Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

Keskustele uusista pakoista, uusista korteista ja uusista korttisarjoista. Mitä uutta sarja tuo pelaamiseen?
Alue sisältää kattavat suomenkieliset perussäännöt

Valvoja: R0xu

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Ra2xse » 30.11.2010 23:49

SiaBBo kirjoitti:
Ra2xse kirjoitti:
SiaBBo kirjoitti:
Ra2xse kirjoitti:VileGar ei ole riittävän varma, 2 St2 sta on liian hankala set uppaa joka peliin.

Moi. Minulla on Nidoking TM:stä pakka, ja olen saanut usein neljä Stage 2:sta peliin. Eräässä matsissa pelissäni oli 2 Nidokingiä, 3 Nidoqueenia ja 1 Uxie LV.X. Kyllä ne sieltä saa peliin Twinssin ja VS Seekereiden kautta, kun Spiritomb-alku ottaa jo kaksi Stage 2:sta peliin.

USEIN? MITÄ sanalla usein on tekemistä sanan VARMA kanssa. 2 St 2 sen comboon perustuvat pakat tippuvat liian helposti sanonon minä. Luxchomp pystyy spoilaamaan Set uppeja siihen malliin ettei 2 St2 comboon kannata luottaa ellei se tuo niin sanottua ''instant win'' tilannetta. Se että set uppaa 70-80 % peleistä tarkoittaa ettei toppaa kuin puolet kerroista. Pitää set upata 90% ++ IMO.

Hymähdän aina, kun korttipelissä, joka on suurimmilta osin aina tuuria, tullaan pätemään siitä, mikä on todennnäiköistä ja mikä ei. Ei siinä mitään, ymmärrän, että toinen kortti nousee todennäköisemmin kuin toinen, mutta se alkukäsi tai se kortti, joka sieltä nousee on aina tuuria. Todennäköisyyttä tälläisessä tilanteessa on melko turha edes laskea. Mikä pakka on siis varma? Voin saada huonon alun jokaisella pakalla ja hävitä "huonompaan" pakkaan, sillä sain huonon setupin ja vastustaja hyvän. Voin saada tälläisen tilanteen vaikkapa 10 kertaa putkeen, kyse on vain huonosta tuurista. "Pystyy spoilaamaan setuppeja" mitälie sitten tarkoittaakaan, mutta Spiritomb edessä häiritsee LuxChomppia tarpeeksi. Power Sprayt eivät toimi Uxieen, jolloin saat nostettua järkevät kortit. Judge sekoittaa käden oikeaan aikaan pois. Jos LuxChomp nosti alkukäteen 1-1 Luxrayn niin tottakai se tulee voittamaan pelin melko varmasti. Jälleen huomaamme, miten tuuri vaikuttaa peliin.

Ja se, että laskeskelet taas prosentteja siitä, että miten varmasti saat setupin (90%) on taas jälleen mahdotonta laskea. Mitä jos vastustajalla on aina Power Spray Uxieen? Mitä jos vastustaja alottaakin Spiritombilla? Mitä jos vastustaja donkkaa sinut? Mitä jos vastustaja pelaa loppupelin vain Mesprittien peliin? Jälleen huomaamme, miten tuurilla on suuri osa mukana. Äskeisiin tilanteisiinhan SINÄ et voi vaikuttaa millään laiilla, sillä ne ovat täysin sinusta riippumattomia.

Puhut pelaajalle, joka top cuttaa noin 90 % turnauksista joihin osallistuu. Toistaiseksi topcutannut jokaiset SM kisat missä käynyt (4). ''Pokerissa tuurilla on suuri vaikutus, mutta se ei selitä kaikkia tuttuja naamoja finaalipöydissä.''

En laskenut noita, ne tulevat pelitestauksella. Parhaat teamit pelitestaavat dekkejään satoja pelejä tärkeitä turnauksia varten. Itse en ajanpuutteen vuoksi pysty pelitestaamaan paljoa, niinpä heittoni ovat ''vähän'' heikkoja noiden prossien suhteen. Arvioita olen saanut keskustelemalla muiden pelaajien kanssa asioista paljon, jonka näen olevan suurin syy siihen pärjäämiseen mikä minulla on viime aikoina ollut.

