Boku dake ga inai machi

Täällä voit keskustella muiden käyttäjien kanssa aiheista, jotka eivät sovi muille alueille.

Valvoja: Rai-chan

Alueen säännöt
Käyttäjät voivat tehdä äänestyksiä vain tälle alueelle.

Mikäli haluat järjestää kilpailuja, muista lukea ohjeet kilpailujen järjestämiseen täältä!

Boku dake ga inai machi

ViestiKirjoittaja Ciel Phantomhive » 01.03.2016 18:27

BOKU DAKE GA INAI MACHI
Onko kukaan katsonut sarjaa nimeltä Boku dake ga inai machi? (Suom. Kaupunki johon en kuulu, kaupunki ilman minua.) Tunnetaan toisinaan myös nimellä ERASED.
Tässä juoni pääpiirteittäin: HUOM! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA, mutta vain sen verran jotta juonen ymmärtää, en paljasta mitään liian arkaluontoista.
Sarja sijoittuu vuoteen 2005 ja kertoo 29-vuotiaasta (mangassa 28) miehestä nimeltä Satoru Fujinuma. Hänellä on kyky ''elää tilantaita uudelleen''. Jos jotain pahaa uhkaa tapahtua, Satoru lentää pari minuuttia ajassa taaksepäin voidakseen estää tapahtuman. Hän tosin ei tee sitä tarkoituksella, sitä vain tapahtuu. That's it. Yhden tragedian estäminen vie hänet sairaalaan, mutta hän välttyy pahemmilta vammoilta ja pääsee pian kotiin, jossa hänen Hokkaidolla asuva äitinsä (Sachiko) odottaa, kun on tullut katsomaan poikaansa tämän sairaalareissun takia. Seuraavana päivänä kaupasta tullessaan Satoru saa taas sellaisen fiiliksen, ettei kaikki ole kohdallaan ja glitch in the matrix alkaa. Satoru ei huomaa, missä nyt tapahtuu, mutta hänen äitinsä sen sijaan huomaa miehen, joka taluttaa pikkutyttöä autolleen. Mies huomaa Sachikon huomanneen hänet ja jättää tytön parkkipaikalle. Hahmo on joku menneisyydestä, koska Sachiko hänet tunnistaa, eikä miehellä totisesti ole puhtaita jauhoja pussissaan. Mies on myös sekaantunut erääseen vanhaan tapaukseen 18 vuotta sitten.
Tästä juoni varsinaisesti alkaa! Nyt laitan spoilerin.
Spoiler:
Kyseinen mies parkkipaikalta murhaa Satorun äidin, ja onnistuu lavastaa Satorun syylliseksi. Satorun ainoa keino välttyä vankilalta syyttömänä on toivoa uutta ''aikahyppyä'' (jos keksitte paremman suomenkielisen termin, pls kertokaa), jotta hän ehtisi pysäyttää murhaajan. Aikahyppy toimii, mutta hän lehtääkin vahingossa vuoteen 1988, takaisin 10-vuotiaaksi itsekseen. Voidakseen pelastaa äitinsä hänen täytyy estää vuonna 1988 tapahtuneet murhat, ja etsiä syyllinen, sillä sama mies murhasi hänen äitinsä. Tämä johtaa siihen, että hänen täytyy pelastaa murhatut pikkulapset, luokkatoverinsa Kayo Hinazuki, ystävänsä Hiromi Sugita ja toisen koulun tyttö Aya Nakanishi. Hiromi on poika, mutta hänen epäiltiin joutuneen uhriksi, koska hän näyttää tytöltä. Mutta oliko taustalla juuri se, että murhaaja tiesi hänen olevan poika, mutta tarvitsi hänet lavastukseksi? Pääepäilty on nimeltään Jun Shiratori alias ''Yuuki'', jolla Satoru kutsui häntä. Shiratori vakuuttaa koko ajan olevansa syytön, mutta saa kuolemantuomion ja tuotanto pantiin täytäntöön hiljattain. Hän on pääepäilty, koska hän on noin yliopistoikäinen mies, joka tykkää jutella ja pitää seuraa yksinäisille lapsille rohkaisten heitä saamaan kavereita. Satoru ei koskaan uskonut Yuukin olevan murhaaja, mutta hänellä ei ollut alibia, mutta hänellä oli linkki kaikkiin kadonneisiin lapsiin. Satorun on nyt selvitettävä murhaajan henkilöllisyys, ystäviensä pienellä avustuksella. Kuka mahtaa jäädä haaviin? Yuuki vai joku toinen?


Sarjasta on tällä hetkellä menossa 12 jaksoinen anime, jossa mennään nyt jaksossa 8. Tunnarina on Asian Kung-Fu Generationin laulama ''Re:Re:'' ja lopputunnarina on Sayurin laulama "Sore wa Chiisa na Hikari no Yō na". Mangan on piirtänyt Kei Sanbe, ja se on edelleen jatkuva manga. Mangassa murhaajan/kidnappaajan henkilöllisyys on saatu selville jo, joten jos haluat katsoa animen ensin loppuun, ÄLÄ lue mangaa vielä. (Itse olen sen lukenut, ei huono sarja mutta piirustustyyli on vähän kummallinen.)
Murhaajan henkilöllisyys on vielä animessa pimenossa, mutta siitä on annettu vinkkejä, ja sitä on kiva spekuloida! Omia ehdotuksia murhaajasta SAA laittaa tähän ketjuu, mielellään perustelujen ja SPOILER TAGIEN KANSSA! Mutta sovitaan, koska sarja on kuitenkin vielä jatkuva, sekä mangana että animena, ettei murhaajan henkilöllisyyttä saa paljastaa vielä ainakaan. Saa spekuloida ja heittää ehdotuksia, mutta EI SAA PALJASTAA. Muuten säännöt on foorumin säännöt, joten noudatetaan niitä. :) Kiitos!
"So what? You're another person, so of course you look different. What do you need to be ashamed for? Besides, I'm free to be with whoever I want. No one has the right to say anything about it."
-Ciel To Snake
Avatar
Ciel Phantomhive
 
Viestit: 143
Liittynyt: 07.11.2015 22:00
(: Tähänkö sai jotain raapustaa? Hups, nyt käytin koko tilan...

Re: Boku dake ga inai machi

ViestiKirjoittaja Flyffel » 02.03.2016 00:08

Olen katsonut kaikki tähänastiset jaksot. Oikein hyvä anime. Kuulin että tämä aikoo sovittaa koko mangan loppuun asti, mikä tarkoittaa, että se skippaa aika paljon "vähemmän tärkeätä" materiaalia. Kannattaisikohan lukea manga? Toistaalta minulla on aika paljon muutakin tekemistä...
Avatar
Flyffel
 
Viestit: 4281
Liittynyt: 31.08.2010 23:41

Re: Boku dake ga inai machi

ViestiKirjoittaja Ciel Phantomhive » 02.03.2016 08:12

Suosittelen mangan lukemista! Se menee niin paljon syvemmälle asiaan! Itse luin mangan noin kahdessa illassa putkeen. :D
"So what? You're another person, so of course you look different. What do you need to be ashamed for? Besides, I'm free to be with whoever I want. No one has the right to say anything about it."
-Ciel To Snake
Avatar
Ciel Phantomhive
 
Viestit: 143
Liittynyt: 07.11.2015 22:00
(: Tähänkö sai jotain raapustaa? Hups, nyt käytin koko tilan...


Paluu Muu Keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron