Kiusaaminen

Täällä voit keskustella muiden käyttäjien kanssa aiheista, jotka eivät sovi muille alueille.
Alueen säännöt
Käyttäjät voivat tehdä äänestyksiä vain tälle alueelle.

Mikäli haluat järjestää kilpailuja, muista lukea ohjeet kilpailujen järjestämiseen täältä!

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja NekoHennuli » 14.09.2011 18:05

Mikä loppupeleissä sen trollin sitten määrittelee? Haluaisiko joku fiksu minua valistaa? Kun henk. kohtasesti (välistä)tuntuu ja ottaa ihan hemmetisti päähän se, että ihan missä tahansa, oli se sitten Facebookissa, illan istujaisissa kavereiden kanssa, täällä foorumilla tahi töissä tai ihan vain vaikka hitto kaupan kassalla, kun keskustelen ihmistelen kanssa jostain ns. "isommasta ja/tai tärkeämmästä asiasta", niin reaktiotit on aina luokkaa "Kettuiletkos?!"

Eikös trollaaminen ole sitä, että provosoidaan kaikilla mahdollisilla tavoilla, jotta vastapuoli ottaa siitä nokkiinsa ja/tai saa raivarin/tulee surulliseksi, ja sitten kun tämä onnistuu, saadaan siitä hirvittävät mielihyvän tunteet, ja kuvitellaan olevansa maailman valtias, kun saadaan joku suuttumaan/surulliseksi?

Itse en ainakaan koskaan saa mitään kiksejä siitä, että saisin ihmiset suututettua tai surulliseksi (Typerät asiakkaat onkin sitten jo eri juttu, kun mitä useimmiten he ovat asenteella "asiakas on AINA oikeassa". :D No, joo, vitsi vitsinä..), ja se tuntuu minusta todella typerältä ajatukselta, niin en käsitä, mitä ihmiset sillä oikein hakevat. Onko se sitten vain niin mahtipontisen hienoa, kun luullaan, että tiedetään kaikesta kaikki, ja pädetään sillä? Saattaahan se olla, että joku oikeasti tietääkin asioista jotakin, mutta miksi se pitää ilmaista siten, että saa muut vain raivostumaan?
Enkä käsitä sitä, että miksi itse moisen leiman aina saan. Jos mie nyt satun kysymään/sanomaan jotakin, joka kuulostaa typerältä ja ärsyttävältä, en sitä huvikseni tee, vaan siksi, että haluan oikeasti sen vastauksen hitto vie. :D

EDIT//

Viitaten vielä tuohon "miksi itse moisen leiman aina saan"-lausahdukseeni, otan sen loppupeleissä suht raskaasti, jos moista kommenttia saan, koska tiedän, miltä se tuntuu, kun joku haluaa tahallaan pahoittaa mielesi. Joten otas sen syvästi loukkaavana, ja kiusauksena, jos joku minua moiseksi väittää.
Viimeksi muokannut NekoHennuli päivämäärä 14.09.2011 18:19, muokattu yhteensä 1 kerran
Meow!
Avatar
NekoHennuli
 
Viestit: 283
Liittynyt: 22.03.2011 19:55
Paikkakunta: Ljusdal

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Zhaituki » 14.09.2011 18:16

Kysyjä kirjoitti:Ette siis vain pysty kitkemään kaikkia ''trolleja'' pois, sillä yleensähän nämä trollit on ne jotka asioista oikeasti tietää.