Toistan: IMO: Pakan tulee set upata yli 90 % peleistä jos haluaa pärjätä turnauksissa pelaamalla. 80 % peleistä set uppaava dekki pitkällä juoksulla häviää noin 1 pelin set upin kusuun, ilman että kaverin tarvitsee muuta kuin pyöräyttää pakastaan ulos enemmän tehoja kuin kusseen set upin saanut dekki. Sitten ei ole varaa hävitä kuin 1 peli donkkiin tai heikkoon machuppiin, ja kaikki tämä vain koska pelaaja valitsi pakan jolla ei pääse pelaamaan kuin 80 % peleistä.

Itse olen pelannut mieluiten pakkoja joilla pääsee pelaamaan jokaisessa machupissa, jolloin sillä kuuluisalla ''pelitaidolla'' tai sen puutteella tehdään erot. Tietysti olen aina yrittänyt hankkia niin paljon kuin mahdollista etua muita vastaan rakentamalla TeCHjä dekkiini. 2 SM finaalia olen putkeen hävinnyt loistaville rogueille, joita en ollut osannut odottaa ja joita pelasivat IMO aivan riittävän hyvät pelaajat voittamaan SMt.

Sen takia uskon miksei VileGar ole Suomessa vielä lähtenyt lentoon, parhaat eivät halua hävitä donkkin + set upin kusuun. Hyvä keskustelu käynnissä, kiitän kaikista asiallisista vastauksista.

Rasmus Mellanen
Ra2xse
 
Viestit: 31
Liittynyt: 28.11.2010 15:33

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja SiaBBo » 01.12.2010 00:48

Aika hyvin sivuutit ainakin pointtini. Todennäköisyydessä laskettaessa tulisi ottaa huomioon vastustajan pakka, joka on tietenkin aina tuntematon. Käytännössä joutuisit laskemaan ensin todennäköisyyden jokaiselle kortillesi pakassasi, jotka tiedät, ja tämän jälkeen todennäköisyyden jokaiselle vastustajan kortille, joita et tiedä. Eli ihan sama miten paljon saa hyviä setuppeja, kun "testaa vain alkuja", sillä oikeassa pelitilanteessa tilanne on aina erilainen. Tämän takia et voi myöskään opetella yhtä samaa kaavaa jollain pakalla, jolloin tullaan pelitaitoon. Tuuria kuitenkin on paljon mukana.

Puhut pelaajalle, joka top cuttaa noin 90 % turnauksista joihin osallistuu.


Parempi pelaaja yleensä voittaa. Kuitenkin huonokin pelaaja voi jyrätä yli, vaikka ei omistaisikaan samanlaista pelikokemusta. Parempi pelaaja myös voi voittaa pelitaidoillaan 1-6 tilanteesta, jos osaa oikeasti pelata. Tällöin vastustajan tosin pitää olla melkoisen huono, mutta onhan tämäkin mahdollista. "Paremman pelaajan" pitää myös nostaa oikeita pahveja tuurilla, tai flippiä ratkaisevia headsejä tuurilla. Jälleen tulemme tuuriin.

Loppu onkin sitten vain pakanrakennuksesta, joka on iso osa peliä. Harmillista, että moni pystyy laistamaan tämän, kun joku muu tekee heille pakat.
ざわ・・・ ざわ・・・ ざわ・・・
Avatar
SiaBBo
 
Viestit: 794
Liittynyt: 01.11.2010 01:04

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Hero » 01.12.2010 13:03

Jätkät nyt oikeasti tappelee Stage 2:ista, varsinkaan Rassea en oikein ymmärrä tässä keskustelussa. Rassehan on itse pelannut GG:tä, joka setuppaa 2 Gardevoiria, Dusknoirin ja Galladen vielä mehusteluksi? Vielä tähän lisäksi yksi Stage 1 Claydol.. Ainoastaan Spiritombin voimin tai Weavile SW:n. Joten mitä saakelia te sienestelette? (Huomio GG ja Luxchomp ovat olleet samassa formaatissa.)

Joten en ymmärrä miksi ihmeessä ei olisi nyt vaikeaa tuoda Gengar että Bileplume peliin? Jäät pakosti häviöön SP:tä vastaan, jolloin Twinssit toimii. Twinsit hakevat Rare Candyn ja Stg2:n. Machampia ei edes tarvitse muualla kuin Basic-pakkoja vastaan, tällöin ei tarvita kuin heti peliin Gengar ja Bileplume tulee hieman jäljestä päin peliin..

Itsehän en ole ikinä saanut mitään merkittävää aikaiseksi turnauksissa, ja silti olen joku pahvisetä joka kertoo kaikki deckit yms. :\

EDIT: Rassehan tais vielä itse pelaa Turussa kahta Stage 2:sta.
Kuva
Avatar
Hero
 
Viestit: 1678
Liittynyt: 01.11.2010 01:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Ra2xse » 01.12.2010 18:20

Hero kirjoitti:Jätkät nyt oikeasti tappelee Stage 2:ista, varsinkaan Rassea en oikein ymmärrä tässä keskustelussa. Rassehan on itse pelannut GG:tä, joka setuppaa 2 Gardevoiria, Dusknoirin ja Galladen vielä mehusteluksi? Vielä tähän lisäksi yksi Stage 1 Claydol.. Ainoastaan Spiritombin voimin tai Weavile SW:n. Joten mitä saakelia te sienestelette? (Huomio GG ja Luxchomp ovat olleet samassa formaatissa.)

Joten en ymmärrä miksi ihmeessä ei olisi nyt vaikeaa tuoda Gengar että Bileplume peliin? Jäät pakosti häviöön SP:tä vastaan, jolloin Twinssit toimii. Twinsit hakevat Rare Candyn ja Stg2:n. Machampia ei edes tarvitse muualla kuin Basic-pakkoja vastaan, tällöin ei tarvita kuin heti peliin Gengar ja Bileplume tulee hieman jäljestä päin peliin..

Itsehän en ole ikinä saanut mitään merkittävää aikaiseksi turnauksissa, ja silti olen joku pahvisetä joka kertoo kaikki deckit yms. :\

EDIT: Rassehan tais vielä itse pelaa Turussa kahta Stage 2:sta.

Kyllä, mutta Rasse ei voittanut (ylläripylläri). Siis yritän ehdottaa syitä miksi St2et eivät ole voittaneet. Twinsin voimaa en ole vielä päässyt kokeilemaan paljoa, saattaa olla että niillä saa Vilegarin käyntiin.
Vilegarin damage out putin riippuvuus vastustajan pelaamisesta on mielestäni yksi syy sen heikkoon menestykseen. Dialga G X + Power Spray saattavat sotkea koko VileGarin toiminnan, 4 vuoroa nolla damagea ja vastustaja tiputtelee Vileplumet ala.

Itse tykkään pelata St2 Swarmeja. Se että ovatko St2 Swarmit nyt BDIF onkin aivan eri juttu. Mielestäni eivät ole olleet toistaiseksi, ainakaan Suomen meta gamessa.

Siabbo. Kyse ei ole laskemisesta. Kyse on tilastollisesta todennäköysyydestä. Otantana käytän muiden pelaajien minulle kertomaa infoa paljolti. LEARN THE DIFFRENCE.
Ra2xse
 
Viestit: 31
Liittynyt: 28.11.2010 15:33

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja SiaBBo » 01.12.2010 18:51

Eikös todennäköisyys saada selville laskemalla? Todennäköisyyslaskut ovat osa matematiikkaa. Jokaisella pakalla on pahin vastustajansa ja Gengarille se on nimenomaan Dialga G, joten olipas mahtava esimerkki. Gengari kuitenkin pieksee techeillään suuren osan metagamen pakoista, kunhan ottaa sen setupin. LuxChompinkin Poket lähtee OHKOlla, kiitos Level Downin ja Expert Beltin. Kyllä Stage 2:t myös tietääkseni voittivat viime kaudella. Jos puhut tästä kaudesta, on se mielestäni jo äärimmäisen typerää, kun kunnon turnauksia ei ole kunnolla edes tällä kaudella ole ollut. Muutenkin ihmiset opettelevat uuden setin kortteja, joten on melko turhaa katsoa tämän kauden perusteella onko Stage 2 -pakat voittaneet vai eivät. Ja jos haluat katsoa asiaan vastausta, niin kyllä, Stage 2 -pakat ovat myös voittaneet jo tällä kaudella turnauksia.

