytteitä voi kokeilla, esim. herkkusieniä, pekonia tjv.)

Välineet:

Sekoituskulho
Pikkukulho sipulikeittoainelle (esim. 5dl mitta)
Leikkuulauta + veitsi
Uuni + Uunilevy

Valmistusaika: n. 20-30min aktiivista+ uunissa n.30-35 min.

Sekoita korppujauhot turkkilaiseen. Lisää raa'at munat ja jauheliha. Lisää sipulikeittoainekset, joita olet hetken turvottanut vedessä. Lisää pilkottu paprika ja kurkku + mausteet. Tee taikina levyksi leivinpaperin päälle (tulee 2 levyä). Sivele tuorejuustoa keskelle, lisää viipaloidut keitetyt kananmunat + mahdolliset muut täytteet . Taikina rullalle (kuten kääretortussa). Tee lopputaikina samalla tavalla ja pyöritä rullalle, niin mahtuu samalle levylle molemmat. Paista uunissa 225 C n. 30-35 min. Tarjoile vaikka kuumien vihannesten (parsakaali ftw!) tai pottujen kanssa. Tässäkin vähän reilumpi satsi, josta riittää varmasti väh. 4 päivälle jos yksikseen syö eikä ole ahmatti. Saa myös vähän kasviksia samalla, niin voi jättää salaatin tekemättä paremmalla omalla tunnolla.

Viimeisenä mutta ei vähäisempänä jälkiruokaherkkua

Suklaa tryffelit

Täyte:
200 g Tumma suklaa (väh. > 50% kaakaoaineita, mitä suurempi kaakaoprosentti sitä vähemmän makeaa, daa)
200 ml kuohukermaa (n. 35% rasvaa)
25 g voita (koska ohje uusavuttomille voi ei ole sama kuin oivariini, keiju, leivontamargariini tjv.)
(makeutusta voi käyttää, mutta tulee imo jo hyvin makeaa jos käyttää n. 55% tummaa suklaata)
(Suhteita voi vaihdella oman maun mukaan, tosin suklaa osuus kannattaa pitää lähellä 50%. Esim. 200g suklaa + 100g voita + 100g kermaa. Mitä vähemmän kermaa sitä kiinteämpi lopullisesta tuotteesta tulee)

päällinen:
monia vaihtoehtoja, esimerkiksi
1)kaakaojauhe (>99% kaakaota) + makeutusta tarvittaessa (stevia tai sokeri). Itselle maistuu ihan hyvin täysikaakaojauhe, mutta jos ei henk.koht maistu kannattaa laittaa makeutusta sekaan. (tällöin lopputulos pitäisi näyttää suunnilleen tältä
2)mantelilastu
3)pieneksi pilkottu valkosuklaa/maitosuklaa (tällöin lopputulos pitäisi näyttää suunnilleen tältä

Välineet:

Leikkuulauta + veitsi
Liesi + kastikekattila (voi korvata paistinpannulla, jos ei ole kattilaa)
Lusikka
Desimitta

Valmistusaika: Taikinan teko n. 10-15 min + loppusilaus n. 10 min (riippuen tietenkin määrästä jne.)

Pieni suklaa ja laita kulhoon. Laita kerma ja voi kattilaan, lämmitä kunnes kerma voi seos on alkamaisillaan kiehua (elä anna kiehua). Kaada lämmin voi/kerma seos suklaan sekaan jolloin suklaa sulaa. Sekoita kunnes massasta tulee tasaisen tummaa (lämmitä mikrossa hetki, jos ei suklaa ole sulanut kokonaan). Pistä seos jääkaappiin väh. 2 tunniksi tai pakastimeen tasan tunniksi. Seos pitäisi olla nyt sopivan pehmeä. Laita nyt päällinen jollekkin lautaselle tai tasaiselle alustalle. Ota n. ruokalusikallinen suklaamössöä ja pyöritä nopeasti pallo käsilläsi (seos sulaa käsien lämmössä nopeasti, joten ei kannata vitkutella). Nyt pallo on sulanut sen verran käsissä, että päällinen tarttuu siihen. Pyöritä palloa nyt päällisessä (jos käytät kaakaojauhetta yritä saada ylimääräiset jauhot pois heittelemalla palloa edestakaisin vasemman ja oikean käden välillä) ja laita johonkin rasiaan säilöön. Nuole kädet siihen sulaneista suklaista, ettei hyvä mene hukkaan. Säilytä jääkaapissa, syödään suoraan jääkaappi kylmänä tai annetaan hetken lämmetä ja syödään sitten. Omasta mielestäni parempaa kuin mikään suklaa mitä Suomesta saa. Reseptissä on myös paljon liikkumavaraa esimerkiksi tumman suklaan ystävät voivat käyttää maraboun 86% ja makeamman suklaan ystävät voivat käyttää perus leivontasuklaata ja jopa lisätä lisää makeutta (vinkki: jos lisää Xylitolia=koivusokeri kaupoissa, se jää kiteisiksi ja narskuu kivasti purressa). Sopii hyvin vaikka joululahjaksi sukulaisille/kavereille.
Avatar
pokeMonniac
 
Viestit: 83
Liittynyt: 01.11.2010 12:20

Seuraava

Paluu Muu Keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 47 vierailijaa

cron