Jooh oikeasti hyviä trolleja ei pysty kitkemään pois, enimmäkseen nuo jotka on jo vähän liian obvious. Ja mitä tokaan virkkeeseen tulee että tosiaan tuo että jos aloittelijoita haukutaan eikä auteta kunnolla, se kyllä on jo enemmän elitismiä. Joka on mielestäni inhottavempaa kuin tuo trollaaminen ja tuntuu olevan vielä yleisempää.
Sinätuuba kanavani. Löytynee remixejä, randomizer nuzlocke seikkailua ja jotain muuta randomia.
Image
Italia VGC Nationals 2015 - 47. sija, 431 masteria. 6-3 tulos, oli yhden voiton päässä top-cutista.
Ensimmäisen suomen VGC premier challengen voittaja. Tiimi signaturessa.
Avatar
Zhaituki
 
Viestit: 2281
Liittynyt: 01.11.2010 21:12
Paikkakunta: Helsinki
(: >'.')> Poyo! <('.'<)

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Kysyjä » 14.09.2011 18:21

NekoHennuli kirjoitti:Mikä loppupeleissä sen trollin sitten määrittelee? Haluaisiko joku fiksu minua valistaa?

Zhaituki kirjoitti:Jooh oikeasti hyviä trolleja ei pysty kitkemään pois, enimmäkseen nuo jotka on jo vähän liian obvious. Ja mitä tokaan virkkeeseen tulee että tosiaan tuo että jos aloittelijoita haukutaan eikä auteta kunnolla, se kyllä on jo enemmän elitismiä. Joka on mielestäni inhottavempaa kuin tuo trollaaminen ja tuntuu olevan vielä yleisempää.

Tuossahan Zhaituki jo melko hyvin sen määrittelee, trollaaminen on toisen ''kiusaamista'' hyvän maun rajoissa, ehkä sitä voisi sanoa sitten ''kiusoitteluksi'', enkä laskisi sitä kiusaamiseksi.
Ei niin aktiivinen
Avatar
Kysyjä
 
Viestit: 595
Liittynyt: 01.11.2010 16:06

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Zhaituki » 14.09.2011 18:28

Kysyjä kirjoitti:Tuossahan Zhaituki jo melko hyvin sen määrittelee, trollaaminen on toisen ''kiusaamista'' hyvän maun rajoissa, ehkä sitä voisi sanoa sitten ''kiusoitteluksi'', enkä laskisi sitä kiusaamiseksi.

En puhunut lainkaan trollaamisen määrittelemisestä. Mitä edellisessä viestissäni puhuin oli Elitismi ja oikeasti taitavat trollit joita ei ihan heti huomata ja onnistuvat siinä mitä tekevät... Se on hyvin hankalaa tarkoin määritellä mitä trollaaminen on, koska tapaa on monenlaista. Mutta sanoisin että kiusaaminen on yksi niistä... Päämääränä on kuitenkin saada joku pahalle tuulelle/surulliseks.
Viimeksi muokannut Zhaituki päivämäärä 14.09.2011 18:32, muokattu yhteensä 2 kertaa
Sinätuuba kanavani. Löytynee remixejä, randomizer nuzlocke seikkailua ja jotain muuta randomia.
Image
Italia VGC Nationals 2015 - 47. sija, 431 masteria. 6-3 tulos, oli yhden voiton päässä top-cutista.
Ensimmäisen suomen VGC premier challengen voittaja. Tiimi signaturessa.
Avatar
Zhaituki
 
Viestit: 2281
Liittynyt: 01.11.2010 21:12
Paikkakunta: Helsinki
(: >'.')> Poyo! <('.'<)

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja NekoHennuli » 14.09.2011 18:29

Zhaituki kirjoitti:jos aloittelijoita haukutaan eikä auteta kunnolla, se kyllä on jo enemmän elitismiä. Joka on mielestäni inhottavempaa kuin tuo trollaaminen

Olen kyllä täysin samaa mieltä. Trollaaminen on vain säälittävää, mutta tuo on jo minusta törkeää. Miten ******* sie koskaan kehityt siinä asiassa X, jos heti tulee kommenttina, "Tää on ihan shaibaa!" tai "Suksi sementtiin, n00b!" ("Suksi sementtiin" on muuten helkkarin hyvä ilmaisu, kiitos Aku Ankan suomentajat! :D) Mut niin, back to business! Minkälaisen kuvan siinä aloittelija tosiaan vanhoista parroista ja koko asiasta X saa, kun ensikosketus asiaan on tuollaista elitismiä? Muistaakohan nämä virtsapäät, millaista se oli olla se aloittelija?

Kysyjä kirjoitti:Tuossahan Zhaituki jo melko hyvin sen määrittelee, trollaaminen on toisen ''kiusaamista'' hyvän maun rajoissa, ehkä sitä voisi sanoa sitten ''kiusoitteluksi'', enkä laskisi sitä kiusaamiseksi.

En mie kyllä itse näe mitään hyvää makua siinä, että halutaan tahallaan aiheuttaa kanssa ihmisille pahaa oloa, joko raivon tai surun muodossa. Ihmiset on erilaisia, ja jotkut ottaa pienetkin asiat tosi raskaasti, niin minusta: Trolli = Kiusaaja.
Meow!
Avatar
NekoHennuli
 
Viestit: 283
Liittynyt: 22.03.2011 19:55
Paikkakunta: Ljusdal

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Faith » 14.09.2011 18:39

Tosiaan totesin itsekin jo aikaisemmin, että jos asialliseen auttamiseen ei pystytä, niin mielestäni sanottavansa voi jättää sanomatta, haukkukaa sitten vaikka yksityisviestillä kavereitten kesken jos siihen haukkumiseen on aivan suunnattoman välttämätön tarve. Kaikki ovat jossain vaiheessa olleet tämän harrastuksen kanssa aloittelijoita, eikä aloittelija ole sama kuin tyhmä. Miten kukaan voi pitää intoaan yllä harrastustensa suhteen, jos joku heti tulee dissaamaan tai naljailemaan? Ja meitä on tosiaan moneen junaan kuten NekoHennuli sanoi, myös niitä herkempiä tapauksia, jotka ovat pienetkin jutut tosi raskaasti. Jos vahingossa loukkaa jotakuta ja saa tietää loukanneensa, niin eikö tämän ihmisen voisi sitten samantien jättää rauhaan tai pyytää anteeksi, sen sijaan että sanoisi tyyliin: "LOL ootpas herkkänahkainen >:D" kaikilla ei ole samanlainen huumorintaju, jos ette tienneet.
Löydä Faith!
Twitter | Blogger | deviantART | tumblr

"Embrace your dreams. If you want to be a hero, you need to have dreams. And honour." -Angeal Hewley
"Nyt ei auta kuin pitää hymy huulilla ja puuteri poskilla!" -Harley

avatarista kiitos Herolle ♥
Avatar
Faith
 
Viestit: 382
Liittynyt: 23.03.2011 14:33
Paikkakunta: Espoo

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Kysyjä » 14.09.2011 18:46

Faith kirjoitti:kaikilla ei ole samanlainen huumorintaju, jos ette tienneet.

Tuossahan siis toteat että jos enemmistö sanoo että heidän huumorintajunsa sallii trollaamisen, se on ok? No uskoisin että enemmistö täällä on sitä mieltä että trollaaminen on ok.
Trollaamisen yksi hyvä puoli on se että ihmiset alkavat miettimään viestiensä järkevyyttä ennenkuin postaavat mitään, joten ette (te haters:itkaan) voi nyt vaan suoriltaan sanoa että trollaaminen on 100% negatiivinen asia.
Ei niin aktiivinen
Avatar
Kysyjä
 