Kyllä, mutta Rasse ei voittanut (ylläripylläri).


Niin, mutta toinen Stage 2 -pakka voitti SM-kisoissa.
ざわ・・・ ざわ・・・ ざわ・・・
Avatar
SiaBBo
 
Viestit: 794
Liittynyt: 01.11.2010 01:04

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Ra2xse » 01.12.2010 23:36

SiaBBo kirjoitti:Eikös todennäköisyys saada selville laskemalla? Todennäköisyyslaskut ovat osa matematiikkaa. Jokaisella pakalla on pahin vastustajansa ja Gengarille se on nimenomaan Dialga G, joten olipas mahtava esimerkki. Gengari kuitenkin pieksee techeillään suuren osan metagamen pakoista, kunhan ottaa sen setupin. LuxChompinkin Poket lähtee OHKOlla, kiitos Level Downin ja Expert Beltin. Kyllä Stage 2:t myös tietääkseni voittivat viime kaudella. Jos puhut tästä kaudesta, on se mielestäni jo äärimmäisen typerää, kun kunnon turnauksia ei ole kunnolla edes tällä kaudella ole ollut. Muutenkin ihmiset opettelevat uuden setin kortteja, joten on melko turhaa katsoa tämän kauden perusteella onko Stage 2 -pakat voittaneet vai eivät. Ja jos haluat katsoa asiaan vastausta, niin kyllä, Stage 2 -pakat ovat myös voittaneet jo tällä kaudella turnauksia.

Kyllä, mutta Rasse ei voittanut (ylläripylläri).


Niin, mutta toinen Stage 2 -pakka voitti SM-kisoissa.

Okei. Tilastollinen todennäköisyys näyttää olevan liian hankala asia ymmärtää.. Google auttaa. Claydolien aikana Set up oli erilaista. Sen takia ei kannata kahta eri formaattia liikaa verrata keskenään, mikäli ne eroavat huomattavasti.
Ra2xse
 
Viestit: 31
Liittynyt: 28.11.2010 15:33

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja SiaBBo » 02.12.2010 00:06

Ra2xse kirjoitti:
SiaBBo kirjoitti:Eikös todennäköisyys saada selville laskemalla? Todennäköisyyslaskut ovat osa matematiikkaa. Jokaisella pakalla on pahin vastustajansa ja Gengarille se on nimenomaan Dialga G, joten olipas mahtava esimerkki. Gengari kuitenkin pieksee techeillään suuren osan metagamen pakoista, kunhan ottaa sen setupin. LuxChompinkin Poket lähtee OHKOlla, kiitos Level Downin ja Expert Beltin. Kyllä Stage 2:t myös tietääkseni voittivat viime kaudella. Jos puhut tästä kaudesta, on se mielestäni jo äärimmäisen typerää, kun kunnon turnauksia ei ole kunnolla edes tällä kaudella ole ollut. Muutenkin ihmiset opettelevat uuden setin kortteja, joten on melko turhaa katsoa tämän kauden perusteella onko Stage 2 -pakat voittaneet vai eivät. Ja jos haluat katsoa asiaan vastausta, niin kyllä, Stage 2 -pakat ovat myös voittaneet jo tällä kaudella turnauksia.

Kyllä, mutta Rasse ei voittanut (ylläripylläri).


Niin, mutta toinen Stage 2 -pakka voitti SM-kisoissa.

Okei. Tilastollinen todennäköisyys näyttää olevan liian hankala asia ymmärtää.. Google auttaa. Claydolien aikana Set up oli erilaista. Sen takia ei kannata kahta eri formaattia liikaa verrata keskenään, mikäli ne eroavat huomattavasti.