Viestit: 595
Liittynyt: 01.11.2010 16:06

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Wemps » 14.09.2011 18:55

Siis nyt vaikuttaa siltä että sekoitetaan pahasti elitismi / muita ei-niin-kivoja juttuja trollaukseen. En tiedä että onko määritelmäni oikea [lue: ei se ole], mutta itse lasken että trollaus: esim. joku hassu typo / moka / muuten ei-niin-vakava juttu tulee, ja seuraava postaaja heittää sopivan, kiusoittelevan kuvan, tekstinpätkän tahi vastaavan perään.
Sellainen, missä ihan selvästi loukataan "n00bia" ei todellakaan ole, sanottakoot, hauskaa trollausta, eli sitä mikä naurattaa mokan tekijääkin, vaan ihan selvää kiusaamista, jossa pahimmassa tapauksessa tämä n00b lopettaa harrastuksen alkuunsa. Tietysti asiaan vaikuttaa myös eri ihmisten huumorintajut, esim.
Argentiinan Linux - typo oli mielestäni hauska ja viaton pikku aivopieru, ja siihen sitten pari hauskaa kuvaa / lausahdusta tuli paristakin eri suunnasta. Tässäkin taas voidaan miettiä että loukkasimmeko Argentiinaa, vaikka emme sitä [tai en ainakaan itse] tarkoittaneet loukkaukseksi.

Kuva
You can't get away from us.
"Jos ei tiedä mitä eläytyminen tarkoittaa niin pitää ainakin väännellä naamaansa ja huitoa käsiä niin tulee hiukan taiteellista vaikutelmaa" - Rölli
Avatar
Wemps
 
Viestit: 679
Liittynyt: 01.11.2010 01:02
(: Kohti uusia tuulia.

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Mewstor » 14.09.2011 20:08

Minusta trollaamisessa on se todella ikävä puoli, että kun joku "trollaa" aidosti vahingossa, tajuamatta miltä hänen viestinsä kuulostaa muiden mielestä, häntä sanotaan heti trolliksi eikä asian selittäminenkään aina välttämättä auta. Mutta miten sitten aidon trollin tunnistaa noista vahinkotrolleista? Ei välttämättä mitenkään! (Niin kuin aikaisemmin jo joku totesi.) Tämä aiheuttaa varmasti paljon päänvaivaa todella monen foorumin ylläpidolle.

Ja n00beista puheenollen, kuinkakohan monta nuorta uutta käyttäjää on potkittu foorumeilta (joko ylläpidon toimesta tai on lopettanut omasta tahdostaan) heti parin ensimmäisen viestin jälkeen koska he vain sattuvat olemaan n00beja, mutta muut näkevät heidät heti trolleina tai hyvinä trollauskohteina? Toisaalta, jos ei osaa käyttää internettiä niin hyvin, että osaisi lukea foorumin säännöt tehdessään accoa, tai kirjoittaa selkeästi tietokoneella, onko sen ikäisen edes tarvetta käyttää nettiä vielä ollenkaan? Ja taas toisaalta, jostainhan se harjoittelukin on pakko aloittaa.

Joidenkin mielestä trollaaminen on hauskaa ajanvietettä, josta on myös kiva leveillä kavereille kun saa jonkin oikein hyvän reaktion aikaiseksi. Siinä ei aina tulla miettineeksi, ettei trollauksen kohde välttämättä kuulu niihin jotka ymmärtävät, että heitä trollataan tai he eivät siedä sitä yhtä hyvin. Nämä taas ovat jälleen kerran kiusaajalle hyviä syitä trollata. Netissä kiusaaminen on helpompaa kuin IRL, sillä kiusattavaa ei tarvitse kohdata kasvotusten. On ikävää miten yleistä se todella on.
Mewstor myy kortteja ja tavaraa!!!
Mewstorin vaihtolista
White2 FC: 0047 0767 8511
Kiitos Hilippa ihanasta avatarista!
Avatar
Mewstor
DaMewFreak Admin
 
Viestit: 2212
Liittynyt: 31.08.2010 20:36
Paikkakunta: Turku

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Bloodbane » 15.09.2011 07:40

Sehän on kauheaa jos kaikki eivät voi tasapuolisesti postata, koska viestissä on jokin ongelmakohta. Tasa-arvohan tässä yhteiskunnassa vallitsee. Bänniikää kaikki trollit, maailma on silloin parempi paikka.
Avatar
Bloodbane
 
Viestit: 885
Liittynyt: 01.11.2010 08:04

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Wemps » 15.09.2011 15:37

Bloodbane kirjoitti:Sehän on kauheaa jos kaikki eivät voi tasapuolisesti postata, koska viestissä on jokin ongelmakohta. Tasa-arvohan tässä yhteiskunnassa vallitsee. Bänniikää kaikki trollit, maailma on silloin parempi paikka.