No mutta eihän tilastollisessa todennäköisyydessä asia ole yhtään selvempi. Joskus käy hyvin, joskus ei. Ja siihenkään et saa mukaan laskettua vastustajan pakkaa, ja kortteja joita hänellä on. Kyse ei ole vain siitä, mitä _sinä_ nostat, vaan koko pelitilanteesta ylensäkkin. Jossain tilanteessa nostamasi kortti on paras mahdollinen kortti, mutta toisessa tilanteessa taas huonoin mahdollinen.
ざわ・・・ ざわ・・・ ざわ・・・
Avatar
SiaBBo
 
Viestit: 794
Liittynyt: 01.11.2010 01:04

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja The Miikku » 02.12.2010 00:13

Pakko sanoa jotakin tähän. GG anyways oli itsekkin setuppaaja. Telepass toi tuohonkin aikaan(mod stage-pakat) ylimääräisen beben per vuoro. Tämä taas helpotti Claydollien ja muiden Gardevoirien setuppaamista. Menohan oli ihan eri siihen aikaa kun nykyinen setuppaaminen, koska ei ole Dollia eikä ole Telepassia. Tosin telepass ei aina antanut mitään hyödyllistä supporteria itsesi kannalta, mutta parissa formaatissa se oli lähes varmaa.

No mitä aloituksiin tulee? Ainahan voidaan sanoa että huono alku, paha tuuri, taidolla ei mitään merkitystä ja jne. Tämä on tavallaan totta. Mutta voihan pakan koittaa buildaa enemmän varmaksi, että näitä asioita kävisi harvemmin. Tietenkään koskaan sitä PP-alun mahdollisuutta voi poistaa, mutta sen voi minimoida. Ja se riippuu ihan miten pakan on rakentanut, ja se on taas asia erikseen. Mistä tahansa voi rakentaa niin epätodennäköisen pakan ku haluaa, ja haukkua sen jälkee että on todella vaika saada pakkaa toimimaan mitenkään järkevästi ja jne. IMO Vileplume ja Gengar ei ole todellakaan vaikea saada setupattua, varsinkaan kun nyt on Spiritomb.

Ja ainahan voidaan sanoa että pakka huono huono, koska häviää tietylle pakalle. Muttakun tarpeeksi katotaan, niin kaikille löytyy sellainen deck jota vastaan on yleensä altavastaajana(tietenkin PP-Alkut on edelleen asia erikseen) jos molemmilla lähtee peli käyteen. Tietenkin voi tämä altavastaaja koittaa parantaa matchupia counteroimalla, mutta ei se kuitenkaan voi kääntää sitä ihan itelleensä. Ja sekin on vaihteleva asia. Gengar voi techata vaikka Dussen Night spinnin takia että pärjäisi hyvin Gyaradosia vastaan. Mutta samaan aikaan, Gyarados on laittanut sisään cyclone enuja, että kiertäisi Dussen ja jne. Tota voitaisiin jatkaa loputtomiin. Ja tuo oli vain esimerkki. Noitahan on loputtomiin. Aina voi counteroida kaikkee ja eikä sen takia voi sanoa että tuo on juuri huono matchup tuolle, koska se pakka voi muuttua niin paljon.

Kaikki TCG:eessä on niin muuttuvaa. Voidaan yleistää kaikki Gengar deckit, joita sitte onkin ihan hirveän monta. GengarDussePlume. Gengar SF. Gengar Prime. GengarPlume. GengarAboma. GengarKingdra. GengarMachamp ja jne. Ja sitten kun jokin näistä pärjää, niin Gengar on hyvä pakka, ja kun jokin näistä ei pärjää, Gengar on huono pakka. Asiat muuttuu niin helposti, ja liian helposti kanssa yleistetään(mutta olishan hienoo jos listalta löytyisi 40 erillaista variaatiota yhestä deckistä/Sarcasm). Ja kaikki noista on tietyn verran riskialttiita.

Voin sanoa että Heikin ToxiTank oli epävarma, koska donkkasin sen Garchomp C:een T1 Smearglella. Eipä ollut pahemmin Heikillä siinä kohtaa voinut mitään koska tuuria oli paljon pelissä. Mitä pakalle pitäis tehdä että se olisi idioottivarma? Se on täysin mahdoton yhtälö. Et voi koskaa saada toimivaa deckkiä, joka pärjää alkupelissä, ja on idioottivarma alussa, ei koskaan häviä huonoon alkuun, ja ei ikinä tule donkatuksi. Haluaisin nähdä sellaisen deckin. Siis aina on pieni prosentti, pakka mikä pakka, että joku matchup aina donkkaa sen, outspeedaa sen tai vastaavaa. Eihän me voida mennä siihen et väitellään siitä että tämä on varmempi kuin se. Tietenkin basiccien määrä estää donkkausta, mutta silti on mahdollista tulla donkatuksi. Ja vastustajan donkkaamisen mahdollisuuttakin pitää miettiä. Kaikki on mahdollista. Tuurilla merkitystä. Deckit setuppaa varmemmin tai epävarmemmin, mutta vain pienellä erolla.

Random senior^2 päättää puheenvuoronsa
Original ~~
Avatar
The Miikku
 
Viestit: 39
Liittynyt: 01.11.2010 16:41
Paikkakunta: Nurmo/Seinäjoki

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Hero » 02.12.2010 00:23

Rasse, for real. Myönnä jo että "hävisit" keskustelun, vaikka se lähtikin rakentavasti eteenpäin, mutta nyt se on vain inttämistä sinun puoleltasi.. Staget tulee olemaan pelatuinta shaibaa, koska SP:t tippuvat kun tulee GS-on (joskus.)
Kuva
Avatar
Hero
 
Viestit: 1678
Liittynyt: 01.11.2010 01:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Tonu » 02.12.2010 12:51

TL;DR.

omat 2 senttiä:

Tier Digimon
- ~35% Syöpä lvX deckeistä

Tier 1
- Regigigas
- Gyarados

Tier 1.5
-Magnezone
-Sablelock

Tier 2
- Heron listat ylemmistä tiereistä ;D
- Gengar/Vileplume
- Machamp

Tier 2.5
- Kingdra
- Jumpluff
- Garchomp SV
- Palkia G

Tier 3
- Donphan
- Steelix
- Stage 1-2 pakat jotka tarttee enemmän kun yhden energiakortin hyökkäämiseen

Tier 4-5
- Safen metagame
- Time Skip rogue

Tier 6
- Teemapakat
- Naapurin 6v Jorman Pikachu-pakka

PS: inb4 brix.
Turnauskausi 2010-2011:
68-43 [111 peliä] (61,26% W)
Pelatut turnaukset: 18 (4 BR, 8 CC, 5 STP, 1 SM)
Top-Cuttaukset: 5/18
[päivitetty 8.5.2011]
Avatar
Tonu
Helsingin keskustan liigavastaava
 
Viestit: 542
Liittynyt: 31.10.2010 15:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Ra2xse » 02.12.2010 22:05

Hero kirjoitti:Rasse, for real. Myönnä jo että "hävisit" keskustelun, vaikka se lähtikin rakentavasti eteenpäin, mutta nyt se on vain inttämistä sinun puoleltasi.. Staget tulee olemaan pelatuinta shaibaa, koska SP:t tippuvat kun tulee GS-on (joskus.)

En myönnä hävinneeni. Jos keskustelun osapuoli ei vain ymmärrä tilastollisen todennäköisyyden ja pelitestauksen yhdistellmää dekin määrittäjänä. Kun Vilegarista tulee BDIF myönnän että se set uppaa.

EDIT: Pelitestauksen perusteella St2:t eivät ole vielä olleet riittävän varmoja ja samalla voittaneet Gyaraa sekä Luxchomppia. Kuitenkin Gengar näyttäisi hyvältä formaatin suhteen. Tosin Vilegarin yleistyessä uskoisin näkeväni BLaizikenienkin yleistyvän. Siabbo perustelee kaiken tuurilla, ja yksittäisillä machupeilla. Minä set upilla tai senvarmuudella. Jokainen pelatkoon tyylillään.
Viimeksi muokannut Ra2xse päivämäärä 03.12.2010 13:42, muokattu yhteensä 1 kerran
Ra2xse
 
Viestit: 31
Liittynyt: 28.11.2010 15:33

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja SiaBBo » 02.12.2010 22:56

Ra2xse kirjoitti:
Hero kirjoitti:Rasse, for real. Myönnä jo että "hävisit" keskustelun, vaikka se lähtikin rakentavasti eteenpäin, mutta nyt se on vain inttämistä sinun puoleltasi.. Staget tulee olemaan pelatuinta shaibaa, koska SP:t tippuvat kun tulee GS-on (joskus.)