Tämä viesti on mielestäni todella hyvä esimerkki siitä, ettei aina voi tietää onko kyseessä rölli vai oikea mielipide.
Toisaalta vaikuttaa että kyse on oikeasti siitä mitä ajattelet, mutta toisaalta viestissä haisee sarkasmi ja ajatusmaailma niin naivi että ainakaan itse en osaa päättää kummasta on kyse.
"Jos ei tiedä mitä eläytyminen tarkoittaa niin pitää ainakin väännellä naamaansa ja huitoa käsiä niin tulee hiukan taiteellista vaikutelmaa" - Rölli
Avatar
Wemps
 
Viestit: 679
Liittynyt: 01.11.2010 01:02
(: Kohti uusia tuulia.

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Bloodbane » 15.09.2011 16:18

Esimerkki provided by Bloodbane Trolling Company International. Kyllä se oli ensimmäinen vaihtoehto, röllipeikko. Voisihan tältä foorumilta trollien bännaaminen tehdä siitä käyttäjäystävällisemmän, mutta meille muilla ei olisi nauruja SiaBBon/Heron kommenteista.
Avatar
Bloodbane
 
Viestit: 885
Liittynyt: 01.11.2010 08:04

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Kekkonen » 15.09.2011 22:07

Trolli on onnistunut silloin kuin sitä ei tunnista, eikä se ole pelkkää näsäviisastelua ja pään aukomista. Ei tule sekottaa ihan tavalliseen peeloon, jonka toiminta ei vaadi pahemmin luovuutta ja lähinnä ärsyttää muita.
pikapikapikachuuuu kirjoitti:Nykyään mä huudan niil banaani jos ne huutaa jotai enkä välitä koska pearl on paras ds peli koskaan!
Tästä asenteesta me kaikki voimme kaikki oppia jotain :)

Täydellisen keskinkertaisuuden tavoittelua Herran vuodesta 1993.
Kekkonen
 
Viestit: 133
Liittynyt: 01.11.2010 01:04

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Bloodbane » 16.09.2011 07:10

EIhän kaveri oikein pystynyt määrittämään, oliko oikesti trolli vai mielepide. Haistanpa vähän peiteltyä ivaa tuon peelon määritelmän kanssa, ei haittaa enää, sen jälkeen kun hävisin väittelyn eräälle Sepolle.

PS. Erään hienon kaavion mukaan trollaus onnistuu jos: Eivät tiedä että trollaat, tai saat ihmisiä rageamaan. Jos ihmiset tietävät eivätkä ragea, teet jotain väärin, kommentoin vain ekaa lausettasi.
Avatar
Bloodbane
 
Viestit: 885
Liittynyt: 01.11.2010 08:04

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Riolucario » 16.09.2011 12:19

Mitä mieltä te muuten olette siitä KiVa Koulu-jutusta? Minun mielestäni se on vain roskaa. Tunteja joilla kerrotaan itsestäänselvyyksiä kiusaamisesta, ja roskaa, kuten "Kiusaaminen loppuu kun kertoo opettajalle". KiVa Koulu:n nettisivut vain vahvistivat mielipiteeni:

http://www.kivakoulu.fi/toimenpiteet_kotona

"Kiusaajalle pitää sanoa EI, jotta hän tajuaa ettei kiusattu pidä kiusaamisesta."
Roskaa.