En myönnä hävinneeni. Jos keskustelun osapuoli ei vain ymmärrä tilastollisen todennäköisyyden ja pelitestauksen yhdistellmää dekin määrittäjänä. Kun Vilegarista tulee BDIF myönnän että se set uppaa.

Onneksi itse ymmärrät oman pointtini täydellisesti. En ole nähnyt vielä yhtään vastausta esimerkkeihini, joten joko et oikeasti ymmärrä, mitä tarkoitan, tai sitten vaan oikeasti sivuutat ne, jotta sinun ei tarvitsisi vastasta tai kommentoida niitä millään tavalla.
ざわ・・・ ざわ・・・ ざわ・・・
Avatar
SiaBBo
 
Viestit: 794
Liittynyt: 01.11.2010 01:04

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Colmio » 04.02.2011 21:51

Tonu kirjoitti:TL;DR.



Tier 3
- Donphan
- Steelix
- Stage 1-2 pakat jotka tarttee enemmän kun yhden energiakortin hyökkäämiseen



Tuo ei päde, olen itse noussut 2-6 tappiosta ylös pakalla joka pelasi Gengar AR 16 ja Gengar AR 17.
Oi Suuri ja Mahtava Neuvostoliitto.
Avatar
Colmio
 
Viestit: 465
Liittynyt: 03.12.2010 23:05
Paikkakunta: Kokkola

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Kysyjä » 04.02.2011 22:04

colmio kirjoitti:Tuo ei päde, olen itse noussut 2-6 tappiosta ylös pakalla joka pelasi Gengar AR 16 ja Gengar AR 17.

Oliko ihan jopa turnaus jossa nousit näillä mahtavilla korteilla?
E. Jos ei ollut turnauksessa niin kommenttisi ei ole pätevä D: mistä me tiedetään minkä Pikachu pakan voitit?
Viimeksi muokannut Kysyjä päivämäärä 04.02.2011 22:15, muokattu yhteensä 1 kerran
Ei niin aktiivinen
Avatar
Kysyjä
 
Viestit: 595
Liittynyt: 01.11.2010 16:06

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Colmio » 04.02.2011 22:13

Kysyjä kirjoitti:
colmio kirjoitti:Tuo ei päde, olen itse noussut 2-6 tappiosta ylös pakalla joka pelasi Gengar AR 16 ja Gengar AR 17.

Oliko ihan jopa turnaus jossa nousit näillä mahtavilla korteilla?


Aargh, en kestä sarkasmia, ja ei, ei ollut turnauksessa.
Oi Suuri ja Mahtava Neuvostoliitto.
Avatar
Colmio
 
Viestit: 465
Liittynyt: 03.12.2010 23:05
Paikkakunta: Kokkola

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Tonu » 04.02.2011 23:15

colmio kirjoitti:Tuo ei päde, olen itse noussut 2-6 tappiosta ylös pakalla joka pelasi Gengar AR 16 ja Gengar AR 17.


Tierit määrittelevät pakan hyvyyttä tietyllä tapaa. Ylimpien Tierien pakat ovat todella hyvässä asemassa muita deckejä vastaan ja yleensä pärjäävät turnauksessa hyvin (jos vain oikein rakennettu decki, tarpeeksi hyvä pelaaja, sekä tuuri on kohdallaan). AR:n Curse Gengar on sentään nähnyt päivänvaloa ainaskin viime kauden aikana jolloin se ei pärjännyt kovin usein. AR:n toinen Genkku on taas sen verran huono, ettei kukaan ole tainut edes pelaa tuota Suomessa turnauksissa koskaan(?).

Se, että onnistut voittamaan pelissä 2-6 tilanteesta ei liity mitenkään Tier-keskusteluun. Ensinnäkään, emme tiedä omaa pelitaitoasi, vastustajan pelitaitoa tai vastustajasi pelipakkaa. Jos tämä 2-6 tilanteesta asti hankittu voitto onnistuu tältä pakaltasi hyvin useasti (> 50%) niin tuon jälkeen voisi jo olettaa, että olet saanut hyvän pakan aikaiseksi joka onnistuu nousemaan häviötilanteesta. Mikäli olet voittanut tälläisesta tilanteesta vain tuon yhden kerran niin todennäköisesti ihan tuurista ollut kiinni (joko vastustaja ei nostanut loppupelissä mitään, itse nostit kaiken tarpeellisen tai sitten Entei & Raikou Legend söi tuon yli 3 Pokéa kerrallaan jonka seurauksena voitit pelin).