Ja KiVa Koulu:n kauppa:

http://shop.kivakoulu.fi/PublishedServi ... tpage=true

Mitä noilla kiskurihinnoilla rahoitetaan?
Avatar
Riolucario
 
Viestit: 855
Liittynyt: 01.11.2010 03:02
Paikkakunta: 127.0.0.1
(: U mad? :) Tiedän että olet. :3

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Kysyjä » 16.09.2011 12:29

@@@@@ tuo on. Kaikki kiusaamisjutut on niin tapauskohtaisia ettei niitä voi tuolla tavalla yleistää että ''kerro opettajalle, kaikki ratkeaa'', joskus se onkin paljon monimutkaisempaa. Jos sulta pöllitään kynä, ok, voit valittaa opettajalle ja saat kynäsi takaisin, mutta jos se on joku isompi juttu esim. syrjiminen tai muu, siinä on jo heti kaveriverkostot mukana ja niitä ei voi vaan teilata valittamalla opettajalle, sillä se voi ihan oikeasti pahentaa asiaa.
Ei niin aktiivinen
Avatar
Kysyjä
 
Viestit: 595
Liittynyt: 01.11.2010 16:06

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Wemps » 16.09.2011 12:55

Kysyjä kirjoitti:@@@@@ tuo on. Kaikki kiusaamisjutut on niin tapauskohtaisia ettei niitä voi tuolla tavalla yleistää että ''kerro opettajalle, kaikki ratkeaa'', joskus se onkin paljon monimutkaisempaa. Jos sulta pöllitään kynä, ok, voit valittaa opettajalle ja saat kynäsi takaisin, mutta jos se on joku isompi juttu esim. syrjiminen tai muu, siinä on jo heti kaveriverkostot mukana ja niitä ei voi vaan teilata valittamalla opettajalle, sillä se voi ihan oikeasti pahentaa asiaa.

Tämä.
"Jos ei tiedä mitä eläytyminen tarkoittaa niin pitää ainakin väännellä naamaansa ja huitoa käsiä niin tulee hiukan taiteellista vaikutelmaa" - Rölli
Avatar
Wemps
 
Viestit: 679
Liittynyt: 01.11.2010 01:02
(: Kohti uusia tuulia.

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Bloodbane » 16.09.2011 13:32

Kysyjä kirjoitti:@@@@@ tuo on. Kaikki kiusaamisjutut on niin tapauskohtaisia ettei niitä voi tuolla tavalla yleistää että ''kerro opettajalle, kaikki ratkeaa'', joskus se onkin paljon monimutkaisempaa. Jos sulta pöllitään kynä, ok, voit valittaa opettajalle ja saat kynäsi takaisin, mutta jos se on joku isompi juttu esim. syrjiminen tai muu, siinä on jo heti kaveriverkostot mukana ja niitä ei voi vaan teilata valittamalla opettajalle, sillä se voi ihan oikeasti pahentaa asiaa.



@@@@@ systeemi jota mainostetaan että ratkaisisi kiusaamisen, kuulostaa hyvältä muttei toimi ollenkaan, sanahelinää siis.
Avatar
Bloodbane
 
Viestit: 885
Liittynyt: 01.11.2010 08:04

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Mewer » 16.09.2011 15:28

Ei KiVa koulu
Kiusaus normaalia

KiVa koulu
Julisteita seinillä
Kiusaus normaalia

'Nuff said
"Lainaus, tuo älyn oiva vastike"
- Jari Tervo
Avatar
Mewer
 
Viestit: 1059
Liittynyt: 01.11.2010 17:34
(: Valitin tästä ensimmäisenä =)

Re: Kiusaaminen

ViestiKirjoittaja Riolucario » 16.09.2011 15:37

Mewer kirjoitti:Ei KiVa koulu
Kiusaus normaalia

KiVa koulu
Julisteita seinillä
Kiusaus normaalia

'Nuff said

Mutta meidän koulupa on niin köyhä, ettei ole edes niitä julisteita, kun ne katsos pitää ostaa erikseen. 30€ 5 julistetta.
Avatar
Riolucario
 
Viestit: 855
Liittynyt: 01.11.2010 03:02
Paikkakunta: 127.0.0.1
(: U mad? :) Tiedän että olet. :3

EdellinenSeuraava

Paluu Muu Keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 55 vierailijaa

cron