Uskon, että lähes joka toinen niistä pelaajista jotka voittaa yli joka toisen turnauspelin on joskus kokenut vastaaia tilanteita turnauksissa.

PS: Nuo mainitsemani Tierit oli vain omat näkemykseni asiasta.
Turnauskausi 2010-2011:
68-43 [111 peliä] (61,26% W)
Pelatut turnaukset: 18 (4 BR, 8 CC, 5 STP, 1 SM)
Top-Cuttaukset: 5/18
[päivitetty 8.5.2011]
Avatar
Tonu
Helsingin keskustan liigavastaava
 
Viestit: 542
Liittynyt: 31.10.2010 15:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Colmio » 05.02.2011 12:02

Hänelle, jota vastaan pelasin en ole hävinnyt koskaan jokaisessa 47 pelistäni häntä vastaan :).
Oi Suuri ja Mahtava Neuvostoliitto.
Avatar
Colmio
 
Viestit: 465
Liittynyt: 03.12.2010 23:05
Paikkakunta: Kokkola

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Kysyjä » 05.02.2011 12:11

colmio kirjoitti:Hänelle, jota vastaan pelasin en ole hävinnyt koskaan jokaisessa 47 pelistäni häntä vastaan .

Ja tämä vähentää tuon aiemman viestisi pätevyyttä entistä enemmän. Jos vastustajasi ei ole koskaan voittanut sinua, ei voi sanoa muuta kuin että hän ei osaa pelata/pakka on niin huono että sillä ei voittoa voi saada.
E. Ja Tierien tarkoitus on antaa yleispätevä kuva. Vaikka CurseGar onkin ok lappu, ei se millään vain yllä ylempiin tiereihin koska se on niin hidas. Ja vaikka Tonu arvostelee CurseGarin tier3:een Steelixin ja Donphanin kanssa, itse droppaisin sen tier 4:n paikkeille jos noihin kahteen verrataan. Sharpshoot Gengarin voi helposti tiputtaa teemapakka tasolle.
Ei niin aktiivinen
Avatar
Kysyjä
 
Viestit: 595
Liittynyt: 01.11.2010 16:06

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Pokenikke » 05.02.2011 19:14

Tier 6
- Naapurin 6v Jorman Pikachu-pakka


Tier 1 Ainesta TBH.
"Älä maksa vedestä, pelaa Pokémonia."

"tosi hyvä sanoo tyhmäks, kun oon nuorempi. hommaa muija" Justice scopez 15.9.11
Avatar
Pokenikke
 
Viestit: 600
Liittynyt: 27.11.2010 11:39
Paikkakunta: Kokkola

Re: Ulkopuolisen silmin, mitä pelissä tapahtuu ATM.

ViestiKirjoittaja Colmio » 06.02.2011 13:14

Tonu kirjoitti:TL;DR.

omat 2 senttiä:

Tier Digimon
- ~35% Syöpä lvX deckeistä

Tier 1
- Regigigas
- Gyarados

Tier 1.5
-Magnezone
-Sablelock

Tier 2
- Heron listat ylemmistä tiereistä ;D
- Gengar/Vileplume
- Machamp

Tier 2.5
- Kingdra
- Jumpluff
- Garchomp SV
- Palkia G

Tier 3
- Donphan
- Steelix
- Stage 1-2 pakat jotka tarttee enemmän kun yhden energiakortin hyökkäämiseen

Tier 4-5
- Safen metagame
- Time Skip rogue

Tier 6
- Teemapakat
- Naapurin 6v Jorman Pikachu-pakka

PS: inb4 brix.


Missä tuolla on LuxChomp tai DialgaChomp?
Oi Suuri ja Mahtava Neuvostoliitto.
Avatar
Colmio
 
Viestit: 465
Liittynyt: 03.12.2010 23:05
Paikkakunta: Kokkola

EdellinenSeuraava

Paluu Pokémon TCG-keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa

cron